Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (19)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Sorana, multumim de pont! Cred ca ma du c sa iau chiar in seara asta!

Sabina petrecere frumoasa in doi va doresc! Si atmosfera cat mai romantica!

Mary, te cred ca nu poti sa-l lasi pe Mateo sa planga de foame... Nici eu nu as putea sa stau langa Maia, sa vad cum plange, se chinuie, si eu sa nu-i dau sa pape.

Va multumesc de raspunsurile referitoare la sportul dupa cezariana. In conitiile astea ma pun pe treaba!

P.S. Ne confruntam si noi cu o iritatie detul de urata... Cine a folosit reteta trimisa de nana? Ajuta? Eu m-am hotarat. Cand imi intra indemnizatia cumpar scutece refolosibile, din fibra naturala in care sa poata respira funduletul buburuzei. Tot ii spal haine o data la 2-3 zile... Pe langa ele o sa mai am si niste scutece in plus. Mare branza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Buna seara, dragele mele!

N-am mai scris de mult, de vreo saptamana tot incerc sa recuperez cu cititul si de-abia acum am ajuns la zi! Tare dor mi-a fost de voi si de sfaturile voastre!

Eu sunt cam suparata, ca sa nu spun ca deja m-a cuprins disperarea: de vreo 2 sapt Patricia face mari figuri la masa, tot refuza sanul, intai la o masa, apoi la doua, apoi aproape la fiecare supt, incet incet a inceput sa fie o corvoada alaptatul pt ca suge 2-3 minute la un san dupa care se zvarcoleste, da din picioare, refuza sanul, scoate limba, ii dau al doilea san, suge 2-3 minute si apoi repeta figura.... Uneori o mai pacalesc sa suga in continuare, mai ales cand e adormita, dar astazi mi-a facut asa la fiecare masa, ma musca daca insist, ma loveste cu manutzele, e clar ca nu mai vrea si deja imi vine sa ma arunc pe geam :((( Lapte mai e, am incercat sa-l mulg dar biberonul nu vrea sa-l vada, si la lingurita scoate limba si da tot afara.... Nu are cum sa se sature atat de repede, mai ales ca suge pumnisorii dupa aia, ca si cum i-ar mai fi foame... Offf, tare mi-e ca in ritmul asta o sa-mi pierd laptele...Plus ca in ultimele zile n-a mai pus un gram pe ea, si oricum e la limita cu greutatea, adica de ceva vreme nu mai ia cum spune 'la carte', are 5,800 kg la 3 luni jumate...

Am citit de mi s-a acrit despre ce ar putea fi, la dr nu m-am dus inca dar mi-e c-o sa-mi recomande lapte praf... dar ma rog, ea nici de-al meu muls sa nu vada la biberon...

Daca aveti vreo idee despre ce ar putea fi sau v-ati confruntat cu asa ceva va rog sa-mi spuneti!

Va pup, seara frumoasa si bebei papaciosi!

Cristina, mamica fericita de Patricia Andreea 9 iunie 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Crissy_C

N-am mai scris de mult, de vreo saptamana tot incerc sa recuperez cu cititul si de-abia acum am ajuns la zi! Tare dor mi-a fost de voi si de sfaturile voastre!

Eu sunt cam suparata, ca sa nu spun ca deja m-a cuprins disperarea: de vreo 2 sapt Patricia face mari figuri la masa, tot refuza sanul, intai la o masa, apoi la doua, apoi aproape la fiecare supt, incet incet a inceput sa fie o corvoada alaptatul pt ca suge 2-3 minute la un san dupa care se zvarcoleste, da din picioare, refuza sanul, scoate limba, ii dau al doilea san, suge 2-3 minute si apoi repeta figura.... Uneori o mai pacalesc sa suga in continuare, mai ales cand e adormita, dar astazi mi-a facut asa la fiecare masa, ma musca daca insist, ma loveste cu manutzele, e clar ca nu mai vrea si deja imi vine sa ma arunc pe geam :((( Lapte mai e, am incercat sa-l mulg dar biberonul nu vrea sa-l vada, si la lingurita scoate limba si da tot afara.... Nu are cum sa se sature atat de repede, mai ales ca suge pumnisorii dupa aia, ca si cum i-ar mai fi foame... Offf, tare mi-e ca in ritmul asta o sa-mi pierd laptele...Plus ca in ultimele zile n-a mai pus un gram pe ea, si oricum e la limita cu greutatea, adica de ceva vreme nu mai ia cum spune 'la carte', are 5,800 kg la 3 luni jumate...

Am citit de mi s-a acrit despre ce ar putea fi, la dr nu m-am dus inca dar mi-e c-o sa-mi recomande lapte praf... dar ma rog, ea nici de-al meu muls sa nu vada la biberon...

Daca aveti vreo idee despre ce ar putea fi sau v-ati confruntat cu asa ceva va rog sa-mi spuneti!

Toata lumea o sa zica sa nu sari pe lapte praf,e o idee buna daca rezisti.
Eu am intrerupt alaptatul pt a face tratament si dupa nu a mai vrut cu nici un chip sanul.Am vrut sa-l fortez dar nu te poti uita la copil cum plange de foameAsa ca de marti mananca ziua Lp iar noaptea san(ca nu stie ce se intampla),insa de atunci a mai luat in greutate,nu stiu daca este o coincidenta...dar la san statea de obicei maxim 10 min,iar la biberon mananca in 30 min 100 ml.
Poate nu se satura de nu mai lua el in greutate...eu oricum insist sa-i dau mixt,si LP si san...asta e.
Important e sa iei o decizie cu care sa fii impacata.
Insista sa o alaptezi totusi,ca odata introdus biberonul se va invata cu el(cazul nostru) si greu mai dai inapoi

PS:duminica am fost la Baby expo,si sotul s-a intalnit cu un prieten din copilarie,Alex;eu eram mai in spate un pic,dar sotia lui semana cu tine.Voi erati?

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Crissy, in primul rand bun revenit! Sa stii ca si noua ne era dor de tine! Cel putin mie... Dupa ce descri tu acolo, eu zic ca micuta ta incepe sa aiba activitate in gingi si de aceea reactioneaza asa atat la san, cat si la biberon. Nu saliveaza abundent? Uita-te si la gingile ei daca sunt inflamate. Poate ti se pare prematur, insa uite, Maiei i-au dat dintisorii la 4 luni, iar din ce mi-a zis pediatra, simptomele pe care le descri, cu care de altfel ne-am confruntat si noi, pot sa apara si cu 2 luni inainte de eruptia propriuzisa. Tin cateva zile, dispar pt. o perioada iar apoi reapar din senin si tot asa. La Maia insa, gingiile nu au fost inflamate absolut deloc, iar dintii au "rasarit" dintr-o data dupa episoade similare celor pe care le descri tu. Si bagatul pumnului in gurita tot a eruptie dentara imi suna. Sunt niste geluri pentru gingii, insa am inteles ca sunt destul de toxice si controversate, insa am vazut ca si Panadolul e indicat pentru "durerile asociate cu eruptia dentara". Eu zic sa nu te sresezi inutil si in niciun caz sa sari pe LP.
Pupam fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui mommy_to_be

Sorana, multumim de pont! Cred ca ma du c sa iau chiar in seara asta!

Sabina petrecere frumoasa in doi va doresc! Si atmosfera cat mai romantica!

Mary, te cred ca nu poti sa-l lasi pe Mateo sa planga de foame... Nici eu nu as putea sa stau langa Maia, sa vad cum plange, se chinuie, si eu sa nu-i dau sa pape.

Va multumesc de raspunsurile referitoare la sportul dupa cezariana. In conitiile astea ma pun pe treaba!

P.S. Ne confruntam si noi cu o iritatie detul de urata... Cine a folosit reteta trimisa de nana? Ajuta? Eu m-am hotarat. Cand imi intra indemnizatia cumpar scutece refolosibile, din fibra naturala in care sa poata respira funduletul buburuzei. Tot ii spal haine o data la 2-3 zile... Pe langa ele o sa mai am si niste scutece in plus. Mare branza...

Mira, mamica implinita si fericita cu perfect, Maia-Alexandra (11 mai 2010)

http://community.webshots.com/user/maia_alexandra?action=publicAlbums

Mira, eu am preparat reteta, a costat destul de mult spun eu - 41 lei si in cazul nostru nu a fost foarte eficienta. La boi era eroziune pe piciorus, de la elastic - poate la tine e altceva... Am incercat atunci o groaza de unguente (de galbenele, ulei de floarea soarelui fiert la bain marie, baneocin crema, ulei de masline, bepanthenul cel de toate zilele) si nu am avut rezultate super valabile. Ce mi s-a parut ca a prins in cazul nostru, ci de cit, pentru citeva zile au fost tamponari cu albatru de metil (usca zona pe care se facusera bubutze)... dupa o vreme (mai bine de o saptamina) mi=a venit ideea de a folosi sudocrem, din care mai aveam in casa o mostra - ne-a mers minunat!
Am vorbit astazi cu Nati si s-a plins de acelasi problema, produsa de Pampers Premium Care si am sfatuit-o (asa cum pe mine m-a sfatuit Vivela) sa treaca pe Pufies - noua ne merge bine, pielea arata bine, nu e iritata, doar putin "sifonata" imediat ce scoatem scutecul... dupa baita insa si pielea si funduletul sunt de reclama.

APROPOS: voi mai hidratati dupa baie pielea bebelusilor? Eu una am cam renuntat la cosmetice... si pielea nu pare sa sufere.

SORANA: sa nu mi=o iei in nume de rau, am spus doar ca nu cred ca nu se fac ore, deoarece nu cunosteam problema... sorry:! Tu esti informata!

fetele! Seara frumoasa si weekend asemenea!

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:

Pupam fetele!
Imi pare rau ca va chinuiti asa.. Nu am sfaturi, dar imi place raspunsul pe care ti l-a dat Mira
Incearca sa postezi intrebarea ta la subiectul "Alaptare-helpline". Acolo scriu mai multe mamici experimentate in treaba asta si sunt convinsa ca te vor ajuta cu raspunsuri.
Noi tinem pumnii sa treaca repede episodul!

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

Citat:

Toata lumea o sa zica sa nu sari pe lapte praf,e o idee buna daca rezisti.
Eu am intrerupt alaptatul pt a face tratament si dupa nu a mai vrut cu nici un chip sanul.Am vrut sa-l fortez dar nu te poti uita la copil cum plange de foameAsa ca de marti mananca ziua Lp iar noaptea san(ca nu stie ce se intampla),insa de atunci a mai luat in greutate,nu stiu daca este o coincidenta...dar la san statea de obicei maxim 10 min,iar la biberon mananca in 30 min 100 ml.
Poate nu se satura de nu mai lua el in greutate...eu oricum insist sa-i dau mixt,si LP si san...asta e.
Important e sa iei o decizie cu care sa fii impacata.
Insista sa o alaptezi totusi,ca odata introdus biberonul se va invata cu el(cazul nostru) si greu mai dai inapoi

PS:duminica am fost la Baby expo,si sotul s-a intalnit cu un prieten din copilarie,Alex;eu eram mai in spate un pic,dar sotia lui semana cu tine.Voi erati?

Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Cristina nu, nu eram noi, pe sotul meu il cheama Dan, si nici n-am fost la baby expo duminica.
De invatat cu biberonul iata ca nici nu poate fi vorba, eu am vrut sa-i mai dau din cand in cand in ideea ca mai plec cateva ore si o las cu mama, dar n-a fost chip. Ceai mai bea din biberon, desi nu i-am dat decat asta vara pe calduri de cateva ori, dar de lapte nu se atinge... il lasa sa i se prelinga pe langa gurita si nu suge deloc deloc din tetina.... Voi v-ati invatat mai usor?
Si a mea ca si Sebi suge noaptea fara probleme, tot asa prin somn, nu mai comenteaza nimic , foarte bine ca-i dai san noaptea, asa mentii si lapticul cat de cat si mai scapi de corvoada mulsului. Oricum, te admir tare mult pt determinarea ta, am citit din urma prin cate ai trecut, sa stii ca RMN-ul va arata clar de unde vin durerile si poate asa o sa ajungi si la tratamentul potrivit care sa te scape de durere...

Mergi la inceput

Mira , m-am gandit si la asta, am verificat si nu prea par gingiutele inflamate, se vede ceva mai albisoara gingiuta dar cred ca e normala, nu cred ca-i dau dintisorii... dar mai auzisem si eu ca atunci cand apar dintisorii, pot sa dea de stire si cu 2 luni inainte, macar de-ar fi asta... Mi se pare ca saliveaza multisor, m-am gandit ca-i de la suzi... Si dupa afte m-am uitat, nimic...

Corina si noi pupam fetele. Cand ne mai vedem prin parc?

Hai, poate ne sincronizam o data toate 6 - Mira, tu si eu plus mandrele Eu ies in fiecare dimineata, in general dupa 11, am putea sa ne vedem sus, deasupra lacului, acolo unde incepe cimitirul(brr, ce loc de intalnire), ce ziceti?

PS Apropo Mira, tu cum mai esti cu piciorul, poti iesi la plimbare sau nu inca? sper sa fi trecut 'buba'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Tudor de Onana !

R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madamar
Cum cred ca am mai spus aseara: la noi pica Bonisanul, din pacate! Aseara i l-am administrat din nou, de data asta l-a luat fara prea mare impotrivire, l-am pus la sin si dupa ce a terminat sa manince, fara sa il misc, fara sa se intimple nimic, l-a vomat...
Incerc sa caut o explicatie: sa fie din cauza ca nu cunoaste gustul asta de marar deloc, in sensul ca in sarcina nu am mincat asa aromatizat nimic... zic si eu...

Eu zic sa nu mai incerci deloc cu bonnisanul, poate are intoleranta la el.

R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput