ajutor
Raspunsuri - Pagina 4
accept92 spune:
Poate baiatul traverseaza acum o perioasa foarte grea in care se simte in concurenta cu partenera tatalui si fiica acesteia. De aici dorinta lui de a nu-l 'scapa din ochi'.
Luna1 spune:
Eu nu stiu relatia ta cu copilul si a tatalui decat din ce scrii tu aici.
Nepoata mea a fost la fel imediat dupa ce s-a mutat aici. Efectiv nu dorea sa o vada pe mama ei. Ii era frica de reprosuri, de discutii, inclusiv bunicii din partea mamei au chestionat-o si i-au zis ca e f urat ca vrea sa stea la taica-su cu "curva" lui (aceasta fiind actuala mea cumnata).
I-a luat vreo un an de zile sa doreasca sa o vada iar, ma refer din dorinta proprie, pana atunci a vazut-o mai mult obligata de tatal ei, care a fost om cu capul pe umeri si i-a explicat copilului ca el o protejeaza, ca o creste, insa vrea sa mentina relatiile cu mama ei.
In prealabil tatal ei a purtat discutii la telefon cu mama (fara sa stie fata) si au discutat o gramada de comportamente.
Daca ai cum discuta cu tatal, explica-i ca tu doresti doar sa petreci timp cu el, ca nu ii vei reprosa nimic, etc etc. Daca tatal i-o va cere va petrece timp cu tine in prima instanta. Si apoi, vazand ca tu nu ii reprosezi nimic si ca va distrati va veni din proprie initiativa.
ALICEEEE spune:
da se poate sa fie si asta motivul
nu stiu ce sa mai zic
copilul nu refuza sa ma vada daca merg la soacra mea stam de vorba, ne jucam si aparent totuul este ok.problema este refuza momentan orice lucru care il tine departe de tatal sau
ALICEEEE spune:
iar cu sotul am discutat problema asta si el spune ca mereu discuta cu el si ii spune lucrul asta ca o face sau nu asta nu am cum sa stiu as vrea sa cred ca nu minte.dar ca, copilul nu vrea sa stea departe d el sub nici o forma
danet spune:
Alice,
baiatul meu are 15 ani acum ,e deja mare si s-a obisnuit sa faca naveta intre mine si tatal lui, dar imediat dupa divort (avea 6 ani)il prefera pe tata.
Eu m-am consumat mai putin pt ca preferinta asta era si inainte de divort, fostul meu sot e un tata responsabil (are el alte defecte...)si stiam ca va avea grija de el.
Eu am facut eforturi sa nu il tot bat la cap iar atunci cand ii povestesc despre mine si fostul meu sot ma refer exclusiv la chestiile amuzante prin care am trecut sau povesti de cand era el micut ( vreau sa stie ca a fost dorit si iubit de amandoi ).
Am constatat ca orice aluzie cu tenta negativa ( cat de mica ) referitoare la tatal lui , il crispeaza si il face sa se inchida in el, asa ca de mult evit astfel de discutii.
Ma gandesc , ca daca o sa doreasca sa stie motivul divortului o sa intrebe atunci cand va fi pregatit.
Stiu de asemenea ca nici fostul meu sot nu ma vorbeste de rau .Bine, la noi a trecut atata vreme de la divort incat s-au stins resentimentele ( aproape toate ).
Daca vrei pune-mi intrebari mai specifice si incerc sa-ti raspund. Un sfat : pentru weekendul asta cheama-ila tine niste prieteni de la bloc sa se joace impreuna si spune-i exact cand vii sa-l iei de la tatal lui si cand il vei duce inapoi ( asta o sa-l asigure ca nu vrei sa-l retii cu forta la tine ).
ALICEEEE spune:
multumesc frumos danet pt sfaturi poate vrei sa-mi dai un id de mes sa putem vorbi mai multe...am atatea intrebari fara raspuns
viviana spune:
Aliceee, nu am trecut niciodata prin asa ceva si mi-e greu sa dau vreun sfat.
Dar ma gandesc ca universul baietelului tau s-a prabusit brusc. El penduleaza intre 2 lumi. Si ca orice copilas de 10 ani alege lumea care ii ofera mai mult pentru ca asa percepe el dovada de dragoste.
Nu stiu daca e o idee buna sa-l atragi si tu pe el cu ceva. Il lasi vreo luna 2, fara sa insisti sa vina la tine apoi intr-o vizita la soacra ta ii arunci o vorba, intr-o doara: "eu mi-am luat acum 2 saptamani un catelus, ti-ar placea sa ma ajuti sa-l scot la plimbare?"
Si poate, cine stie, incetul cu incetul,ca relatiile dintre voi sa mai dezghete.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
ALICEEEE spune:
multumesc pt sfaturi viviana
e o situatie groaznica..nu doresc nimanui sa treaca prin asa ceva
si atunci cand sunt cu el i-mi controlez toate cuvintele ca nu cumva sa spun ceva care sa-l dea din nou peste cap sa nu interpreteze gresit ceea ce ii zic ...este ingozitor...efectiv in situatia asta nu stiu cum sa ma comport si ce sa vorbesc sau nu cu el