Mami, eu nu am nici un fel de bucurie in viata!
Raspunsuri - Pagina 11
Aneud spune:
Nu, nu-i asa, am lucrat cu copii direct. Numai pentru ca nu suntem de acord nu inseamna ca nu ma pricep la subiect.
Multumesc pentru urari si pentru lamuriri insa:)
26+ cu un bebe FIV roz
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Aneud Nu, nu-i asa, am lucrat cu copii direct. Numai pentru ca nu suntem de acord nu inseamna ca nu ma pricep la subiect. |
Adica, ai fost psihoterapeut? In aceasta calitate ai lucrat cu copii?
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
nemora spune:
Denizel, las-o pe Lidsta sa cenzureze. Acuma chiar nu vad de ce sa scobim in CV-ul lui Aneud. E posibil sa fie adevarat si ce spune ea, sa fie doar o faza, nu avem de unde sti. Si eu cand am auzit de faza de "2 ani" am zis haha, ce prostie, si fata mea chiar a avut o faza intre 2 ani-2 ani jumate.
nu de alta dar deraiem de la subiect cu certuletze de-astea in care noi vrem sa parem mai superioare. De-asta recomand eu realizarile profesionale. Eu nu inteleg, daca vin eu si scriu vreo aberatie pe aici, sau chiar poate nu-s normala la creierii capului, de ce e musai sa ma bagi in seama?
Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
denizel spune:
| citat din mesajul lui nemora Denizel, las-o pe Lidsta sa cenzureze. Acuma chiar nu vad de ce sa scobim in CV-ul lui Aneud. E posibil sa fie adevarat si ce spune ea, sa fie doar o faza, nu avem de unde sti. Si eu cand am auzit de faza de "2 ani" am zis haha, ce prostie, si fata mea chiar a avut o faza intre 2 ani-2 ani jumate. nu de alta dar deraiem de la subiect cu certuletze de-astea in care noi vrem sa parem mai superioare. De-asta recomand eu realizarile profesionale. Eu nu inteleg, daca vin eu si scriu vreo aberatie pe aici, sau chiar poate nu-s normala la creierii capului, de ce e musai sa ma bagi in seama? Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09) Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat. |
Inteleg ce vrei sa spui, nemora
Doar ca atunci cand spui ca esti psiholog si dai sfaturi profi, ele chiar trebuie sa fie profi. Pentru ca sfaturile capata greutate in urma declaratiei.
Nu e vorba despre deraieri ale subiectului ci, ca si pana acum, urmarim cu precadere interesul copiilor. Nu?
nemora spune:
Denizel, eu zic ca nu :)
si ca psiholog, poti sa mangai omul pe cap si sa-i spui "las ca trece...nu-i chiar asa rau..."
Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
denizel spune:
| citat din mesajul lui nemora si ca psiholog, poti sa mangai omul pe cap si sa-i spui "las ca trece...nu-i chiar asa rau..." Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09) Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat. |
Nemora, nu la asta ma refeream.
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui Aneud Intre 4 si 5 ani fetitele in special isi gasesc drumul din punct de vedere al "intepretarii dramatice". Eu zic ca plansul e clar o metoda de atragere a atentiei, nu "nefericire" cum a fost caracterizat aici. |
Aneud, poti explica mai pe larg?
Aneud spune:
ladyJ - Nu am la indemana studii care sa confirme afirmatiile mele, ce am spus mai sus e o observatie clinica din experienta mea si a altor fosti colegi dar daca cauti pe Google ai sa vezi ca nu e singulara relatarea, de exemplu -foarte empiric dar nu mai putin valoros ca argumentul "cunosc pe cineva care...":
http://www.mamapedia.com/article/5-year-old-drama-queen
http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20091110121244AAiAa3z
sau
http://www.mamapedia.com/article/5-year-old-drama-queen-dash-help
Din ce s-a scris mai sus copilul pare sa fie ok emotional in rest si atata vreme cat nu are semne prevestitoare de depresie infantila (schimbari in rutina de mancare sau de somn, ganduri obsesiv morbide, izolare sociala, comportament de risc, s.a.m.d) ceea ce ar fi fost foarte improbabil oricum, si cata vremem mama stie ca nu are alte cauze de stres cum ar fi bullying la gradi sau conflicte cu tatal sau bona, cel mai probabil este ca a gasit o "coarda sensibila" si o foloseste.
In opinia mea foarte multi copii -in special in State unde am profesat- primesc anti-depresive (sau calmante) cu usurinta sau sunt introdusi in sedinte de terapie imediat de parinti care nu asteapta cateva luni pana sa panicheze dar asta e un alt subiect.
Imi pare rau ca am adus vorba de profesia mea, am gresit trebuia sa prefatez cu mai multe "cred", "mie mi se pare", "IMO", etc, si atat, m-am grabit. Eram doar - si raman- dezorientata de lipsa de suport pe care mi s-a parut ca o primeste mamica de la unii dintre cei care au raspuns.
26+ cu un bebe FIV roz
denizel spune:
| citat din mesajul lui Aneud ladyJ - Nu am la indemana studii care sa confirme afirmatiile mele, ce am spus mai sus e o observatie clinica din experienta mea si a altor fosti colegi dar daca cauti pe Google ai sa vezi ca nu e singulara relatarea, de exemplu -foarte empiric dar nu mai putin valoros ca argumentul "cunosc pe cineva care...": http://www.mamapedia.com/article/5-year-old-drama-queen http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20091110121244AAiAa3z sau http://www.mamapedia.com/article/5-year-old-drama-queen-dash-help Din ce s-a scris mai sus copilul pare sa fie ok emotional in rest si atata vreme cat nu are semne prevestitoare de depresie infantila (schimbari in rutina de mancare sau de somn, ganduri obsesiv morbide, izolare sociala, comportament de risc, s.a.m.d) ceea ce ar fi fost foarte improbabil oricum, si cata vremem mama stie ca nu are alte cauze de stres cum ar fi bullying la gradi sau conflicte cu tatal sau bona, cel mai probabil este ca a gasit o "coarda sensibila" si o foloseste. In opinia mea foarte multi copii -in special in State unde am profesat- primesc anti-depresive (sau calmante) cu usurinta sau sunt introdusi in sedinte de terapie imediat de parinti care nu asteapta cateva luni pana sa panicheze dar asta e un alt subiect. Imi pare rau ca am adus vorba de profesia mea, am gresit trebuia sa prefatez cu mai multe "cred", "mie mi se pare", "IMO", etc, si atat, m-am grabit. Eram doar - si raman- dezorientata de lipsa de suport pe care mi s-a parut ca o primeste mamica de la unii dintre cei care au raspuns. 26+ cu un bebe FIV roz |
Raspund eu inaintea lui LadyJ, sunt singura si nu pot dormi...
Articolul pe care l-ai dat, cel din... mamapedia... (primul, pe celelalte nu am fost curioasa sa le mai deschid) nu are nici in clin nici in maneca cu subiectul nostru.
Ce spune/face fetita din articol nu are vreo legatura cu ce spune/face fetita lui Lidsta.
Cred totusi ca nu ai citit cu atentie subiectul asta.
pentru ca, daca l-ai fi citit, era imposibil sa spui ca ceea ce face/a facut fetita lui Lidsta e doar comportament de "drama queen".
P.S. Aneud, pentru ca nu-mi place sa ma ascund dupa visin, iti spun verde de ce am insistat sa intreb daca esti psihoterapeut si ai lucrat cu copiii :).
1. modul tau de exprimare e atipic pentru cineva cu solide cunostinte de psihologie.
2. dupa ce am citit primul tau mesaj, curioasa si destul de mirata, am intrat la profilul tau, am vazut numele, am ajuns pe LinkedIn. In afara de masterul de 1 an de la NY University, nimic in legatura cu psihologia.
(stiu, suna urat "am intrat la profil, am ajuns pe LinkedIn", imi asum consecintele
viviana spune:
La mine ce-ai gasit, Denizel?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi