Ce gatim azi (76)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Am o intrebare, scuzati de offtopic: cum se numesc (Marius, tu stii sigur) turtitele alea, coapte in cuptor, facute cu jumari, pe care le iei de la patiserie in Ardeal? Ca am uitat!

Pogaci.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Pogaci, da, da, pogaci! Multumesc.

Parca n-as deschide un subiect nou...face cineva pogaci acasa?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

aha, am vazut la magazinele de legume, cam scumpe. dar o sa le probez cu siguranta!

Rufus, dupa tine, astept si eu reteta de pogaci! o idee ptr cina de azi.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

chiftele de dovlecei

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:

Am o intrebare, scuzati de offtopic: cum se numesc (Marius, tu stii sigur) turtitele alea, coapte in cuptor, facute cu jumari, pe care le iei de la patiserie in Ardeal? Ca am uitat!

Pogaci.

Pogaci, da, da, pogaci! Multumesc.

Parca n-as deschide un subiect nou...face cineva pogaci acasa?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

da, eu...

jumari, untura,lapte, oua, drojdie, sare, piper, faina; super gustoase si... e de slabit
cantitatile vi le dau cand ajung acasa....

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

supa de pui cu taietei
orez cu ciuperci

miriama abia astept reteta de pogaci

....dar eu de unde sa iau jumari+untura? nu se pot face cu altceva?...daca nu o sa astept Craciunul !

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Salut va citesc in fiecare zi sa ma inspir. Asa ca de azi o sa scriu si eu meniul nostru zilnic :

Ieri:

pulpe la cuptor cu pastai
pulpe cu mazare
cozonac cu actimel - pt . fetita mea
Fructe

Azi:
pui cu smantana
diseara pizza din oras
fructe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yvon spune:

ciorba de cartofi cu smantana
piept de pui la gratar cu garnitura de orez cu legume (lecso)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Citat:
citat din mesajul lui anaemi

supa de pui cu taietei
orez cu ciuperci

....dar eu de unde sa iau jumari+untura? nu se pot face cu altceva?...daca nu o sa astept Craciunul !

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.

Deci: 500 g jumari care se dau prin masina de tocat; 3 oua, 100 g untura, 450 ml lapte, 30 g drojdie, 3 linguri zahar, 2 lingurite rase sare, 1 lingurita piper. Dizolv drojdia in putin lapte caldut, o las sa creasca, apoi amestec totul cu 1 kg faina ( e posibil sa fie mai multa faina), cat sa se obtina un aluat potrivit de vartos. Se lasa sa creasca o ora, se intinde o foaie groasa de un deget, se taie formele dorite, se ung cu ou, (eu rad cascaval deasupra) si se coc la foc bun. Yummy!!!!

eu cumpar grasime de porc de la piata, din aceea care are sorici pe ea si cateva firicele de carne in structura, le topesc si obtin si untura si jumari.

Va doresc sa aveti spor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui miriama

Citat:
citat din mesajul lui anaemi

supa de pui cu taietei
orez cu ciuperci

Deci: 500 g jumari care se dau prin masina de tocat; 3 oua, 100 g untura, 450 ml lapte, 30 g drojdie, 3 linguri zahar, 2 lingurite rase sare, 1 lingurita piper. Dizolv drojdia in putin lapte caldut, o las sa creasca, apoi amestec totul cu 1 kg faina ( e posibil sa fie mai multa faina), cat sa se obtina un aluat potrivit de vartos. Se lasa sa creasca o ora, se intinde o foaie groasa de un deget, se taie formele dorite, se ung cu ou, (eu rad cascaval deasupra) si se coc la foc bun. Yummy!!!!

eu cumpar grasime de porc de la piata, din aceea care are sorici pe ea si cateva firicele de carne in structura, le topesc si obtin si untura si jumari.

Va doresc sa aveti spor!

Nu am vrut sa scriu ca eram curios cum le faci. Dar e clar ca voi face zilele urmatoare desi am spus ca o las mai usor cu mancatul (degustatul) dar poti gati fara sa iti bagi degetele? Eu nu pot.
Cat despre slanina cruda varstata cu carnita - trebuie si un pic de noroc sa o gasesti dar merita intradevar - cel putin pt jumari. Apropos chiar azi am facut o tura dar jumerile trec rapid. Am mancatori en gross

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui miriama

Va doresc sa aveti spor!

Multumim!
Mama, ce pofta am! Si de jumari, Marius...
(Si recunosc, cu jumatate de gura, ca am mancat unsoare pe pita, cu ceapa...)

Mergi la inceput