PRIETENE FARA TITLU (68)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Saluti,nimeni la o cafea?
DENISA haoelu maica pai cum crezi ca as face fata singura terorii ? Toata ziua bantuie ai mei cu schimbul pe-aici pe cum pot si ei.De exemplu eu nici macar nu il pot adormi ziua.Singurii care reusesc cu succes sunt tati si Ghita,iar mami dupa lupte indelungi.Io nu pot sa il birui ca nu numai ca zbiara ca apucat de cum il pui la orizontala, dar se ridica instant si daca incerci sa il ti se zbate rau si are o forta uriasa in el ! Si pe cum nu doarme si se oboseste mai tare e mai crizat.Singura solutie ar fi sa il scot la plimbare unde ar adormi instant in mod sigur,dar cum deja s-a facut frig si fusera cam raciti am cam zis pas cu plimbarile de vreo saptamana.
Spor la treaba
BRANDUSA sanatate la tot familionul ca vad ca va "aranjati" cu totii si inca ati trecut si la pneumonii?
Azi am avut da a doua tura si sunt la fel de ok.Doar un usor gust metalic in gura parca.De luni nici nu mai iau paracetamol+algocalmin preventiv,sau eventual iau doar unul si pe urma renunt de tot.Am mai zis ca le fac pe termen lung,un an si de trei ori pe saptamana.Dar nu-s injectii clasice,ci se fac cu un pen ca un stilou,se dozeaza ( e o cantitate fff.mica de lichid) si se apasa pe buton,deci mi le pot face singura.Are un ac minuscul care intra f.putin sub piele de nici nu-l simti.Simplu si comod.Azi mi-am facut-o singura in prezenta asistentei,de luni o fac singura acasa.Asa ca stiu ca tie iti plac amanuntele legate de medicina/boli.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

BRANDUSA asa cum zici tu e ideal sa reusesti sa castigi banii facand numai ceea ce iti place mult.Zici ca ai tai te-au descurajat cu medicina? Ai mei se rugau de mine sa dau admitere la liceul sanitar cand aveam 14 ani,dar n-au avut cu cine,ca mie imi intrase in cap economic,ma voiam vanzatoare minte de 14 ani Totusi voiam la sectia contabilitate - desi nu prea stiam cu ce se mananca,nu la alimentatie publica - deci clar macar chelnerita nu ma vedeam Si mai tarziu as fi vrut sa dau admitere la geografie-franceza ("la turism" ca ma si vedeam in expeditii de speologie sau in varful muntilor ) sau la arhitectura ,dar cum erau cca 25-75 de locuri pe tara si numai in Bucuresti si Iasi parca,toata lumea m-a descurajat ca n-am sanse,si cel mai probabil ca nici n-aveam.Eram eu buna la mate,geografie,franceza si desen inclusiv tehnic desi in liceu nu am facut defel,dar probabil nu excelam la niciuna si nici nu eram genul tocilara constincioasa sa invat tot tot cuvant cu cuvant ... Asa ca am ramas in domeniul asta aiuritor ,unde nu pot zice nici ca-mi place,nici ca nu-mi place ... imi e usor si comod,deci probabil ca mi se potriveste.
Eu nu am preluat de la ai mei viziunea aia de care zici tu ca e groaznic la serviciu.Adica mai ales mami mai lucra suplimentar si sambata cand aveau de trimis la export (fabrica UTA = fuse si se duse) si era cam frig si curent iarna in sectie,de altceva nu se prea plangea.Taica-meu era vopsitor la fabrica de vagoane ,dar vopsea de fapt ... camioane,ca era la sectia "garaj" si desi lucra in mediul toxic,nici el nu se plangea defel,lucra si doar schimbul 1.Totusi mai ales mami ma voia undeva la vreun birou - deci sa imi fie comod.Si ea avea un fel de munca de birou,calcula metrajele (si evident fara calculator de birou pe vremea aia) - doar ca era in sectie la ambalaj.Ai mei au avut - de fapt si-au facut - intotdeauna bani si timp pentru concedii! Nu prea am ratat niciun an,poate doar cand s-a nascut frate-meu.Si ne-au trimis si in tabere.Si chiar nu aveau bani cine stie ce ca doar erau simplii muncitori, aveau rate la bloc,masina,mobila ... avere ioc (ambii fiind frati multi si de la tara),nici macar alimente aduse de la tara,ca erau de departe ,dar mami era si e inca econoama rau.Am avut de toate dar echilibrat si fara excese.Nici gatitul/curatenia nu pot zice ca le-am perceput ca pe o corvoada.Lui mami ii place sa gateasca,imi place si mie,stiu si imi e usor,numai sa am pofta de ceva ca imediat imi vine si cheful.Curatenia era sarcina lui tati si a mea,mai putin a lui frate-meu care evada sistematic la fotbal

Hai ca am aberat.De fapt voiam sa va zic de Diana,care ieri mi-a zis ca i se misca un dinte de sus si ca precis o sa vina zana Maseluta la ea - eu am pipait dar nu simt sa i se miste dintii aia Asa ... si ca ea vrea sa ii aduca un caiet de scris cadou,un caiet de scoala ca buni vine prea repede dupa ea la gradinita (la 16 e repede???) si ca nu poate sa isi termine exercitiile.Noa trebuie sa ma pun sa ii caut sa ii cumpar ceva carti de caligrafie fetei ca a prins gustul.Ieri se vede ca a fost bolnava - n-a mancat nimic toata ziua si a vomitat plus febra 37-38 - ca a stat numai in pat la TV,doar seara s-a mai jucat un pic si chiar a facut un puzzle de 100 ... ehei de cand n-a mai pus mana pe asa ceva!
Acum trebuia sa fie la inot,dar inca doarme,o sa se cam supere ca nu am dus-o azi,dar asta e.Chiar daca n-are febra e slabita ca n-a mancat nici azi cine stie ce.

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Moni-sanatate multa, sa isi revina Diana.
A mea nu vrea sa faca puzzle, avem destule dar nu o atrag-acum vrea mate la greu, chair si dimi in timp cebea laptele mi-a cerut scaderi cu sute, ca am invatat-o una sub alta sa se imprumute, cand sunt:510-125 de ex.
Si ea ar avea nevoie densite caligrafie avand in vedere ca e stingace,imi place de ea ca a prisn gustul cititului si singura, e mare lucru- si ma bucur ca inca nu o atrage deloc ocmputerul,nici nu am incurajat-o.
Revin mai incolo sper,va

Denisa cu Emma Andrea 4,5 ani si Mark Alex 3 ani

Mergi la inceput

DENISA pai nici Diana nu mai voia,daca nu era bolnava in mod sigur alegea sa se catere pe tobogan sau sa fuga prin casa si sa tzopaie in loc sa faca puzzle ala.Doar in zilele de inot renunta la tzopaiala si facea doar chestii mai statice gen desenat.Deci ei ii trebuie musai zilnic ceva activitate sportiva ca sa ii consume surplusul de energie.Nu e suficient sportul de la gradinita si iesitul pe-afara.
Sunt sigura ca si Dianei i-ar placea la nebunie sa faca matematica din aia precum Emma,ei ii plac chestiile mai complicate care o stimuleaza,doar ca eu habar nu am sa o invat prin tehnica alora de la Montessori De fapt prin nicio tehnica .Ea tot vine la mine si imi zice din senin gen ,"mami stii cat fac 6 si cu 6 ? 12 !" Deci chestii simplisime si la majoritatea le afla inca rezultatul doar numarand Dar ... o intereseaza,ceea ce cred ca e bine la urma urmei.Ca ar fi si nasol sa faca deja la gradi mate + scris si sa nu ii placa deloc.Oricum mate nu cred ca fac ei decat cel mult pana la 10 inca.
De computer ce sa zic,rar de tot il apuca Diana,ca nici ea nu e pasionata,dar cand o apuca cheful nu s-ar mai da dusa de langa el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Buna seara.
Ce discutii grele pe aici . Eu nici nu visez macar, nu inca, ce-i drept .
Ieri am participat la o campanie de sensibilizare a copiilor din invatamantul de masa, am pus vreo 2 poze, cine vrea sa vizioneze. Toata ziua am fost ocupata, evenimentul a avut loc in scoala unde am facut generala, va imaginati: emotii peste emotii.
Am avut placuta ocazie sa ma imprietenesc cu directoarea scolii, o tipa din generatia mea ('72), astfel ca... se pare ca i-am gasit si loc la scoala lui Razvan, desi initial nu aveam pe lista aceasta scoala. Ei practica invatamantul incluziv, fapt care nu poate decat sa ma bucure.

In rest, toate bune si frumoase , ma rog, atat cat se poate.
Caut un DJ Mega Block din Cars... vai de sufletul meu.
Danielo, ce-mi facusi, nu mai uita copilu' asta al meu: "mami, da' baietelul acela la mare, Rares, avea un DJ mega blocks din Caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaars" .....

www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Deci, discutiile grele se refera la matematici, am uitat sa specific.

Moni, sanatate multa iti doresc, sa n-ai efecte adverse deloc.
Va invidiez pt. mersul la piscina... trebuie sa fac si eu ceva in sensul asta, neaparat.

www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO)

Mergi la inceput

CRISTINA pai cred ca pana la urma tot m-oi duce si eu un pic cu Diana la inot ca nu mai tace sa merg si eu . Doar ca intai trebuie sa ma programez la epilat.

Tudor doarme tura a doua (el a fost putin pe-afara azi si apoi la ai mei) iar Diana s-a apucat de desenat.Am facut inspectie la creioane - adica i-am si ascutit vreo 10 si am constatat ca din culoarea rosie mai are doar un creion de cca 5 cm si din culoarea roz doar doua de aceeasi dimensiune.La restul culorilor sunt medii (orange,galben) si lungi celelalte.Deci in cadoul de sarbatori pot include macar un pachet de creioane colorate.Concluzia e ca Diana coloreaza predominant cu culori calde. Ai vostri?

Mergi la inceput

Am pus desenele Dianei ambele cu cate doi sori - ala de ieri cu plaja-marea si unul de azi cu capite de fan toamna .
http://www.dropshots.com/tudor2#date/2010-10-22/20:31:25
Azi mi-a declarat fix asa: "IO VREAU SA INVAT TOT MAI REPEDE DECAT ORICE COPIL,SA MERG LA SCOALA,SA STIU TOT" . E clar influentata de prezenta colegilor mai mari ce vor merge la anul la scoala ... I-am dat un carnetel cu patratele si s-a pus sa faca puncte in el precum la gradi,degeaba i-am zis ca e plictisitor si sa faca eventual altceva,niet urmeaza constiincioasa programa ... ea sustine ca nu e plictisitor ce face Singura problema e Tudor care ii saboteaza munca de zor
BRANDUSA ce mai zice Tavi al tau? Ca Tudor desi intelege orice, chiar si ce nu trebuie ,nu prea o da decat in chineza,singurele chestii ce le zice toata ziulica cu adresa e sa strige TATA dupa taica-su si HAMA HAMA dupa orice oratanie ce seamana cu un caine.Plus rar APA daca nu ii dam din proprie initiativa.In rest mai zice el si altele dar mai mult intamplator si mai mult repeta dupa noi.

Mergi la inceput

Am uitat sa va zic ca m-am pus sa le masor scafarliile si surprise amandoi au fix la fel 48 cm ! M-am uitat pe un grafic de crestere si Tudor e ok,ba chiar "ideal",inseamna ca Diana nu e ok? N-am gasit grafice pt. copii peste 2 sau 3 ani.Acum ce e drept si eu am diametrul capului mic 54 cm comparativ cu Ghita care are 60 cm,asa ca precis seamana Diana pe mine si pe taica-meu,dar totusi nu e cam aiurea sa fie chiar asa egali la diferenta de 3 ani jumate? Sper ca am masurat bine pe deasupra urechii si peste frunte.
Merg sa il culcam pe strumfulici si dupa aia am program de voie cu Diana care a dormit tare mult azi la amiaza si cine stie cand o apuca somnul ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

.....inca nu dorm. Barbatu a plecat la munca si eu pierd vremea pe aici. Ma tot imbii de una singura sa icnep sa fac albumul ala cu pozele din ro si sa-l trimit. Au o oferta cu 15% pana in 26. Sigur nu reusesc.
Bee voi sunteti asa de generosi unu cu altul, impartiti tot chair si virusii?? Of, mai de ati scapa odata de racelile astea. Multa sanatae va doresc la toti!
Moni ma bucur ca nu ai efecte adverse. Da, cu Pen-ul e simplu si nedureros. V-am spus eu ca si pe Daria a apuca-o asa deodata dragul de a invata si a stii TOT pana ajunge la scoala. Seline si ea binenteles, dupa sora-sa. Sunt ca doua "maimutz" vorba lui Seline.
Ahhhh, si eu imi amintesc cu placere de vacantele nostre de vara. Nu ratam nici una. Tabara plus mare, eventual Felix. Chair si cate 2 ture de mare. In tabara am mers cat am putut. La inceput cu ai mei ca profi, mai apoi mergem cu Casa pionierilor la tot felul de concursuri pe tara (taica-meu era director acolo), sau in tabara la munte, am fost ani la rand la Paltinis si la Santa, plus inca o tura. pe altundeva.

Asta seara am fost cu ei la o fabrica de suc de mere. Noi stam aici intr-o zona cu multi pomi fructiferi. Impresionant de mare si imposibil de computerizata. Au o capacitate de stocare de 12.7 mil de litri de concentrat in niste cisterne cat un bloc cu 3-4 etaje de inalte!!!!!!din care scot pe rand si fac suc. Nu-l pot stoca astfel ca nu au loc pentru cele 20 mil de litri.
O cunostiinta lucreza acolo si cum acum sunt in focuri se lucreza non stop, ne-a chemat sa ne arate.

Aici a venit iarna.............e frig rau, nu stiu ce sa fac cu trupa maine si duminica dīmineata sa poata si Heinz dormii niste ore macar ca lucreaza pana la 7 dimineata.

V-am pupat.

Mergi la inceput