Pana la ce varsta sunt scutiti copii de la regie?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ducky spune:

Exact...copii se trec la intretinere din prma zi acasa.
Eu ma intrebam in schimb...de la ce varsta ii luam bilet de tranvai ?

Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA

ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ce bine de orasu' nostru ca nu mai avem nicio treaba cu "regia" de vreo 10 ani...(ca de asta am si intrat pe subiect, habar n-aveam de la ce regie trebuie scutit copilul, ma gandeam la regie/actorie). Ce trist mi s-ar parea sa aud vecini certandu-se pe tema trecerii la intretinere a unui pekinez, de exemplu, ca doar bea si ala un castron de apa pe zi si face baie o data pe luna...sau a pestilor, ca si la aia le trebuie apa in acvariu, nu?

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

la noi in asociatie sunt scutiti pana la 7 ani

dar absolut toti locatarii au contor de apa, gaz, centrala termica, nu exista femeie de servici pe scara... partea comuna e data doar de salariile celor de la asociatie , de gunoi si de lumina de pe scara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

geniest, la bloc nu prea poti sa aplici acest principiu, pentru ca majoritatea apartamentelor au contoare individuale de apa, gaze si curent, asadar cat consuma atata platesc; stiu ca exista asociatii de locatari care au decis in sedinte sa-i puna pe stapanii de caini sa plateasca, fie ca pentru o persoana in plus, fie o suma fixa lunara.

sa zicem ca stapanii de caini, care locuiesc la bloc, ar putea plati in plus pentru gunoiul menajer, curatenia pe scara, curentul consumat de lift - caci isi scot cateii la plimbare (acolo unde exista, desigur);

ce te faci insa cu acei pensionari (unii dintre ei bolnavi, singuri, cu o pensie de mizerie), care isi mai alina ultimii ani din viata cu un mic pechinez sau alt catel de talie mica, pe care nici nu mai au puterea sa-l scoata la plimbare ? sa fie pusi si ei sa plateasca, dupa ce ca abia au cu ce sa traiasca de pe o zi pe alta ?

nu mai sunt chiar la curent cu reglementarile actuale, insa stiu ca, de ceva timp, o parte dintre cheltuielile comune de la bloc, ce se repartizau inainte pe numar de persoane declarate, acum se impart in functie de cota-parte indiviza ce corespunde fiecarei locuinte. asa ca anumite sume se impart la o valoare fixa, nu se raporteaza la numarul de persoane declarate.

in cazul autoarei subiectului, stau 3 familii "la curte" si nu au contoare individuale si apometre, asadar valoarea facturilor la utilitati se imparte la numarul de persoane care locuiesc la acea adresa.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

la noi in asociatie sunt scutiti pana la 7 ani

dar absolut toti locatarii au contor de apa, gaz, centrala termica, nu exista femeie de servici pe scara... partea comuna e data doar de salariile celor de la asociatie , de gunoi si de lumina de pe scara.

ce bine de voi ! dar cum v-ati organizat in privinta curateniei pe scara ? isi face fiecare in dreptul lui sau cum ? sunteti "de serviciu", fiecare familie, pe rand, cu maturatul si spalatul scarii, de sus pana jos ? lift aveti ? cine face curat in el ? geamurile de la intrare (daca aveti) cine le sterge ? curatenie in jurul blocului cine face ? daca v-ati inteles cu totii si v-ati organizat asa, bravo voua, inseamna ca sunteti vecini buni si oameni harnici !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

fiecare face la apartamentul lui, lift nu avem, sunt doar 9 apartamente, din care 3 nelocuite.

in curte nu stiu cine face curatenie, nu am vazut sa se faca vreodata. dar e curtea foarte mica si de fapt e un fel de parcare. cand vedem mizerii pe jos le mai adunam fiecare, cand ducem gunoiul. e si o firma in curte, mai matura si ei.

nu e vreo intelegere facuta, pur si simplu daca vezi ceva ce nu iti place repari. punem noi becuri pe scara cand se ard, nu cerem bani pe ele, dar le schimba si altii. daca ducem gunoiul si unii au sac de gunoi pus langa usa si ne deranjeaza il luam si pe acela.

mizerie nu se face, ca doar nu aruncam nimic pe scara sau in curte.

la un moment dat aveam si o femeie, dar nu de la asociatie, ii dadeam fiecare 5 lei pe luna, strangea un vecin. apoi unii au zis ca nu mai au bani si acuma nu mai avem. venea o data pe saptamana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

sa zicem ca stapanii de caini, care locuiesc la bloc, ar putea plati in plus pentru gunoiul menajer, curatenia pe scara, curentul consumat de lift - caci isi scot cateii la plimbare (acolo unde exista, desigur);

ce te faci insa cu acei pensionari (unii dintre ei bolnavi, singuri, cu o pensie de mizerie), care isi mai alina ultimii ani din viata cu un mic pechinez sau alt catel de talie mica, pe care nici nu mai au puterea sa-l scoata la plimbare ? sa fie pusi si ei sa plateasca, dupa ce ca abia au cu ce sa traiasca de pe o zi pe alta ?

Exista argumente si pentru a nu pune un nou-nascut ca persoana intreaga la intretinere. La fel cum spui. Sunt familii care au copii si nu au cine stie ce venituri. Un nou-nascut nu merge cel putin un an de zile ca sa zici ca foloseste spatiile comune. Iar apa pentru el o platesti oricum ca exista apometre.

Mergi la inceput

Pai familiile acelea, daca se incadreaza, pot primi ajutoare sociale, subventii la caldura. Conflictul apare mai mereu cand nu sunt contorizate individual utiliatile si se plateste "la comun", in functie de numarul de persoane; si noi, restul locatarilor, am avut destule scandaluri pe tema asta cu 2 familii din bloc (inainte de contorizarea individuala - apa, gaze), nu declarau toate persoanele, aveau restante la intretinere, insa bani de tigari, bautura si cafele aveau...isi trimiteau copiii la buticul din colt sa le cumpere, lor (parintilor) le era "jena" sa dea cu ochii de vecini...

Cat despre nou-nascut si spatii comune, iar depinde; eu, de exemplu, pentru ca locuiesc la etajul 9/10, evident ca am folosit la greu liftul pentru a-mi scoate bebelina la plimbare cu caruciorul, ba vecinii au fost atat de intelegatori incat m-au lasat sa tin caruciorul in uscatorie, ca sa nu ma mai chinui sa-l pliez de fiecare data, oricum nu aveam loc unde sa-l depozitez, decat poate pe balcon (mic si acela).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

La bloc, de cum am ajuns acasa de la maternitate, au fost bagati la intretinere ca persoane 'intregi'. Nu este nici o scutire privind varsta

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Subscriu

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adaya spune:

sdcristian-sa inteleg ca doar la noi in Alba exista oameni buni si intelegatori?(acu stau in cluj)

Mergi la inceput