PRIETENE FARA TITLU (68)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Moni, dupa ce am scris, mi-am amintit ca ieri a spus doamna ca inca nu a gasit de cumparat caietele speciale. Probabil ca sunt fise vechi, de la grupa mica... cine stie ? Eu sper sa fie ceva si de invatat la gradi, nu doar zbenguiala, ca zbenguiala aveam destul in parc ! Poate reusesc sa si vorbesc cu doamna. De cate ori vin sa o iau pe Daria, e aglomerata si se strang multi parinti, care mai de care sa vada "operele" odraslelor Hahaha. Si doamna le arata cate o foaie cu un mar rosu pe jumatate colorat .. sau mazgalit, si parintii is incantati ca a stiut puiul ca marul e rosu !!! Eu nu imi dau seama, poate sunt copii mai mici la ani, dar inalti. Ca eu ii vad inalti si mari si pe usa scrie Grupa Pregatitoare, dar pe fise ... e ca la grupa mica, mijlocie. S-au facut inscrieri pentru engleza. Lista e afisata la usa, si sunt doar 4 copii inscrisi, printre care si Daria. Eu m-as fi asteptat sa fie toti doritori, mai ales ca era vorba doar de 3 lei pe saptamana !

Am asteptat de la 2 ani sa creasca Daria mare sa o primeasca la grupa de gimnastica care se face la o scoala de langa noi. Anul acesta ar fi indeplinit in sfarsit conditiile de varsta, si .. surpriza.. nu se mai face Sunt zvonuri ca a fost introdus sportul obligatoriu la scoala, si atunci au desfintat sportul facut de placere, pentru ca nu au loc sa se desfasoare !!! Sunt culmea astia !!! Cine vrea nu are unde, si cine nu vrea ... e obligat !!!!

Poate reusesc sa o inscriu la balet la scoala de arta, dar am ezitat pana acum din cauza ca e in alt capat al orasului. Macar sa faca ceva care sa ii fie de bine, nu doar alergat prin parc.

-------------------------------------------
Deea, mamica de Daria
poze: http://www.dropshots.com/oitabarsana1

made in Brasov

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

DEEA imi pare rau ca nu ati mai prins gimnastica aia,dar poate prindeti baletul,mai ales ca asta chiar s-ar parea ca o distreaza Deci Daria e de fapt la grupa pregatitoare,nici macar la aia mare! Cu fisele alea ce sa zic,n-au copiator la gradi? Nici la Diana n-au cumparat caietele speciale inca,dar au fise gramada,au un copiator chiar la ei in sala si se rezolva imediat.Figuri parintii de care zici.Si io m-am uitat azi la ce-a facut Diana ca la noi sunt insirate zilnic operele pe dulapurile lor cu haine din hol,dupa care in ziua urmatoare se baga in folia cu numele respectivului (agatate pe peretii de deasupra dulapului) si se insira iar ce-au lucrat in ziua respectiva.Deci acces direct cum ar veni.Nu pot zice ca am fost incantata,ca era clar ca stie face Diana exercitiile alea ,odata ce stie numara si stie cifrele.
Io m-am bucurat in schimb de alta chestie: ca mi-a aratat unghiile murdare zicandu-mi ca s-au jucat cu plastelina Au facut o casuta si un cosulet si nu mai stiu ce.In sfarsiiit! Ma bucur ca asta noua macar e si "fan plastelina" (sper sa mai fie) ca inainte tare rar modelau din plastelina.Ei erau numai cu desenatul, pictatul, lipitul, cantatul, dansatul sau se mai jucau ceva jocuri la comun.Numai recitat de poezii nu.Cred ca astea tin si de ce le place educatoarelor sau la ce se pricep mai bine.Ca vad ca la unele gradinite predomina unele activitati,la altele altele.
Am omis sa zic ca au si o gramada de jucarii noi si faine,printre care si ceva masa de machiaj pentru fetite ... le-a adus o mamica,presupun ca de la copilul (copiii) mai mari (probabil vreo fetita).Ne-a zis ca daca mai avem si altii jucarii disponibile sa mai aducem ca acolo se joaca mai mult cu ele.Ma cam intreb insa cand? Poate apuca eventual Tudor peste doi ani
DEEA si-a facut Daria ceva prieteni printre colegi?
Aloeu ca mi-am amintit si faza cu engleza! Nasol,cum numai 4 copii inscrisi? Si-s la pregatitoare,ce sa fi zis daca erau la grupa mica nu se inscria nimeni atunci? Pai la Diana sunt inscrisi absolut toti ( cca 25,acum 28) si inca din grupa mica.Si costa 4 lei nu 3,nu ca ar fi mare diferenta.Si la sport la fel.Si nici la plata apei plate n-a comentat nimeni.Chiar era multumita educatoarea de noi (ca suntem "parinti model" nu? ) Nu zic ca e nasol cu banii si cu criza,dar 3 lei pe luna chiar nu e deloc mult zic eu!

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

A si dupa Diana am ajuns abia la ora 16 fix si m-a luat mandra la intrebari ca de ce venim asa de repede dupa ea ca nu si-a terminat nu stiu ce fisa pe-acolo Culmea ca ieri la sedinta exact asa ne zicea educatoarea ca o sa patim,ca nu mai vor sa plece acasa pana nu isi termina treburile Am fost un pic cu ea pe la hinte,apoi la tuns.I-a tuns si ei un pic din breton.Cand ne-am intors Ghita era pe punctul sa iasa cu Tudor si s-a dus si Diana iar cu ei.Io niema ca am circulat destul pe ziua de azi.S-a cam umflat domnu sot ca el voia sa mergem la mall,el sa vada nu stiu ce film acolo (s-au deschis salile alea 3D , 4D sau cum drac or fi) si io sa stau cu copiii la locul de joaca din zona.Da mintenas Avem vreme la iarna,acum afara la aer pana e cald si sa ma mai scuteasca si cu filmele lui

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Gata is la culcare copiii - Diana inca nu doarme,mai cotcodaceste pe-aici chiar daca e in pat.I-am citit iar din enciclopedia aia si la un moment dat rasfoieste cartea si vede ceva imagini cu foarfeci,insista sa ii citesc si ii dau drumul ... de-aici incepe distractia ! Pai noi aici vorbim oleaca mai in dialectul localo-taranesc asa,de exemplu spunem "foarfeca" ,"piaptan" ,"afara ploaie" (nu "ploua" cum e corect) etc. Ei bine cand m-a auzit Diana citind de "foarfece/foarfecele" in sus "pieptene" in jos ... s-a spart de ras nu alta Ce sa ii zic,i-am zis ca la noi se pare ca foarfeca e fetita,iar la aia din carte e baiat Voi cum le ziceti la astea?
Mai nou ma tot intreaba zilnic de scoala si cum e acolo,a trebuit sa ii explic in detaliu cum sta treaba incepand de la clasa intai pana la facultate , cate clase sunt,cum intai va avea doar o invatatoare si apoi profesor la fiecare materie,i-am zis ca la scoala nu se doarme,nu-s jucarii,de mancat se aduce mancare de-acasa etc. Si despre note i-am zis ,sau ma rog, cum e acum cu foarte bine,bine etc. Tare aiurea mi se par calificativele astea,io-s obisnuita totusi cu notele ...
Parca mai voiam sa zic ceva dar am uitat ce,mai revin daca imi amintesc pana rasfoiesc presa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Buna seara la ceas tarziu de ...noapte.
Asta asa... ca sa fiu in ton cu subiectul de discutie. La noi cu cititul... sincer nu prea ma ostenesc... Nicolas nu are f multa rabdare iar eu nu am prea mult timp.. si recunosc nici nu mi-am facut un obicei...poate incerc sa ma invrednicesc cumva si in directia asta.
Chiar i-am luat tot felul de carti in ultima vreme... si cu fabule o enciclopedie Corpul Uman... da' nu dureaza mult pana se satura de ele.. se uita putin pe poze, mangaie copertile si-apoi le pune bine... cand isi aduce aminte se mai lauda cu ele pe la copii care vin in vizita.
DAAAAR....Premiera mondiala/internationala/nationala/locala... a cumparat tacxu PRIMA carte in casa.. o carte 3D cu Dinozauri pt copil.DOaaamne ca i-am si zis ca-l scuip sa nu se deoache... cum de s-o fi intamplat minunea asta. Si culmea ca cica are in plan sa-i mai cumpere si alta cu Universul/planetele.

La noi la gradi noua educatoare face div activitati. ZILNIC este o fisa cu ceva facut pe-acolo. Intr-o zi au avut o fisa, in imagini, cu mai multe coloane... un animalut/ ce mananca animalutul(2 variante)/ din ce categ face parte domestic/salbatic... si-aici trebuiau sa coloreze un cerculet/triunghi. Si au fost multicele animalute... cred ca vreo 8-10.
In alta zi le-a dat niste fise cu o masinuta (pt baietei) si o printesa(pt fetite) pe care au lipit diverse hartiute colorate... cum a vrut fiecare (deci un fel de lucru manual).
Azi au avut o fisa cu ZIG - ZAG... predominant mergeau pe o linie punctata.

La noi sunt 4 caiete speciale si 2 caiete pt colorat care au in ele si imagini de tip... uneste punctele cu cifre. Din cel de colorat le-a dat luni si au colorat o imagine cu mai multe personaje. Culmea al meu copil chiar a colorat OK ... adica pantalonul o culoare, parul, membrele, pantofii... in fine el de regula nu avea rabdare sa schimbe creioanele si cam mazgalea totul de sus pana jos cu o singura culoare. Acum... tragand cu ochiul in caietul "vecin" care e al unui copil de-o seama cu al meu... am remarcat ca al meu colorase bine si aproape tot... Stiu ca fiecare e diferit da' macar trebuie sa vad si eu la ce nivel s-ar putea situa... mai ales ca faza cu coloratul nu i-a placut NICIODATA.

Mie mi se pare ca ed. tanara i-a bagat mai in "exercitii si activitati" decat ii baga educatoarea in varsta... acum poate si pt ca sunt la grupa mare si ne spunea ea ca trebuie sa-i obisnuiasca pt pregatitoare unde va fi si mai greu. Acum chiar nu stiu de ce la voi DEEA e atat de "relaxata" activitatea.
Defapt .... in general eu nu prea m-am dumirit cum trebuie sa stea lucrurile in realitate.. unii spun ca-i lasa mai usor... altii zic ca trebuie facut intensiv... nu mai inteleg NIMIC.

MONI - si la Bucuresti se foloseste tot termenul de "foarfeca". Atat de tare... incat "foarfece" imi pare dialect. E-adevarat ca nu spunem si "piaptan" si nici "afara ploaie". In schimb Nicolas inca nu face bine acordurile si spune frecvent "sa mananca" in loc de "sa manance"... si altele de genul asta.
Vai ce-mi place mie genul asta pe pers. care dau pe-afara cu "laudele".Si vorba ta MONI, urat din partea educatoarei sa vorbeasca asa de acei copii in prezentata tuturor parintilor... fff urat... a dat cu "mucii in fasole"... sau si-a aratat "adevarata calitate".

DEEA - imi pare rau ca totusi la voi la gradi nu se lucreaza la nivelul real. Cred ca depinde mult si de cheful educatoarelor.
Macar du-i tu un caiet de activitati ceva sa ii dea educatoarea Dariei sa faca de-acolo in timp ce grupa "coloreaza un mar".

Noi am fost astazi la medicul de fam. I-a vazut pe baieti... si mi-a mai spus ce sa le dau de imunitate si schema de CA si Vit D... pe iarna asta.
Maine i-am promis lui Nicolas ca-l duc la "CIrcul acvatic" dupa ce-l iau de la gradi.

Si... apropos... la gradi m-au zapacit cu ce de COncursuri au afisat... Istetel, Voinicel, Smarty... si inca vreo 3... pai daca l-as inscrie la toate as da faliment. Fiecare costa min. 10 ron participarea. L-am inscris la Istetel... de restul sa mai cercetez ce si cum... ca mi se pare deja ca exagereaza si-astia . Nu mai stiu pe ce sa ne jumuleasca de bani... da' de criza n-or fi auzit bai nene?
In plus... au pus si afisul cu pozele... 30 ron/pers.. ce sa mai o fericire... nu de alta da' tocmai am decartat 120ron pe rechizite si 112ron gradinita pe sept.

La noi la optional avem calculator.. am zis NU, avem engleza 2/sapt- 4ron/sedinta si aerobic 1 /sapt - 3ron... la astea l-am dat. Sa vad ce face cu engleza ca anul trecut mi-a venit cu niste cuvinte pe care le stia... stalcite... ca doar ei repeta in cor si se iau unul dupa altul. Faza e ca eu incercam sa-l corectez si el imi spunea ca nu e corect cum spun eu ci cum stie el.

Eh... acum ma retrag... ca am asternut prea multe pe-aici.
Pupici tuturor!

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Buna dimineata la o cafea ca is zombie de somn.
LILI imi place ce interesante activitati fac la voi.Aia cu ce mananca animalele imi aminteste de jocurile alea "creionul fermecat" la care din pacate li s-au terminat bateriile si cu bateriile nou puse n-au functionat Voiam sa le foloseasca si Tudor,dar asa ...
Mai la faza cu ce-a zis educatoarea de copiii aia ca-s in urma ,faza e ca si cel putin doua din mamele lor tot dadeau din cap aprobator la ce zicea ea.Cine stie, poate chiar de-aia i-or fi si transferat aici ca n-or fi fost multumite ele de ce invata copiii la gradinitele unde fusesera inainte.Parca zicea ceva si de gradinita cu program normal (deci unii din ei au fost precis la gradi din aia) si ca la alea se lucreaza in general mai putin cu copiii.Eu ma mai gandesc la o faza: dupa cate stiu eu la gradinitele de genul ala nu se plateste parca masa,deci sunt gratis si probabil isi duc copiii acolo cei care stau tare prost cu banii,iar cei din categoria asta nici nu se omoara dupa acumulat cine stie ce stiinta nici ei.Nu intra aici gradinitele de la tara,ca acolo cred ca toate-s cu program normal deci nu au de ales parintii.Dar la oras in general parintii muncesc,deci predomina gradinitele cu program prelungit.
DEEA cred ca si a voastra o fi gradi din aia cu program normal,nu? Ca parca nu voiai sa manance Daria acolo? Asta ar fi o explicatie si de ce nu dau parintii respectivi bani pentru engleza si de ce-s unii incantati si de doar un simplu colorat de mar.Sa nu uitam ca sunt si parinti care poate nici nu le-au cumparat copiiilor lor de 4-5 ani macar o carte de colorat si creioane colorate Poate n-au nici ce pune pe masa si atunci asta e ultimul lor gand sa le ia rechizite copiilor sau sa ii invete engleza.Deci se bucura si ei de primul lor colorat reusit ceva mai tarziu decat noi.
Revin ca acum ma striga "Donald" cel mic din patut.

Mergi la inceput

Am revenit dupa ce l-am schimbat pe kk-cila.Deocamdata l-am lasat in patut cu un piscot in mana si i-am pus la TV baby Einstein.
Uitati cum l-am gasit iar :
http://www.dropshots.com/moni2010#date/2010-09-24/09:16:12
De-aia ma tot striga el asa
Ce naiba sa fac cu el? Daca ii las iesirea libera la patut o sa coboare pe-acolo si n-ar fi bai ca stie sa coboare frumos din pat.Problema cea mare e ca nu se limiteaza la atat ci el alearga in picioare prin patul mare si se tranteste pe el,deci are toate sansele sa zboare de-acolo daca nu suntem pe faza.Deci efectiv nu mai pot merge nici la wc linistita cand sunt numai cu el,ca nu am unde il lasa in siguranta Pe jos la fel,nu numai ca umbla in toate partile,tot de cataratul ala mi-e teama ca se urca peste tot
In plus azi-noapte pe la 4 era iar cald,asta dupa ce toata ziua de ieri si aseara n-a avut deloc febra.Nici acum n-are.O fi fost doar supraincalzit? ca la nici 5 minute dupa ce i-am dat nurofeul deja transpira.In schimb e tot cu secretii prin nas.Nici nu stiu ce sa fac,sa ii dau amoxicilina aia sau ba ca deja e mai mult de-o saptamana de cand e asa.I-am mai pus ser si i-am scos si cu aspiratorul ieri.Deja cand il vede incepe sa se smiorcaieeee
Diana e pe finish cu antibioticul,dar tuseste tare urat,foarte rar ce e drept.Cat a facut febra n-a tusit deloc.Fix tusea ai am auzit-o si la gradi la o fetita acum cateva zile.
Mi-a venit aseara o intrebare in minte: nu stiti la ce varsta se stabilizeaza culoarea paruui? Oare ii va ramane asa Dianei,culoarea asta "aluna"? E ciudat ca a lui Ghita e negru iar al meu castaniu inchis.Ma asteptam sa fie bruneta Diana,mai ales ca s-a nascut cu el negru corb.Si-al lui Tudor e cam spre blondutz deja
Am uitat:DEEA ia uite aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156588
preturi de preturi in Bucuresti la optionalele de la gradi gen engleza!
5 lei sedinta de engleza de juma de ora Pai la Diana dam 4 lei pe luna si fac de doua ori pe saptamana,deci de cca 8 ori pe luna.Numai ca nu stiu cat juma de ora sau o ora.Probabil tot jumate de ora ca sa nu ii oboseasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

salutare si de la noi!
Se vede ca iar nu-mi ajunge timpul.
Suntem bine, deseara mergem la un party, iar ma fac bella , vai ce-mi place!
Razvan nu merge cu noi, il duc la Nana sa doarma, in premiera, iar maine la 11 am 2 invitatii la ceva teatru, sau cam asa ceva, nu stiu exact.
In rest toate bune, n-am apucat sa va citesc, vreau sa mananc, apoi sa ma odihnedc putin... de-astea.
Daca reusesc, mai revin, daca nu - atunci va pupam pe toate!

www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO)

Mergi la inceput

Saluti gagici si eu sunt prin zona,la cafea.Acum sunt libera ca tocmai a iesit strumfulici cel mic la plimbare.Diana oricum e la mami de-aseara.
Lui Tudor am inceput de ieri sa ii dau amoxicilina,poate asa ii dispar mucii aia odata si starea subfebrila intermitenta.Nu cred sa fie de la dinti febra desi e tot cu mana in gura si ii curge saliva din abundenta.Dar are deja 12 dinti,sa ii mai iasa deja si altii? In rest e bine,dar am ajuns la limita cu cataratul ala pe marginea patutului (LILI bine il denumisi in drop Tarzan ) asa ca azi am scos aparatorile sa nu mai aiba pe ce se catara.O sa ii mai fac doar o "usa" in zona cu zabrelele scoase si aia i-o inchid numai cand e nevoie sa fie sechestrat.Azi l-am lasat sa se joace prin bucatarie ca sa pot manca si a fost tare dragut ca la final a strans farfuriile/canile de plastic cu care l-am lasat si le-a pus in dulap fix de unde a vazut ca i le-am scos S-a mai jucat cu magnetii Dianei de pe frigider,mai cu datul pe tobogan si asa trece ziua.Turuie intruna pe chineza asa ca avem din plin de ce ne amuza.Am fost curioasa si am mai scotocit prin arhiva pe DC ... pai nu stia Diana mai multe decat stie Tudor acum,ba parca el stie si intelege si mai multe.Ea inca nu batea din palme ,el deja bate si din palme ba de ieri l-a invatat taica-su sa se bata pe burta In rest sunt cam la fel,"se piaptana","vorbeste la telefon",se sterge la gurita/nas merge la usa de la intraresi/sau carucior si ne face cu mana si zice verbal "tai-tai" - deci se cere afara (Diana isi mai lua si geaca demonstrativ cand mergea la usa),stie de baie/apa si bucatarie/mancare etc. Raspunde prompt la comenzi,adu aia,du cealalta,baga in cutie,inchide,deschide etc. E tot fix ca Diana extrem de cuminte daca e lasat sa umble unde,cum si cu ce vrea el si daca are chestii noi de explorat/studiat.In schimb daca e plictisit + sechestrat + indepartat cu forta de la unele chestii e jale.BRANDUSA chiar m-am distrat ca am dat de o postare de-a ta cum te mirai in ce hal urla Diana daca nu e lasata cu ce vrea ea - ca pusesem un filmulet demonstrativ.Si ziceai ca Ana nu face asa,doar pleaca din zona si revine iar si iar in zona interzisa .
CRISTINA distractie la chef,ce de viata sociala intensa pe tine in ultima vreme
Am fugit sa fac ordine la pantofi pana-s singura in zona.

Mergi la inceput

Saluti.Vad ca tot pauza in zona.
Am intrat sa va anunt sa fiti pe faza maine dimineata la chioscurile de ziare ca apare cu ziarul Libertatea prima carte din seria Povesti nemurioate (44 de povesti in volum,asta inseamna ca nu-s lungi deci is numai bune pentru strumfii din dotare ) Pretul e de 4,5 lei .
http://www.libertatea.ro/stire/cumpara-luni-povesti-nemuritoare-cu-ziarul-libertatea-304866.html
LILI ziceai ca nu prea e pasionat Nicolas sa ii citesti.Poate o fi Cosmin macar.Dar in general fetele-s mai pasionate de citit decat baietii (cel putin la mine versus frate-meu asa a fost) Cat a costat cartea aia cu dinozaurii? Noi n-avem si am vazut ceva carti cu dinozauri pe net,dar scumpe rau,in jur de 50 de lei. Si cum Dianei nu prea ii plac mutrele lor,nu m-am indurat sa dau atata pe ele si sa risc sa nu ii placa.Totusi odata si-odata parca tot as lua,ca poate ii vor placea macar lui Tudor.Chiar is curioasa si eu daca Tudor va sta sau nu la citit.Deocamdata mi-a venit o idee si aseara cum am fost doar eu cu el la operatiunea baitza,pana s-a balacit cu piticii in cada (asa sta mai cumintel daca e cu piticii,alta gaselnita de-a mea ) am adus o carte de-aia subtirica cu multe imagini - Scufita Rosie - si i-am citit din ea aratandu-i si imaginile,ca asa nu putea sa traga de carte cum face de obicei A parut chiar interesat,mai ales de moaca Scufitei dar si de lup mai ales ca hahaiam eu "artistic" cu voce de lup Acum de inteles a mai inteles el una alta,ca par example a inceput sa se traga de ureche cand am ajuns la expresia "de ce ai urechi asa de mari?" Deci de-acum o sa suprapunem lectura cu balaceala,asa merge treaba mai usor.
Voi pe unde bantuiti? La noi ploua mocaneste deci e de stat in casa.Noroc totusi ca nu e si frig.Sa vedem cum o fi de maine,ca de maine seara incercam iar operatiunea inot.Acum sper sa vrea Diana ca eu incerc sa insist.Data trecuta ea parca voia in continuare,dar n-am mai vrut eu cand o vedeam asa dardaind si cea mai pricajita din zona.
Ma duc sa trag si eu un pui de somn ,daca tot a adormit Tudor.

Mergi la inceput