ne-oameni

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

ai dreptate, si ea zice, si noi zicem la fel, legea e de vina, nu comisia. Problema e ca atunci cand te lovesti de asa necaz, nu te consoleaza cu nimic ca legea e de vina, si nu omul. Nici nu sunt atat de multe grade de invaliditate, dupa cum stiti, si nici speranta de viata nu e f mare pentru cei afectati real de o boala cronica si fatala ( a intalnit o tanara care avea numai un plaman in urma unui cancer pulmonar, ii mai creste acelei tinere plamanul?)

Citat:
citat din mesajul lui EllaX

oarecum off-topic: maru, mama ta are boala parkinson, dar este intr-un stadiu care ii permite sa-si poarte singura de grija. Boala Parkinson este o boala evolutiva ("evolutiva" e un fel de a zice ), lucrurile se pot schimba, in timp - deci pacientii trebuie revazuti si, eventual, modificat gradul de invaliditate, deci si al pensiei. Omeneste si doctoreste vorbind, ar trebui sa i se dea un grad si apoi sa nu mai fie chemata la comisie, ci sa solicite singura revizuirea, daca starea i se inrautateste. Legislatia, insa, spune ca trebuie chemata. Nu spune ca la 6 luni, poate fi chemata si la 1 an - asta hotaraste medicul expert de asigurari sociale (si constiinta lui). Nu mai sunt chemati la comisie doar oamenii cu boli fie foarte grave si incurabile, fie cei neevolutivi, dar efectiv nevindecabili, in ciuda diagnosticelor neletale (de exemplu, oameni ramasi nevazatori dupa accidente). Sunt extrem de putini in situatia asta.
Legislatia trebuie schimbata de mult, numa' nu-i desemnat nimeni stabil s-o faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Tu tot timpul ai timp liber, nu doar acum... Vezi ca ti irosesti studentia asa si i pacat mare!

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mi se umezesc ochii de emotie dincauza grijii pe care unele forumiste o manifesta pt. timpul meu liber.
Si mereu ma intreb daca cele care intreaba asta nu-si dau seama ca eu sunt intretinuta si tot ce trebuie sa fac e sa invat, pe cand ele trebuie sa intretina o familie, sa faca mancare, sa spele, sa ingrijeasca familia, sa mearga la cumparaturi, sa faca si curatenie, au si servici. Deci nu stiu de ce este atat de uimitor ca eu , care am terminat facultatea, am timp sa scriu pe un forum.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Ema, stiu, asta spun si eu, ca din tot sistemul asta este un singur lucru un: asistenta gratuita, hai sa zicem ca or mai fi cateva minore, dar nu-mi vin acum in minte.
Tocmai am citit ca in Sibiu analizele se vor face economic, minimum minimorum. Si asa medicii de la noi sunt cei mai buni diagnosticieni clinici, ca aparatura e din parti in multe zone, acum daca spitalul considera ca o analiza e in plus i se va lua meduclui din salariu.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Revenind on topic ... uite, chiar am fost la stirea aia. Am vorbit si cu mama, si cu reprezentantii spitalului. Cei de la spital spun ca:
1. Au declaratii de la 4 mamici din salonul respectiv care spun ca au vazut-o pe mama lipind leucoplastul peste suzeta copilului si cand au intrebat-o ce face le-a raspuns ca ea asa l-a gasit, i-a dezlipit leucoplastul si acum il pune din nou, ca atunci cand l-a gasit nu avea telefonul la ea ca sa faca poze. Deci, a facut un fel de reconstituire - asta pot sa cred.

2. Ca ezista posibilitatea ca leucoplastul respectiv sa fi fost lipit ca parte a unei proceduri medicale

Mama sustine ca nu a lipit ea leucoplastul si ca mamicile respective au fost influentate de infirmiera care le-a promis ca, copii lor vor fi mai bine ingrijiti daca depun marturie in favoarea ei.

Parerea mea sincera? Ca asistenta a lipit leucoplastul, ca mama l-a relipit pentru a face poze si ca spitalul nu va recunoaste niciodata adevarul. Iar cum sistemul e mai puternic ...

Mergi la inceput

Pai era greu de crezut ca mama a facut asa ceva.
A spus un medic la TV ca in unele proceduri de foloseste leucoplastul lipit pe fata... da , dar nu se foloseste ca sa lipesti o suzeta in gura unui copil!!! Bine ca nu i-a indesat o soseta...
Asta cu reconstituirea nu s-a mai dat la stiri, au spus doar ca alte mame au depus marturie ca mama ar fi lipit leucoplastul ala. Tipic.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Tipic inseamna ca omul de pe teren trimit toata informatia si ca altcineva, care o "impacheteaza", stie ca are la dispozitie 1 min 30 - si asta e mult - in care sa o sintetizeze. Si lucreaza sub o presiune teribila a timpului ... sa nu apara mai intai la concurenta, sau sa fie gata pentru un jurnal anume, si asta in timp ce alte n-spe subiecte asteapta sa fie prelucrate.

Mie, sincer, mi s-a partut credibila faza cu reconstituirea ... dr nu am cum sa explic, e o chestie care tine de atmosfera, de atitudine ...

Sincer, daca, Doamne fereste, copilul meu ar fi fost intr-o astfel de situatie, cred ca stirea ar fi sunat cu totul altfel: o infirmiera dintr-un spital timisorean a fost agresata de o mamica ... Femeia sustine ca dupa ce si-a gasit copilul cu suzeta lipita de gura cu leucoplast a cedat nervos si i-a indesat o soseta in gura infirmierei respective.

La spitalul de copii din Tm nu am avut pb, ori de cate ori a fost nevoie sa ajung acolo. Doar o data, cand fica-mea si-a indesat pe deget un inel prea stramt care s-a blocat, iar degetul a inceput sa se umfle. Dupa ce am incercat tot ce stiam sa il scot, si n-am reusit, iar degetelul se invinetea, am mers la spital ... unde am primit o bucata de sapun si indicatia sa incerc sa dau cu apa, poate iese. In secunda urmatoare i-am explicat dr de serviciu parerea mea sincera despre competenta si inclinatiile lui pentru job-ul respectiv si am fugit cu copilul la urgente la Judetean, unde am avut parte de un tratament extraordinar, chiar daca medicii de acolo erau chiar mai solicitati decat cei de la spitalul de copii. Si dupa o anestezie locala, i-au taiat inelul si totul a fost atat de ok incat Spiridusul a luat hotararea sa se faca medic! Eu zic ca, dincolo de salariu mic, stress, suprasolicitare, o infirmiera/asistenta/medic are nevoie de vocatie. Iar daca nu-ti faci job-ul cu suflet, consecintele sunt cele care se vad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Si mereu ma intreb daca cele care intreaba asta nu-si dau seama ca eu sunt intretinuta si tot ce trebuie sa fac e sa invat, pe cand ele trebuie sa intretina o familie, sa faca mancare, sa spele, sa ingrijeasca familia, sa mearga la cumparaturi, sa faca si curatenie, au si servici. Deci nu stiu de ce este atat de uimitor ca eu , care am terminat facultatea, am timp sa scriu pe un forum.

Si tu in loc sa pui burta pe carte .....iti pierzi toata ziua pe forumuri

Scuze ....dar prea iti dai singura cu stingul in dreptul

P.S. Ma intreb si eu, ce cauti tu pe un forum unde majoritatea:
"trebuie sa intretina o familie, sa faca mancare, sa spele, sa ingrijeasca familia, sa mearga la cumparaturi, sa faca si curatenie, au si servici"?

P.S.S. era intrebare retorica

Mergi la inceput

Pentru ca majoritate nu inseamna exclusivitate...

Daca omul are timp sa scrie, care e pb? Ca n-am auzit ca accesul la forum sa fie ingradit pe criterii de avere, studii, timp liber, etc. ...Mie chiar mi se par interesante postarie lui Xio ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Mi se umezesc ochii de emotie dincauza grijii pe care unele forumiste o manifesta pt. timpul meu liber.

ca ti se umezesc ochii e bine, inseamna ca se curata mizeriile care stau pe ei , nu-i asa?
[b]timpul tau liber , eu il stiam deja, numai ]raspunsul tau referitor la replica mea mi-a si confirmat faptul ca timpul tau consumat pe acest forum este un timp pierdut. in loc sa repeti aceleasi lucruri de atatia ani, ai putea schimba subiectul macar.
parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

danitin, daca afli de la cineva, spital, salvare , oricine altcineva, ca o vedeta s-a sinucis, aceasta stire apare in direct, fara a fi instiintati persoanele de gradul 1 al persoanei decedate?

sa inteleg ca concurenta asta trece peste orice limita de bun simt, sau aveti totusi niste limite?

Mergi la inceput