Cum se verifica auzul?
Vladut a facut multe otite anii trecuti. Nu stiu daca din cauza asta sau pentru ca vrea sa castige timp, tot spune ca nu aude si as vrea sa il duc la un control. Exista posibilitatea sa il verific, daca da, unde?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Proiectul meu: Alte sfaturi pentru parinti
Raspunsuri
CorinaDani spune:
poti incerca aici, stiu ca au avut anul trecut o campanie gratuita de testare auz si vedere, in toate orasele unde au reprezentanta
http://www.audio-optica.ro/article--clinica-pentru-copii--78.html
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
CRIXIA spune:
Exista un aparat ce face testul de auz. Medicul ORL il are, de obicei. Dr pe care l-am consultat eu avea un aparat portabil cu care realiza o timpanografie, cred ca e mai bun pentru copii mici. Celalalt aparat de audiograma cred ca e mai greu pentru copii, e interactiv, emite sunete si persoana trebuie sa apese pe un buton.
Cris mami de Alexia & Ana
Gianina34 spune:
noi ne-am testa inca de la nastere la medlife
conteaza mult unde faci testarea pentru ca ... sunt medici si medici
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, cinci luni si-un pic
miereamara spune:
Aici se face la nastere test de auz.
Eu i-am facut test de auz baietelului la varsta de 18 luni pt ca avusese otite repetate si nu vorbea deloc, am suspectat o pierdere de auz.
I s-a facut o timpanografie (cred ca acesta e termenul in romaneste), cu un aparat care trimitea un flux de aer in timpan si apoi masura felul in care acesta vibra, la A. nu vibra deloc din cauza lichidului acumulat in urechea medie (din cauza infectiilor)
Apoi i-au facut testul de auz propriu zis, ne-au bagat pe amandoi intr-o camera inchisa de unde se auzeau diferite zgomote la intervale si copilul trebuia sa reactioneze la zgomotele respective.
mie mi s-a parut un pic biased, dar cred ca metotda asta functioneaza f bine la copii de varste mai mare. Lui i s-a spus ca are pierdere de auz moderata, aude numai sunete de la 45db in sus, normalul fiind 0-20db. Peste o saptamana vom repeta testele pt ca intre timp l-am operat si se asteapta sa isi fi recuperat auzul complet.
In fine, mai exista si altfel de teste, facute in somn (ca cel care se face la nastere aici), dar e mai complicat si banuiesc ca trebuie aparatura mai performanta.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Ramona J spune:
Vladut al tau este de aceeasi virsta cu Ana mea. Pe ea am testat-o luna trecuta la ORL-ist.
A fost cum zice Miere. A pus-o intr-o camera izolata fonic, cu niste casti pe urechi. Ea fiind mai mare a putut sa repete exact cuvintele pe care le auzea. In final mi-au dat un soi de grafic. Spre fericirea mea la ea a iesit totul perfect.
toanca spune:
Si eu i-am facut baietelului meu tot din cauza numeroaselor otite.
Testul se numeste impedancemetrie.
Eu l-am facut la audio optica (e contra cost).
Imposibil sa nu gasesti pe net informatii despre impedancemetrie
Succes
miereamara spune:
Impedancemetria ( impedance test or tympanometry)e doar o parte din test, verifica doar dc exista lichid in ureche, nu iti spune dc are pierdere de auz.Dar este un tool de diagnosticare, am impresia ca testele astea doua se fac impreuna mai ales in cazul otitelor recurente.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
mamamirunei spune:
Si eu i-am facut fetitei mele acest test la Institutul Hociota , care este specializat pe asa ceva.
Iti trebuie doar trimitere de la medicul de familie. Testul nu este traumatizant pentru copil si dureaza cam 10 minute.
Ii pune niste casti care sunt legate la un aparat si ei trebuie sa repete sunetele pe care le aud.