Alaturi de Siluan! Puiuti de Randunici 2008! (450)
Raspunsuri - Pagina 7
tuchita spune:
Eu cred ca regulile nu se negociaza ci se respecta pentru ca sunt reguli.
Evident, depinde ce numim reguli.
Eu reguli consider pe cele de igiena, de alimentatie, de dormit...de mers pe strada, de vorbit civilizat.
Adik nu pot sa fac io regula din timpul petrecut in parc si de modul in care il petrecem.
si mai e un aspect....sunt de acord ca trebuie sa imi respect copilul, ca e o fiinta umana si ii vorbesc ca atare.
insa mai am si eu, un adult, tot o fiinta umana, o pretentie: si copilul meu sa ma respecte pe mine.
Adik daca mie imi este rau, sunt foarte obosita, am terminat banii din portofel pot sa ii cer copilului sa mearga acasa, chiar daca nu ii respect dorinta de a se juca la nesfarsit.
Cu avertizarile si pregatirea de rigoare, evident.
daciana.t spune:

salutare randunici si puiuti de randunici
luny cum se mai simte Matei? multa sanatare, sa spera ca scapati repede de boala.
stela v-am admirat in poze
cat despre partea cu urletele or sa treaca si alea, rabdare si tutun mami
si tonic are dreptate: fiecare dintre voi aveti prioritati diferite si personalitati puternice. uneori e mai bine sa lasi copilul sa se bucure de ceea ce doreste, desi stiu ca special pentru ea ai facut tot acel efort sa vada animalutele, dar ce e mai important sa vada animalutele frustrata ca nu o lasi la leagane/casuta? sau sa se simta inteleasa si protejata de mami ei? sa ne gandim la ceea ce isi vor aminti copii peste ani si ani, caci asta e tot ce ramane, nu faptul ca noi am reusit la un moment dat sa ii "educam". spun asta din proprie experienta, majoritatea amintirilor mele din copilarie sunt triste si frustrante, nu as vrea acelasi lucuru si pentru copilul meu. dar, cum spuneam poate am eu noroc de un copil mult prea cuminte si ascultator, pe care il pot momi/pacali sa faca cum vreau eu si nu am experienta unui copil cu adevarat "incapatanat"/cu o personalitate foarte puternica. citind dezbaterea ta, da copilul trebuie sa inteleaga aceste limite insa nu fortat, ci prin explicatii. sau poti anticipa( ceea ce e greu cand mergi intr-un loc nou) ceea ce se va intampla si ii poti povesti cam cum va decurge programul: vom sta la casuta, apoi vom vizita animanulete, apoi x, dupa care y...bla, bla. eu atunci cand pot incerc sa ii explic dinainte ceea ce ne asteapta sa facem: mergem la magazin, cumparam x,y,z, apoi iesim in parc...si tot asa.
lyvy, in primul rand felicitari! un bebe sanatos, cuminte si tu mult laptic! comportamentul lui Iris e determinat in mare parte de venirea noului membru in familie, da-i un pic de ragaz si tu aduna toata puterea si calmul din lume pentru urmatoarele luni. face un psiholog( sper sa nu spun prostii) o comparatie sa ne dam seama cam ce simt copii cand vine fratiorul acasa: imagineaza-ti ca sotul tau aduce acasa o amanta, si iti spune ca trebuie sa o iubesti, ca el o iubeste asa cum te iubeste si pe tine, ca trebuie sa il imparti cu ea, ca trebuie sa fi intelegatoare....cum te-ai simti?
eu una cred ca mi-as casapi sotul, insa nu asta conteaza. aceasta comparatie m-a facut sa inteleg ca desi copilul nu stie sa isi exprime la fel de bine ca noi frustrarile si sentimentele nu inseamna ca sunt mai estompate decat sentimentele noastre de oameni maturi.
naty un
tie si Iuliei 
, ai pus punctul pe I:fiecare dintre noi suntem diferite, fiecare copil e diferit ceea ce merge la uni nu poate merge la toti, nu?
acum parerea mea e ca "sfaturi"/pareri putem da oricand atata timp cat cel cate le citeste, citeste printre randuri, judeca si vede daca se poate aplica asa ceva la copilul lui sau nu!
e mai bine sa ceri o parere decat sa persisti in propriul comportament( mai ales ca si parinte in educarea copilului) pentru ca ai mai multe de castigat: o noua abordare, un alt punct de vedere, se mai aprinde un beculet, poti gasi altceva/ o alta metoda pe care sa o incerci pe care pana in acel moment nu ai reusit sa o vezi ( din multe alte motive). eu una cand nu reusesc si nu reusesc, prefer sa intreb, sa vad cum gadesc si alte persoane, poate imi scapa mie ceva dn vedere, poate sunt prea obosita si nu mai rationez cum trebuie, poate nu reusesc sa vad padurea din cauza copacilor. pentru mine personal conteaza enorm sa citesc alte pareri/"sfaturi".
gudinde bun sfatul cu plata prin card 
de vreo luna si ceva e mai greu cu mine si Daci in parc, nu pentru ca nu as vrea sa o las pe unde vrea ea ci pentru ca mi-e greu sa o sui/cobor din leagane. motiv pentru care o rog sa se de-a pana se satura si sper rusinea mea doar de 2 ori...desi dupa ea s-ar da si de 10 ori, insa cu burtoiul mare mi-e greu. nu pot sta mereu dupa fundul ei in tot parcul, acelasi motiv, burtoiul prea mare
dar ma aez undeva pe o banca strategic sa o vad in fiecare moment, si apoi o las sa faca cam ce vrea ea, in conditii civilizate. mai greu e sa ii explic cand e obosita, de ex ieri o i-au de la gradi, si o vad ca era terminata, ea dorea in parc, am stat si in parc am lasat-o sa se joace dar cand am vazut ca mai are putin si isi juleste nasul, din cauza oboselii se impiedica frecvent, am zis stop joc! mergem acasa, mancam, dormim si iesim dupa iarasi in parc. daca i-au sotul cu mine in parc mare scofala nu fac, mai mult stau eu dupa Daci el e mult mai comod, ma rog...asta e ma descurc cum pot. ![]()
nicoletainca nu am experimentat, dar in maxim un an de zile o sa experiemntez si cu 2 copii in parc...
ariel un
si pentru tine
sper rusinea mea nu am citi regulile Ap-ului insa credeti-ma nici nu sunt tentata sa te le citesc. inainte de o am pe Daci aveam eu niste idei supermiralobomnate despre cum trebuie educat un copil...si TOATE regulile alea mi le-a demontat, una cate una Daciana! asa ca no rules! mergem pe intuitie si ma rog sa am mereu calmul cu mine sa zaresc solutia ce-a mai buna, asta neinsemnand ca am putut mereu sa o si gasesc...fir-ar sa fie se ascude bine, cateodata, solutia aia BUNA!
mimo imi pare rau ca te-ai dezamagit la concert..nasol.
zoze tin pumni stransi
si astept vesi bune de la voi 
tuchi si tu mai tin uneori, insa am descoperit ca am acest comportament cand sunt obosita si irascibila, insa nu pot sa fiu mereu calma si linistita si ZEN, pentru ca sunt nervoasa de felul meu.
acum despre noi: Daci a reinceput gradinita, am gasit pana la urma loc la o gradi de stat cu doar 4 ore, azi e a doua zi, si eu ii ziceam: Daci, pa! si ea ignore...avea treaba cu copii. bineinteles ca inceputut tot timid a fost, alti copii, alta gradinita, alta educatoare, dar ieri mi-a povestit ca s-a jucat, au dansat, au cantat..ehehehe.
eu, ma dospesc si ma dospesc pentru o gogosica, pentru cateva zile am experimentat iar greturile matinale, arsurile au inceput sa se accentueze, dupa fiecare masa, indiferent ceea ce mananc, bicarbocalm-ul nu ma ajuta cu nimic, mai degraba o lingurita de zahar...ma doare spatele de mor, nu ma pot odihni cum trebui, ma trezesc de multe ori dormid pe spate noapte si abia reusesc sa ma misc dupa o parte pe alte. incerc sa o scot pe Daci zilnic la plimbare, nu de alta dar in curand vor incepe ploile si ne vom satura de stat in casa
, insa cand venim de la plimbare abia pot urca scarile pana la apartament
. Daci se alinta din ce in ce mai mult: vrea in brate, sa ii dau eu sa manance, sa o imbrac/dezbrac eu...deci in multe arii involuam, insa ma gandesc ca e ceva normal, preconizand venirea fratiorului. cam atat.
apropo, Dati-mi va rog alte sugestii cum sa scap de arsuri...ca au inceput dupa fiecare masa 
va urez o zi superba!
_
Siluan trebuie sa traiasca!http://bebesiluan.wordpress.com/ banii nu aduc fericirea, insa cativa banuti pot aduce fericire parintilor si 5 minute in viata acestui bebelus
Claudia
+24 si mami de
Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica
luny spune:
prietena mea Cristina tre sa nasca saptamana viitoare, la Municipal... are saraca niste emotii... imi aminteste intru totul de mine si temerile mele din perioada aia
naty o stii pe dr. Parau Corina?... cu ea va naste..
Iubirea mea,
MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
luny spune:
claudia
suntem mai bine.. de fapt, Matei, ca noi, cobza..
si eu am suferit de arsuri in sarcina, nu am luat nimic ptr asta..
Iubirea mea,
MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
daciana.t spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui luny claudia suntem mai bine.. de fapt, Matei, ca noi, cobza.. si eu am suferit de arsuri in sarcina, nu am luat nimic ptr asta..Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)![]() Life is to precious to worry about stupid Shit! |
off o dati dintr-una in alta
multa sanatate la toti 3si cum ai suportat arsurile?
nu de alta dar eu nu le mai suporta...au devenit suparatoare de-a dreptu'_
Siluan trebuie sa traiasca!http://bebesiluan.wordpress.com/
Copilule nu pot sa te opresc sa nu te mpiedici, dar pot sa iti ofer mana sa te ajut sa nu cazi!
Claudia
+26 si mami de
Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica
Kya spune:
Tuchi da, acele reguli pe care le-ai mentionat se respecta. Dar eu le explic pana si pe alea:
- ne spalam pe dinti, pentru ca altfel avem probleme cu dintii si ne dor
- nu alergam in fata masinilor pentru ca e buba mare
- trebuie sa mancam si sa ne hranim pentru ca altfel nu crestem mari
- dormim pentru ca...
- etc, etc
Dar restul?
Cand am spus ca toata lumea in famlie respecta pe toata lumea, la asta m-am referit. Eu imi respect copilul, si copilul ma respecta pe mine. Dar dupa mine asta nu se poate obtine cu impunerea. Stii cum e vorba aia - respectul se castiga, nu se impune.
Mami si
Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
Olgutzika spune:
Hai hello! Sunt rupta de oboseala 
Deci: tensiunea de 14 cu 10 de ieri ma facut pacienta lu' Naty
Ea venise sa isi vaza uaan bucata prietena, si a plecat cu una bucata pacienta de gat. Noroc cu ea, ca mai scap cateva zile fara tratament, da' marti ma duc sa ma lege la aparate, de fapt pe aparate de mine...Si ca sa nu fie singura in aceasta aventura, si Tuchi s-a ales cu mine pacienta...glicemia 95 ma face suspecta de diabet gestational, asa ca ma analizez suplimentar
. Nu am proteine in urina, deci deocamdata nu ma tem de preeclampsie. Mananc fara sare si regim de diabetica ( Tuchi, am hartie cu scrisul lu' Tivadar
cu regimul pe care trebuie sa il urmez, iti arat maine
) Asa ca...ma credeam eu cal, dar is martoaga. Va tiu la curent! Nu e tragic, dar...se sta cu ochiul pe mine.
Naty, tensiuni ok aseara ( 115/69 ) si de dimineata (105/62). Fac tabel, sunt cuminte
.
Revin!
Olga
cu Alexandru si mami de
Ioana-Sofia
mstela spune:
Claudia
,ma intrebam und ai disparut
..si rabdarik,mami,mai e putintel
.Parca Maalox mi-a reomandat mie dr pt inlaturarea arsurilor?!parca..cerceteaza
..
Olgu,aigrijadevoi..cumintzik..
mami de TEA
Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.
Olgutzika spune:
Asa, ca trebuie sa ma apuc sa imi las in scris mostenirea ( adica sa scriu instructiuni cui m-o inlocui vreodata...)
Ideea este ca un copil caruia i s-au respectat dorintele si nevoile nu va deveni un rasfatat si un batator din picior ( aia vor fi cei care atunci cand isi doresc ceva primesc un "NU" vehement ca raspuns, iar dupa doua lacrimi si trei tavaleli pe jos obtin ce isi doresc -exagerez putin, ce e drept, dar ati inteles ideea ), el va fi empatic cu nevoile celorlalti, pentru ca natura cunoscuta de el ii respecta lui dorintele si nevoile. E inversul lui "semeni vant, culegi furtuna", stiti?
Nu am toate cuvintele la mine, intelegeti, sunt posibil diabetica si hipertensiva.
Olga
cu Alexandru si mami de
Ioana-Sofia
Kya spune:
Olga
sanatate multa si ai grija de voi.
In rest foarte de acord cu tine, asta incercam si eu sa spun. 
Mami si
Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!