112

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

mirunam - de ce nu ai depus plangere la Politie? Exista calea legala pentru ceea ce ai scris tu.
Vecina ta a depus plangere - deci functioneaza.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius
Poate cei de la 112 au un telefon special. Foarte probabil.

nu probabil, ci sigur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Sa stiti ca nu politia e vinovata ci justitia...Mi-a explicat un politist si eu am inteles - cum muncesc ei in zadar.

Intamplarea: eram in piata, in fata unei tarabe. Si simt cum sunt inghesuita din stanga si din dreapta. Fiind relativ proaspat patita imi dau seama despre ce este vorba, imi trag poseta in fata si ma dau si eu la o parte si ma uit urat la cei doi tipi din spatele meu (destul de curajoasa...). Ei ranjesc si pleaca. Vanzatoarea de la taraba: "Vai, ce bine imi pare ca v-ati dat seama." Deci nu era paranoia mea. Si ma gandesc sa dau o mana de ajutor politiei la prinderea unor infractori mai ales ca cei doi tipi erau foarte usor de identificat fiind foarte inalti si unul cu fata "ciupita de varsat". Renunt fiindca imi aduc aminte cum a fost cand mi s-a furat portofelul "Nu va grabiti cu reclamatia, actele apar in general in cateva zile si banii tot nu-i mai vedeti." Si imi mai amintesc cum a fost cand am prins-o pe una cu mana in poseta mea "Pai daca nu vi s-a furat nimic, ce vreti sa reclamati?" Asa ca renunt. Dar povestesc asta unui politist, intr-o discutie amicala. Si el imi explica...Imi spune ca pentru politisti nu este o problema sa prinda un hot de buzunare. Stiu cum sa o faca. De fapt, politistii de la o sectie chiar ii stiu pe hotii de buzunare din zona. Dar nu au ce face. Ii pot prinde. Apoi trebuie sa le ia o declaratie. Hotii zic ca nu, politistul face presiuni, pana la urma hotul recunoaste, dar nu tot. Politistul scrie tot. Apoi cauta alte furturi asemanatoare, hotul zice ca nu a fost el, politistul ii demonstreaza ca stie ca a fost tot el si iar scrie. Pana la urma politistul face un dosar de zeci de pagini. Apoi trimite infractor+dosar mai departe. Justitia decide ca infractorul nu e periculos si a doua zi acesta e din nou "pe teren". Dupa cativa ani de proces (timp in care infractorul isi vede de treaba, eventual mai este prins si mai incepe un alt proces...) infractorul este condamnat pentru "cea mai grava din faptele sale" adica furtul cu cea mai mare valoare...Sta o luna-doua in inchisoare (daca nu ia "cu suspendare") si se intoarce linistit "la treaba".

In cazul relatat aici probabil politistul putea sa-l ia pe drogat, sa-i dea o amenda "pentru tulburarea linistii publice" - amenda pe care tipul tot nu o platea. Politistul facea un "raport" de mai multe pagini, scria degeaba...

Discutia mea cu politistul a avut loc cu mult inaintea crizei, inaintea scaderii salariilor - dar mi-a explicat ca pur si simplu cei mai multi s-au saturat de aceasta munca fara niciun rezultat real.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Exact asta am vrut sa scriu si eu. Noi traim cu impresia ca Politia nu-si face datoria, cand de fapt sistemul juridic in Romania este varza. Statul roman nu e in stare sa isi apere cetatenii. Prin lipsa de legi pertinente, un sistem judiciar prost, lipsa de dotari etc.
In cazul povestii lui Accept92 - tot ce putea politia sa faca este sa le fi dat o amenda pentru tulburarea linistii publice, amenda pe care ala oricum n-ar fi platit-o. Si pentru a aplica o amenda care oricum nu rezolva nimic nu era cazul ca politistul sa se catere dupa el pe terasa, sa mai riste sa-si ia un cutit in burta. Stiu ca suna cinic, dar asta e realitatea.
Adevarul e ca politistii isi mai fac treaba. Munca de teren (prinde infractorul), hartogaria (procese verbale, declaratii etc), pana e gata dosarul. Apoi vine judecatorul si se (varianta populara a verbului a urina) pe munca lor. Pe urma vine statul si le taie bugetul si, ca treaba sa fie oabla, le misoreaza si salariile.
Si atunci cum sa nu spuna politistul "Doamna, traim intr-o tara de rahat?"
E normal sa fim revoltati ca nu suntem aparati. Si ne-am obisnuit sa dam vina pe politisti ca nu fac nimic si gata, cu asta am rezolvat problema.
Situatia povestita de Accent92 este una reala si simptomatica pentru gradul de nesiguranta in care traim. Oricare dintre noi poate fi oricand atacat pe strada, acasa, in parc, in propria masina. Infractorii sunt tot mai indrazneti pentru ca stiu ca e foarte greu sa ajunga sa fie pedepsiti. Ar trebui sa identificam factorii care sunt responabili pentru asta (politie, legislatie, justitie), si sa discutam despre asta, nu sa aratam cu degetul spre politisti si sa deviem discutia la salariile diminuate si la pasiunea si daruirea cu care ar fi trebuit sa isi aleaga ei meseria in locul meschinei dorinte de a avea un salariu decent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Las' ca acum au aplicat regula matematica - ma platesti cu 75% - atunci si eu lucrez exact pentru banii pe care mi-i dai adica lucrez 75%. Regula simpla de piata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gretchen

In cazul povestii lui Accept92 - tot ce putea politia sa faca este sa le fi dat o amenda pentru tulburarea linistii publice, amenda pe care ala oricum n-ar fi platit-o.

Ei uite ca in cazul asta eu asta n-am inteles. A sari intr-un balcon privat nu mi se pare un simplu act de tulburare a linistii publice. Este o initiativa potential periculoasa, deci pe langa incalcarea unei proprietati ar putea fi clasata si ca o tentativa de ceva...de furt de exemplu. Cred ca daca politistul ar fi transmis cazul unui procuror acesta ar fi stiut cum sa instrumenteze dosarul astfel incat sa iasa ceva de acolo. Eu vad in atitudinea politistului dezinteres si o periculoasa toleranta fata de o fapta grava.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

politia este miramboleasca dar nici cu oamenii de rand nu mi-e rusine

http://www.antena3.ro/romania/crima-la-galati-trei-minori-au-ucis-o-femeie-si-au-batut-doi-barbati_107361.html

amarata aia de femeie a strigat si nici macar un telefon la 112 nu a fost dat

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui Gretchen

In cazul povestii lui Accept92 - tot ce putea politia sa faca este sa le fi dat o amenda pentru tulburarea linistii publice, amenda pe care ala oricum n-ar fi platit-o.

Ei uite ca in cazul asta eu asta n-am inteles. A sari intr-un balcon privat nu mi se pare un simplu act de tulburare a linistii publice. Este o initiativa potential periculoasa, deci pe langa incalcarea unei proprietati ar putea fi clasata si ca o tentativa de ceva...de furt de exemplu. Cred ca daca politistul ar fi transmis cazul unui procuror acesta ar fi stiut cum sa instrumenteze dosarul astfel incat sa iasa ceva de acolo. Eu vad in atitudinea politistului dezinteres si o periculoasa toleranta fata de o fapta grava.

Eu nu ma pricep deloc la chestiile juridice. Asa ca ce-ti scriu acum e doar o parerea de-a mea personala. Intai cred ca e greu sa demonstrezi tentativa de furt daca omul a stat doar pe terasa fara sa fi incercat sa sparga vreo usa, vreun geam, ca sa intre in firma. Nu stiu cum se pedepseste violarea de proprietate, banuiesc ca tot cu amenda.
Sunt proaste tare legile in Romania. Din cate am auzit eu (va rog sa ma corectati daca nu e asa) daca am o camera de supraveghere si asta il filmeaza pe hot in prim plan, fata, profil, tot ce vreau eu in timp ce imi fura televizorul din camera de zi, eu nu pot folosi filmarea ca proba in proces.

Iti inteleg frustrarea, o simt si eu la fiecare porcarie despre care citesc sau aud. Si mi-e lehamite de tot sistemul asta ineficient. Care nu se rezuma la politisti. Ci merge in sus: procurori, judecatori, legiuitori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Astazi acelasi aurolac atarna la geamul ghenei de la etajul 8. A fost nevoie de interventia pompierilor pentru a-l da jos, caci el nu mai putea intra inapoi. Inca putin daca ar fi intarziat pompierii...nu cred ca se ma putea tine mai mult de 2-3 minute. Offf...

Am facut poze, din pacate n-am cum sa le pun pe forum, sa ghicim impreuna oare ce vroia sa faca. Si nu stiu exact daca gemuletul ala e de ghena sau de camara de bucatarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Edit: daca vrei sa reclami ceva, fac tot posibilul sa te razgandesti, poate-ti trece. Ce, n-ati vazut asa ceva?

Sectia noastra de politie are telefonul deranjat de 3 ani...

In asentimentul ideii tale "haideti sa facem ceva" de ce nu faci ceva in acest sens? Daca timp de trei ani de zile (whau este o performnata si sa ai telefonul deranjat dar si sa constati asta timp de trei ani de zile) ai constatat constant ca telefonul este deranjat poate puteai sa faci o sesizare al ei, la Romtelecom stiu si eu? Din spirit civic, nu? Poate ei habar nu au nici acum ca e deranjat telefonul si asteapta ceav ce nu o sa vina niciodata. Poate de aceea le e somn. Ma intrebam nedumerit totusi cum naicele de la 112 au reusit totusi in X minute sa transmita mesajul tau. Bau au si venit cu masini cu tot. Poate cei de la 112 au un telefon special. Foarte probabil.

Marius cand vecinul meu a spus ca "il doare in dos ca nu pot dormi la 3 dimineatza ca are el muzica data tare" ,am sunat la 112 si nu a durat nici 10 minute pana a ajuns politia la usa. Cei de la 112 sunt ca centrala de odinioara ,suni la ei,ei fac legatura cu aia de-i vrei tu in cateva secunde,te trimit direct la departamentul cu pricina. De aia trebuie si povestea spusa de "n" ori,sa stie persoana de la telefon la care sa te transfere.

Legat de legile care exista sau nu,eu cred ca exista,dar asa cum nu ne cunoastem drepturile legale,nu ne cunoastem nici indatoririle de multe ori,nici politistii nu cunosc legile bine,le stiu doar pe cele pe care le-au folosit prea des. Noi nu suntem obisnuiti sa fie amendat oricine si pentru pipi pe un gard, o injuratura adresata cuiva necunoscut sau pentru saritul in balconul unei firme. Sunt multe de discutat la acest subiect,cred ca s-a mai discutat si in alte randuri despre legi care nu exista sau care exista dar doar pe hartie.

Lali mami de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
Poate le puteti da un banut de ajutor : Siluan; Robi; Alexia; Alex; Bogdan; David;Ema; Ionela; Marius-Andrei; Stefania

Mergi la inceput