Prietene la bine si la greu - 54

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dozz spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralu_seby

Ciorbita de legume cu manzat

Am pus mai intai la babycook carnita taiata cubulete. Intre timp am pregatit legumele: morcov, ardei rosu, putina ceapa, mazare, fasolica verde, rosie, cartof dulce si radacina de patrunjel. Am pus si legumele la babycook, impreuna cu carnita (am aburit-o de 2 ori, asa fac in cazul carnitei) cu nivelul 3 de apa. La sfarsit am adaugat cateva picaturi de lamaie si patrunjel proaspat. Am blenduit si am servit. Mi-a ramas o portie si pt maine.

poponitzu' meu Matei-Andrei

Credinta face totul posibil, Dragostea face totul usor :)

multumesc, ralu!
Si a iesit lichida, ca o ciorbita? Sau mai mult piure-oasa?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monica_80

Buna seara,

Alerg dupa voi si tot alerg...greu va mai prinde omu...

Noi de 2 zile alergam ba in capitala la cumparaturi, ba pe la doctori. sa va spun ce-am patit. aseara la baita observ ca Mariuta are pe spate ca un fel de pata neuniforma usor rosie si palpabila la pipait si destul de mare ca marime. Nu m-am impacientat pentru ca toata vara s-a mai iritat de la caldura din cand in cand (stiam ca e de la caldura din spusele doctoritei si de la bebelusii vostri). Astazi am mers la dr sa o vada si sa facem si bilantul de 9 luni si cand colo e alergie. Mi-a zis sa-i scot din alimentatie ficatul (din care i-am dat foarte rar si foarte putin), rosiile (care la fel ii pun in supa o bucatica mica fara seminte si fara coaja) si ouale si sa astept 2 sapt, dupa care i le introduc treptat plus crema cu corticoizi.

Am cerut si parerea dr in casa careia stam si ea ne-a zis sa-i dau timp de 10 zile doar alimente deschise la culoare (albe), fara ficat, fara ou, adik doar supe cu cartof, albitura, foarte putin carnita de pui, bostanel, dovleac, fructe deschise la culoare (mere, pere), iaurt si cereale si san cat incape. Dupa cele 10 zile, daca a trecut iritatia sa incep sa-i introduc treptat cate una si sa astept reactii.

Deja cardul de pitici sunt la mine la usa, deoarece sotul meu e alergic la tot ce se poate face alergie pe lumea asta (sau la marea majoritate) si ma gandesc ca poate fi ereditar?

Daca s-a confruntat cineva cu ceva de genul sau puteti sa-mi spuneti mai multe va multumesc tare mult.

de scump Maria 13.12.2009

Pai si Ana are pata din asta. Si Raluci mai zicea de Bubu ca are ceva asemanator, cand am fost in parc i-am aratat pata Anei si zicea ca seamana cu a lui Bubu. Mie nici prin cap nu mi-a trecut pana acum ca ar putea fi alergie. Cat e de mare? Si arata asa, ca pielea uscata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Na'seara
Sunt curioasa daca Monis a mai ramas la concert

fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea , din data de 6-oct-2009

Povestea nasterii printesei cu ochi albastri

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput

Intreba monis de parc maine, eu da, sigur. Prefer H, daca e sa se voteze

Angi, multumim de mesajul mai lungut. La mai multe!

Cra-cra: cred ca am identificat motivul miilor de treziri nocturne din ultimele zile. Ana azi a stat in 4 labe . Inclusiv in somn, am gasit-o in patut dormind in 4 labe, usor rasturnata . Cand am zis plina de incantare si usurare ca sigur asta e motivul somnului prost de noaptea, intreg familionul lui tati m-a privit lung si cu mila, bazaconie mai mare nu cred ca auzisera ever... Am asteptat sa plece bunicii si i-am bagat lui tati cartea lui Brazelton sub nas, deschisa la paragraful cu achizitiile motorii si somnul. Sa zicem ca m-am reabilitat, dar prea putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Dozz, am renuntat la ideea cu LLL-ul cel putin ptr moment. Poate mai incolo cand mai apuc sa respir si eu... Pune linistita picaturi/da cu spay in nas, oricum in sange ajunge o cantitate infima, in lapte si mai putin asa ca Ana nu e afectata. Plus ca exista picaturi /spayuri speciale ptr bebelusi care contin aceasi substanta ca Olynthul, se gasesc de mult pe alte piete (eu de ex am luat in Egipt cand Vlad avea 1,3 luni dintr-o farmacie de acolo) si am vazut ca apar si la noi (pe spray-ul de copii de la Olynth scrie de la 2 ani dar e din cauza sistemului de pulverizare si nu a substantei). Cealalta substanta de care ai zis e sora mai tanara a oxymetazolinei din Olynth, si toate sunt surorile evoluate (fiicele mai degraba) ale pseudoefedrinei pe care o regasesti in pastilele de raceala si gripa si care se afla pe lista medicamentelor permise de AAP (acolo in tabelul ala). No asta ca sa te linistesc de tot (sa-ti mai spun ca si eu pun Olynth HA in fiecare seara ca altfel drept sunt terminata a doua zi de la dormitul chinuit cu nasul infundat si respirat pe gura . Olynthul asta HA mie imi pare muuult mai bun ca Olyntul clasic, isi mentine efectul si peste 12 ore... si eu tot cu alergie la ceva misterios)

Angi, ma bucur ca si tu si LumiC ati spart gheta.

Laurici-Licurici, lasa laptele de vaca pe cat mai tarziu, primul an macar. Pana atunci il poti inlocui cu apa in care au fiert legumele, iaurt, branzica etc.

Monis da din plete la ora asta....

Andre eram sigura ca-ti va placea ziua de azi!

Maria_rubi, o mamica DC are nevoie de ajutor!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui DianaR

Dozz, am renuntat la ideea cu LLL-ul cel putin ptr moment. Poate mai incolo cand mai apuc sa respir si eu... Pune linistita picaturi/da cu spay in nas, oricum in sange ajunge o cantitate infima, in lapte si mai putin asa ca Ana nu e afectata. Plus ca exista picaturi /spayuri speciale ptr bebelusi care contin aceasi substanta ca Olynthul, se gasesc de mult pe alte piete (eu de ex am luat in Egipt cand Vlad avea 1,3 luni dintr-o farmacie de acolo) si am vazut ca apar si la noi (pe spray-ul de copii de la Olynth scrie de la 2 ani dar e din cauza sistemului de pulverizare si nu a substantei). Cealalta substanta de care ai zis e sora mai tanara a oxymetazolinei din Olynth, si toate sunt surorile evoluate (fiicele mai degraba) ale pseudoefedrinei pe care o regasesti in pastilele de raceala si gripa si care se afla pe lista medicamentelor permise de AAP (acolo in tabelul ala). No asta ca sa te linistesc de tot (sa-ti mai spun ca si eu pun Olynth HA in fiecare seara ca altfel drept sunt terminata a doua zi de la dormitul chinuit cu nasul infundat si respirat pe gura . Olynthul asta HA mie imi pare muuult mai bun ca Olyntul clasic, isi mentine efectul si peste 12 ore... si eu tot cu alergie la ceva misterios)

O sa pun in seara asta Olynth HA ca am si din asta, poate tine mai mult. Multumesc, m-ai linistit. Si ce frumos ai explicat, cu arbore genealogic despre doctorii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Monica, Floricik Saru mana mult. Di Si eu E obositor si minunat, minunat de obositor sau obositor de minunat. Am apucat si sa ciocnesc un vin cu tati inainte de culcare, deci ziua e completa. Va pup repede pana nu ajung oamenii acasa sa gaseasca ceva motive sa ma sacaie. Minunea mea care s-a lasat asteptata atat de mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dozz

Citat:
citat din mesajul lui monica_80

Pai si Ana are pata din asta. Si Raluci mai zicea de Bubu ca are ceva asemanator, cand am fost in parc i-am aratat pata Anei si zicea ca seamana cu a lui Bubu. Mie nici prin cap nu mi-a trecut pana acum ca ar putea fi alergie. Cat e de mare? Si arata asa, ca pielea uscata?

Dozz, exact ca pielea uscata arata. E cam cat 4 degete de la mana mea. Poate e altceva la voi, nu te impacienta, mai bine intreaba dr ta

de scump Maria 13.12.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_seby spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dozz

Citat:
citat din mesajul lui ralu_seby

Ciorbita de legume cu manzat

Am pus mai intai la babycook carnita taiata cubulete. Intre timp am pregatit legumele: morcov, ardei rosu, putina ceapa, mazare, fasolica verde, rosie, cartof dulce si radacina de patrunjel. Am pus si legumele la babycook, impreuna cu carnita (am aburit-o de 2 ori, asa fac in cazul carnitei) cu nivelul 3 de apa. La sfarsit am adaugat cateva picaturi de lamaie si patrunjel proaspat. Am blenduit si am servit. Mi-a ramas o portie si pt maine.

multumesc, ralu!
Si a iesit lichida, ca o ciorbita? Sau mai mult piure-oasa?

A iesit suficient de lichida, si eu ma temeam ca iese ca un piure, si pregatisem apa pe foc pt o eventuala completare, dar nu a fost necesar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_seby spune:

Nu mai stau pe net..ma pregatesc de dus si nani ca vreau sa prind cateva ore mai bunicele de somn.

s-a trezit a 4a oara copilul...no comment

Mergi la inceput