PRIETENE FARA TITLU (68)
Raspunsuri - Pagina 4
monica70 spune:
DEEA dupa parerea mea primaria orasului trebuie sa se ocupe de treaba asta,ca parca ei au in subordine gardienii publici,sau cum le zice , nu? In plus ei au montat casutele alea,tot ei ar trebui sa le pazeasca cumva.Eu as suna acolo si daca nu-s bagata in seama as apela si la presa.Fotografiaza-i / filmeaza-i cand sunt in plina actiune si trimite asta presei sa aiba cu ce ii bate la cap pe aia de la primarie.In cel mai rau caz trebuie sunat periodic la politie - daca fac prea mare galagie sau scandal.Pai daca nu reclamati normal ca nu se cara de-acolo ca nu ii deranjeaza nimeni si isi pot face de cap cand si cum vreau.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
LunaNoua spune:
Moni, primaria stie de aceasta problema. Au reclamat alti vecini. La un moment dat a fost si o comisie de evaluare, viceprimar sau nu stiu ce ... i-au surprins pe tigani facandu-si treburile in casuta pentru gunoi. Asta a fost mai bine de un an, si nu a fost luata nici o masura :( Ce sa le faca la tigani ? Sa le dea amenda ? Din ce sa plateasca ? Astia nu au nici macar buletin
Am incercat sa pun produse pe bazar, in forma de donatie pentru prietena ta Maria_rubi, si imi da eroare la uploadul pozei Am scris si la administratorii bazarului. De aproape 2 ore ma chinui sa gasesc solutii, si am mereu aceeasi eroare
-------------------------------------------
Deea, mamica de Daria
poze: http://www.dropshots.com/oitabarsana1
made in Brasov
monica70 spune:
DEEA nu ma pricep,ca eu doar am cumparat de-acolo,n-am pus produse.Daca nu iti raspund aia,le intreb maine cum au facut cu pozele pe fetele de la aradence ce au mai pus marfa acolo.
De tigani,nu exisita ca nu are ce sa le faca! Daca vor neaparat sa scape de ei, gasesc o cale legala,n-avea grija.Doar ca mai bine stau la fumat o tigara si la o cafea decat sa se agite sa isi faca treaba.Pai ia sa faca tiganii asa chestii de-astea in fata viloacelor lor,sa vezi ce un doi se rezolva treaba
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
monica70 spune:
Eu am inceput sa ii recitesc Dianei una din cele doua enciclopedii ,dar de data asta in ordine,nu cum i-am mai citit mai demult cand era mai mica,pe sarite,de unde avea ea chef.La paginile despre rachetele cosmice i-am povestit desi nu era trecut acolo si despre cateaua Laika si cum ca ea a ajuns in spatiu intr-o racheta si abia pe urma s-a dus si primul om.Tare incantata a fost mai ales dupa ce i-am si aratat poze pe net cu ea.Bineinteles ca am evitat sa ii zic si faza ca a murit pe-acolo prin spatiu ... Ieri i-am explicat ca a existat doar un singur roman care a ajuns pana acum in spatiu (sper ca nu-s rau in urma cu stirile ,inca numai Dumitru Prunariu a fost p-acolo,nu?) nu de alta dar voia si ea Acum seara deja am terminat cu spatiul si am inceput cu lectura despre pamant (ecuator,tropice etc.) Dupa ce terminam cu recapitularea asta cred ca deja as putea sa ii citesc din enciclopedii si mai complexe,dar tot pentru copii insa mai marisori.Sunt asa enciclopedii interesante ,dar au preturi si mai "interesante" Da' la ce parale am momentan,cred ca ma limitez sa rasfoim biblioraftuirle alea "Atlasul lumii" chiar daca-s si chestii mai complicate,mai sar io peste,mai simplific.
Voi ce le mai cititi? Eu am incercat si ceva povesti clasice romanesti cele originale in stil mai arhaic (gen alea cu Pacala) dar o cam plictisesc. I-am promis ca ii citesc Fram ursul polar si Singur pe lume,dar ma tem ca e totusi prea devreme,sunt lungi tare (nu mai zic de triste) si daca ii citesc cate un capitol pe seara,poate nu mai retine ce a fost inainte.Voi le-ati mai citit asa romane lungi,sau macar pe jumate? Exceptie Ingrid,ca ea in mod sigur deja i-o fi citit asa Dianei ei.Daca ar fi cele doua povestite mai pe scurt ar fi altceva.
Denisam spune:
Salut,
Incerc sa lucrez ceva pt servici, desi sunt racita si du diverse dureri si acum ma si oftic ca nu merge programul
Moni-noi citim seria cu Tom Sawyer si alternam cu careti in engleza ca vrea ea sa citeasca din cele scurte, eu zic ca cele 2 carti sunt lungi si triste pt varsta lor,mai degrab aenciclopedia e o idee buna,incerc si eu pe masina in loc sa se benocleze la desene pe care le stie deja, ca probabil cu jocurile va incepe din iarna incolo ca deja i-am luat cadoul de craciun-DS Nittendo-aici se poarta si toti butoneaza,mai bine pe ala,decat pe pc.Vrei sa trimti carticele scurte in engleza?
BTW-ai vazut pozele cu trambulina si cu freza
Cris-voi ce mai ziceti-ce jocuri mai faceti,ceva idei?
Ingrid,Ana, Mira-voi ce mai ziceti?
Deea-spor la casuta visata si la bazar, sper la anul sa vin in zona si sa fac ceva vanzare- e nasol ce spui tu acolo cu tiganii si cutiile, nu te mai consuma degeaba
Denisa cu Emma Andrea 4,5 ani si Mark Alex 3 ani
monica70 spune:
Buna dimineata.
DENISA ti-am vazut noul look,arata foarte bine.Dar trambulina n-am vazut.Unde, ce, cum? Apropo, am vazut un subiect pe DC zilele astea despre hemangiom si mi-am amintit de cel al Emmei,pe care nu l-am mai vazut demuuult si am tot uitat sa te intreb: pana la urma a trecut singur sau i l-ati scos cu laser? Legat de carti e o idee buna cu carticele scurte in engleza,din alea chiar nu avem.Si Tom Sawyer eu il am tot doar in varianta originala ca pe celelalte deci lunga.Tu asa i-l citesti? Parca ziceai seria,deci o fi impartita pe bucati,simplificata? Carti mai lungi dar scurtate/simplificate am doar Alice in tara minunilor,Gulliver in Tara minunilor,Vrajitorul din Oz,Robinson Crusoe ... toate-s in acceasi serie sunt tare faine,au cca 60 de pagini,dar sunt multe imagini si e si scrisul ceva mai mare.I-au placut toate,dar acum parca i-as mai citi si altele de gen,numai ca eu cum ziceam am multe (inclusiv astea) doar in original si parca nu as mai fi investit sa le cumpar iar dar in varianta scurtata ... desi pana la urma probabil acolo o sa ajung.
Am butonat acum si am vazut ca tot la editura de la care am cele patru carti (Rao Junior) au editate si Tom Sawyer si Huckleberry Finn - Denisa mersi ca mi-ai amintit de ei Mie mi-a placut Tom Sawyer la nebunie,asa ca sigur i-ar placea si Dianei. Si au si Heidi si Robin Hood,altele care m-ar interesa.(dupa filmul de desene cu Heidi e lesinata efectiv ) Acum numai sa le mai aiba pe stoc pe undeva.Alta carte pe care nu i-am citit-o inca fiindca o am tot doar in original,deci lunga, e Print si cersetor.Si asta e grozava pentru ei.Si mai sunt atatea O sa incerc macar pe asta sa i-o citesc asa in original sa vad ce iese.Asta o sa ii citesc la culcare,ca si asa am inceput sa citim din enciclopedie ceva mai devreme decat la ora de culcare (care e dupa ora 22,30-23 ),cam cand doarme Tudor somnul nr.2 adica pe la 18-19.Poate asa o dezlipesc de TV,ca aseara s-a tot uitat la ceva desene pe Disney si in final am depistat ca se uita la un film mai pentru adolescenti si nu ma lasa sa sting Tv pentru ca ala ii place mult Bineinteles ca a aprins taica-su TV si a pus pe desene,ca altfel Diana nu si-l aprinde singura aproape niciodata. Nu ca n-ar stii,ca evident stie,dar nu e nici acum foarte pasionata de ele.Adica daca ii amintesti de ele sau vede ceva ii plac,se uita,dar pot trece din partea ei zile intrregi in care sa nu fie aprins TV-ul.
monica70 spune:
DEEA mi-au dat aradencele o idee; poate-s in format prea mare pozele,incearca sa le micsorezi.
Am gasit cartile alea in colectia de care ziceam,da' io acum vad ca scriu astia ca e pentru ... 8-10 ani colectia respectiva.O fi, nu zic nu,dar eu i le-am citit Dianei de pe la 3 ani si ceva si a fost ok,a avut rabdare si i-au placut.Ce nu ii place ,ea imi zice imediat,v-am dat exemplul ala cu povestile cu Pacala.De-aia eu vi le recomand totusi:
http://www.ishop.ro/colectie/Rao%2BJunior.html
teolinda spune:
Salu'
Noi suntem bine... cel mare la gradi.. cel mic la nani... in curand face ochi si incepe show-ul.
Azi avem plati de facut... gradi si altele tot pe la gradi si sa merg sa-i ridic rezultatele la analize lui Nicolas iar maine mergem sa ii vada dr. de fam pe amandoi. Sa vedem ce facem cu scutul de aparare impotriva virusilor. In jurul nostru toata lumea se plange ca ii racaie pe gat, tusesc... si cunostinte, si mama si Robert.. copii pe la gradi.
Musai sa vad ceva pareri de la dr pt Cosmin... ceva homeopat/naturist... ca am inima cat un purice. Eu ii dau cu ceai de echinaceea, Nicolas e pe vit C cu propolis si cand mi se parea ca-i cam ragusit ii dadeam picaturi vit C cu miere. Si pe mine parca ma racaie pe gat.
Merg sa mai bag ceva miere.
O zi buna tuturor!
Denisa baga si tu link-ul cu poze la semnatura, please!
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
monica70 spune:
LILI sanatate la toata gasca si spor la imunizare.Io am "imunizat-o" pe Diana cu inghetata saptamana trecuta ,poate si-aia a influentat aparitia puroiului in gat.
Tudor a dormit cam prost azi noapte din cauza mucior,asta desi i-am bagat ser si la culcare si vibrocil.Cu aspiratorul n-a iesit nimic ieri,dar nici nu am insistat la ce urlete baga si nu doar urlete ci si lacrimi de crocodil I-am mai dat insa Fluidol si azi dimineata cat s-a tot foit prin patut,i-am sters nasul de nu stiu cate ori ca ii atarnau efectiv toate alea deci pot zice ca s-a mai curatat singur de secretii.Dar si azi inca mai era cu ceva stare subfebrila.Totusi bine ca macar la el nu e de dat antibiotic.
Diana era ok ieri,deja a reinceput sa si manance cat de cat.
Mai o ora si ceva si incepe sedinta la gradi.Diana m-a intrebat ca are voie si ea? I-am zis ca nu si i-am mai zis ca la sedinta doamele le spun parintilor ce prostii fac ei la gradi,iar parintii le spun doamnelor ce prostii fac ei acasa Bine ca nu mi-a trantit-o ca mint,cum a facut ieri cu mami S-a pus si mami sa ii spuna ca mosul nu va aduce nimic copiilor rai,ca asa i-a soptit ei o pasarica pe cand era la magazin.La care Diana: "Nu-i adevarat,ma minti!" Pai si mami nu putea sa fie ceva mai subtila si credibila?
LunaNoua spune:
Moni, pozele erau chiar foarte mici. Le-am micsorat la minim posibil .. dar tot nu a mers
Am avut si eu o perioada in care ii citeam Dariei povesti. Si ... am inceput ... fetita cu chibriturile ... moare inghetata ... apoi .. degetica ... intalneste tot felul de pasarici moarte, rupte ..etc... alba ca zapada este ucisa ... iezii de la capra cu trei iezi sunt mancati si capetele lor atarnate la geam Stooooooop !!! Deja Daria incepuse sa se smiorcaie de mila, si eu in rand cu ea ... apoi intrebari despre moarte .... Gata .. de ajuns. Ne uitam la poze in carti ... si ... povestesc eu .. ce ma taie capul. Discutam pe poze ... si nu mai citesc nimic, nici o crima, nici un sadism, nici o nedreptate. O fi fost la moda sa povestesti copiilor despre crime si sange...o fi fost "cool" ... naiba stie .. ca eu nu imi dau seama cu ce scop au inventat si scris astia asa povesti pentru copii. Mi-ar place sa gasesc de citit povesti de genul "tinkerbell", unde personajele fac lucruri fantastice, interesante, si nimeni nu moare, dom'le ! Se lupta, se cearta, se impaca ... si viata merge inainte...nu ai dupa cine boci la sfarsitul cartii.
Uite, poate Harap Alb, Praslea cel Voinic si merele de aur, Punguta cu doi bani. Acestea sunt destul de pasnice, dar sunt putine.
Daria si-a ales o carte cu fabule, foarte, foarte frumos ilustrata. In ea ne uitam mereu, si ii citesc fabulele, dar sunt atat de prost traduse, incat ... nici eu nu le inteleg Am mai gasit o carte, Abecedarul Vesel, care are niste povestioare scurte, dar sunt asa fel scrise, incat au ritm. Daca le citesc si cu intonatie, cuvintele sunt atat de frumos potrivite, incat Daria e fascinata. Asemenea povesti as vrea sa ii mai gasesc, cu cuvintele ritmate (daca se poate spune asa), care sa sune bine, si sa o indemne la invatat cuvinte noi.
-------------------------------------------
Deea, mamica de Daria
poze: http://www.dropshots.com/oitabarsana1
made in Brasov