Macese uscate

Macese uscate | Autor: Delalex

Link direct la acest mesaj

Buna!
Iarna trecuta am tot cumparat ceai de macese iar anul asta vreau sa culeg eu si sa le usuc.Dar nu stiu cum, astfel incat sa-si pastreze toate proprietatile.
Astept sfaturi.....multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cokk spune:

La iceputul lui Octombrie culegi macesele,le speli,le pui pe prosop de hartie sa se usuce apoi le pui in camara pe hartie de ziar ,intr-un strat subtire sa se usuce in voie.Le mai amesteci cam o luna si cand sunt uscate le pui in cutie sau punga de hartie.Ceaiul este indicat in: anemie,afectiuni hepatice,este diuretic.
O sa revin cu o reteta de marmelada si suc acidulat din macese.
O zi buna tuturor..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cokk spune:

PASTA DE MACESE
- 3kg macese
- 1 kg zahar
Speli macesele ,le indepartezi capatul negru, apoi le pui la fiert pana se inmoaie bine(cam 2 ore). Dupa ce s-au fiert, le treci prin sita, pastrand doar pasta ce se formeaza si ce ramane in sita arunci. Dupa aceea le mai treci odata printr-o sita deasa.Pui pe foc zaharul si pasta de macese si lasi pana cand se leaga foarte bine, precum mierea.
Se poate consuma ca medicament dimineata cate o lingurita. Macesele contin de 50 de ori mai multa vitamina C decat lamaile.
Aceasta pasta fiarta fara zahar pana se leaga poate fi folosita si ca sos pentru friptura si spaghete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ducky spune:

si eu le usuc exact ca si cokk. Si fac ceai in fiecare an din macese proaspete.

Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA

ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Am macesele aduse in bucatarie; o parte le usuc pentru ceai, alta vreau sa o fac Sirop!
AVeti idee de reteta probata de voi, pentru sirop de macese??
Va rog mult; nu vreau sa ratez ocazia asta minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peanut spune:

Eu parca stiam ca au si Vitamina C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Exista niste arbusti decorativi care fac 'fructe' identice cu macesele numai ca ele sunt otravitoare
Vezi ce culegi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

De unde culegeti macesele? Am citit ca ceaiul de macese e foarte bun pentru circulatia periferica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

O reteta de marmelada nu aveti?

-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

Mergi la inceput