imi e dor...............

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

ma apuca si pe mine dorul de...momente din Romania, de locuri unde eram cu anumiti prieteni sau colegi, nu de locul in sine; zilele trecute, intr-un astfel de impuls am sunat-o pe prietena mea din copilarie, si vreo doua ceasuri ni s-a incalzit telefonul la ureche la ambele, parca dintr-o data toti anii astia de cind sunt aici disparusera.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

off topic
Simonna said: De cind am nascut a ramas doar gindul la bunica, cum n-a trait sa stie ea ca are o nepoata care-i duce numele mai departe...

Pe bunica ta o chema Addison?

Nu, pe bunica o chema Katalin, versiunea maghiara a lui Catalina, iar pe Addison o cheama Addison Catherine. Acasa si in medii f. apropiate de sufletul nostru ii si spunem Catrinel.

Dar in lumea mare o trimitem Addison, ca mi se pare mie ca e un nume puternic :) si chiar cred ca ajuta sa ai un nume puternic.

Tot off topic, la inlantuirea de chefuri in mijlocul careia am creat-o, trebuia s-o cheme Bailey(s) :)))))

S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Si mie imi este uneori tare dor de casa, mai ales toamna. Mie imi place toamna in Bucuresti, cu lumina galbena peste plopii care isi schimba incet culoarea frunzelor. Aici nu prea am parte de lumina aceea ca mierea de la sfarsit de septembrie.

Nu fac nimic special ca sa imi treaca, doar imi las amintirile sa se depene prin fata ochilor.

E adevarat ca uneori dorul devine aproape fizic, dar pana la urma se potoleste, mai ales cand sunt prinsa in viltoarea lucrurilor de fiecare zi.

Noi nu suntem foarte legati de UK, nu avem resentimente fata de tara. Pentru noi tara este acasa, iar UK este casa de departe, unde venim pentru ca avem treburi de facut. Probabil cand vom termina ce avem de facut aici vom merge in alta parte, si atunci ne va fi dor de doua tari, nu doar de una .

PS Ana, imi place atat de mult motto-ul tau! Este atat de adevarat pentru mine si ziua care tocmai s-a terminat cum nu ai idee .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ella , stiu, stiu din pacate.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

cred ca m-a cam apucat asa o melancolie citindu-va
Asa in general nu pot spune ca ma apasa departarea....bine nici nu sunt f departe....dar in general dc mi-e dor mi-e dor de oameni,de momente,cateva locuri....mirosuri si gusturi din copilarie poate...dar pe de o partea acestea sunt amintiri pe care le-as fi avut si in tara sa fi fost...iar pe de alta oamenii....cei dragi vin ei pe la mine...merg eu pe la ei....vbim...ne vedem(traiasca netul)...deci nu simt departarea si sincera sa fiu nu vrea sa analizez,sa ma gandesc prea mult
si pe mine cand mergem spre Ro ma ia inainte de a intra in oras asa o nervozitate(incepe ea de la granita....)...dar dupa...dau de gropi de culorile gri...si de altele care ma fac sa zic ....neeee n-as vrea inapoi...cel putin in urmatorii 20 de ani....:))) mi-e bine aici...si de va fi sa plecam in alta tara sunt prima cu valizele gata:))inca nu m-am saturat de mutat si calatorit,iar casa mi-e acolo unde mi-e(ne este) bine...cred ca de asta tine...de starea pshihologica-sufleteasca...dc ti-e bine esti bine...oriunde ai fi esti ok nu?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Citat:
citat din mesajul lui MoRo_K

cred ca m-a cam apucat asa o melancolie citindu-va
Asa in general nu pot spune ca ma apasa departarea....bine nici nu sunt f departe....dar in general dc mi-e dor mi-e dor de oameni,de momente,cateva locuri....mirosuri si gusturi din copilarie poate...dar pe de o partea acestea sunt amintiri pe care le-as fi avut si in tara sa fi fost...iar pe de alta oamenii....cei dragi vin ei pe la mine...merg eu pe la ei....vbim...ne vedem(traiasca netul)...deci nu simt departarea si sincera sa fiu nu vrea sa analizez,sa ma gandesc prea mult
si pe mine cand mergem spre Ro ma ia inainte de a intra in oras asa o nervozitate(incepe ea de la granita....)...dar dupa...dau de gropi de culorile gri...si de altele care ma fac sa zic ....neeee n-as vrea inapoi...cel putin in urmatorii 20 de ani....:))) mi-e bine aici...si de va fi sa plecam in alta tara sunt prima cu valizele gata:))inca nu m-am saturat de mutat si calatorit,iar casa mi-e acolo unde mi-e(ne este) bine...cred ca de asta tine...de starea pshihologica-sufleteasca...dc ti-e bine esti bine...oriunde ai fi esti ok nu?!

desteapta lui mama!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruscus

mie imi e foarte dor, si nu sunt o persoana care sa fie foarte legata de tara natala sau de locurile pe unde am crescut, dar acum imi e tare dor si sunt momente cand imi trec prin fata ochilor strazi sau locuri din orasul meu natal si ma plimb asa imaginar pe strazile pe care am trecut de atatea ori si me se pareau asa de banale, si imi e dor de toamna si de frunze galbene si imi e dor de satul bunicii, ce o fi asta, sa fie oare faimosul dor de tara
treceti si voi prin asa ceva? si cum ne putem "vindeca"

c'est nous
florina, mamica lui thierry si dara

Buna ruscus,
poate sunt offtopic .
imi pare tare bine ca ai inceput sa scrii din nou. stiu ca ai deschis 1 subiect inainte de a lua hotararea de a pleca in congo pt a cere parerea fetelor. si de atunci nu ne--ai m scris . cum e viata acolo? te-ai acomodat? copilasii mai vb romaneste? daca nu-ti place de ce nu te intorci? nu vreau sa jignesc pe nimeni si-mi cer anticipat scuze daca cineva se simte jignit , discriminat dar totusi una e sa traiesti o viata intr-o tara dezvoltata si alta e congo.
salutari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

mathilda, de ce nu ma intorc in romania pt ca aici ne e mult mai bine financiar decat in romania, nici nu se pot compara situatile, si daca as avea in romania ce avem aici nu as sta pe ganduri si m-as intoarce,
nu zic ca se compara viata din africa cu viata din sua sau alta tara dezvoltata, dar era vorba de dorul de tara, cineva,o prietena romanca care traisete in sua imi spunea acelasi lucru cu ani in urma
offtopic
nu ma simt jignita, dar ma enerveaza putin intrabarea daca nu iti place de ce nu pleci?
eu m-am acomadat dar in ultima vreme dorul nu imi mai da pace, copii vorbesc romaneste, in casa se vorbeste romaneste desi ei mai baga si cate un cuvant in franceza
sa sti ca si aici sunt romani, nu prea mult dar sunt, in societatea in care lucrez suntem 3.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruscus

mathilda, de ce nu ma intorc in romania pt ca aici ne e mult mai bine financiar decat in romania, nici nu se pot compara situatile, si daca as avea in romania ce avem aici nu as sta pe ganduri si m-as intoarce,
nu zic ca se compara viata din africa cu viata din sua sau alta tara dezvoltata, dar era vorba de dorul de tara, cineva,o prietena romanca care traisete in sua imi spunea acelasi lucru cu ani in urma
offtopic
nu ma simt jignita, dar ma enerveaza putin intrabarea daca nu iti place de ce nu pleci?
eu m-am acomadat dar in ultima vreme dorul nu imi mai da pace, copii vorbesc romaneste, in casa se vorbeste romaneste desi ei mai baga si cate un cuvant in franceza
sa sti ca si aici sunt romani, nu prea mult dar sunt, in societatea in care lucrez suntem 3.

c'est nous
florina, mamica lui thierry si dara

salut ruscus,
ma rog poate intrebarea e tampita. incearca sa te duci in vacanta in romania cu copilasii si poate asa o sa-ti fie m usor. ma bucur sa aud ca iti e bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crislex spune:

...de radacini totdeauna ne va fi dor, mai ales cand ele se prelungesc in suflet.

Mergi la inceput