Rasfat dus la extrem...(2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Pai tocmai, ca acea ciocolata nu era expirata, si nicidecum nu expirase cu 2 ani in urma. Si tocmai, ca tinand cont de standardele Zinei si ale oricarui parinte normal, o ciocolata expirata nu are ce sa caute in casa in care exista un copil mic.

Si vorbim de o ciocolata Kinder, pentru copii. Daca tot vorbim de anumite standarde, cand le ai probabil ca nu tii nici ciocolata in casa, chiar daca e vorba de una speciala pt copii.
Ma refer aici la faptul ca daca nu permiti ceva nici nu cumperi sau nu creezi premisele ca micutul tau sa ceara ceva ce tu, ca parinte, ai cumparat special pt el.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmin012

Si vorbim de o ciocolata Kinder, pentru copii. Daca tot vorbim de anumite standarde, cand le ai probabil ca nu tii nici ciocolata in casa, chiar daca e vorba de una speciala pt copii.
Ma refer aici la faptul ca daca nu permiti ceva nici nu cumperi sau nu creezi premisele ca micutul tau sa ceara ceva ce tu, ca parinte, ai cumparat special pt el.

Sigur, parintele trebuie sa fie perfect, mereu pe faza si vesnic la dispozitia copilului. Doar copilul duce tot greul familiei in spate pe umerii sai mici, cum sa-mi permit eu ca parinte sa gresesc si sa-l tulbur! Vaaaaai, nici pomeneala!

La noi in casa ciocolata e pentru adulti. Mancam amandoi ciocolata neagra, uneori e placerea copilului sa ne-o bage in gura. Stie ca 'nu e pentru copii'. Colectionam surprize din oua de ciocolata dar ciocolata ajunge in gunoi aruncata de copil. Si sa zicem ca aici sunt eu extremista. Dar ce ar fi sa ne ascundem in camara sa bem o bere? Sau daca avem copii nu mai e voie?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:

La noi in casa ciocolata e pentru adulti. Mancam amandoi ciocolata neagra, uneori e placerea copilului sa ne-o bage in gura. Stie ca 'nu e pentru copii'. Colectionam surprize din oua de ciocolata dar ciocolata ajunge in gunoi aruncata de copil. Si sa zicem ca aici sunt eu extremista. Dar ce ar fi sa ne ascundem in camara sa bem o bere? Sau daca avem copii nu mai e voie?

Pai cred ca mi-ai explicat foate bine conceptia ta. Adica eu sa mananc ceva si copilul sa nu aibe voie nici sa guste? Cum as putea sa inghit eu ceva si fiu-meu sa se uite salivand la mine? Pai mi-ar sta toata mancarea in gat.
Daca nu vreau ca fiu-meu sa ceara ceva, considerand ca nu e bun pt el nu cumpar. Clar ca buna-ziua. Mi se pare o cruzime sa mamanc ceva in fata lui si lui sa nu-i dau.
Faptul ca tu ai un copil caruia nu-i place ciocolata nu inseamna ca asta e regula. Ia incearca sa inlocuiesti cuvantul ciocolata cu alt aliment, de exemplu un fruct. Poti sa spui ca nu incape comparatie. Ba da, incape, pentru ca si ciocolata e un aliment, si inca unul bun pt memorie. Chiar e recomandat ca un copil sa manance putina ciocolata (de fat cacaua din compozitie e cea importanta), fara excese, desigur.
Aici este vorba de copilul Zinei care are Kinder la dispozitie. Un copil care primeste ciocolata Kinder si care in acel moment avea si el poftasa manance putina. Care-i baiul? Adica eu, om matur de peste 35 ani pot sa poftesc la ciocolata (pot manca si una intreaga), pizza, hamburger sau shaorma dupa plac, dar consider ca fiu-meu nu are dreptul sa aibe pofta de ceva ce-i place?
Iar in legatura cu berea nu e nevoie sa te ascunzi in camara. Probabil dupa ce i se va zice ca bautura nu e pt copii el totusi va dori sa guste, sa se convinga, in mod sigur nu-i va placea si nu va mai dori sa incerce altadata. In mod sigur nu se va transforma intr-un betiv doar pt ca a gustat putin.
Si in caz ca nu ati citit bine Zina a intrebat cum am fi procedat noi, iar eu i-am spus ce a fi facut eu. Chiar m-am exprimat la persoana 1-a.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Spuneti-mi unde am gresit (adica stiu, i-am luat ciocolata, dar nu am vrut sa risc) si ce ati fi facut voi. Va rog mult!!!!

Asta

Zina chiar recunoaste ca a gresit luindu-i ciocolata.

Mergi la inceput

Citat:
Faptul ca tu ai un copil caruia nu-i place ciocolata nu inseamna ca asta e regula.

Ba cum sa nu-i placa? Sigur ca-i place, doar ca eu nu o consider potrivita alimentatiei unui copil de nici 3 ani. Asta nu inseamna ca mie imi sta in gat daca mananc.

Si ca fapt divers cunosc un copil caruia de foarte mic i-a placut berea. Si la 10-11 ani primea la masa cel putin un pahar, plus ce mai tot sorbea de la restul mesenilor. Oricum...intre ciocolata si bere...mai bine bere.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
Faptul ca tu ai un copil caruia nu-i place ciocolata nu inseamna ca asta e regula.

Ba cum sa nu-i placa? Sigur ca-i place, doar ca eu nu o consider potrivita alimentatiei unui copil de nici 3 ani. Asta nu inseamna ca mie imi sta in gat daca mananc.

Si ca fapt divers cunosc un copil caruia de foarte mic i-a placut berea. Si la 10-11 ani primea la masa cel putin un pahar, plus ce mai tot sorbea de la restul mesenilor. Oricum...intre ciocolata si bere...mai bine bere.

Mie imi sta in gat.

Da, sunt copii carora le place alcoolul si asta fiindca sunt incurajati de parinti sau de cineva din familie sa bea. Asta e cu totul altceva. Cu totul si cu totul altceva. Pai cate cazuri de copii care ajung in coma alcoolica la spital vedem? Din cand in cand mai vedem la tv. Chiar acum cateva zile a fost unul. Dar eu nu dau aceste exemple si nu ma refer la aceste cazuri, pentru ca ele sunt anormale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
[ Oricum...intre ciocolata si bere...mai bine bere.

Wooww!! Eu zic mai bine ciocolata. Cu moderatie, desigur, ca la orice aliment de-asta "interzis".

mamma bis - o fetita si 25s de

Mergi la inceput

Citat:

Da, sunt copii carora le place alcoolul si asta fiindca sunt incurajati de parinti sau de cineva din familie sa bea. Asta e cu totul altceva. Cu totul si cu totul altceva.

Ba te contrazic. Nu este vorba deloc despre un copil incurajat sa bea. Ci despre o mama ca tine, careia i-ar fi stat berea in gat daca a poftit copilul sa bea si nu i-ar fi dat sa guste...si surpriza...copilului i-a placut! Apoi a cerut...si era de-asta de se dadea cu curu de pamant daca ii spuneai nu...si ma-sa de-asta...de 'cum sa las copilu sa planga?!'...si uite asa bea cot la cot cu toata lumea. Conform teoriei de pe aici toate bune si frumoase, asa si trebuie.

Mergi la inceput

Accept, deja exagerezi. Nu poti tu sa ma convingi de nimic din cele ce afirmi. N-ai decat sa mananci in continuare tot ce vrei in fata copilului, e treaba ta. Zina a cerut niste pareri despre ce i s-a intamplat ei, nu despre ce ti se intampla tie.
Cred ca ai chef de cearta, asa ca te las singura cu nervii tai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
o ciocolata expirata nu are ce sa caute in casa in care exista un copil mic.

O ciocolata expirata n-are ce sa caute nicaieri, decat la gunoi. Nimeni nu tine o ciocolata expirata in casa, daca o stie, indiferent cati copii are (sau n-are). Asadar, nu vad de ce discutam despre ce are sau nu voie in casa omului. Caci, uneori, ciocolata expirata scapa fara voia noastra, doar daca nu vorbim de superoameni.
Prin urmare, discutam de un fapt dat, oricum ipotetic, in care fapta se intampla, indiferent de ce trebuie sau nu.

So, n-ai raspuns: ce te faceai (in locul Zinei)daca ciocolata era expirata, indiferent cine te pedepsea dupa aia ca tii lucruri expirate in casa?

PS: Noi emitem niste pareri la subiectul Zinei. accept nu cred ca incearca sa te convinga pe tine sau pe altii, precum nici tu nu cred ca incerci sa convingi pe cineva. De multe ori (de fapt, cred ca intotdeauna) povestim din experienta proprie, cel mult din ce vedem la "vecini". E asa de neobisnuit?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput