retete croissant la masina de paine
Stie cineva o reteta de aluat de croissant la masina de paine? Eu am Moulinex dar nu stiu daca e relevant.
As vrea sa fac pentru a avea la micul dejun - pe care eu il iau pe fuga nu la masa. Am de gand sa le umplu cu gem si in felul asta sa scap si de multimea de borcane de gem pe care o am de la bunici.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Proiectul meu: Alte sfaturi pentru parinti
Raspunsuri
CamiSol spune:
http://unseremblog.blogspot.com/2010/08/cornuri-cu-unt-600-g-faina-alba-1-plic.html
Eu le fac de cel putin o data pe saptamana. Le umplu cu ciocolata si sunt delicioase, dar merg umplute cu orice.
Iar in loc de 1 lg de miere sau zahar, eu pun vreo 3 linguri de miere si mai adaug putina faina. Imi place aluatul putin mai dulce.
Pofta buna!
Cami si Luca-Ionut (25.09.2006)
Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale. – Ashlay Smith
silvi_2005 spune:
Sirimie daca vrei croissantele din acelea frantuzesti care se deschid in mai multe foi , nu se pot face cu masina de facut paine pentru ca trebuie facuta o foaie care se unge cu unt si se impacheteaza si ruleaza intr-un mod anume ( daca vrei iti caut o reteta video, eu nu am ) nu e f complicat dar nu se poate la masina.
Pt masina de paine doar un aluat foarte pufos eu as face un aluat de cozonac pufos pe care l-as face apoi sub forma de croissant.
Ioana81 spune:
Am facut eu, pe cele dela cami si s delicioase de a dreptul. le am umplut cu finetti si s au mancat bine de tot si f repede. doar ca ies multe. mie mi a crescut coca sa dea afara din masina....dar cu 3 linguri demiere sunt delicioase!
multumesc!
Ioana si Vladimir
POZE
Andra28 spune:
Am facut si eu dupa reteta data dar mi-au iesit marginile crocante rau. Oare am gresit pe undeva?
Dorsilia spune:
am facut si eu sambata o tava, reteta de la cami (din doar jumatate din cantitati, ca nu vroiam sa risc sa ma lungesc la a intinde, umple si coace n-spe cornuri si sa nici nu fie bune) si mi-au iesit super pufoase si gustoase, chiar si azi mai am unul si e super bun, nu s-a uscat, insa eu am intampinat alta problema- imi curge finettiul afara din cornuri si gemul idem, desi le-am rasucit frumos, inchis frumos, nu stiu cum sa fac sa nu-mi mai curga umplutura din ele, ca evident ca daca ar fi pastrat toata cantitatea de finetti inauntru erau si mai bune....ce ma sfatuiti?
merci
lia
Alecsia spune:
Fac si eu croissante dupa reteta data de Cami, doar ca nu pun 1 ou intreg ci doar galbenusul. Sunt foarte bune, chiar acum am o tava in cuptor (umplute cu rahat).
Cam aceeasi reteta, dar alte cantitati, folosesc la cuibul de viespe.
CamiSol spune:
Dorsilia, si mie imi curge umplutura din ele, chiar nu stiu ce sfat sa-ti dau. La cat de bune sunt nici nu mai vad ca-s pline de ciocolata. Ar trebui sa incercam si noi cu rahat ca sigur nu s-ar scurge.
Andra, si ale mele se mai intaresc pe margine, dar nu f tare. Poate ai pus prea multa faina la aluat si nu a mai iesit asa pufos.
Cami si Luca-Ionut (25.09.2006)
A easy way to make some money
Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale. – Ashlay Smith
Dorsilia spune:
sigur ca-s bune dar ar fi si mai bune fara sa se piarda atata finetti...rahatul nu e sanatos, e artificial si nici asa gustos ca si gemul sau ciocolata
ruxij spune:
Am facut si eu, merci. Nu's croissante, sunt cornuri, dar sunt f. bune. Data aviatoare pun pun si mai mult de 3 linguri de zahar, poate pun 5.