America (212)
Raspunsuri - Pagina 10
cenia spune:
Iube
triaesc in cea mai mare comunitate de romani din America (mai e una la Portland) si ne intilnim saptaminal. Multi sunt rude, avem prieteni. A fost si problema mea ca proaspat venita aici ca nu era expus copilu la engleza noi traind numai printre romani,(prieteni, rude, biserica). nu iti fa nici o problema! cit merge la prek e indeajuns. copilul tau va recupera in 2 luni cind va ajunge la K si uneori ii depaseste pe nativi. iti spun de la teachere care spun asa de la parinti care au spus ca ajung sa si gindeasca in limba engleza, incit nu o sa aiba probleme.
ca toti copii emigrantilor, vor sti romana de bucatarie. adica daca le vorbesti repede in romaneste nu vor intelege mai nimic, doar frinturi sau cuvinte uzuale de "bucatarie" . ha ha! deja ma vor contrazice mamicile pe aici. sotul meu lucreaza cu youth aici ( este youth pastor)si desi stiu romaneste trebuie sa comunice cu ei in engleza. doar cei care merg in Romania constant sau au un bunic acasa care nu pricepe deloc engleza, vor mai sti romaneste bine.nu are ros sa dezvolt, ne confruntam zilnic cu aceeasi problema: tinerii nu stiu bine romaneste, parintii nu vorbesc fara accent desi is aici de 30 de ani, dar important e sa iti stii originile sa te mindresti.
ruxij spune:
Copilul meu a lipsit intr-a doua pt. 10 zile (in total, nu la rand) si mi-au dat sa faca nu numai teme, dar si tot materialul ce l-ar fi facut in clasa in zilele alea. Dupa aia am primit scrisoare de la principal ca nu are voie sa lipseasca mai mult de 9 zile pe semestru si ca regula e ca dc. lipseste prea mult poate fi pus in summer school sau lasat repetent pt. ca nu se intruneste prezentza suficienta pt. a fi conferite note. Atunci m-am dus la principal si a zis ca e o scrisoare standard care se trimite.
liris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ciuf Liris, tu parca intrebai candva de caderea parului pentru mama ta? Cum ii mai este parul acum? A facut ceva tratament? Daca da, cu ce? Imi cade si mie parul, l-am scurtat ca am zis ca e parul lung si slabit si de-aia pica ... si tot imi pica. Dau vina pe stresul asta cu scoala ca imi mananca zilele. |
rogaine a functionat la mama. s-a oprit din cazut si s-a indesit. spor la invatat! mai ai mult?
ruxij spune:
Iube, are dreptate cenia, nu iti face nici o problema. Mai degraba ai grija sa isi pastreze limba romana ca va incepe sa "se lupte" sa o pastreze pe masura ce trece timpul.
sinzi_ana spune:
Iube, si eu spun ca Cenia!!!!!
Lia, trebuie sa vad si eu ce politica au la noi la scoala...ca am de gand sa chiulim si noi anul asta
Buflea, cu David am reusit din intamplare ...aveam 22 de ani...acu' m-am ramolit...!!!!
Macrina spune:
Sanzi, ma rog pentru tine sa fie bine, sa-ti vina si fetita mult visata. Sf. Ioachim si Ana sunt raspunzatori- arunca un gand spre ei, poate te ajuta
Ciuf, succes la scoala, cred ca ce a povestit Sanzi despre practica vs teorie in spital, e cheia.. de fapt, generalizat, asa trebuie sa fii peste tot daca vrei sa reusesti ceva... (si mie mi-ar fi greu
)
corinadana spune:
Am inceput cartea Sanzi ;)!!! imi place. Tin aproape dupa ce o termin...
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sinzi_ana Buflea, cu David am reusit din intamplare ...aveam 22 de ani...acu' m-am ramolit...!!!! |
Oh ! stiu cum e si cu intamplarile astea - mie mi s-a intamplat la 36, cand aveam un bebe de 3 luni si alaptam .
Atunci o sa iasa - nu se poate, daca s-a prins o data, o sa se mai prinda. Va tin pumnii - adevarul este ca e bine si rau cu doi - ai mei sunt atat de apropiati de varsta ca numai intre ei, arbitru trebuie sa stau. Totusi experienta de acasa o ajuta pe Flavia la gradinita - are instinctele de supravietuire antrenate la maxim, ia pumni si impinsaturi dar si da cand prinde ocazia ... nu stiu daca v-am spus ca la gradinita la care am dat-o acum si de care sunt extrem, extrem de multumita, este singura fata printre baieti. Profesoara si-a cerut scuze la sedinta cu parintii, a vrut sa ma consoleze - i-am spus ca nu am nici o problema si cred ca nici Flavia
Despre ce carte vorbiti ?
adriana_m spune:
Ruxij e clasa 1.
Multumesc de raspunsuri. Acum incep sa ma stresez. faza e ca noi nu stim cand o sa plecam. Poate s enimereste cu vreo vacanta de-a lor si atunci e mai bine. Deci ideea e ca trebuie sa merg sa vb cu directoarea deci. Dar oare nu merge sa ne dea temele dinainte sa ne scapam de ele? Ma streseaza treaba asta ca chiar nu vreau sa-l bage la summer school sau sa ramana repetent. Ar fi tare aiurea.
Iube si eu zic sa nu-ti faci griji ca o sa stie engleza fara probleme. Al meu a fost la preschool de la 3 ani jumate fara sa stie o boaba engleza si acum ma invata el pe mine cum sa pronunt corect si mai imi da si exemple in propozitii cum sa folosesc cuv.
Chiar, despre ce carte vorbiti?
ruxij spune:
Adriana, sunt scoli din zona care sunt mai permisive. Am auzit ca Klondike iti da voie sa mergi intr-o calatorie si copilul tb sa scrie un raport despre ce activitati educationale a avut (ce a invatat, ce a vazut, dc. a mers la muzee etc.). Nu stiu insa dc. o luna o fi OK totusi si in ce conditii. Tb sa intrebi.