Strumfii gradinari! Bafta grupa mica! (194)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Helou helou.

Ma bucur ca micii gradinari se adapteaza. Hai ca peste o luna daca va intreb o sa ziceti ca nici n-a fost asa rau.

Timi imi pare rau de corneea ta.

Mychy nu mai zici nimic de micul IT-ist? Cum a ramas cu gradi?

Cam atat mi-a ramas in memorie, gata restul am uitat. Dar va pup pe toate oricum.

Noi suntem bine, soacra-mea i-a luat fie-mii un carucior de papusi dar din ala landou, zici ca e adevarat, de la Mamas& Papas. Sincer daca as mai avea un copil ar incapea lejer in carutul ala pana la vreo 3 luni. E mare rau, dar fie-mea e inebunita, culca papusile, le leagana (are al naibii carut si suspensii, si cos sub carut, si geanta de pampersi), am ditamai carutul in mijlocul sufrageriei si ne invartim in jurul lui ca nu stiu unde l-as putea pune.

In plus i-au luat lui Cosmin un avion din poliestiren care chiar zboara, aseara ne invarteam pe langa carut, pe sub avion. Ma simteam ca la razboi, ori luam vreo roata in picior ori vreun avion in cap.

Eu exersez, exersez, dar ma cam enervez ca mi-a zis antrenoarea ca de 3 ori pe sapt nu e de ajuns (daca vreau sa arat ca ea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Eu simt ca o iau razna.
Azi le-am luat ca de obicei la pranz. karina era desculta (in sosete, ude si negre de mizerie, pentru ca de cand au fost afara a ramas desculta. oare chiar nu a observat nimeni ca nu e incaltata, nici in clasa nici la masa, nici la toaleta?
Educatoarea iar mi s-a plans ca au fost rele, ca Karina a tras-o de par ca nu ii raspund cand le cheama, etc. Stand acolo am observat ca nici nu le face observatie pt nimic, chiar cred ca le lasa si le neglijeaza pentru ca apoi sa aiba ce reclama. a rugat-o pe iris ceva, iar Iris i-a raspuns "nu vreau", la care educatoarea a tacut. Nu m-am mai putut abtine si i-am spus ca daca asa se poarta cu ele cred si eu ca nu le poate stapani. Trebuia sa-i spuna foarte serios ca asa poate sa vorbeasca acasa la ea cu mama ei daca ii permite, dar la gradi nu. Ca ea este educatoarea si acolo trebuie sa asculte de ea. Dar daca tu lasi un copil sa faca tampenii si nu ii explici nimic, normal ca lucrurile degenereaza iar el face tot mai mari tampenii ...ca sa ai tu de ce te plange dupa.
Ideea e ca nu le vrea. Nu stiu din ce motiv. Mi-a sugerat chiar subtil ca ar trebui despartite eventual una la o gradi alta la alta.

sunt convinsa ca in ziua cand a venit consilierul (ieri) tocmai de aceea nu au fost "rele" pentru ca ea de ochii consilierului le-a bagat si pe ele in seama, le-a acordat atentie si le-a solicitat la activitati.

Mergi la inceput

nu mai pot de nervi. sotul spune ca eu sunt de vina ca m-am dus fara nimic in prima zi. Dar eu intentionam sa le duc la ora 13 cand m-as fi dus dupa ele. Dar nu am mai apucat pt ca dupa 3 ore m-a sunat sa merg dupa ele. si apoi au mai urmat 2 zile de nervi, tensiune si oboseala. Intentionam sa le duc saptamana viitoare.
Dar spuneti si voi nu ma simt eu acum ultimul rahat dupa toata situatia asta sa ma duc senina si cretina cu ploconul? Pe bune ca imi vine sa le trimit prin posta.
si totusi de neimaginat dar se pare ca asta ar fi motivul principal al tuturor neintelegerilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Lachi imi pare tare rau, ce sa zic, cauta poate o alta gradinita sau o alta educatoare. Nu cred ca spaga isi are sensul, eu una nu m-as simti bine stiind ca educatoarea aia imi acepta copiii numai ca eu am buzunarul gros. Te pup si sper sa o rezolvati.

Eu sunt bucuroasa ca maine imi duc sotul la teatru in West End, desi ma cam enerveaza faptul ca e balamuc in Londra, cu vizita Papei, asa ca nu stiu cum o sa ne strcuram prin oras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

off kariris,iti inteleg sentimentul,tipa nu vrea si gata..si da cred ca nu mai rezolvi nimic daca duci ceva caci vor face strict pentru plocon si situatia se va perpetua.

noi platim 9 lei zilnic pentru mancare si lunar 5 lei paznicul,iar optionalele sunt desen,engleza si dans cate 12 lei pe luna fiecare.am vrut sa-l inscriu la engleza insa o prietena de-a mea care face meditatii si a si predat la gradi mi-a spus ca e prea mic ca abia de la 4 ani se vede diferenta si poate asocia cuvantul cu obiectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Yupyyyyyyyy!!!
Matei nu a mai plans deloc azi si a inceput sa fie el, vesel si activ, canta, danseaza si a inceput sa si manance. A fost laudat cata grija are de jucarii si de carti! Cand mi-l lauda doamnele educatoare - si toate acestea sunt pe plan educational si comportamental (spune pardon, noroc, sanatate, etc. in functie de situatie)- imi dau seama mai bine de toate aceste aspecte pentru ca tu stand zi de zi cu el si educandu-l frumos nici nu realizezi ca se poate si altfel! De exemplu, niciodata, dar absolut niciodata Matei nu a stricat nici o jucarie, iar cand s-a stricat ceva (ca erau prost facute, nu ca le-a stricat el) plangea pana i le lipeam, le coloram la loc, etc. sa arate ca noi. Cand aud ca sunt copii care distrug tot pe ce pun mana, imi dau seama ca exista si varianta asta si eu nu o stiam pentru ca fi-miu nu a fost asa.
Ma rog, si educatia asta este un mod de viata, nu o inveti inainte sa mergi in colectivitate cu o zi doua, ci o traiesti zilnic ca asa traiesc si parintii!

In fine, speram ca si de luni va fi la fel de bine ca azi, cel putin!
Doresc tuturor strumfilor acomodare usoara la gradi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Kariris nu sunt in masura sa-ti dau eu sfaturi, dar desi eu am o psihologie a copilului destul de bine dezvoltata (de multe ori am fost intrebata daca sunt cadru didactic, ma rog, intrebarea a venit chiar de la gradi) am evitat si evit sa le dau sfaturi ca sunt sigura ca nu le-ar pica bine educatoarelor si apoi, se mai pot si razbuna pe copii doar pentru ca parintii le-au facut observatii.
Oricum, sunt alaturi de tine si cred ca vei lua cele mai bune decizii in aceasta privinta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea c spune:

A fost o zi foarte buna si pentru noi.
Radu era in forma cand m-am dus sa-l iau de la gradinita si se vedea ca se bucura ca de orice activitate noua.
Mi-a povestit ca a mancat "ciorba cu spaghete si spaghete cu carne". Ciorba aceea era de fapt supa cu taietei .
Astazi nu a dormit la gradinita, dar de luni va sta la program lung. Sper sa fie ok in continuare si sa nu se plictiseasca.
Jadi merci pentru info. Am inteles ca s-ar gasi si pe la noi la Metro/ Selgros si se numeste hartie pentru termotransfer. Costa 50 lei un top in format A4. Maine ma duc sa caut si va spun...
Housepocket felicitari pentru acomodarea lui Matei. Chiar ca este un copil foarte cuminte. Ai mei strica in permanenta jucarii pentru ca le place sa arunce cu ele. Cartile sunt inca in stare buna.
Pe Alexandra am inceput sa o pun pe olita de la un an, cand face kk si pentru ca i-am dat cate o carticica in mana, acum s-a invatat si cum o pun intinde mana spre carti. O sa fie un adult care citeste pe buda

Andreea cu Alexandra Maria (05.07.2009) si Radu Stefan (12.07.2007)

nunta noastra 2 iulie 2005

Mergi la inceput

Housepocket nu vreau sa te dezamagesc dar faptul ca Matei nu a rupt nici o jucarie si nu a distrus nimic, faptul ca vorbeste frumos si politicos...nu e doar rezultatul educatiei primite acasa si a tiparului pe care il vede in familie ci si a firii lui, parerea mea ca chiar in proportie mai mare. Nu se poate vorbi de un copil "bine educat" sau "prost educat" la 3 ani.
sunt copiii de familie buna, in care parintii nu injura, nu se bat, in care sunt invatati sa se poarte frumos si au exemplul in casa, zilnic, si totusi ei nu o fac. sunt rebeli, indaratnici si ai impresia ca nu se va prinde niciodata nimic de ei. si totusi de la o anumita varsta incepi sa culegi, ca parinte, roadele muncii si perseverentei tale in a-l educa.
Da, educatia nu se face cu o zi doua inainte sa mergi la gradinita (colectivitate) se face de cand se naste copilul.
Tu crezi ca eu mi-am lasat sau invatat copiii sa vorbeasca urat sau ca noi suntem un exemplu negativ pt fete de se comporta asa? Si ca cu 1-2 zile inainte de gradi le-am spus sa se poarte civilizat? NU!

Ma rog, si educatia asta este un mod de viata, nu o inveti inainte sa mergi in colectivitate cu o zi doua, ci o traiesti zilnic ca asa traiesc si parintii!

Fraza asta, mie acum pe fond de nervi mi-a picat super prost. Nu vreau sa comentez mai mult, nu vreau sa-ti fac analiza pe text si sa combat aproape tot ce ai afirmat in ea cu argumente si exemple, pot doar sa-ti spun ca la 3 ani nu vorbim de educatie ci de inceput de educatie in adevaratul sens al cuvantului, ca la 3 ani nu vorbim inca de un mod de viata al copilului si, nu intotdeauna parintii sunt un etalon pe care copiii il urmeaza "ca asa traiesc si parintii".
Sunt o gramada de oameni cu mult bun simt, foarte bine educati si foarte bine instruiti si capabili care provin si au trait intr-o familie care nu a avut ce sa le ofere dpdv educational si, o gramada de familii chiar model demn de urmat ale caror copiii au ajuns niste persoane cu un comportament care lasa de dorit.

Oricum felicitari pentru adaptarea lui Matei si pentru felul in care se poarta, esti o norocoasa sa ai un copil sensibil si cuminte si receptiv.

A... multumesc ca esti alaturi de mine, am simtit si eu asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea c spune:

Kariris ai perfecta dreptate. Nu cred ca este vreo mama printre noi care sa isi incurajeze copilul sa bata sau sa vorbeasca urat.
Nu vreau sa am un copil violent si nu il incurajez in sensul asta, dar tine foarte mult si de temperamentul fiecaruia.

Andreea cu Alexandra Maria (05.07.2009) si Radu Stefan (12.07.2007)

nunta noastra 2 iulie 2005

Mergi la inceput