Schimbari pozitive in Romania

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Laura, Turcia ocupa un loc special in ceea ce priveste patriotismul, imnul este doar o particica din acest fenomen grozav pe care-l cunosc personal. In State, este la fel, desi doar din auzite cunosc, sunt cetateni americani care nici nu stiu limba, dar tara e sfanta pentru ei.
La noi se canta imnul si se flutura steaguri romanesti pe stadioane (sau pe strazi) dupa ce castiga Steaua cu vreo echipa din afara.
(Daca nu castiga Steaua, steagurile se transfoirma in sulite sau maciuci, dupa principiul strabun raul-ramul).
Schimbarea include musai si ceva respect.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Citat:
citat din mesajul lui tlaura

Eu nu pot fi asa de optimista ca voi ( din pacate)! oricat m-as stradui sa vad ceva schimbari pozitive pe aici, nu reusesc! Poate sunt eu cu moralul la pamant, dar ma enerveaza aproape totul in jurul meu!
Ultimul aspect negativ pe care l-am trait, a fost la inceperea anului scolar, atunci cand se canta Desteapta-te romane, toata lumea vorbea, copii se harjoneau si tipau, parintii vorbeau unii cu altii si nimeni, nici macar profesorii nu s-au gandit sa faca un pic de ordine, macar la imnul Romaniei, nu mai zic cand a vorbit directoarea sau preotul! m-a necajit foarte tare aceasta lipsa de respect si interes fata de orice altceva decat propria persoana. Am strigat: se canta imnul! ....
so what? s-au uitat la mine ca la extraterestrii si au inceput sa vorbeasca din nou. (la parintii din grupul clasei noastre ma refer)!
Poate e aiurea, eu am star un an in State si 3 ani in Turcia, iar pe acolo cand se canta imnul e sfant! Nu mai misca nimeni! Doua tari foarte diferite din toate punctele de vedere, dar reactionand la fel intr-un anumit moment!

iar nemultumirile mele nu se termina aici, dar nu are loc sa le insir pe toate! Ce am povestit este un aspect,oate minor, dar semnificativ al caracterului romanilor. Si de aici pornesc multe!
E adevarat, s-au facut parculete, magazine frumoase, blocuri colorate, etc., dar romanul are grija se strice toate astea prin diferite metode!
Asa ca pana nu se va schimba caraterul romanilor, mentalitatile lor, imi pare rau, nu pot sa vad ceva bun, si nu ma simt bine pe aici.
Nu vreau sa se creada ca vorbesc desre toti romanii, dar din nefericire majoritatea sunt asa; iar majoritatea predomina!

Imnul, drapelul si alte insemne ale tarii ar trebui respectate, e foarte adevarat. In Romania, din pacate, nu exista aceasta cultura a insemnelor nationale. In parte de vina e regimul comunist, cand patriotismul a fost impus si nu cultivat. E greu sa schimbi asta in doar o generatie.
Si pe mine ma deranjeaza atitudinea oamenilor din jurul meu. Tot negativismul, toata rautatea, toata nesimtirea care ne inconjoara. Dar am luat hotararea sa le combat asa cum pot eu. Sa raspund unei atitudini negative cu una pozitiva. Sa stiti ca functioneaza. Un exemplu: azi dimineata copiii din clasa fetei mele s-au intalnit in fata scolii, plecau in excursie. Au ocupat tot trotuarul. La un moment dat, o femeie care trecea pe strada a bombanit suparata si pusa clar pe cearta: "dar chiar ocupati tot trotuarul aici, ce vreti, sa va ocolim?" In 90% din cazuri i s-ar fi raspuns pe un ton la fel de rastit. Desi femeia avea dreptate. Sau, in cel mai bun caz, nu i s-ar fi raspuns deloc. I-am tras pe copii deoparte si am raspuns: "aveti dreptate, ne cerem scuze". Femeia a ramas masca. Nu se astepta la asta. In general oamenii nu se asteapta ca cei apostrofati sa isi ceara scuze. Dar cand totusi o facem, contracaram energia negativa cu una pozitiva. Si asta e bine pentru toti.
Oamenii nu sunt asa de rai cum credem noi. Dar se lasa antrenati in micile mizerii ale cotidianului si uita sa zambeasca, uita sa fie amabili si uita sa fie civilizati. O singura data i-am raspuns urat unui om care m-a insultat pe strada. Traversam si eram atenta la masinile care veneau din dreapta (ca sa ma asigur ca vor opri). Un domn in varsta traversa in sens opus, in intampinarea mea. M-a vazut ca ma indrept spre el fara sa ma uit si mi-a urlat: "uita-te pe unde treci, vaco! Te bagi asa in oameni!" As fi putut sa imi cer scuze, dar m-a revoltat mult prea tare lipsa lui de bun simt si i-am replicat: "asa, acum ca ati insultat o femeie va simtiti mai barbat?" A urlat ceva in urma mea, dar am refuzat sa mai ascult. Si totusi, mi-a parut rau dupa aia. Omul era mai in varsta, cine stie de ce era suparat de s-a manifestat asa, si raspunzandu-i am coborat la acelasi nivel.

OK, asta a fost un post prea lung. Dar am o concluzie la el, cine nu vrea sa citeasca tot poate sari direct aici ;) : ne sta in putinta sa facem societatea noastra mai buna pur si simplu tratand oamenii asa cum am vrea noi sa fim tratati, si nu cum suntem tratati. Cu cat mai multa lume constientizeaza asta, cu atat mai mult sanse sunt sa ne schimbam. Doar condamnand comportamentul si mentalitatile oamenilor nu rezolvam nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

si deja cand s-a pus punctul pe I de Rufus nimeni nu mai zie nimic....va "imbatati" cu floricele si inimioare, trist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

In Romania sunt vizibile schimbari pozitive.

Dar, depinde prin ochii cui te uiti.

Nu ne-ar strica mai mult respect. Am putea incepe cu respectul pentru noi insine. In momentul in care l-am dobandit, respectul pentru cei din jur vine de la sine.

Din punctul meu de vedere respectul pentru noi insine trebuie sa contina o componenta principala: invatarea, intelegerea, respectarea propriilor drepturi si a drepturilor celorlalti.

O data am ctit ceva de genul: "uite si la astia, au plantat flori, reasfalteaza (si altele de genul asta)cand noi murim de foame."
Asta m-a intristat.
Si stiti de ce? Cei care sunt mai bine situati material, intelectual, psihic, emotinal, samd au si ei drepturi. Inclusiv dreptul de a nu calca in gropi si a se bucura de flori.





Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

viviana....in plantatul florilor nu e nimic rau, e chiar frumos....iar ala care zice ce zice, stie el ce zice....ca florile alea tot din banii vostri se planteaza si nu costa putin, crede-ma. eu una as prefera sa vad panantul ala si sa stiu ca merg cu masina in siguranta, fara sa dau intr-un crater ...deci stii cam cum e ???? hai sa machem mortul ca sa arate bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

O data am ctit ceva de genul: "uite si la astia, au plantat flori, reasfalteaza (si altele de genul asta)cand noi murim de foame."
Asta m-a intristat.



Increderea se recastiga greu. E omenesc. Cand vezi ca-s asfaltate strazile din doi in doi ani, realizezi ca operatia se face pentru (multi) bani. Si uiti ca e normal sa fie asfaltate, ba chiar te apuca foamea.
Unele strazi se asfalteaza an de an. Sa ne bucuram?
Parcurile sunt minunate, dovezi de gospodari buni, de civilizatie.
Problema vine cand auzi cat papa din bugetul primariei. Si iar te apuca foamea...nu de alta, dar cantinele pentru saraci sustinute de consiliile locale se inchid din lipsa de fonduri.
E greu cu increderea...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Si daca te apuca foamea, si ai dreptul la un stomac plin de ce nu se cere acest drept?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Eu n-o sa spun nimic de floricele si parcuri, promit.
In 2004 cand socrii mei s-au mutat la casa si m-am mutat si eu cu sotul impreuna cu ei, strada respectiva nu era asfaltata. La fiecare ploaie te innamoleai pana la glezne... Oamenii de pe strada au strans bani si au incercat s-o asfalteze ei, dar treaba a fost facuta prost si dupa cateva luni a aparut iar noroiul plus ceva gropi. In 2007 strada, ca si alte strazi din zona, a fost asfaltata de catre primarie. Acum are si un opritor din acela pt masini (nu stiu cum se cheama, e un fel de damb ca sa nu mearga masinile cu viteza) pentru ca pe strada sunt multi copii care se joaca. Pe o alta strada din zona, unde sta un unchi de-al nostru, nu era apa si canalizare. Apa puteai s-o iei de la o cismea din capatul strazii. De vreo 2 ani, pe langa ca au asfaltat strada, au bagat apa si canalizare, astfel ca acum toata lumea are apa curenta si acces la o baie si toaleta normala.
In 2006, insarcinata fiind, am mers la Obarsia Lotrului, intr-o mini vacanta (superbe locuri, recomand oricui, cu caldura, sa viziteze acea zona). Zona e minunata, dar drumurile erau forestiere si fff proaste iar unele nu erau accesibile decat cu piciorul (erau bolovani in mijlocul drumului, imposibil de mers cu masina pe acolo). De atunci nu am mai fost in zona, dar verii nostri au fost anul acesta si au spus ca drumurile sunt excelente, au fost asfaltate si au putut sa mearga in locuri unde acum 4 ani nu putusem sa mergem.
Deci da, exista si schimbari in bine, totul e sa vrei sa le vezi...
Eu nu pot sa-i inteleg pe cei care afirma ca totul e roz si cu floricele in tara de adoptie si totul negru si urat in Ro. Voi chiar nu ati avut experiente neplacute in tara de adoptie? Ca noi am avut cu gramada, chiar asa ghinionisti sa fim noi???


de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

anangel neplacerile pe care le-ai avut in Germ si le vei mai avea sunt infinit mai putine decat cele pe care le-ai fi avut in Rom...nicaieri nu e roz si nu merg cainii cu colacii in coada. ma bucur sa aud de asfaltari si canalizari....suntem in 2010....mi se pare aberant sa ma duc in fundul curtii la buda sau a merg cu cizme de cauciuc....dar pana sa ajung la unchiul tau pe starduta am de mers pe alte strazi...dumuri E sau N, judetene...foarte bine ca s-au facut accesibile unele pcte turistice....dar de ce la alea mari, alea pe care s-au dat mii de euro sa fie promovate si fac parte din asa zisul "brand" se ajunge dupa ore de blocaje pe drumuri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Eu nu pot sa-i inteleg pe cei care afirma ca totul e roz si cu floricele in tara de adoptie si totul negru si urat in Ro. Voi chiar nu ati avut experiente neplacute in tara de adoptie? Ca noi am avut cu gramada, chiar asa ghinionisti sa fim noi???

anangel, topicul se refera la schimbarile pozitive din romania, nu la ghinioanele din tarile de "adoptie" .
frumos ce ai povestit tu, dar din punctul meu de vedere era mai bine sa nu asfalteze drumul ala plin de bolovani, si sa poti sa ajungi numai cu piciorul pana la cabana aia
on topic nu pot sa zic nimic deocamdata. trebuie sa ma mai gandesc


Mergi la inceput