alergic la lapte
Va rog ajutati-ma cu ceva sfaturi culinare, ca nu stiu ce sa-i mai pregatesc prichindelului meu de 1 an si 11 luni, care , pe langa faptul ca e cam sclifosit la mancare, mai e si alergic la laptele de vaca. Asa ca, orice ii dau trebuie sa nu contina lapte.
Problema ar fi ca, mancarea o mananca, dar cam putin ...zic eu! Cu ce va pacaliti prichindeii ?
Raspunsuri
bertha spune:
Buna!
Si eu sunt in aceeasi situatie cu fetita mea care are aceeasi varsta. Ea papa lapte de soia facut in casa.
Si ea a fost f fsclifosita, dar am depasit momentul si acum mananaca rezonabil.
Micul dejun are 2 variante: ou de 2 ori/sapt si, in rest, cereale cu lapte de soia.
La pranz, invariabil, ciorbita (cu fidea, cu orez, cu galuste, de perisoare).
La cina, mancare gatita: pilaf, mancare de cartofi, fasole verde, mamaliga cu ficat si sos, friptura cu cartofi, orez/gris/paste cu lapte.
La 17 ii mai dau o gustare: banana, mar, covrig, cozonac de post.
Ca desert mai mananca biscuiti, stafide, curmale.
Seara bea 200ml lapte de soia.
Cam asta e meniul, probabil am mai uitat cate ceva.
Nu e f diversificat, dar deocamdata nu sufera, vom vedea mai tarziu.
Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
Charlie spune:
La laptele de soia m-am gandit si eu. Tocmai am vazut ca a fost recomandat pentru copii si chiar a fost specificat de catre organizatiile de sanatate ( sunt informatii succinte si pe banala wiki) ca laptele de soia este potrivit consumului de catre copii mici. In cantitatile normale si balansat cu alte surse nutritionale potrivite varstei. Daca nu-i place gustul il poti pacalii putin cu miere, vanilie, scortisoala..
Sa creasca mari bebei. !
geniest spune:
Exista si lapte de orez. Este foarte bun. Problema e ca trebuie sa-i asiguri necesarul de calciu zilnic, altfel nu-i bine.
Nici iaurt fermentat sau branza fermentata nu poate manca ???
marriana spune:
deocamdata nu stiu, trebuie sa ajung la dr. sa vad ce-mi recomanda. dar dr. alergolog i-a interzis categoric orice fel de lapte, inclusiv cel de soia, si binenteles produsele care contin lapte. momentan, suplinim cu sirop Ca.
bertha spune:
Mariana, ce analize i-ati facut? Si pt lapte si pt soia?
Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
marriana spune:
Nu i-am facut la soia, ci doar la :
Lapte de vaca
IgE specific - FEIA.
Asa apar in analize. Dar dr. mi-a zis ca fiind valoarea extrem de mare ( 24.6, cand normal trebuia sa fie < 0.35), sa opresc absolut orice fel de lapte ( iaurt, creme, branza, smantana, produse care contin lapte, dulciuri, lapte soia, etc) 6 luni. Dupa aceasta perioada urmeaza sa facem o noua analiza, iar atunci vedem daca a scazut sau nu. Eu ma rog Domnului sa scada, am inteles ca sunt copii carora le scade, dar sunt si copii carora nu le scade.