Adoptie nou nascut
Buna
Care sunt sansele reale, ca o familie cu un copil sa infieze un copil nou nascut?
Mai concret, daca este nascut un copil si este abandonat de parinti in maternitate, daca nu exista posibilitatea gasirii unor alte rude, se poate deschide un proces de adoptie?
Exista aceasta posibilitate?
Sau trebuie urmat tot acest ciclu de 2-3 ani?
Multumesc!
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Raspunsuri
pogonici1977 spune:
copii noi nascuti nu pot fi adoptabili atat de mici....ei pot fi dati in plasamnet de urgenta...
anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti
alex_andra spune:
Multumesc de raspuns:)
Dar daca un copil este dat in plasament, oricand poate veni orice ruda, indiferent calitatea persoanei si sa ia copiul , nu?
pogonici1977 spune:
in plasamnet se fac tot felul de investigatii ptr integrarea copilului in familia extinsa pana la gradul al 4..in situatia in care nu il vrea nimeni din familie, si se dau si declaratii scrise, atunci copilul poate fi dat in plasament simplu la o familie caree corespunde compatibilittai cu copilul..si dupa o alta etapa.....lunga....se deschide dosar ptr declararea adoptabilitati copilulu...ceea ce insemana ca pana la acest pas copilul va trece posibil de varsta de 1 sau poate 2 ani...
anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti
irina_g spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra Buna Care sunt sansele reale, ca o familie cu un copil sa infieze un copil nou nascut? Mai concret, daca este nascut un copil si este abandonat de parinti in maternitate, daca nu exista posibilitatea gasirii unor alte rude, se poate deschide un proces de adoptie? Exista aceasta posibilitate? Sau trebuie urmat tot acest ciclu de 2-3 ani? |
Daca un copil a fost abandonat de mama in maternitate, DPC incepe sa faca investigatii pentru gasirea mamei, a tatalui (daca exista), apoi a rudelor pina la gradul 4.
Dupa ce e gasita mama si rudele, daca toate acestea dau declaratii ca nu vor copilul, se cauta o familie de plasament care sa aiba grija de copil pina se gaseste familia de adoptie.
Mentionez ca familia de plasament are acelasi rol ca o asistenta maternala, in prima etapa.
Important este insa ca familia de plasament sa aiba atestat de familie adoptatoare.
Se acorda in prima etapa plasament de urgenta (dat de DPC) apoi, daca se constata ca familia de plasament se potriveste cu copilul, se trece la etapa a doua adica plasamentul simplu care se da insa de TMB.
Apoi urmeaza incuviintarea adoptiei (se sare peste incredintare) deoarece oricum, copilul sta la familia de plasament mai mult de 90 zile (cu toate termenele de judecata, birocratia, toata nebunia aferenta).
Nu vreau sa sperii pe nimeni insa sunt cazuri (eu am intilnit unul) in care naturala a zis initial ca nu vrea copilul, a dat declaratie in acest sens si la final s-a razgindit.
Deci este un lung sir de DACA.
Abia la sfirsit poate mamica sa rasufle usurata.
Oricum, repet: familia de plasament trebuie sa aiba atestat.
Irina si Mihai
jasmine30 spune:
Buna, stiti cumva daca inca se da copii in plasament de urgenta la Bucuresti? Si aici nu ma refer la asistenta maternala, bineinteles. Multumesc
irina_g spune:
citat din mesajul lui jasmine30 Buna, stiti cumva daca inca se da copii in plasament de urgenta la Bucuresti? Si aici nu ma refer la asistenta maternala, bineinteles. Multumesc |
In primul rind plaasment se da sau nu in functie de fiecare DPC in parte. Cate bordee, atatea obiceiuri.
Apoi, depinde si de sit juridica a copilului.
Dupa cum am mai spus, sunt un milion de DACA.
Oricum, daca se doreste cu adevarat si exista incredere in DD, se reuseste orice.
Bafta
Irina si Mihai
alex_andra spune:
irina, multumesc
Acest atesta, in ce consta?
Ca sa le iau pe rand.
irina_g spune:
citat din mesajul lui alex_andra irina, multumesc Acest atesta, in ce consta? Ca sa le iau pe rand. BAZAR UMANITAR |
Acest atestat de familie adoptatoare se obtine de la DPC, dureaza 60 zile pina ti-l elibereaza, are valabilitate de 1 an, timp in care poti cauta si gasi bb.
Trebuie facut un dosar cu o serie de acte (de casa, certificat nastere, casatorie), certificate format A5, declaratii, caracterizari, declaratii de venit).
Daca te intereseaza , iti trimit PM sau mail cu actele necesare ca sa nu ocupam aici spatiul.
Drumul e lung, anevoios, cu multe suisuri si coborisuri insa bucuria de fi MAMA te face sa uiti de toate greutatile si sa te bucuri de puiul tau.
Bafta
Irina si Mihai
alex_andra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui irina_g
Acest atestat de familie adoptatoare se obtine de la DPC, dureaza 60 zile pina ti-l elibereaza, are valabilitate de 1 an, timp in care poti cauta si gasi bb. Trebuie facut un dosar cu o serie de acte (de casa, certificat nastere, casatorie), certificate format A5, declaratii, caracterizari, declaratii de venit). Daca te intereseaza , iti trimit PM sau mail cu actele necesare ca sa nu ocupam aici spatiul. Drumul e lung, anevoios, cu multe suisuri si coborisuri insa bucuria de fi MAMA te face sa uiti de toate greutatile si sa te bucuri de puiul tau. Bafta Irina si Mihai |
Da, as vrea, multumesc
kid spune:
Ma gandeam si eu intr-o vreme ca as putea adopta un sufletel, insa procedura mi se pare atat de anevoioasa, incat am renuntat la idee... oare nu s-ar putea face ceva sa se simplifice putin? sau sa se faca mai rapid?
Teodora, de Vladut (15.05.2007)
Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!