PRIETENE FARA TITLU (68)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Bon soir, doamnele mele!
Scuzati absenta , dar... timpul e limitat. De sapt. trecuta am inceput curs de APP (asistent personal profesionist), vineri termin, luni dau examen.
V-am citit, dar n-am mai stat asa mult la comp., cat am mancat si cam atat.
Noi suntem bine, singura problema fiind aceea ca Razvan nu doarme la gradi. Nu cunosc motivul dar sunt destul de ingrijorata.
In rest - suntem in grafic. De marti Razvan va face logopedie , ca tot pronunta defectuos anumite sunete. Pe mine nu ma deranjeaza defel, dar doctorul zice invers, asa ca ma conformez.
In rest... eu m-am blocat la 63 kile , da' de sapt. viitoare bag sala cat pot si poate merg si pe stadionul de atletism sa alerg.

Gata, fug, merg sa-i dau repede o ciorbita si iesim afara, poate putin in parculet.
Va imbratisez pe toate cu drag!

www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Eu bolnava, tuse si febra de o saptamana, antibiotic, chestii. Si am treaba, am inceput ceva si gata, nu mai stau acasa. Sunt numai pe drumuri, e frig, destul de rau mai ales cu boala si fara masina. Nu prea pot sa merg cu masina, ca ma intorc seara cu Radu. O sa am foarte multa treaba o lunga perioada de timp si copiii inca nu s-au obisnuit cu situatia- nici nu au avut cum. Razvi imi explica: "Tu esti mama, tu nu esti Radu. Radu merge la servici!" Iar Ana imi spunea asta vara ca meseria mea e de mamica. Tavi nici n-o sa mai tina minte ca am stat vreodata acasa. Tavi, care danseaza ca un ursuletz dresat. Se invarte, da din cap, din maini, din picioare (nu in acelasi timp, ca se incurca). Razvan cand e pus in dificultate de diverse intrebari are niste replici universale "STie Spiderman" sau "Mi-a spus Spiderman". Ana e o moara stricata, mai ales la gradi. Da Mira si noi avem iubiti. Ba chiar la gradi e bataie pe un baiat anume (a mea mai de la distanta, mai spectatoare asa, ca ea nu-i o persoana prea implicata in probleme). Eee, a mea are un print din frageda pruncie si tot pe ala il pomeneste, dar e la Oradea.
Moni, sanatate Dianei si tie. Sper sa fii ok cu toate tratamentele pe care le ai de facut. Dar tu esti pozitiva si sunt sigura ca si asta te ajta mult. Cam mare febra fetei. Imi pare rau.
Denisa, vacanta placuta. Si bafta cu testoasele. Uff, numai la izvoare termale ma gandesc.
Mira, pozele tale ca intotdeauna sunt superbe. Excursia de toamna a sotului tau? Am vazut ca ai fost si tu cu el intr-o excursie, fara copii, nu? Oricum, frumos, dar de ce sa nu zic si pe la noi mai sunt asa locuri, prin Fagaras sau Bucegi pe unde am mai umblat. Seline e o fericita cu David si Daria mai mari. SI Ana mea e de o curiozitate si are o dorinta de a cunoaste si de a stii lucruri care ma uimeste. Ea vrea sa invete engleza, sa scrie cat mai mult la gradinita si sa se faca artista. Si in rest vorbeste muuult.
Astery, cursul era tot ca sa poti sa-l ajuti mai bine pe Razvan? Ai slabit tare bine. Sper sa te lamuresti cum e cu somnul. Are multe sunete pe care nu le poate pronunta? Al meu turuie continuu si are asa un vocabular dezvoltat, insa la pronuntie e destul de rau: nu pronnta deloc f,j,v,z,s,r,l. SI din restul sunetelor mai face inlocuiri. Mie una mi-e frica de polipi. Incep sa cred ca din cauza lor nu reuseste sa pronunte corect.
Am plecat sa rup patul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Buna dimineata.
MIRA faine poze,tot in excursii pe munte o tineti Ti-am vauzt si "balerinele" Pe Daria mai un pic si o mariti deci daca si-a gasit omu' Diana mea e agitata ca ea vrea sa ii cumpar rochie de mireasa sa nu ramana cumva fara ... asta de cate ori vede expuse in vitrinele din oras rochii de mirese
Ai dreptate sigur o fi mai ok cand creste Tudor,numai ca pana atunci e cam bai.La voi e super ca e David mai mare,fetele or sa invete mult mai repede si usor de toate ca or sa vada la el si or sa vrea si ele.Cred ca asa o fi si cu Tudor daca o fi si el gen maimutica=imitator precum Diana.
Educatoarea mi-a zis ca anul asta o sa ii invete literele mari de tipar doar pe cei cca 7 copii ce merg la scoala la anul,dar daca vor pot si ceilalti sa faca aceleasi teme,insa nu-s obligati.Sunt curioasa daca le va invata si Diana,fiindca deja e clar mult mai interesata de litere fata de anii trecuti.
CRISTINA lasa mai kilele ca esti super ok acum,eventual fa numai exercitii pentru abdomen si basta.Deci ocupata cu cursuri.Logopedie unde va face Razvan? Vine iar cineva acasa? Si daca nu doarme Razvan la gradi ce face in timpul ala? Se joaca? O fi si el gen Diana de la Timisoara,poate nu mai are nevoie deja de somnul de la amiaza.
BRANDUSA bravo ca te-ai mai extras de pe acasa,era si cazul.Copiii se vor obisnui ei,vor fi ocupati si cu gradi,cu scoala ... Ce faci te apucasi si tu de ceva cursuri? Ti-ai gasit deja ceva post in invatatmant?
Deci Tavi e mare dansator.Si Tudor,doar ca nu se invarte, el e cu datul din fund si asa mai pe loc.Si mai si lalaie.

Cu raceala la noi Diana continua cu febra.Acum dupa ce am inceput cu antibioticul a facut azi-noapte doar 38,5 nu 39+. Dupa-amiaza iese rezultatul la exudat,chiar sunt curioasa.Sau e bacterian si nu are efect Cedaxul ala - si data trecuta tot d-ala a luat si poate nu i-a trecut de tot? Sau sa fie viral si sa tina atatea zile febra? Noroc ca are stare destul de buna,doar cand urca febra mare i-a mai fost greata si s-a plans ca o doare capul.Iar la febra mai mica o mai scutura frigul.Pana nu a inceput cu antibioticul a si mancat chiar binisor,cum i l-am dat cum pauza de pofta de mancare.
Aseara l-am trimis pe Tudor afara cu mami si eu m-am jucat cu Diana Nu te supara frate si altele de gen.dar cu doua zaruri si ea trebuia sa adune punctele de pe zaruri sa vada ce a iesit.Macar sa fie util jocul,ca si asa turbam de plictiseala.Io,ca ei ii placea desigur.

Vedeti ca au aparut iar in seria Adevarul alte carti de povesti din alea faine albastre din Colectia Disney,ieri a aparut Regele leu.Or mai fi Pinocchio,Tinker Bell ,Pisicile aristocrate,Masini etc. 13 lei cartea.Nu imi lipsea acum asa ceva ca sunt leftera,dar a aparut Ghita ieri cu prima carte,asa ca precis iar o sa luam saptamanal una,ca daca le-a vazut pe toate pe coperta asteia,deja normal ca Diana le vrea pe toate Macar la capitolul haine i-a luat mami ieri un trening fain cu bluza cu tot.Mai sa ii iau ceva ghete de iarna si e aproape acoperit necesarul pentru ea pe sezonul asta.Apropo de sezon am citit ca vine zapada din noiembrie deja ! Dar macar de ar veni si zapada nu doar frigul/ploile.
La Diana se vede ca a stat zilele astea la mami unde se uita tati consecvent la stiri ca de cum a intrat ieri pe usa m-a anuntat:"La Ungaria s-o spart ceva otravitor si ii apa rosie"

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinatunza spune:

Buna fetele!

De luni am reinceput sa mergem la gradinita. Deocamdata e in regula, numai ca plinge in fiecare dimineata ca ea nu vrea sa mearga la gradi.
Dimineata nu merge cu ceilalti la masa ci ramine in clasa si se joaca. Dupa ce-i trece supararea se joaca si se simnte foarte bine. Chiar a laudat-o educatoarea ca a colorat foarte bine, fara sa depaseasca vreun contur, ca e harnica si isteata si ca se intelege foarte bine cu ea.
Amindoua educatoarele sunt tinere, Diana max 30 , iar Cristina max 35. Preferata ei este Diana; asta probabil pt. ca pina acum numai cind era Diana dimineata a mers Sabina. Dar sper sa fie ok si saptamina viitoare ca sa aiba ocazia sa o cunoasca si pe cealalta educatoare.
Luni a venit teatru de papusi cu piesa Cei trei purcelusi. Am inteles ca de trei ori pe luna vine teatru.

Bee, s-au prezentat numai 33 de copii si daaaaa, vin zilnic toti. Numai Sabina ce-a mai lipsit, in rest nimeni.
Job inca n-am gasit nimeni. M-am uitat asa cite un pic pe ici pe colo, dar inafara de videochat in Iasiul asta nu se ofera nimic de lucru. Asa ca deocamdata stau pe tusa. In plus tre sa fiu la dispozitia Sabinei in caz de se imbolnaveste. Stiu ca primul an e cam greu din punctul asta de vedere.

Moni, pai daca i-ai dat deja antibiotic, mai iese ceva la exudat ?
Mersi de pontul cu noile carti de la Adevarul; n-am stiut si nici n-am vazut pe la tonetele cu ziare.

De vreo citeva zile tusesc si eu, dar ma tratesc cu ceai "Hapciu" de la Fares. Este singurul ceai pe care il bea si mindra mea.
Acusica merg s-o iau si poate reusesc s-o bag devreme la somn.

Va pup si va doresc multa sanatate

Mergi la inceput

IRINA pai i-am dat antibiotic abia dupa ce i-am facut exudatul.Dar cam de cate ori i-am facut exudat a iesit n-are nimic ... sa vedem la asta.
Sper sa inceapa sa ii placa tot mai mult Sabinei la gradi,iar tu sa iti gasesti de lucru,desi asta e cam greu pe criza asta.

Io-s p-aci cu Tudor,mancat,jucat,schimbat de kk .Imediat apare in zona si mami cu Diana,care momentan e ok.
Are un stil ... il intreb "ai facut caca"? Si el fuge iute in dormitor si imi scoate un pampers si servetele din cutie.Dar caca nici urma
Acum tocmai a facut Am fugit sa il schimb.

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

IRINA uite cartile: http://www2.adevarul.ro/colectiile-adevarul/colectia-disney2.html
Noi in afara de Pinocchio nu avem niciuna din celelalte povesti si nici desenele animate respective,asa ca se merita sa i le luam Dianei,mai ales ca ii vor folosi si lui Tudor.

Destul de multisori copii la voi la gradi.La Diana din cei 28 nu prea is prezenti mai mult de 15-20 odata.Si vad ca aveti gradi "moderna" cu sala de mese separata? La noi sunt in fiecare grupa mesele unde se joaca/mananca si au patuturi din ala ce se inchid.Asa era si cand eram eu mica si mi se pare ciudat asa cu sala de mese la gramada.Ca in tabara Imi imaginez ce harmalaie o fi acolo la ora de mese Pai la gradinita Dianei care e mare,nu stiu ce sala de mese imensa ar trebui sa incapa odata toate cele 10 grupe! Si stai ca au si cresa la gradi asta,dar alea nu stiu cate grupe sunt,oricum putine cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Hello,
Cris-bafta cu cursul tau si cu logopedia- cand termini cursul inseamna ca poti sa fii asistent personal pt orice copil cu probleme?
legat de somn,nici Emma nu doarme in timpul saptaminii la Montesori ca nu o lasa ca a trecut de 4 ani si cica nu mai e obligatoriu,insa la 8 se culca si in WE le doarme la greu la prinz.
Moni-o sa creasca si tudor si va fi bine,important este sa fiti sanatosi,crede-ma.
De Ingrid ce mai stii?
Mira-super pozele si copiii sunt superbi.
BEE-multa sanatate si putere sa le duci pe toate.
Irina-sanatte si voua si va fi OK si cu gradi,rabdare
Ana,Deea si Teolinda-ce mai ziceti?
Excursia de ieri a fost super o sa pun poze in cateva zile,mai vreau sa incerc sa merg azi sau maine din nou zipping,te dai pe cabluri prin padure si vezi totul de sus
Pup pe toata lumea si numai bine!

Denisa cu Emma Andrea 4,5 ani si Mark Alex 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Off mai Bee acum ti-a venit tie randul?? Ce o sa faci la iarna cand intr-adevar va veni frigur si tu tot pe drumuri esti. Asa e cum zici tu. Seline avea 8 luni cand am inceput eu serviciul. Ea altfel nu ma tine minte decat la lucru. In schimb Daria mi-a spus mai demult ca ea vrea sa se faca cand va fi mare, mamica asa ca mine care sa stie sa faca de mancare. Hihi, tata-su e ala care gateste 80% la noi in casa si totusi ea stie ca eu sunt bucatatreasa.
Da, am evadat numai eu cu Heinz, asa ne-am aniversat noi 9 ani!!!
Cel mai practiv ar fi daca le-as putea da deodata la scoala pe fete doar ca nu se poate.
Nu dorm, sunt cu totii agitati, si eu sunt cu toate peste tot insirate. Maine fetele mai au si nu stiu ce serbare la gradi, barbatu mai merge sa-l ajute pe un vecin......nu stiu cadn termin. Nu am primit invoire pentru maine alea 1.6 ore care le mai au la scoala si la gradi de dupamasa. Am stiut. Barbatu-meu a vrtu sa mearga pe calea legala. Nu m-a lasat sa mint. Ce prostie nu poti lua copilul nici un minut mai devreme cand e vorba de vacanta. Noi vroiam sa-i luam de la 2.30 sa nu mai ateptam pana la 3.15 cand termina. Vom fi contra cronometru. Avem 460km pana la Genova de unde luam vaporul care pleca la ora 10 seara doar ca musai sa fim cu o ora si jumatate iainte acolo. Sper sa trecem cu bine de Milano ca e vieri dupa masa si probabil multa circulatie.

Irina ce multi copilasi sunt la gradi. din ce ai vazut tu ce parere ai. Se descurca? Sunt ingrijiti bine copilasii? Aici sunt max 20. O singura grupa cei mari cu cei mici. si atat. La fiecare colt de strada e cate o gradinita si fiecare are cate o singura grupa.

Ma duc, sa ma ratoiesc la maimutele ca le aud cum se hlizesc sub plapuma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ups Mira, strans orarul maine! Sper sa nu ratati ferryboatul. Drum bun si vacanta placuta.
Moni, deci Tudor stie ce si cum cu servetelele. Al meu face tare urat la schimbat si imbracat. Adica nu sta deloc. Eu de gasit am gasit altceva, nu in invatamant si deci nu local momentan. M-am apucat de treaba, am capul cat o banitza cu matematici super superioare. Io am vrut-o mi se pare. Inca nu stiu cati bani si daca voi pune mana pe ceva bani. Eee, treaba complexa. Cand eram la gradi aveam sala de mese la gramada, separat de restul salilor. SI erau multe grupe.
Denisa, spor la vizionat de sus.
Irinutza, vai ce spui tu cu videochatul la Iasi. Nasol. Asta este. Si Sabina e bolnavicioasa mititica. Ce rau imi pare.

Mergi la inceput

MIRA drum bun si vacanta placuta sa aveti!
DENISA si voua distractie placuta in continuare.
Abia astept poze de la amadoua

Tocmai am depistat ca mai sunt doar cateva litere pe care nu le stie inca Diana: Q,Y,H,G ... si inca vreo trei.Precis le-a retinut de pe usa din dormitor,cu toate ca le-am pus numai de vreo saptamana si chiar in saptamana asta a dormit la mami.Acasa a stat foarte putin si mai mult in camera de zi.M-am prins ca a venit la mine si mi-a zis ca mi-l scrie pe F de la furnica,dar pe Z de la zebra nu il stie scrie ... asa ca am rugat-o sa mi-l arate pe tastatura.Si l-a stiut,apoi am intrebat-o de altele si asa vazui ca toate literele noi pe care le stia, le asocia fix cu animalul de pe usa.Si de cate ori a colorat sau am citit din cartea aia si tot nu le-a retinut! Uite ca treaba cu lipiturile de pe usa a functionat rapid.Oricum e clar tot mai interesata de scris.Mi-a venit de la mami cu o gramada de desene,unul era cu tot familionul extins si cu scris pe deasupra:MAMA,TATA,DIANA,TUDOR plus noutate ... BUNI si BUNU.Zice ca a intrebat-o pe maica-mea cum se scriu si astea doua.Si stie sa mi le zica si pe litere deja.
Poate scap si io mai devreme sa ii tot citesc seara
Bine mai are si destule lipsuri,ca de exemplu pe o foaie in loc de DIANA scrisese ... ANAID ...deci Diana scris de la dreapta spre stanga Am mai observat chestia asta la ea,i-am zis ca nu e bine,dar tot se mai scapa sa scrie in oglinda.
Am plecat la nani,noapte buna.
A ca uitam: DENISA intrebai de Ingrid,e ok,a fost ocupata cu zugravitul.Pe forum a mai intrat doar pe la subiectele deschise de ea,alea cu filmele,musulmanii si politica

Mergi la inceput