ne intoarcem in Romania sau nu?(4)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Apreciez ca nu mai discutati despre sistemele medicale. Discutia aia e plictisitoare pana la lacrimi, pt. mine

Pana cand (Doamne fereste!) ai nevoie de ei si sa te fereasca Dumnezeu sa fi in Romania.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nu de aia, dar mie mi-e atat de clar ca in Romania e mai prost dpdv medical, incat mi se pare ca nu e nici un pic de loc de discutie. Povestea cu cocosu' rosu si despicarea firului in patru pt. a demonstra contrariul evidentei e mega plicti. Plus ca's de 8 ani pe forum si am citit-o pe Xio la subiect de n+1 ori. Am inteles de prima data

Plus ca intr-adevar, eu nu prea ma agit cu sanatatea, suntem destul de OK, dar nici nu ma sperii ca face fi-miu febra mvai mega tragedie, curg mucii mvaaaai 10 doctori samd. Nu ma duc la urgente aiurea in tramvai cum observai pe aci, ci doar dc. chiar e urgenta, nu la primul semn de febra. Mai stiu si eu ce sa fac si pana acum am rezolvat. Cand e grav, e grav, cand nu, eu nu ma agit atat cat vad ca se agita altii la fiecare amigdalita. Nu zic ca e bine ca mine, observ doar cata lume e super mega preocupata de sanatatea asta cand ei n-au nici pe dracu'. Chiar si in conditiile in care eu sunt asa mai nesi in legatura cu bolile, am fost la doctor odata, la urgent care, ca il durea pe fi-miu burta si plangea, doar ca sa faca copilul kk la doctor in cabinet si sa incaseze 40$ pt. eveniment (partea mea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

Familia... este un punct important, dar fiecare face o alegere.
Daca nu faceam eu acum, aceasta alegere, copiii mei ar fi facut-o fara doar si poate, peste 15 ani. Ar fi trait ei fricile mele de acum, s-ar fi luptat ei sa aiba radacini. Mai bine ma lupt eu, acum.

Da, asta da motiv.
Fara nici o discutie. Va admir pentru ca ganditi asa (si faceti si ceva in directia asta).

As intreba fetele din Canada...nu-i prea departe de Romania? De ce nu ar incerca mai degraba i Europa? Imi cer scuze...n-am discutat niciodata acest subiect, poate ca s-a mai vorbit aici, nu stiu.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

In Iurop e mai mult rasism in general si cu privire la noi in particular, din cauze istorice si contemporane, societatea e structurata in asa fel incat exista un plafon mai jos pana unde poti urca profesional, e mai aglomerata si e o fereastra mai ingusta de oportunitati pt. o patura mai larga de categorii sociale. Cam astea's motivele pe care le vad eu. Dc. te incadrezi in fereastra aia ingusta si te doare in cot de rasism, cred ca e OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Rufus, ne-am dus si noi unde am fost mai cu bratele deschise tinind cont de buzanerele goale. Altfel, daca ma primesc, eu ma inscriu si la Elvetia pe lista. Si acum serios: cind am plecat noi, nu erau oportunitatile spre Europa ca acum, dar am eu o banuiala ca tot Canada am fi ales.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Andries - ai dreptate, nu te asteapta nimeni cu masa pusa, dar in tara ta stii ca Bounty e o ciocolata. Aici Bounty e hartie igienica... Te trezesti dimineata si nu mai stii nimic, dar NIMIC, si sentimentul ca ceea ce valorezi risca de devina neclar te invaluie. Asa cum spunea si Ana anterior, si nu numai ea, statutul de (i)migrant e pervers, chiar si intr-o tara cladita aproape integral de imigranti...

Ce faci insa cand tu nu trisezi niciodata, insa toti ceilalti in jurul tau triseaza? In mod impresionant, cei care triseaza in tara, devin modele de corectitudine cand trec granita! Nu mai arunca nimeni gunoiul pe geam, imediat ce a trecut granita, si nici nu mai scuipa pe strada.

Eu nu am simtit ca aveam oportunitati reale in Romania, desi traiam in Bucuresti, unde tot mai aveai o sansa...
Nu puteam sa duc copilul la bazin, seara la ora 6, pentru ca cei 4 km ii faceam intr-o ora si mai bine cu tramvaiul, si pentru ca bazinul era pe o strada unde mi-era frica sa merg seara, din cauza cainilor.
Este uimitor cum niste caini si traficul haotic iti taie oportunitatile, tie si copiilor tai!
Aici umblu singura pe strada sau traversez parcul seara la ora 9 si n-am nici o frica.

Am vrut sa iesim din haosul generalizat, pentru ca ne luptam ca niste nebuni, pana am ramaneam fara forte. O tot luam de la capat. Pana cand nu am mai putut sa o tot luam aiurea de la capat, in goana aia fara alt scop decat painea pe masa.
Aici am dat de un haos mic - da, m-am mirat al naibii sa cunosc doar Tide in magazine, ca Bounty era hartie igienica si nu ciocolata - dar in spatiul larg nu e haos, totul e organizat si reglementat. Si cand o sa scap din mica mea lume haotica de acum, unde inca invat ca nici macar cerealele nu se cheama la fel ca in Romania (teribil exercitiu cand vine vorba de medicamente!!), o sa pasesc intr-o lume ordonata, pentru care copiii mei vor fi deja pregatiti.
Poate ca noi o sa fim intotdeauna niste dezradacinati, dar copiii mei vor fi de-ai locului, vor avea toate sansele, doar sa vrea si sa ii duca mintea.
Niciodata fata mea nu a fost mai fericita ca merge la scoala! Aici ii place, e nerabdatoare, vine fericita, abia asteapta a doua zi, sa mearga iar. Pentru mine, asta e aur curat. Si n-as mai intoarce-o niciodata intr-un sistem unde, la ora de religie, ti se poate spune la 8 ani ca Mos Craciun nu exista...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Rufus, in Canada emigrezi legal, devii de la intrare rezident permanent cu toate drepturile si la patru ani (trei, plus unul de procesare a actelor) de stat in Canada, cetatean cu drepturi depline, cu toate drepturile si avantajele ce decurg; nu iti trebuie avocati/artificii/job permanent, etc, ca in SUA de ex sau nspe ani de asteptare ca in Europa, pentru cetatenie;
eu n-am trait in Europa, dar din ce citesc pe forum, le vad pe fetele de acolo mai putin <patrioate>, legate de tara de rezidenta, vad mai mult nationalism (vezi sarko si burka, si alte framintari nationaliste in Franta); inteleg ca viata e mai scumpa in Europa; imi poveseteau amicii mei din Elvetia despre faptul ca nu au nici o posibilitate de imprumut pentru o casa, de ex, cu toata istoria de credit de 5 ani din Canada, fara sa o ia cu banii jos, si multe alte diferente aparent minore, dar care iti complica sau simplifica viata de zi cu zi;
se mai vorbeste de diferenta de integrare, aici devii american/canadian (cu exceptia quebecosilor) indiferent de radacinile tale, dupa o generatie, sau chiar la prima cind ai ajuns aici de mic; America si Canada sunt tari de imigratie, formate din populatie amestecata, cu origini mai apropiate sau indepartate in toata lumea; Europa reprezinta un spatiu geografic destul de restrins construita din grupuri de etnie diferita clar diferentiate de granite si nu numai;
pe scurt, inteleg ca peste ocean sansele sa te simti <acasa> mai mari si mai rapide decit in Europa

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Pai cum, Ana, pe noi ne dai la o parte?
Si noi devenim cetateni canadieni in aceleasi conditii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Anka,scuze de offtopic:serios,la voi nu exista ciocolata Bounty?Snikers?

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

haha, valentina iti spun io (deh, am o zi libera si o pierd pe DC); exista la orice automat din ala ca in filmul de desene Over the Edge ; cioco bounty a fost introdusa in Canada in....1951; Anka vrea sa spuna ca mai are inca de explorat aici printre produsele canadiene (si nu ma surprinde, au am descoperit laptele batut canadian saptamina trecuta, dupa opt ani de Canada, se numeste...lait du beurre/lapte de unt, na )

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput