Macese uscate
Buna!
Iarna trecuta am tot cumparat ceai de macese iar anul asta vreau sa culeg eu si sa le usuc.Dar nu stiu cum, astfel incat sa-si pastreze toate proprietatile.
Astept sfaturi.....multumesc!
Raspunsuri
Cokk spune:
La iceputul lui Octombrie culegi macesele,le speli,le pui pe prosop de hartie sa se usuce apoi le pui in camara pe hartie de ziar ,intr-un strat subtire sa se usuce in voie.Le mai amesteci cam o luna si cand sunt uscate le pui in cutie sau punga de hartie.Ceaiul este indicat in: anemie,afectiuni hepatice,este diuretic.
O sa revin cu o reteta de marmelada si suc acidulat din macese.
O zi buna tuturor..
Cokk spune:
PASTA DE MACESE
- 3kg macese
- 1 kg zahar
Speli macesele ,le indepartezi capatul negru, apoi le pui la fiert pana se inmoaie bine(cam 2 ore). Dupa ce s-au fiert, le treci prin sita, pastrand doar pasta ce se formeaza si ce ramane in sita arunci. Dupa aceea le mai treci odata printr-o sita deasa.Pui pe foc zaharul si pasta de macese si lasi pana cand se leaga foarte bine, precum mierea.
Se poate consuma ca medicament dimineata cate o lingurita. Macesele contin de 50 de ori mai multa vitamina C decat lamaile.
Aceasta pasta fiarta fara zahar pana se leaga poate fi folosita si ca sos pentru friptura si spaghete.
ducky spune:
si eu le usuc exact ca si cokk. Si fac ceai in fiecare an din macese proaspete.
Diana Maria,mami de GLAD si de ELENA
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
hristina spune:
Am macesele aduse in bucatarie; o parte le usuc pentru ceai, alta vreau sa o fac Sirop!
AVeti idee de reteta probata de voi, pentru sirop de macese??
Va rog mult; nu vreau sa ratez ocazia asta minunata!
carmaw spune:
Exista niste arbusti decorativi care fac 'fructe' identice cu macesele numai ca ele sunt otravitoare
Vezi ce culegi!
elaga spune:
De unde culegeti macesele? Am citit ca ceaiul de macese e foarte bun pentru circulatia periferica.
louisea spune:
O reteta de marmelada nu aveti?
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci