Ajutati-ma cu o parere la un sugar de 3 luni

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Mergeti la doctor. Si ai mei pe la 2 luni s-au oprit din mincat cu placere si cauza a fost anemia, s-a reparat dupa ce au primit suplimente de fier.

Daca trebuie sa ii faci analize - sa ii iei sange din deget - hemoleucograma - pentru ca din vena ia mai mult si o anemiaza.

Si incearca sa ii dai doar san.

Proiectul meu: Alte sfaturi pentru parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Incearca sa-l hranesti natural. Multe mamici se sperie ca bebelusul lor nu mananca suficient. Daca ia in greutate n-ar trebui supliment de lapte praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Mihaela, felicitari pentru fetita, sa creasca mare, sanatoasa si frumoasa

Daca ai lapte si bebe ia in greutate doar cu laptele tau de ce e nevoie de lapte praf? Cum a luat in greutate cand o alaptai exclusiv?Daca ia in medie 25 de grame/zi totul e OK(dar nu o cantaresti zilnic, la aici de la 3 luni se practica cantarirea o data pe luna, facuta de catre medic/asistenta, nu de catre mama). Asta pentru a nu stresa/panica mamica, cei mici nu iau in greutate in mod constant, in unele zile/saptamani pun mai putin alteori mai mult (totusi 230 gr in 4 zile mi se pare chiar prea mult). Important e sa ia in greutate constant, sa fie vioaie, activa si sanatoasa. De asemenea, e normal sa vrea des la san in timpul zilei si sa se trezeasca de 2 ori/noapte sa pape...dar las-o in ritmul ei. Vrea sa pape, bine, nu vrea, sau vrea doar 2 minute la san, nu o sili. Alaptatul la cerere chiar asta inseamna... la cerere. Si zau ca hranitul cu forta nu e o idee deloc buna.

Constipatia. Bebeii alaptati la san foarte rar sunt constipati... de fapt un bebe sanatos alaptat la san face... cand are nevoie. O data-de doua ori pe zi sau mai des... sau o data la 2-3 zile. E OK, diferit la fiecare copilas in parte. La bebeii alaptati mixt nu stiu ce sa zic, al meu a fost alaptat doar la san (si inca mai papa de la san la 21 de luni). Stiu ca unele marci de lapte praf pot favoriza constipatia la unii copilasi, de aceea trebuie vazut care tip de formula se potriveste la fiecare bebe in parte. In orice caz, kk care iese doar cu supozitare de glicerina nu e o situatie chiar OK.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Buna,o singura chestie pot sa-ti spun daca ai san e nemaipomenit da-i san e tot ce ii trebuie,iti trebuie rabdare,cum spunea si o mamica,ca fie se plictisea,fie obosea,fie o durea,dar sanul e foarte important,ce n-as fi dat eu sa-mi suga la san si sa am lapte,ii da absolut tot ce are nevoie organismul.Ca laptele de mama nu e nimic,dar daca dr a zis ca ii trebuie si completare,o stii ea ce o stii,dar insista mai mult pe san,patesti ca mine si il pierzi de tot,a mea nu putea sa suga ca era nascuta prematur,si ma mulgeam,ii dadeam cu seringa,usor,usor nesugand am pierdut laptele,si e si vina mea,pentru ca nu o fortam sa o pun la san,ca mi-era mila,nici un copil prea "impanat"nu e bine ca risca mai trz o obezitate,pe care nu o doresti cu siguranta.Te pup si bafta.Fi calma si relaxata conteaza mult,bebe iti preia starea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gavandor spune:

Draga Mihaela, 230 de grame in 4 zile este enorm de mult. Fa o socoteala simpla, asta inseamna cam 60 de grame pe zi, adica 1 kg 800 pe luna, teoretic in 10 luni ar lua 18 kg. si cu ce mai are acum ar avea cam 20 de kg la un an, iti dai seama se inseamna???? Exagerez, evident, dar asta ca sa fie clar ce inseamna 230 de gr. la 4 zile. Si eu i-am dat fetitei mele la inceput si san si completare, iar in conditiile astea manca la 4 ore, nu la 2 ore, cum vrei sa manance cu placere cand are burtica plina? Poate ca si de asta este constipata, desi prin unele carti se spune ca la bebe este greu de spus daca este constipatie, depinde si de metabolism, unii fac la 2 sau chiar 3 zile fara sa fie efctiv constipatie. Nu ai un medic la care sa mergi sau o asistenta care va urmareste si care sa te indrume cum sa alimentezi copilul si sa te lamureasca atunci cand ai astfel de probleme? Nu ai citit nimic despre copilasi-bebelashi? Cine ti-a sugerat ca ar fi putin 230 de gr. in 4 zile si ca trebuie sa o hranesti la 2 ore si cu san, si cu lapte praf?

Mergi la inceput