Ce gatim azi (76)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Marius eu am facut si mancat scoici si in Romania, se gasesc la Cora si Carrefour, un filet de un kg costa 8 lei super ok la pret aie e intre 3-4,5 euro kg. Deci la Cluj sunt sigur poate si la Iulius Moll in Oradea gasesti. Cele mai bune sunt cele proaspete daca nu si congelate merg. Eu fac de 2 ori pe saptamana ca idee poate si mai des cateodata piticul meu care are acum 4,5 ani mamanca de la 2 ani ne batem de la ele . Sper sa iti fi dat o sugestie buna si sa le gasesti si in Oradea .
Adi2003 iti respect decizia dar te-as corupe o data cu o reteta buna poate nu iti place ideea de cochilie daca le-ai gusta decorticate in ceva reteta sigur ti-ar placea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Multumesc pentru urari Silvia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Azi asa:
sarmale cu mamaliga
pulpe de pui in bere cu piure si castraveciori murati
Seara:
ciorba de perisoare
chiftele cu conopida murata

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvi_2005

Marius eu am facut si mancat scoici si in Romania, se gasesc la Cora si Carrefour, un filet de un kg costa 8 lei super ok la pret aie e intre 3-4,5 euro kg. Deci la Cluj sunt sigur poate si la Iulius Moll in Oradea gasesti. Cele mai bune sunt cele proaspete daca nu si congelate merg. Eu fac de 2 ori pe saptamana ca idee poate si mai des cateodata piticul meu care are acum 4,5 ani mamanca de la 2 ani ne batem de la ele . Sper sa iti fi dat o sugestie buna si sa le gasesti si in Oradea .
Adi2003 iti respect decizia dar te-as corupe o data cu o reteta buna poate nu iti place ideea de cochilie daca le-ai gusta decorticate in ceva reteta sigur ti-ar placea

BUCATARIA SYLVIEI
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Asa a zis si colega-mea ca-s foarte bune si ea a mancat de vreo 3 saptamani cand a fost in Croatia.
In Oradea nu este Iulius Mall, dar sigur se gasesc in vreun supermarket.
De curand mi-am aruncat ochii la un raion de conserve dintr-un magazin Unicarm din oras si cand am vazut scris "fructe de mare" am trecut privirea repede peste acea parte de raft.
Cred ca mai mult e repulsia fata de ideea de a manca scoici sau fructe de mare, decat fata de gustul lor, pe care de fapt nici nu-l cunosc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Citat:
Eu mi-am resfatat baietii cu Briose chosetate facute de data asta cu aluat de cozonac facut cu masina de facut paine.

Cu astea chiar ma tentezi, numai ca mai intai trebuie sa-mi cumpar tavitele corespunzatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui adi2003

Citat:

BUCATARIA SYLVIEI
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Asa a zis si colega-mea ca-s foarte bune si ea a mancat de vreo 3 saptamani cand a fost in Croatia.
In Oradea nu este Iulius Mall, dar sigur se gasesc in vreun supermarket.
De curand mi-am aruncat ochii la un raion de conserve dintr-un magazin Unicarm din oras si cand am vazut scris "fructe de mare" am trecut privirea repede peste acea parte de raft.
Cred ca mai mult e repulsia fata de ideea de a manca scoici sau fructe de mare, decat fata de gustul lor, pe care de fapt nici nu-l cunosc.

Nu am cum sa te conving si eu am fost rezervat chiar prima data desi recunsoc faptul ca sunt de felul meu foarte curios de orice fel de mancare pe care inca nu am gustat-o. Fetele mele sunt destul de "sucite" la capitolul mancare - greu le intru in voie uneori dar cu toate acestea pt scoici e bataie mare (la care subscriu si eu) insa sunt Ok mai9 multe produse - conteaza cum sunt preparate.
Daca as avea baaaani - visul meu este sa calatoresc in cat mai multe locuri unde sa intru in restaurante/carciumi/pensiuni locuri de mancat unde sa mananc produse gatite in acel loc/specifice. Apoi sa merg mai departe.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Imi plac scoicile de moor si o sa va spun cum le prestez eu.
De obicei dupa ce le-am cumparat le prepar imediat.
E un pic de migalit la ele, dar merita toata osteneala. Le pun intr-un lighean mare sub chiuveta si las apa rece sa curga pe ele din abundenta, mai au si nisip
Apoi le iau si le curat una cate unu cu lama unui cutit si le mai si ciocan, cele care nu se inchid trebuiesc aruncate.
Pun intr-un vas mare, cam de doua ori cat este volumul scoicilor, doua linguri de ulei de masline si o ceapa rosie la calit. Se caleste foarte putin, apoi se pun scoicile scurse bine de apa si un pahar baban de vin alb, sare , nitel piper si capacul peste.
Cam in cinci minute ele tb sa se deschida, inte timp curat vreo 3-4 catei de usturoi si o juma de legatura de patrunjel tocata marunt.
Puneti usturoiul pisat , dar asigurati-va ca ajunge in sosul deja format. Patrunjelul mai mult de decor.
Serviti musai cu cartofi prajiti.
Pofta buna si va asigur ca merita migaleala.
Si la noi iese cu bataie pina la ultima scoica.

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

A furat reteta Mai trebuie scoicile... poate gasesc pe undeva...ahhh

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

uf, voi vorbiti aici de mancaruri interzise mie. sunt alergica la fructe si peste de mare desi as manca zilnic.

maine am in plan salate ptr mine. micii terminatori mananca la scoala, sotul la servici......io sa vad cu cine.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Ieri mi-am petrecut ceva timp in bucatarie... ca in cursul saptamanii nu prea apuc. Deci:

Supa de pui cu galusti
Spaghete milaneze (cu sos si carne)
Ardei umpluti
Mancare de dovlecei

Mai urmeaza sa fac azi o salata de boef cu zarzavatul din supa

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput