Alaturi de Siluan! Puiuti de Randunici 2008! (450)
Raspunsuri - Pagina 5
ariel_7000 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Nicoleta Ehee, la ecuatia cu un singur copil adaugati un copil (cel putin). Regulile va vor fi abolite ------------------------------------- Hai la drum si-om vedea noi ce si cum! |
ihi, mare adevar ai grait!
...citindu-va, citind si prin alte parti, experimentand pe pielea mea, cu 2 atomici, dintre care atomicul 2 ii face mega concurenta atomicului 1, am concluzionat ca nu exista solutii universal valabile, ca sfaturile lui x, y sau z nu se pot aplica in situatia lui a, b sau c. nu vorbim numai de "materialul clientilor", adica de caracterul piciului si al parintilor lui, ci si de factorii externi: foame, frig, somn, "admiratori". eu una, dupa ce am incercat din rasputeri sa aplic principiile AP, apoi cand am esuat uneori mi-am facut procese de constiinta, cum ca nu as fi o mama care ar putea candida la titlul de "Cea mai cea"...am ajuns la concluzia ca fiecare situatie isi are rezolvarea ei. Nu poti aplica formula si gata rezultatul. Ar fi minunat sa fie totul dupa o reteta, insa nu e...
Cum zicea si Cata-tuchisor, Teo devine agresiv si irascibil cand ii este foame, somn, il doare ceva. Pot eu sa stau si in cap ca tot asa e. Solutia e simpla. Elimin cauza, elimin efectul. Apoi, fiind vesnic cu sora lui, apar rivalitatile. Se cearta pe mami, pe mancare, pe jucarii, pe haine, pe tot...iar nu merge aplicata formula magica.
Tot ce trebuie sa fac e sa ma pliez la situatie si sa incerc sa-mi pastrez calmul sa gestionez problema. Recunosc, nu-mi iese mereu si iar ma descalific de la categoria "Steaua fara nume AP"...
E o moda, frumoasa, intr-adevar, suna bine teoretic, insa practica ne omoara. Nu imi iese mereu sa fiu ZEN si mai scap o nota inalta si...citind la "manual", iar ma simt "bad mama"

Cand o aveam numai pe Alex, mama, mama, ce zen aveam si ce AP ma credeam...acum, parca am mai revenit printre muritori, cu defecte cu tot...cu o nota mai inalta uneori si cu un "Nu ai voie sa..." spus raspicat. Palmute la pampers sau pedepse mai dure nu am experimentat si nici nu o voi face, insa un time out si un "fara TV", "fara cioco", da...am aplicat. si sincer, in aceleasi situatii, la fel cred ca as prceda, caci, uneori, in viata noastra cu 2 pici atomici, apare un soi de haos, in care chiar ca trebuie luate niste masuri de potolire.
As putea sa scriu un eseu despre "viata de dinainte si dupa Teo" si clar, tragand linie, vad ca unele chestii nu mai functioneaza. plus ca teo, are clar alt "material" decat sor'sa. ce mergea la ea, la el nu merge. de ex, in plina criza de nervi, teo se calmeaza daca ii fredonez cantecelul "nostru" (Silent night). Alex se criza si mai rau daca ii cantam ceva. Ea se calma daca ramanea singura. Ma gandesc la noi, adultii. Eu ma calmez daca se vorbeste cu mine, daca mi se explica, Marcel se crizeaza si mai si. El are nevoie de 15-30 min de liniste si singuratate...la fel si cu picii...
" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"
mimonix spune:
Ganzenrozes mi-a trebuit , ganzenrozes am gasit!
Sa mor acolo frate si mai multe nu, am stat SASE ore in picioare
, nu-mi mai simteam spatele, talpile, imi vibrau intestinele ca ase gemeni de-as fi avut nu ma zdruncinau asa
Complet nemultumita am fost, un mare FAS in comparatie cu Aerosmith, un partzit de show ca pentru lumea a treia asa cu doua artificii si un foculet
, sonorizare proasta, primele doua piese nu i-a mers microfonul
, omu' cam "trecut" desi e cel mai tanar dintre toate mumiile care s-au perindat in ultima vreme prin tara noastra,grasut si gafaitor, era sa-si rupa gatul la un moment dat cand a dat sa urce o treapta (hooo cu tata , ca nu mai ai 16 ani ) si nu era bai daca cadea dar cadea pe noi
...public de rockeri suparati, s-a baut prea mult pana au venit prea iubitii
, s-au incins spiritele, Mimu era sa se ia la bataie acolo cu unii (asta nu mai vazusem in viata mea, nitica adrenalina nu strica la viata omului
)...ce sa mai povestim, tacam complet ca sa facem impresie buna in fata lui Cami si a omului ei linistit
...asta e, dregem noi busuiocul alta data 
Am reusit de dimineata sa ma trezesc la 8 SI jumatate , am ajuns din nou ultima la serviciu cum ii sade bine unui nou angajat 
Important e ca sunt vie si nevatamata si nu v-am uitat ![]()
Am citit asa pe diagonala, sunt cu ochiul pe Zoze turista (sfinte sisoie daca e cu toate ale ei acasa , ca doar vedeti ca nu e
) ...si cu celalalt ochi pe Olga , mai ales ca azi mi s-au lungit urechile de foame asteptand eu sa dejunam in trei in Herastrau
....vaz ca Sovi a plecat pana sa-i zic eu despre ce vorbeam noi la munte cand am pomenit-o , nota bene ca la ora asta nici nu-i mai pasa la cate prajiturele d-alea o fi mancat deja
....am citit ce furori face Naty printre taximetristi
(astia si camionagii sunt o categorie la care si eu aveam mare succes mereu
dar de cand ne vedem numai in trafic vad ca nu mai fluiera , si-au dezvoltat prestidigitatia
) ...am citit de aventura Stelutei cu minunea de fi-sa ....pai bine mai Steluta, nu-ti spusei eu ca esti sor'mea?
Nu mai tii tu minte cand l-am dus pe Dudu la zoo si el a studiat gandacelul?
Dar a doua oara la Zoo cand m-a tinut o ora la Jerry langa cusca vulturului soricar?
[:-))))] Asta mai tii minte? No, acum mie mi-e placut pledoaria lui Kya cel mai mult, MAAARE DREPTATE are
(sa nu uit ca si pozele mi-au placut
) dar iti inteleg frustrarea ca si eu ma intreb deseori de ceeeee? toti copiii merg de mana numai al meu nu, de ce toti merg pe toata talpa numai al meu nu, de ce toti se uitau la tigrii numai al meu la gandacel...de seee? vorba lui , a nimeni altului
Dar cum sa fie el , manca-l-ar mama normal? Cu cin'sa semene???
N-am vazut poze cu Ursuleti
, sunt varza, am pierdut sirul 
Tin pumnii Nicoletei sa gaseasca casa visurilor , ma gandesc la Simo neincetat
mai da-ne un semn ceva, mai stie cineva ceva?....am vazut o poza superbisima cu familia Valen (sexi rau doamna
) si cam atat!
Off...multa sanatate Zanei si Mufului! 
Capitanul e somat sa-si deschida telefonul iar Iadu sa fie informat ca i-a fost studiat site-ul 

Ariel, sa curga baniiiii fara numar in continuare 
Lyvy, bine ati venit acasa! Pupa puiul si lasa ca-i trec geloziile puiutei!
Blanka, n-am gasit PM ....sper ca nu te-ai razgandit 
Gudinde, ai baut bre??? Cum te-ai serbat?
Lumeee...nu mai stiu ce mai era, inca imi mai trepideaza neuronul de la atata rockereala
Sa ma iertati, va pup pe toate toate toate si va mai citesc asa cu coada ochiului, nu v-am uitat! 
PS Am zis ca serviciu e naspa ?
Cred ca am uitat 
Simona,mamica de Teo
(17 ani) si
DuuDuu (DOO ANI
)
Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea 
clauclau spune:
Neata, hai randunime la cafeluta!

O zi minunata pentru randunicile care pleaca spre servici.

Multa sanatate bolnaviorilor.

zozela spune:
Gata,ne pregatim de plecare! Pumnii stransi,sa plec si eu acasa la puiut,azi!! Nu ca mi-as face griji pt Maria,daca s-ar naste acum,dar asa de tare imi doresc sa mai strang la piept blondul,odata,inainte sa vie ea,incat...
Da,hai ca nu-mi mai fac planul ca tiganul! Sa vedem ce mi se ofera,ce pot negocia..Va anunt!!
Puupicioi!
Siluan trebuie sa traiasca!!
Mamica lui Mihai si
cu Maria Sa!
clauclau spune:
Eheeee, intradevar, alta este treaba cand mai este la mijloc un fratior/surioara. Regulile se schimba...si ce spuneam odata ca nu o sa fac niciodata, am facut din belsug apoi.
Sunt intru totul de acord cu Ariel.
De multe ori m-am simtit bad mama in raport cu Razvan, cred ca cel mai mult de suferit a avut el, asa simt eu. De atatea ori m-a vrut langa el si eu trebuia ba sa o culc pe Rebecca, ba sa o hranesc, ba sa o distrez. Nu zic, el copil mai mare, a inteles situatia, dar asta nu inseamna ca a fost si fericit. Acum ne luptam iar cu lectii, mai multe materii, mai multe de invatat, de facut, eu foarte obosita seara, verific temele, ma mai supar, mai tip la el...si inebunesc cand se linistesc toate si ma gandesc ca poate am fost nedreapta cu el si ma simt vinovata ca nu m-am abtinut. Incerc sa stau cu amandoi cat pot de mult, dar nu iese mereu asa. Vad ca Razvanel vrand, nevrand a devenit mai independent, se descurca singur cu mancatul, spalatul, pregatitul dimineata de scoala si altele. Nu stiu , au fost primii 2 ani din viata Rebeccai in care m-a acaparat aproape cu totul si el a primit mult mai putin din partea mea. Si asta ma dooare enorm. Sunt asa de multe de spus despre asta, dar fiecare situatie e diferita , regulile nu sunt universal valabile, depind intotdeauna de copil/copii. Se muleaza dupa ei si le schimbam, adaptam cum putem...
Fug ca tipa Rebecca dupa mami!![]()
cami33 spune:
Neata!
Offf, Clau, parca ai scris gandurile mele
, si eu m-am simtit de multe ori bad mama pentru Alex din cauza Bubului
. Dar acum, dupa 2,5 ani, parca totul e mai bine si mai usor, nu???
Hai, mah, Mimo, ca ne-a placut si Toni razboinic
, cum l-a aparat el pe pustiul ala
. Gabi a decretat ca sunteti super simpatici amandoi ![]()
Despre marele concert, ce sa zic??? Eu m-am dus cu temele facute, stiam exact ce voi primi, nu m-am asteptat sa-l vad pe Axl ca acum 20 de ani, m-am asteptat la cel putin 1 ora intarziere si probabil de asta nici n-am fost dezamagita
.
Am savurat fiecare clipa, am cantat de-am ragusit, mi-am incarcat bateriile la maxim, as mai fi stat 2 ore acolo, cu ei 

Zozelici, tin pumnii sa fie cum vrei tu 
mstela spune:
Neata..mai vreti?

V-am citit cu elan,fiecare are dreptate![]()
,adevarul e pe undeva pe acolo
..clar, fiecare situatie depinde de starea adultului,zestrea genetica a copilului,imprejurari,starea copilului,iar daca apare in peisaj si bb2,ne-a dat reteta Nico
![]()
...gheu nene,gheu..iar cm-ul nu mai apare...

Mimo,cu ale ei povesti/relatari m-a terminat...
mi-l inchipui pe Mimu,pasnic cum pare el,luand pozitia de pumni
,sorry,esti de belea
.
La munci..sa aveti o zi minunata.
Luny,cum e Muful?
mami de TEA
Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.
mstela spune:
Bineee,Cami!!
Zoze,pumnii stransi,grija multa!
Siluan
mami de TEA
Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.
tuchita spune:
neata!
Eu sunt de acord cu toata lumea!![]()
si cea mai mare problema a mea personala in ceea ce priveste relatia cu copiii e aceea ca TIP. prea mult, prea des....si poate uneori degeaba!
asa ca mama rea ma simt de multe ori pentru amandoi....mereu simt ca nu ma joc cu ei destul, ca n-am rabdare/timp...
Oricum, se schimba multe cand numarul copiilor creste!
Si nu neaparat in rau.
Zoze, bafta multa azi!