America (211)
Raspunsuri - Pagina 4
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Cat despre vina, normal ca eu sunt de vina - ca am lovit din spate - ce daca aia vorbea la tel, ea a pus frana brusc ca sa nu intre in ala din fata si eu am ajutat-o sa intre ... |
Eu as explora treaba asta, poate totusi gasesti circumstante atenuante. Asta inseamna sa ai ora accidentului, faptul ca ea era la telefon se poate verifica usor cu compania telefonica. Si trebuie ca orasul/statul unde s-a produs accidentul sa fi avut lege anti-celulare la data respectiva.
Oana_B spune:
Buflea, nasol sper sa rezolvi rapid.
Cred ca pe colega lui Miere au amendat-o ca n-a pastrat distanta, de parca daca te buseste unul tare din spate (daca e si vreun suv sau model de truck) mai conteaza ca esti la 2 metri sau 10 metri, zbori de nu te vezi. Legi tampite nerevizuite de la 1800 toamna.
Noi am patit-o cu un camion care in timp ce mergea paralel cu noi soferul s-a gandit sa traga de volan dreapta si noi ne-am suit pe spatiul verde sa nu ne loveasca si am daramat un semn d-ala de circulatie pe care era trecut numele strazii. Nu ne-a lovit si camionul si-a vazut de drum. Am chemat politia si politaiul cica semnul a cazut din vina noastra si ne-a iertat de amenda ca l-am daramat. Cica sorry da' asa e legea.
Si o prietena de familie trecea si ea ca o floricica cu masina prin intersectie, pe verde la semafor si o nebuna din partea ailalta a trecut pe rosu a intrat in asta cu asa o putere ca a proiectat-o intr-un stalp de pe margine de i s-a incolacit masina in jurul lui. Masina muci, spatele praf, spitalizata...si city i-a trimis bill de 2000$ pentru stalpul pe care s-a incolacit si pe care l-a daramat.
I♥pink
Ramona J spune:
citat din mesajul lui buflea Aoleu Ramona - 1 mil - si totusi de ce te-a dar in judecata daca nici nu l-ai atins ? Mi-ar trebui si mie 1 mil |
Asta m-am mirat si eu. Avocatul a zis ca se practica sa dai in judecata pe "all parties involved". Nu mai stiu de ce, gasesc ei motivele lor. Cred ca sotul meu nici n-a lovit pe nimeni, el fusese lovit. Da, asa a fost ca stiu ca am si primit niste bani ca masina noastra a avut un pic de damage. Noi rideam ca aveam cea mai cheap masina dintre cele involved si pe cind altele se facura armonica a noastra s-a tinut tare bine, de a venit si politistul special sa vada ce masina-i asta de a rezistat atit de bine. Mazda!
miereamara spune:
Da, au amendat-o pe colega ca nu a pastrat distanta safe intre ea si masina din fata. Camionul nu l-au mai gasit, faza a fost ca ei s-au inteles toti trei din priviri sa traga pe dreapta si camionagiu' a plecat mai departe.
Si eu a trebuit sa platesc copacul. si doar l-am despuiat de coaja, nu l-am daramat. De abia imi luasem carnetul. Faza este ca in prostia mea, m-am panicat si cand am scos masina din copac am lovit o alta masina , cred ca s-au distrat politistii de numa', ii vedeam cum isi dadeau coate, ma intreaba unul how are you feeling? i-am zis ca "stupid":))
Surprinzator mi-a crescut insurance-ul numai cu vreo 100 de dolari/an si dupa doi ani am renegociat cu ei si mi-au scos chestia aia din record si mi-au redus din nou prima de asigurare.
Eu am numai liability si a trebuit sa imi platesc singura reparatiile la masina, am reparat partea din fata, dar usa si fender-ul asa botite sunt si in ziua de azi. asigurarea a platit copacul si SUV-ul lovit.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
virgi spune:
Buflea - sper sa iesiti din situatia asta fara prea mari probleme.
M-ati speriat rau oricum. Eu n-am mai fost sa dau de permis aici, daca tot ne-am hotarat de la inceput ca nu vom sta mult. Nici nu vreau sa-mi imaginez..cum imi va fi daca ma opreste vreun domn politist sa ma intrebe de sanatate. Avocatul de aici mi-a spus ca permisul romanesc este valabil un an, la fel si cel korean...de la ambasada americii la bucuresti mi-a spus ca-i valabil o luna. Acum, eu am luat de buna varianta care mi-a convenit....si merg asa. As fi putut sa-mi rapesc o zi si sa dau de permis, dar trebuia sa-l dau pe cel romanesc, si din cate mi-a spus cineva ( nu e verificata stirea oficial), chiar le distrug, desi mi se pare cam absurd. Voi cum procedati cand aveti nevoie de permisul romanesc sa mergeti in vacanta?? se recupereaza usor?
corinadana spune:
Virgi nu trebuie sa dai nimic. Nu te intreaba nimeni de vreun alt permis!
Azi mai happy, i au retestat pe copiii din clasa Ralucai si au mai mutat la alte clase. Sunt 36, mai binisor un pic.
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
buflea spune:
citat din mesajul lui miereamara Si eu a trebuit sa platesc copacul. si doar l-am despuiat de coaja, nu l-am daramat. De abia imi luasem carnetul. Faza este ca in prostia mea, m-am panicat si cand am scos masina din copac am lovit o alta masina , cred ca s-au distrat politistii de numa', ii vedeam cum isi dadeau coate, ma intreaba unul how are you feeling? i-am zis ca "stupid":)) |
Hahahahaha, Miere, asta e faza de Stan si Bran ...
Ca mi-am adus aminte - sa va povestesc din ciclul "momentele penibile din viata lui Buflea" ...
Ieri, ajunge trenul in statie, mai fetelor - era un tren din ala supraetajat care, nu stiu de ce, are si prima treapta de la scara de urcare la fel de supraetajata ... eu, cu inaltimea mea debordanta (1.50 m), picioarele mele "lungi" de secretara si greutatea mea de "gazela zglobie" (nu spun cat ), m-am trezit in situatia sa imi cracanez picioarele mai rau ca la ginenco ca sa ma sui in tren ...si eram si prima la urcare, in spatele mei o linie de vreo 10 persoane, toti cu un calm fals pe fata dar cu mintea la cum sa ajunga mai repede in tren sa apuce un scaun .
Ridic in sus picioarul drept, ca la kan kan, incordez grasimea de pe talie (care talie ) si cand sa trag si stangul dupa mine, mi se agata tocul de la sabot de scara, imi scapa sabotul din picior si se duce fix sub tren. Acum va rog sa ma vizualizati cum am ramas atarnata de prima treapta, cu un picior pe scara si celalat descult in aer ... ma dau jos, spun un "sorry", ma bag sub tren, scot sabotul, il bag in picior ...repet, eram prima din linie si tot prima am ramas - toata lumea in spatele meu astepta sa ma incalt ...rezolv si hotarasc sa "atac" treptele vagonului cu stangul ca cu dreptul nu avusesem noroc ...repet figura, baletez cu stangul pe scara, cand sa ridic dreptul - pac, ACELASI LUCRU - se agata tocul, dispare pantoful sub tren - eu incep sa ma fastacesc, ma dau iar jos, ma bag sub vagon, iar ma incalt - lumea in spate trepida, nu mai era coada la nici o intrare ci numai la a noastra - ma sui iar - bai nene, va jur, ca in filmele cu prosti in care eu aveam rolul principal, imi scapa a 3 a oara pantoful si cand sa ma dau jos dupa el mi se agata si al doilea toc si fuge si ala sub vagon ...
Acum eu nu sunt asa prea rusinoasa de felul meu, dar si ridicolul are o limita, pe care eu am atins-o cu rapiditate ... mi-am scos pantofii de sub tren, m-am dat la o parte si am invitat lumea sa se suie, ca pe mine ma penetra o stare de handicapat ...
Usurati ca au scapat de mine si pot ataca scaunele ramase (caci voi nu stiti ce lupta este sa prinzi un loc dimineata), m-am suit si eu ULTIMA in tren, in ciorapi si m-am incaltat in vagon - am zis ca nu mai risc a 4 a oara sa ma bag sub tren.
iulianm spune:
Da' ce crezi tu, Virgi, ca-ti face politistul aici cind te opreste?
Intii ca sunt politicosi, din experienta mea mai politicosi decit cei pe care ii opresc In al doilea rind, nu prea exista sa te opreasca fara motiv, adica fara sa fi incalcat vreo regula (depasirea limitei de viteza, neoprit la stop sunt cele mai frecvente), ceva neinregula cu masina (bec care nu fct, etc), expirarea reviziei tehnice ori a talonului de inregistrare. Eu cel putin, in atitia ani de stat aici, nu am fost niciodata oprita fara motiv si fara sa fiu vinovata (nah, c-am recunoscut).
De e cazul de amenda, aici ti se da tichet, amenda nu se plateste pe loc (politistului), se trimite prin posta. Daca consideri ca nu e just sa platesti amenda, ca nu ai incalcat nici o regula, atunci apari in court si iti sustii cazul.
N-am inteles de ce sa folosesc permisul romanesc in vacante, asta de aici e valabil peste tot.
virgi spune:
Iulianm - nu stiu cum e sa te opreasca..zic si eu....daca..ma opreste si-mi cere vreun document. In 8 ani de cand conduc prin lume, n-am fost oprita decat sa ma verifice de alcool, asta doar in korea...de foarte multe ori, asta ca acolo femeile beau mai mult decat barbatii.
Si cum m-am apucat de studiat...sa dau de permis cand am venit aici, ca intre timp am renuntat la idee ( asta e altceva), scria in carte ca esti obligat sa predai toate celalalte permise la momentul obtinerii celui american. Asa scrie in carte. Legea asta era si-n korea....noi am scapat...ca acum multi ani in urma cand l-am luat eu pe cel coreean, nu era legea data, insa mai toti cei pe care-i cunosc, erau ca intr-un joc...cand plecau la ei in tara.." ia permisul asta si da-mi-l pe celalalt. Acum cand ma intorc, o sa ma fac si eu cetetean bun..si-o sa-l predau...ca nu eram in regula cu doua permise.
Super faza cu pantoful!!! n-as fi vrut sa fiu in locul tau