Albinute & bondari de mar-apr '07 (148)
Raspunsuri - Pagina 14
carmenefr spune:
Ioana aiurea rau cu tanti aia de se crede educatore. Copiii mai mititei nu sunt niste radiouri la care le opresti sonorul.
Deci voi tre' sa cumparati si jucarii...
Noi acum trebuie sa cumparam vreo 6 carti cu planse, material didactic, o carte costa 155lei.
La noi nici nu s-a pus probl sa multiplicam caietele alea speciale.oricum ieseam mult mai ieftin, si-asa picimea de-abia se pricepe sa tina creionul in mana, nu corect normal![]()
A, legat de gradi, soacra-mea il intreaba pe sot: da' ore de educatie religioasa au ?? (ea e mai habotnica asa...) Da' teme pt acasa le dau ??
Daca de la grupa mica primim teme pt acasa, la scoala in prima zi primim de invatat tot manualul pt a 2-a zi !![]()
![]()
kitti nici la noi nu sunt incurajate clamutele, agrafele, ca daca le pierd fetele, sunt bune pierdute. Avem voie cu fustita pe elastic doar. Rochie exclus. Nimic cu nasturi, capse, cordoare, curele.Maine facem poze, ca tre' sa aiba fiecare copil o poza, ca au fel de activitate de dimineata, ceva in genul sa ne cunoastem, pun pe tabla magnetica copiii prezenti. Si ne tre; poze. Asa ca ii dau o rochita cu un cordonel(sper sa nu fie comentarii), si i-l leg la spate sa n-aiba treaba cu el.
Si noi cand plecam de la gradi avem copil un pic(mai mult) rasfatat, acasa are si texte, ce-i drept, a stat o luna la ai mei...si din pacate se vede 
Aici eu o invinovatesc pe mama, care a lasat-o sa i se urce in cap. Si apoi imi zice ca fata e obraznica.
Nu mai doarme singura, asa cum o facea inainte de vacanta. O puneam in patut, somn usor, si dormea. Nuuuuu, acum tre' sa doarma cu cineva in camera. Daca se poate in patul nostru, ar fi grozav. o lasam "un minut", apoi trece in patutul ei.
Si cum doarme dezvelita, pe pilota, noi unu'in perete, altul pe muchia patului...cu cate un coltisor de pilota tras pe spate...ca daca doarmim cu fata spre Teodora, ea in somn, cum se roteste...e imposibil sa nu ne pocneasca. ![]()
Asa ca la somn avem comentarii, certuri, bocete...
Ne revenim noi ![]()
Apreciez faptul ca azi mergeti pe jos si sambata curatati gunoaiele.Bravo!!!
gabi78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ioanaradu am uitat sa spun ca noua ne-au cerut sa facem cate o caracterizare a copilului. A fost o data o printesa ... Emma! Bazar - Bogdan are nevoie de noi! Ioana mamica lui Matei Stefan 12.03.2007Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot! |
Sa scrii asa: copilul meu este cel mai perfect. Stie toate culorile si nuantele, innumara pana la 100, recunoaste adevarata arta din tablourile lui Dali si prefera din punct de vedere gastronomic bucataria thailandeza. Are un singur defect ne cere sa ii citim povesti numai in limba germana.
carmenefr spune:
O caracterizare facuta de parintele lui, in principiu e subiectiva. Ma asteptam sa faca educatoarea o caracterizare a copiilor, la inceput de gradi.
La noi parintii voiau sa faca educatoarea asa ceva, la final de sedinta, sa stim care cum ni-i avem (la gradi, altfel decat acasa).A zis ceva de cei care inca nu s-au integrat si plang, in 2min.Si cam atat.
A, educatoarea mai in varsta, are de la mine o bila alba: luni, aveau la desert cozonac,niste felii groase pe o farfurie. Deschid usa, mai erau vreo 5-6, unii mancau, altii nu. Teodora mesteca ceva. Si da sa plece, o intreaba educatoarea cea tanara (care a terminat anul asta facultatea)pe fata daca si-a mancat felia de cozonac, Teodora zice ceva , nu stiu insa daca intelesese intrebarea, se indreapta care farfurie, asta tanara o directioneaza catre usa, copilul ramane cu ochii tristi...Teodora nu prea e amatoare de dulciuri(exceptand cioco kinder si milkinis)dar cozonacul ii place. A vazut educatoarea mai batrana faza, si-a venit dupa noi pe hol, cu o felie de cozonac intr-un servetel.
Dra educatoare putea sa gestioneze mai bine situatia, ii dadea o bucatica, nu o felie intreaga. Si toata lumea era multumita.probabil nu s-a gandit.
tzuna spune:
ROXANICI- cum adica pneumonie? Si acum e bine si gata de gradi? Multa sanatate tuturor si va tinem pumnii s anu se repete.
IMPORTANT sect 3- la gradinita noua de langa scoala 89 (aproape de statia N. Grigorescu) se fac inscrieri. Cine nu a prins loc in alta parte sau e f nemultumita poate incerca aici. in acest prim an va fi f bine ca nu vor fi multi copii... apoi Dumnezeu cu mila.
Noi mergem azi la circul de la Billa Titan. Maria abia asteapta. Am vb cu bona si cica s-a culcat imediat ca sa se trezeasca atunci cand vin eu sa mergem la circ. Eu azi am avut o mini inspectie si a fost ok, acum mai am o grupa de copii f cuminti care lucreaza si apoi fug la puiul mic.
ioanaradu spune:
deci avem o problema foarte mare: dureri de crestere de la 3-4 ani.
matei mi-a plans mai bine de 1 ora si jumatate ca il dor picioarele si eu l-am banuit intai de un mare rasfat. apoi am sunat educatoarele sa vad dc s-a lovit la gradi. apoi am sunat bona sa-mi spuna fix fix ce au facut, dc a cazut, dc a vazut ceva suspect la el. intr-un final am sunat dr care mi-a zis chestia asta cu durerile de crestere si "criza" aferenta trecerii de la 3 la 4 ani.
indicatiile au fost: nurofen/panadol si calciu.
roxanici spune:
ioano
am vazut la traieste sanatos o emisiune in care era invitat un medic de profesie neurochirurg sau ceva insa sa se specializase pe posturologie si zicea ca de cele mai multe ori cand copilul se plange ca il dor picioarele sau genunchii de fapt este o problema de postura care se corecteaza relativ usor...acu tu faci cum crezi ca e mai bine pt Matei.
(dr stfan tiron il cheama, vad ca are clinica lui in buc)
tzuna....a stat rares acasa 5 zile, acu e bine...pur si simplu tusea, l-am dus la dr, l-a ascultat la plamani, a zis ca se aude pe partea stanga urat si asta fu tot; alte simptome chiar nu a a vut rares doar o tuse extrem de urata
mama lu' Rares (23.03.2007) & Horia (21.06.2010)
tzuna spune:
Cum mai numai tuse? fara febra macar? Ca ma sperii. Maria mea cand tuseste, tuseste si sotul ma streseaza sa merg la medic sa-i dam antibiotic etc dar eu dc nu face febra nu ma stresez. Deci ii dau dreptate sotului? Hai mai Roxanici....
Noi am fost la circ de la 17 la 19. a durat 2 ore cu o pauza de vreo 15 min si a fost fff interesant iar Maria a fost captivata.

12.03.2007