Ce banca e cea mai buna?
Buna, ca si altii din tara asta, am si eu un imprumut la banca. De ceva vreme am auzit ca sunt tot felul de discutii despre magarii pe care le fac bancile din Romania, dar nu am reusit sa inteleg exact despre ce este vorba.
Sunteti multumiti de banca la care aveti banii? ce ma puteti sfatui - care e cea mai buna/sigura banca din Romania?
multumesc pentru atentia voastra.
Raspunsuri
emilia.m spune:
Eu una pot sa-ti spun de ce banca nu sunt absolut deloc multumita: BRD
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
ducky spune:
o banca e buna sau mai putin buna din n puncte de vedere. Pentru fiecare conteaza doar anumite aspecte. De exemplu pentru mine conteaza foarte mult cmisioanele si dobanzile la credite, pentru altii poate dobanzil la depozite sau poate chiar flexibilitatea si multitdinea de operatiuni/produse bancare oferite. Nu exista un top al bancilor general valabil.
Daca cauti la credite de anumite tipuri, fiecare e mai "tare" pe altceva. Eu am credit la Alpha Bank si sunt ok la majoritatea tipurilor de credite. Dar la depozite de exemplu am prieteni foarte multumiti de Transilvania. Daca citesti ziarele financiare vei gasi cotele de dobanzi la lei si euro la mai multe banci si vei avea un top cat de cat. In schimb, daca doresti un credit cea mai buna idee e sa mergi la mai multe sa aflii totul exact, cu toate comisioanele si toate detaliile importante si apoi sa te decizi.
Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
Madanic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emilia.m Eu una pot sa-ti spun de ce banca nu sunt absolut deloc multumita: BRD Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai. |
Si eu tot la BRD am credit, dar situatia mea nu e critica.
Eu am facut creditul la ei fortata de imprejurari, sunt singura banca din Romania care accepta contractul de munca din US. In US nu se specifica in contractul de munca ca e pe perioada nedeterminata, ei ii zic "at will contract" si HR-ul de aici refuza sa treaca undetermined in contract.
Creditul a fost contractat in 2009 cu ipoteca pe apartamentul pe care l-am achizitionat si detaliile din contract mi s-au parut corecte. Dobanda era calculata cu formula Euribor+6% (nu o marja chiar procentul in clar) iar la comisioane erau cateva insa au fost scoase acum. In plus dobanda a scazut de la 7% cat era initial la 6.79% acum.
Chestia pe care m-am enervat a fost ca noi ii semnasem o procura tatalui meu care specifica ca are dreptul sa incheie creditul in numele nostru si sa faca toate actiunile posibile asupra creditului respectiv. Cerusem formularea de la banca, ei ne-au dat-o si am facut-o dupa instructiunile lor. Acuma cu nebunia asta cu actul aditional, nu ne-au notificat, a trebuit sa mearga tata la ei sa intrebe care-i treaba. Apoi am vrut sa rambursam anticipat, si au strambat din nas au zis ca procura nu ii acopera rambursarea anticipata ca nu-i listata in clar. I-am amenintat cu ANPC-ul si atunci a fost buna procura da tot ne-au pus sa facem alta pentru actul aditional.
De data asta i-am pus sa-mi dea formatul procurii semnat de juristul bancii si datat. Data viitoare ii fac sa mamance procura. Au noroc ca n-am fost eu acolo si a fost doar tata, el e mai calm.
Pana acum insa n-am auzit de banca perfecta.
Pentru initiatoarea topicului:
De ce te intereseaza cea mai sigura banca din RO? Daca e vorba de credit nu prea vad ce are a face siguranta, daca vorbesti de depozite nu sunt sigura ca vei primi un raspuns. Teoretic bancile se asigura prin depunerea unor fonduri la BNR pentru cazurile nasoale. Legea romana garanteaza depozitele pana la suma de 50000E.
Practic insa suma aia nu este calculata la numarul de deponenti pentru ca nu poate fi estimat, si deci in caz de ceva BNR-ul vireaza banii din fondul comun pentru banca aflata in probleme. Daca pica mai multe banci deodata situatia devine mult mai neagra si atunci cred ca nici legea nu-ti mai poate garanta banii aia. De aia BNR-ul e asa de morcovit cu situatia asta, bancile in Ro s-au extins prea mult pe imobiliare ca era afacerea momentului si cand a venit scadenta nu mai sunt atat de sigure pe cat se credea.
Madalina
mami de Isabella Andreea si 31+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
alex_andra spune:
citat din mesajul lui Oana-Laura Buna, ca si altii din tara asta, am si eu un imprumut la banca. De ceva vreme am auzit ca sunt tot felul de discutii despre magarii pe care le fac bancile din Romania, dar nu am reusit sa inteleg exact despre ce este vorba. Sunteti multumiti de banca la care aveti banii? ce ma puteti sfatui - care e cea mai buna/sigura banca din Romania? multumesc pentru atentia voastra. |
Scuza-ma ca te intreb, dar care e legatura intre banii pe care ii ai ca un depozit la banca si creditul pe care il faci la o banca?
Sunt 2 lucruri total diferite.
Daca banca da faliment, tu ai banii din depozit asigurati oricum, pana la suma de 50.000, iar daca ai credit, nu te afecteaza falimentul bancar, ca banii tu i-ai luat deja.
Iar in ceea ce priveste ce se aude/spune la televizor, este tipic pt mass-media noastra, sa creeze panica si sa instige.
La ce magarii te referti? Crezi ca-ti fura functionarii bancari banii din depozite?
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
alex_andra spune:
Se aude la tv o tampenie, a doua zi, la prima ora, sunt la banca 20 de oameni disperati: "am auzit ca vreti sa ne furati, noi va dam in judecata, sa stiti"
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
elaga spune:
BCR este o banca de care trebuie sa te feresti. Care este cea mai buna n-as putea spune. Eu sunt multumita de Credit Europe Bank.
Mediajust spune:
Raspunsul rapid este "cea la care nu ai credit in timp de criza".
Altfel, eu sunt multumita de Transilvania.
liliana83 spune:
citat din mesajul lui elaga BCR este o banca de care trebuie sa te feresti. |
Subscriu.Am avut tangente cu mai multe banci dar sentimentul ca sunt furata pe fata nu l-am avut decat la BCR.Ca sa exemplific , am avut mai multe carduri deschise la diferite banci de a caror existenta am uitat.Cand mi-am aminit ca trebuie sa vad ce s-a mai intamplat cu ele am descoperit urmatoarele : la Brd cardul era activ dar suma era aceeasi de acum x ani , la Transilvania fusese inchis automat iar la BCR... surpriza ... le eram datoare cu 100 de lei , desi cardul teoretic era expirat.Nu mai spun de comisionul pe care-l platesc de fiecare data cand platesc rata care este pe numele sotului, comision pe care nu l-am mai intalnit nicaieri.