urticarie

urticarie | Autor: monaraus

Link direct la acest mesaj

Baietelului meu de 1,10 ani ii apar de duminica (deci de 5 zile) niste bubite/pete rosii care apar si dispar in cateva minute, apoi apar altele si tot asa. Observ ca apar mai mult dupa ce mananca si in special pe fata si pe maini, pe corp mult mai rar si mai putine. De exemplu, mai devreme a mancat niste struguri si imediat i-au aparut vreo 2 pete pe fata si i-au si trecut. L-a vazut un medic, ne-a recomandat aerius si regim alimentar. Dar cat dureaza o urticarie? Presupunem ca e de la niste cozonac... dar poate fi de la orice altceva. Nu ar fi trebuit sa treaca pana acum? Ati trecut prin asa ceva?

Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si Stefan (18.11.2008)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Alergiile trebuie tratate cu multa seriozitate, altfel se pot transforma in astm.
O urticarie poate dura si cateva luni daca nu este tratata corect.
La aproape 2 ani, rezultatele testelor alergologice sunt neconcludente, asa ca mai degraba fii atenta la ce alimente reactioneaza si nu ii mai da. In nici-un caz nu ii da copilasului dulciuri cumparate; aditivii din acestea sunt nocivi si pot provoca grave alergii pt mari perioade de timp.
Suna medicul si intreba-l cate zile sa ii dai tratamentul.
Sanatate.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marriana spune:

prin aceeasi problema trec si eu cu puiul meu de 1.11 luni. dar avem problema asta cam de la 6-7 luni . aceeasi chestie : apar pete rosii, care in cateva zile se transforma in basicute pline de lichid, care , la randul lor, in cateva zile se sparg, se cicatrizeaza si tot asa. cele mai concludente sunt analizele. noi le-am facut si a iesit alergic la laptele de vaca. valoarea normala trebuia sa fie mai mica de 0.35 %, iar lui i-au iesit 24.6 %. iti imaginezi ce diferenta.... acum suntem la regim, fara ABSOLUT nici un produs care sa contina lapte, inclusiv prajiturele, biscuiti, saratele, etc. Verificam fiecare produs in parte la cumparare, ca asta e ! Dupa 6 luni repetam analizele, sa vedem ce valori mai ies, sa dea Domnul sa scada. cel mai bine, roaga dr. alergolog sa-ti dea trimitere pt. analize, pt ca altfel, chinui copilul degeaba, si nici nu stii la ce anume face alergie.si , mai ales ce valori are. sanatate multa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Da, buitele sau mai bine zis petele noastre sunt mai putine acum, am tinut si regim... Din cate am inteles e prea mic pt analize alergologice. Eu sper sa treaca de data asta si in caz ca se mai repeta, vom face si analizle...

Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si Stefan (18.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marriana spune:

gandeste-te bine ce ai de facut cu piciul, daca nu esti multumita de dr. mai bine il schimbi, la fel am facut si eu : m-am luat dupa dr ca e prea mic pt analize, am chinuit copilul 1 an si ceva cu diverse tratamente ( parca era cobai), iar acum, in ultima perioada, cand am zis: " gata, trebuie sa fac ceva" , si m-am hotarat sa fac analizele, dr. alergolog m-a felicitat ca m-a decis sa-i fac analizele, ca trebuiau facute demult.

Mergi la inceput