Aspect ciudat al dintilor..ce poate fi?
Am observat acum cateva saptamani ca toti dintii de sus ai fetitei mele in varsta de 1 an si 8 luni arata ca si cum ar fi acoperiti de smalt (sau un strat de "ceva" alb si mat) numai pe jumatatea de sus (incepand de la baza), cealalta jumatate fiind translucida...
Nu ne-am facut probleme pana acum pentru ca ne-am gandit ca asa se dezvolta dintele, intai creste si apoi dureaza pana se acopera cu smalt in intregime , dar acum imi dau seama ca cei de jos nu arata asa si s-ar putea sa fie o problema de fapt.
Ati mai vazut dintisori cu aspectul descris mai sus? Stiti cumva daca este normal sau este vreo afectiune?
Raspunsuri
anaemi spune:
Din pacate fatita mea a avut aceeasi problema....Spun din pacate ca noi am fost cu ea la 3 medici dentisti si 2 pediatri si a fost diagnosticata cu distrofie dentara...smaltul s-a macinat intre timp...asa pur si simplu...(avea o structura ca de creta) , a ramas descoperita dentina care acum este tocita pana la gingie la incisivii laterali superiori , iar cei mediani sunt la jumatate
Cu tot cu periajul facut de mine de cand i-au dat, cu tot cu periute electrice si periute normale,cu tot cu spalat chiar si de trei ori pe zi pe dinti...nu am reusit sa-i salvam. Medicii au spus ca probabil structura lor a fost proasta de cand s-au format intrauterin, din cauza unor probleme pe care le-am avut eu in timpul sarcinii.
Oricum mi s-a spus ca dintii definitivi au toate sansele sa fie buni/normali/fara pb.
La fetita ta insa, poate nu o sa fie aceeasi problema; cel mai bine , zic eu, ar fi sa te duci cu ea sa o vada unn dentist si sa o speli bine pe dintisori
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
inbox spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anaemi Din pacate fatita mea a avut aceeasi problema....Spun din pacate ca noi am fost cu ea la 3 medici dentisti si 2 pediatri si a fost diagnosticata cu distrofie dentara...smaltul s-a macinat intre timp...asa pur si simplu...(avea o structura ca de creta) , a ramas descoperita dentina care acum este tocita pana la gingie la incisivii laterali superiori , iar cei mediani sunt la jumatate Cu tot cu periajul facut de mine de cand i-au dat, cu tot cu periute electrice si periute normale,cu tot cu spalat chiar si de trei ori pe zi pe dinti...nu am reusit sa-i salvam. Medicii au spus ca probabil structura lor a fost proasta de cand s-au format intrauterin, din cauza unor probleme pe care le-am avut eu in timpul sarcinii. Oricum mi s-a spus ca dintii definitivi au toate sansele sa fie buni/normali/fara pb. La fetita ta insa, poate nu o sa fie aceeasi problema; cel mai bine , zic eu, ar fi sa te duci cu ea sa o vada unn dentist si sa o speli bine pe dintisori Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata... |
Exact aceasi problema am avut-o si eu cu fetita,acum, la baza dintilor de sus are smaltul tocat si s-au innegrit, toata lumea mi-a spus ca nu am ce face, sa astept sa schimbe dintii.
Incearca sa-i cureti dintii cu degetul invelit intr-un tifon, in loc de periuta de dinti, noua asa ne-a spus pediatrul, insa nu a ajutat foarte mult.
mamica de printesa Maria si 32+
Jasmin012 spune:
Si Lucas are dintii de sus mai ciudati, la aspect: sunt mai galbeni si smaltul e "gaurit". Dentista mea, care l-a vazut, mi-a zis ca nu e nimic grav, ca oricum ii schimba. Pediatrul mi-a zis la fel.
Problema noastra e ca, desi ii pregatesc periuta de dinti in fiecare zi, nu stiu ce face el, ca nu vrea deloc sa ma lase sa-i perii eu dintii. Vrea s-o faca singur si stiu sigur ca nu ii perie bine. Momentan nici nu intelege cat de importanta e curatarea dintilor.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
anaemi spune:
dintii fetitei mele nu s-au innegrit deloc...au avut doar petele acelea albe la baza gingiei de unde mai apoi s-a macinat smaltul si de acolo in jos s-a macinat tot
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
anaemi spune:
Aaa! Da da...dupa ce i-a cazut smaltul, nu au ramas aceeasi culoare.....de fapt acum din incisivii laterali nu a mai ramas (mai) nimic
Dar cum am mai zis, medicii au spus ca cei definitivi au toate sansele sa fie buni
Rufus spune:
Si Ioana a avut pete albe si mate pe dinti. Chiar se formau mici "caverne" in acele locuri.
Dintii definitivi nu au nici o problema de acest fel.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
moonchild spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri, acum mi-am facut o idee despre ce ar putea fi, marti mergem la dentist sa vedem ce zice...
adra_bell spune:
Jasmin, la mine a functionat cateva luni sa o spal pe dinti cu mana bagata intr-o marioneta, care-i placea ei foarte mult. Acum nu mai merge, sper sa gasesc alta solutie
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
elaga spune:
Unul din dintii de sus ai baietelului a iesit cu o pata incolora in mijloc. Dupa doua luni a cazut si dintele s-a faramat pur si simplu. A mai ramas cam jumatate din el, dar acolo unde era pata incolora s-a faramat. Astazi am vazut pe gingie, exact in dreptul acelui dinte 2 puncte cu puroi. Cred ca a facut o infectie. Mergem la dr sa vedem ce zice. Tare sunt amarata. Mi-e frica sa nu-l doara.
mgabi spune:
Buna.
Iata ce am facut eu pentru fetita mea pentru aceeasi problema:
La varsta de doi ani prezenta probleme descrise de voi. urgent la dentist cu diagnostic de carie de biberon (desi papa la san). Ne-a recomandat sa folosim acasa gel cu fluor. Timp de doi ani am reusit cat de cat sa nu avanseze cariile prea mult dar in jurul vartei de 5 ani am inceput sa studiez aceasta problema si am ajuns sa tratam cariile dentare (5 la numar) prin metoda cu inhalosedare + tratament de sigilare. Ne-am ales si cu o coronita pe o masea. Dupa tratament am folosit in continuare un gel de fluorizare care a facut minuni stopand aparitia altor carii. Acum la 6 ani avem deja doi dinti permanenti si fara alte carii.
Va doresc sanatate multa copiilor si nu-i lasati sa ajunga la durere.
Aici va spun unde ne-am tratat cariile http://dental-med.ro/inhalosedare-cu-protoxid-de-azot-anestezie-copii-stomatolog-dentist-48.htm la dr. Amiel http://dental-med.ro/medic-stomatolog-dentist-dentalmed-40.htm
iar gelul recomandat (nu se gaseste in Romania - eu am facut rost din Elvetia) - http://www.gaba.com/htm/402/en/Products-and-Brands-detail.htm?Brand=elmex&Subnav=Gel&Product=17580