Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (196)
Raspunsuri - Pagina 15
Didi81 spune:
Felicitari Mai3!!! 
Sanatate multa puiutilor bolnaviori 
La capitolul activitati/skiluri: Aida de departe exceleaza la capitolul verbal, vorbeste foarte bine, spune fraze complete, cu acorduri gramaticale si tot tacamul, cand greseste ceva si o corectam repeta si ea dupa noi varianta buna ![]()
Dar in rest nu prea are rabdare de jocuri educative, mai mult in legea ei se joaca, uneori ne lasa sa ii spunem povesti, alte ori nu.
Reclame nu stie ce sunt pt ca noi cred ca deschidem televizorul o data pe luna
. Preferam desene animate la calculator.
Nu mai e asa agresiva cu ceilalti copii, rare ori mai loveste pe cineva. Acum daca nu ii convine ceva mai intai ii spune copilului.
Biri, daa, imi amintesc ce frumos ma jucam si eu cand eram mica, la bunici, cu aluat. De cate ori facea mamaia cozonaci sau alte aluaturi, primeam si eu material de creatie, il modelam si faceam figurinele mele pe care le coceam pe plita (preferat era bustul lui Napoleon
). Si apoi hraneam pisicile cu ele
. Chiar ma gandeam ca ar fi cazul sa incep si cu Aida astfel de activitati 
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
mcoca spune:
Turtu sunt niste carti speciale cu gomete : la sfarsitul cartii sunt 2 pagini cu gomete (stickere) pe care trebuie sa le lipesti in carte in locuri bine stabilite. Unele poti sa le lipesti un pic aiurea, de ex pesti intr-un acvariu, altele in locuri bine stabilite - culoare, forma etc (astea ii plac Mayei).
Cartile de activitati sunt carti, pe care ar trebui sa le faci intr-un an scolar, cu diverse activitati : sa povesti o imagine, sa faci acele unui arici, sa imbraci lupul (cu gomete) etc.
Cu activitatile astea depinde de copil. Mayei ii plac mult, cere ea. Mai avem si diverse jocuri, care iarasi ii plac (domino, mozaic din ala cu culori). Nepotu-meu cu face nici o activitate. Se plictiseste 1-2; deci cu el trebuie gasite alte metode de stimulare. La mine e simplu zic eu.
Vicky si Printzesone
moni_or spune:
BIRI, spune-mi te rog cu imunitatea ce voiai sa-mi spui, cand ai timp. Nu vrea, frate, iaurt, nu vrea nimic, nu vrea orez cu morcov, nu vrea iaurt, nu vrea supa, nu vrea nimic numai covrigei si biscuiti sa-i ia naiba cine i-a inventat
Ca na, in prima zi ne-a spus sa-i dam doar uscatele gen covrigei sau sticksuri si el ce s-a bucurat, ca oricum ii plac astea. Ma chinuie de mor cu mancarea, nu mai stiu ce sa-i fac, dar ma bucur macar ca e mai bine, cand il vad lesinat, cu febra si diaree imi vine sa ma impusc.
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
mcoca spune:
Biri da, da si eu vreau sa stiu mai multe pls
.
Moni sanatate multa. Si lasa, nu-i bai ca nu mananca, stomacul trebuie sa se "odihneasca". Mergi dupa principiul ca un copil nu se infometeaza.
Eu am observat-o pe MAya in ro. BAi cate mofturi : nu vreau aia, vreau ailalta etc. Acasa nu are de ales : vrea bine, nu iarasi bine. Si in 90% din cazuri, vrea :).
Vicky si Printzesone
Gini75 spune:
maitreyi, felicitari, sa fie sanatos puiul mic! Ce nume frumoase ati ales!
camy, la multi ani, sanatate, fericire, implinire! Sa-ti mearga toate asa cum vrei tu!
moni_or spune:
CAMY
La multi ani, fericire, sanatate si noroc alaturi de sotul tau si Flaviusel cel frumos si voinic!
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
Biribu spune:
ola!
Ana succes cu jobul! si ... asa ai inteles tu, ca sunt eu profa sefa in casa ...
nici pomeneala, de-aia am si zis ca i-am dat la scoala...
Adriana eu as zice dimpotriva, e cazul sa-i lasi obiectele care lui ii sunt necesare sa se simta in siguranta. cind va fi pregatit va renunta la ele singur. la virsta asta e normal sa aibe ceva de consolare, cam pina in 3 ani jumate asa lasa-l cu ce vrea el. aici de ex paturica la somn e sfinta (sa fie a lui de acasa adik), si au voie o jucarica preferata, si poze toti copiii au pe un perete special, cum zici tu, cu familia. cu cit se simte mai in siguranta cu atit se va adapta mai usor, fortindu-l nu ajungi nicaieri, e o etapa de dezvoltatre asta, e absolut normala.
apropo de joaca, tony asa stie ca el merge sa se joace cu prietenii lui, si eu ii si zic in fiecare dimineata vaaai ce bine de tine, o sa-ti vezi prietenii, va jucati frumos afara etc si ieri el se uita la mine asa cu parere de rau si cica... mami poti sa te joci si tu daca vrei
... a inteles copilul ca-s geloasa...
editez sa spun si eu:
LA MULTI ANI CAMI!!!! Mii de 
Mami de doi
mici
"If you believe everything that you read, better not read"
maitreyi spune:
buna seara si multumim din suflet pt urari 
am ajuns astazi acasa
bebe mic-mare s-a grabit nitel si desi era programata pe 23 cezariana el a vrut pe 18
am avut contractii toata noaptea dintre 17-18 si dimineata la 6 l-am sunat pe dr. la spital s-a constatat ca avea si membrane fisurate desi eu nu am avut habar, contractii la 4 minute asa ca am intrat in ceza. nu au reusit nici de data asta sa imi faca rahie desi tipu de la terapie intensiva e un profesionist si daca nici el nu a reusit...concluzia e ca am eu o anomalie la coloana, om vedea printr-o radiografie dupa ce termin cu alaptatul.
bebe e un dulce si un mancacios. e la portie dubla de papa de la inceput fata de cat ar manca teoretic un bebe la varsta lui, a inceput deja sa ia in greutate. e de vis cu amandoi in casa
Alexandra il pupa, vrea sa il ia in brate, ii da biberon
a stiut de la inceput ce trebuie sa faca cu sanul insa fiind papacios am capatat si niste rani asa ca dau suplimentar si la pompa si se pare ca ceva laptic incepe sa apara.
suntem fericiti si ii multumim Domnului pt binecuvintarile din viata noastra! Slava Domnului in toate!
gasca!
-----
Mami de
roza si de fluturas dragalas 
Slava Tie, Doamne!
The colder the winter the warmer the spring
MissJJ spune:
Camy
la multi ani!

Eu am citit pe fuga ca iar se schimba orarul ca ne tot mutam inca intre clase si subiecte, deci acuma joi tre sa incerc psihologie si sociologie
si sa vad care imi place poate renunt la biology ca sunt prea multi si cum deja eu am doua science subjects tre sa renunt la biology si sa aleg una dintre astealalte doua.
Biri ms am sa-ti trimit sa citesti ca trebuie sa o citeasca cat mai
multe persoane sa o pot improve daca e nevoie.
Cu gradi/cresa toti se obisnuiesc in final, dar is de acord cu Biri trebuie lasate astea mutuneii,paturele si etc de care is atasati copii si Ami merge cu iepurele si mussi dupa ea, e mai bine nu mai plange chiar atata numai ca nu vrea sa isi dea geaca jos sta toata ziua cu geaca pe ea.
dar ne acomodam incet incet deja la vecina s-a invatat ca tre sa stea imi zice bye bye mummy.
Cam atata am retinut
tare obosita is mereu pe fuga dar e tare fain. Merg sa pregatesc cina.