Canadience si americance la dieta! (7)
Raspunsuri - Pagina 5
Laura B spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maru ma cherie delphin (si o zic cu tot dragul) pai nu pui zahar, nu pui unt, ce pui in croisantele alea? |
Ouups... rasul ingrasa, nu-i asa?
_
Bucataria lui mami ***********************************************************Puterea din noi
maru spune:
deci bagat sushi la pranz ( cu orez brun)
iselin, pitilache, la raport, pe unde bantuiti?
mainile pana la coate in ciucalati?
pitilache spune:
Gata, sa traiti!!!
- dimineata cafe latte cu 2 splenda si omleta cu cascaval
- la pranz (la ora 2) - sushi californian. nu aveau cu orez brun din pacate.
Va pupez!
delphin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maru ma cherie delphin (si o zic cu tot dragul) pai nu pui zahar, nu pui unt, ce pui in croisantele alea? Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Croissante dietetice,yaka! N'ai mai vazut quoi?
Dupa croisantele cu pricina, mi-a mai ramas juma' de punga de faina "pour pain brioché" donc am pus-o in masina de paine ca doar nu era sa
trimit faina pe urma croissantelor. Si cum masina si-a facut treaba a iesit tocmai pe gustul meu, adica dulcica, ca eu nu am mai adaugat zahar. Sotu' din dotare a mancat-o cu nutela ca el zice ca iar am sarit peste zahar, dar pe punga nu scrie ca trebe pus, na!
Yo nu mananc Nutela, nu poci, se lipeste-n gat de dulce ce e!
Fug sa mai si dorm ca am cam ramas in urma cu acest ingredient!
Dragaica, eu cand alaptam beam apa non stop si mancam dulce ca imi cerea corpul, na
yo zic ca's hormonii lipsa!
Stai tu linistita ca ai sa vezi cum slabesti, vazand cu ochii, cand vor incepe sa misune prin casa, sau cand vor incepe sa faca dinti! Orele la sala sunt parfum pe langa ce te asteapta! da' tare-i frumos!
mikiion spune:
Uf, eu nu pot sa scriu in fiecare zi, pt. ca nu am timp.
Ieri si azi la pranz submarin maison, cu sunca si branza topita. Si atat. Un iaurt mic( gras insa, astro tip Balkan, singurul care-mi place) si 1-2 piersici. Cred ca am mancat si un mar la intoarcere pe la 5.
Aseara , rosii mici, branza gen cas si salata de varza rosie, de la borcan. Ultimele doua de la Adonis.
Dimineata eu mananc acelasi lucru, 2 felii de paine prajita, alba, de brutarie adevarata( am eliminat de mult painea feliata din supermarket, prea plina de prostii dupa mine). Cu unt si uneori gem de visine.....
Ieri am si mers prin oras si la pranz si seara putin .......azi nu.
Seara asta ( tarziu ca abia acum la 8 am terminat mancarea) paine cu snitele de dovlecei( mult prea uleioase, dar cu ulei de floarea soarelui, singurul ulei permis pe lista mea).Si o sa mai manac niste zmeura....
Am uitat sa spun de ciocolatele pe care le-am mancat azi eu le-am cumparat sa le pun pe comptoarul de la biblioteca, pt. vizitatori...Si mi-am bagat si eu nasul pe acolo
Sa revin la mine. Iselin, diabetul nu s-a declansat, inca, l-am avut doar insarcinata. Insa testele mai serioase arata ca am o stare numit prediabet.... Si ca organismul meu nu proceseaza bine zaharul in exces. Asta se vede la un test mai serios care se face aici si cand esti insarcinata..... Ti se da un pahar de lichid foarte dulce, echivalentul a cateva tablete de ciocolata.... Si se masoara glicemia la o ora si la doua ore.... Mie aia de la doua ore imi iese mereu proasta.... Si combinat cu boala lui tata, ma face o candidata f. serioasa in viitorul nu foarte indepartat.
Maru explica acum ca pt. prosti. Cum faci tu la broiler gratar.
Intrebari; 1. tii usa deschisa sau inchisa.
2. daca tii usa deschisa e fum mult?
3. Am primita odata cu aragazul( vorba vine, ca nu stiu cum sa-i spun, araelectric?) o tava dubla. Partea de sus are gauri. Tu folosesti asa ceva? Cum o faci, o acoperi cu hartie de aluminiu? Daca nu o speli usor?
4. Cat timp tii carnea de pui, sau de porc.
5. Dar niste frigarui ?
Eu pana acum foloseam un gratar electric, de pus pe masa. A inceput sa se strice si nu stim daca sa luam altul sau sa folosim broiler de la aragaz.
Si nu in ultimul rand, la subway e vreunul fara carne? Eu iau de obicei unul cu pui grilé si multe alte vegetale....
Aveti grija la ciocolata......
iselin spune:
Buna seara voua!
Eu jobuiesc la greu si astazi si maine.
Deci astazi:
- ceai fara miere sau zahar
- cativa biscuiti
- lipie+ mustar+ jambon+ branza degresata+rosii facut acasa, e ca subway, dar mult mai ieftin si painea e inlocuita de turta aia numita lipie
- ciorba de legume
- mar, para, portocala
- pepene
Iarasi nu am baut suficienta apa
Imi dau seama unde e riscul, de dragul adunarii in familie se mananca mult si bine seara tarziu. E loc sa schimb asta oare?
Foarte corecta mi se pare alternativa Roxanei.
Si mai cred ca toata familia poate manca corect daca e vorba de dieta cuiva din casa.
De ex la noi, sotul meu e alergic la gluten, deci am taiat painea de pe lista. Copilul si cu mine mancam ocazional paine, ceea ce in fond e bine.
Maru, tu gatesti f mult pentru cineva care e la dieta, nu stiu cum te poti abtine, eu in locul tau Eu stiu ca in recomandarile specialistilor se spune sa ai si sustinerea familiei, dar si sa nu ai toate tentatiile sub nas. Tot respectul meu pentru faptul ca poti tine o dieta si poti hrani si familia fara chestii de regim neaparat
Era/este o emisiune pe Discavery Health despre slabire si venea specialistul si debarca un frigider intreg de porcarii grase sau zaharate direct intr-un sac de pubela. Adica atitudine radicala, schimbare de comportament consumator.
Va pana maine
maru spune:
o iau pe rand:
toate feliile astea sunt insotite de paine? e cam multa...
Citat: |
citat din mesajul lui pitilache Asadar raportul pe ieri: cafea latte cu 2 splenda - dimineata 4 felii de sunca (tete de fromage de la polonez) - pranz un mar - gustare 2 felii de sunca muschiulet (polonez) unse cu philadelphia - gustare 2 bucati de peste la cuptor cu sos de smantana cu usuroi - cina 2 cani de ceai Este super ideea cu jurnalul intra-devar, Maru. Ieri era sa calc pe langa cu o prajitura facute de doua zile, dar m-am gandit cum o sa scriu aici ca am mancat prajitura si mi-a fost rusine asa ca m-am abtinut!!! Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat mari te fac sa te simti ca si tu poti deveni mare. (Mark Twain) |
ieri am fost slaba, nu am inhalat un morman de paste, ci Victor mi-a facut ce au mancat ei la pranz: o mana de cartofei prajiti, la urma tavaliti printr-un ou si cu feta presarata pe ei cand is scosi pe farfurie. Portia nu a fost mare, numai cat sa am senzatia de satietate, dar as fi mancat de vreo 3 ori mai mult daca era dupa mine.
delphin, inteleg ca e o faina speciala. Tare as fi interesata de cum ii zice si niste retete.
broiler:
cuptorul meu are 3 functii:
bake (cu temp aferente)
broiler (hi and lo)
clean (vreo 3 trepte/ore)
si normal, cancel
Cum eu sunt fun cooking show-uri la greu, am vazut la una si am aplicat acasa:
pun cuptorul pe broiler lo (low) sa se incalzeasca)
pe o tava de cuptor (de patiserie cu margini nu f inalte) pun hartie de aia de patiserie, nu folie de aluminiu.
pun carnitza pe tava si tava nu imediat sub broiler ci un rand mai jos.
Daca gatesc piept de pui sub broiler, pun termometru de carnita in el si il mai las un minut dupa ce alarma suna.
daca gatesc pulpite, aprind lumina la cuptor si ma uit cand prind culoare. Scot tava si ii intorc si pe partea ailalta.
Cea mai buna investitie a fost termometru de carnita
pitilache spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maru o iau pe rand: toate feliile astea sunt insotite de paine? e cam multa...
|
NUUUUUUU! Nici gand paine!!! Este scoasa total de pe lista mea!
pitilache spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pitilache Gata, sa traiti!!! - dimineata cafe latte cu 2 splenda si omleta cu cascaval - la pranz (la ora 2) - sushi californian. nu aveau cu orez brun din pacate. Va pupez! |
si continui lista de ieri:
2 mere - gustare
- gratar cu legume seara
maru spune:
am revenit:
da, gatesc pentru ei normal si mananc si eu cu ei in weekend. Numai ca portiile mele is mult mai mici. Jumatate.
La mine sarea e o problema, deci mananc cat pot mai fara sare. Dulce, am zile si zile. Zile cand nu mananc absolut deloc, zile cand is in hunt for sweets all day.
O data pe saptamana gatesc prajeli, de obicei sambata,si de obicei un singur lucru: cartofei prajiti. Si pe astia ii mai evit, ca pun tava cu cartofii taiati pai sub broiler. Tot pe hartie. Ii intorc la jumate. Ies f buni, si nu fac numai cartofi, ci pun si un yams. Alor mei le plac f mult.
In rest, carnita sub broiler, in weekend Victor ne face gratar. Cu legume linga, ori risotto, ori piure, varza, fasolica.
Fasolea ai mei o mananca chilli. Asta le place f mult iar eu ii pacalesc serios. Adica pun si morcovi, telina, si o mana de graunte. Tre sa ma uit pe pachet sa va zic cum le cheama, ca acum am o lipsa...in memorie.
Saptamana trecuta baietii au avut: ciobitza de pui, cu f multe legume dar doar un cartof si in loc de paste am pus barley, pearl barley (m-am dus si m-am uitat sa vad cum ii zice), paste cu sos de rosii (sosul cu multa carnitza tocata in el); copanele de pui sub broiler cu legume miercuri si joi.