Doar eu si bebe
Raspunsuri - Pagina 2
clarmai spune:
Va multumesc mult pt sfaturi ,ce sa zic,i-am zis ca daca mai continua asa sa ne vedem de drum fiecare si nu ii pasa,dar a zis ca fata nu o lasa,e prea mica sa ma duc la servici si din pacate bani de bona nu sunt,ca sa ma apuc sa plimb copilul prin tribunale si sa-i fac viata un calvar e greu,eu am crescut fara tata si e cumplit nu as vrea sa creasca la fel ca mine,eu parinti din pacate care sa ma sustina nu mai am,iar fratii mei imi spun sa am rabdare cu el ca e mic si inca necopt la minte,asta mica fuge la el ,vrea sa il iubeasca dar pare ca nu il impresioneaza prea mult tot comfortul lui primeaza,am stat de vorba cu el omeneste si degeaba,acum mai nou cauta motiv de cearta din orice,o sa vad care e solutia,ii sare tandara foarte repede si nu stiu cat am sa pot sa vb cu el de calm,ca daca se enerveaza nici nu mai asculta,cand se enerveeaza la sevici vine si se cearta cu mine,dar il las sa-si faca numarul.Va pup si multumesc ca existati pentru un sfat,o parere.Va pup dulce pe toate si toti.
mirela0521 spune:
din punctul meu de vedere esti o SUPER mama de nota 20! o MARTIRA, daca te pot numi asa. dai dovada de extrem de mult sarcificiu pt fetita ta. te admir ca poti sa faci asa ceva, insa ma indoiesc ca nu va veni si clipa cand nu vei mai putea accepta, sau cand situatia nu se va inrautati si mai mult. sa dea Dumnezeu sa nu fie asa, si sa se indrepte lucrurile, insa de la sine nu cred ca se vor indrepta. trebuie sa "lupti" mult cu el si cu atitudinea/caracterul lui. nu stiu daca singura vei reusi, daca vei putea sa ajungi la mintea si inima lui astfelt incat sa-l faci sa se schimbe. cere ajutorul familiei lui (daca sunt oameni buni si de caracter si nu sunt partinitori cu el doar pt ca este FIUL lor), sau rudelor/nasilor/prietenilor apropiati in care ai incredere, pe care stii ca el ii asculta si ii respecta. poate se indreapta de rusinea altora. poate reusesc altii sa il convinga ca greseste lasand toate grautatile pe umerii tai. sa fii cap de familie (a se citi barbat) nu inseamna doar sa aduci bani in casa si sa treci o femeie si un copil pe numele tau! responsabilitatile si atributiile se impart la 2. poate nu chiar jumi'juma, dar in mod clar sunt multe lucruri pe care le-ar putea face lejer si el. ca de ex plimbatul copilului in parc. ce poate fi atat de greu sa plimbi o jumate de ora macar un copil in carut pe 2-3 alei in jurul blocului sau intr-un parc sa-l dai pe un topogan sau intr-un leagan si sa ai grija sa nu cada sau sa nu fie lovit de ceilalti copii. chiar nu e mare filozafie! nu-ti trebuie absolut nici un fel de pregatire pt aceasta mica activitate. ca sa nu mai vorbim ca nu-i cade nimanui gradele de la epoleti daca o data pe saptamana da cu aspiratorul prin casa, ca-si incalzeste singur o farfurie de mancare (sau pt toata familia) si o pune apoi in chiuveta, ori ca-si strange propriile frimituri de la masa.
nu stiu cum va intelegeati inainte sa apara copilul (daca aparitia copilului a produs aceasta ruptura de comunicare si comportament intre voi), ce fel de comportament a avut el inainte. incearca sa-i reaminteti lucrurile si cuvintele frumoase pe care le facea si le spunea pt tine, micile excursii/plimbari in care aveti clipe frumoase petrecute impreuna doar voi 2, reaminteste-i sentimentele lui cand va iubeati (daca zici ca v-ati luat din dragoste), felul cum se uita la tine (privirea lui in care citeai iubirea) si se comporta atunci cu tine (prin gesturi, mici cadouri sau surprize) si spunei ca tie ti-e dor de el, cel care era atunci, barbatul de care te-ai indragostit si cu care te-ai casatorit.
Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)
narcisam102 spune:
Un barbat il ai asa cum il educi...mi-a spus o data o prietena buna. Nu te gandi niciodata ca trebuie sa-ti educi numai copilul...el intodeuna va indrazni atat cat tu ii permiti. Probabi ti-a prins punctul slab si acum incearca sa te tot enerveze. De obicei cand unul din soti tot cauta cearta inseamna ca are ceva de spus si nu stie cum sau nu indrazneste.
Cel mai bine e sa fi tu cu o secumda mai desteapta. Cei place cel mai mult? acolo lovesti ;)
de ex. sotului meu ii placea la nebunie sa se joace pe calc, sa descarce filme orice numai sa nu ma ajute prin casa...ghici ce am facut.. am fost la net si am schimbat abonamentul in unul cu cea mai mica viteza m-a tot intreabat ce s-a intamplat cu net-ul iar eu i-am spus ca probabil s-a virusat calc. sa cheme pe cineva. La cat e de puturos...o sa mai dureze un an pana cheama :)
apoi...adora sa-i pun masa cand vine de la munca... ufff ce bine e ...si eu asi vrea...dar azi nu o sa vada lucru asta pt ca azi noapte cand l-am rugat sa stea cu baiatul ca numai tacea...era "mort de oboseala"...pai azi sunt eu asa de obosita si imi este asa de rau
incat nu cred ca am sa ma ridic din pat...si apoi...trebuie sa ma ocup si de copil nu?!...
Alta data cand ma enervat am plecat la plimbare prin mall exact cand trebuia el sa vina acasa si a stat pe la usa vreo ora "ca am uitat si tel acasa de ametita ce sunt" . ca de omul nu-si mai i-a chei la el ca doar are femeia acasa...
si asa mai departe...ideea e ca daca el face pe prostul...tu de ce nu ai face...si sa vazi ca incetul cu incetul ii trece cheful ...
in locul tau...cred ca mi-asi face bagajele si asi pleca la frati-miu...sora, mama, bunica etc o saptamana, doua asa...
dar mi-asi face bagajele seara cand vine el si eventual asi incepe o discutie de fata cu socri acolo...apoi dramatic si afectata ...te duci si faci bagajele tale si pe ale copilului...
eventual ai putea in timul asta sa-i si spui ca inca esti tanara si frumoasa si poti oricand sa-ti gaseti un sot care sa te respecte si care sa o iubeasca pe fetita ta. :)
Daca el te lasa sa pleci ...sa sti ca intre voi s-a cam terminat...
daca nu...ei bine ai putea sa-ti scoti colti si sa pui cateva conditii.
nu prea multe pt inceput te-si sfatui... lor si asa li se pare greu numai ideea de a face ceva..."cum el barbatul"...asa cum ai rabdare cu fetita ta asa te sfatuiesc sa ai si cu el...educatia vine in timp..
si inca un sfat...deschite-ti un cont la o banca (nu pe care o foloseste el pt ca daca scoate extras de cont datorita numelui apare si contul tau ex ing) si incepe sa pui niste bani deoparte. gandeste-te ca nu pt tine. aia sunt pt copilul tau. incetul cu incetul.
aaaa si ai putea sa cauti ceva de munca...desi in zilele astea...dar marog...multa sanatate ....
raton spune:
clarmai, esti o mama grozava! iar sotului tau i s-a urat cu binele, cred eu. cred ca s-a trezit ca are tot ce si-a dorit - cariera, drept nevasta pe femeia pe care si-a dorit-o, un copil pe care si l-a dorit si, mai mult, ca tu ai purtat tot greul cresterii copilului si ai avut si grja de casa si de el, iar acum crede ca toate astea i se cuvin. Cred ca ar trebui sa-i aduci aminte cat de norocos e ca va are pe tine si copilul si ca NU i se cuvine toata fericirea si multumirea fara sa contribuie si el un pic. Adu-i aminte ca sunteti doi oameni si parinti egali, care se iubesc, ca nu e el miezul din fanta si n-are niciun motiv sa-ti reproseze ceva, darmite sa te jigneasca.
Acuma, daca jignirile au inceput mai de curand, e foarte probabil sa se simta el vinovat de ceva si incearca sa-si demonstreze ca nu-i cine stie ce de capul tau, de-aia a facut sau face chestia pentru care se simte vinovat. Iar chestia respectiva poate sa fie chiar faptul ca isi neglijeaza familia si nu vrea sa recunoasca, dar in sinea lui il roade... of, oamenii sunt foarte complicati
. Daca e asa, nu-l invinovati, ca se incapataneaza. mai bine cum zicea narcisam, "fa pe proasta" - aaa, am plecat la plimbare si am uitat telefonul... azi ma simt ingrozitor, nu pot sa ma dau jos din pat... pleaca cu fata la plimbare chiar inainte sa vina el acasa... gasesti tu niste variante in functie de lucrurile la care tine si de care ii pasa. sa vada ca nu are totul pentru ca i se cuvine, ci pentru ca esti tu o femeie minunata si i le acorzi!
clarmai spune:
Offfffffff,fetelor am incercat aproape tot ce ati zis,l-am tratat cu indiferenta nu ii mai faceam ce ii placea,nu ii pasa si basta,vrea doar sa fie lasat cu jocurile lui pe calculator,cu filmele de pe player si cam atat,si lucreaza in domeniu adik in electrocasnice si electronice deci daca se strica player-ul il duce la reparat,daca m-as duce sa schimb abonamentul la net s-ar duce imediat sa rezolve,caci tine legatura telefonica cu baiatul de la net sunt buni prieteni,etc,am incercat sa ma aranjez si sa ma pun la el in poala,sa-l mangai sa-l alint,dureaza frumoasa poveste o jumatate de ora apoi se intoarce la ale lui si o ia de la capat cu jigniri etc,am vb cu el cu calm si i-am spus ce ma deranjeazaaaa''pupandu-l printre propozitii" zice" da ai drepatate"apoi tot ce stie face,si ma minte foarte mult,banii stau numai la el"ca de eu nu am cum sa ies cu copilul din casa sa platesc danganale si facturi"asa ca....efectiv mi-am propus acum sa-l las in pace,nu vreau sa ma mai las afectata,o sa consider ca nu am sot si gata,si cand copilul se va face mare am sa divortez atunci fata va intelege si chiar daca nu am sa mai imi refac viata,am sa ma bucur la batrenete de liniste,daca aveam parinti unde sa ma duc ma duceam dar nu am si e complicat sa stai cu fratii care la randul lor sunt insurati,pe foamea asta cu chirie e imposibil etc.deci am sa-mi consum toata energia pe copil doar eu,si am sa am grija sa nu sufere ca mine,si la batranete,sper sa-mi gasesc linistea daca nu fericirea.va pup.o sa va intrebati unde am stat pana acum,am stat in casa lui tata,dar s-a mutat o sora si acum nu mai am loc ca are doi copii,sa ma apuc sa ma duc prin tribunale sa facem partajul dupa 10 ani e complicat si ar insemna ca sora mea sa ramana pe drumuri si nu vreau ma ajutat si o iubesc si pe ea si copiii,si oricand am usa deschisa la ei dar nu ar creste copilul meu intr-un mediu prea bun batandu-se cu verisorii pe un dormitor,nu.......deci am sa ma sacrific pentru copil,caci nu a cerut ea mititica sa vina pe lume vina o port doar eu ca nu am deschis ochii la timp,facea si atunci crize de isterie dar cand imi luam bagajul sa plec se punea pe plans si cerea iertare,si mi se rupea sufletul.va pup si multumesc ca mi-ati acordat timp si atentie.
clarmai spune:
Chiar as vrea sa deschidem o cafenea on-line unde sa ne spunem of-urile ca de fiecare avem chiar daca legat de socrii,parinti,copii,soti,vise uitate undeva in pod,de ex.eu am sperat sa junga pictorita si am ajuns agent de vanzari ,viata e cruda uneori,si parca tot speram dar degeaba ca tineretea si anii de demult nu se mai intorc si te gandesti ca ai vrea sa schimbi multe daca ai putea sa o iei de la capat,cum sa insufli incredere copilului tau daca tu nu mai ai.va pup,astept opinii despre ideea mea.AAAAAAA....SI PSIHOLOGUL COSTA PREA MULT![]()