Cum functioneaza asigurarile?

Cum functioneaza asigurarile? | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Am o asigurare de viata cu capitalizare (Allico) si m-am suparat pe ei pentru ca m-au pus sa platesc in plus. As vrea sa scot banii de la ei si sa caut in alta parte.

Dar nu inteleg cum functioneaza. Este explicit ca inainte de 2 ani nu primesc nimic in plus, intrebarea mea este - dar primesc ce am depus? Dupa cei doi ani in functie de numarul de ani primesc ceva in plus fata de suma asigurata daca renunt la asigurare?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Toate raspunsurile deriva din contractul de asigurare.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu, nu primesti cat ai depus. Evident, fapta are acoperire in contract...pe care sunt sigur ca nu l-ai studiat cap-coada, ci te-ai bazat pe spusele celui cu care ai incheiat asigurarea.
Asa am facut si eu (aceeasi firma). Acum o sa ma retrag si, din discutia cu noua consultanta personala am inteles ca suma e consistent mai mica.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Inteleg ca vrei sa te retragi dupa 2 ani? Atunci sigur o sa iei mai putini bani pentru ca te penalizeaza mult pentru ca n-ai respectat contractul. Platesti mai mult, pentru ca anual se indexeaza prima cu rata inflatiei, asfel daca actualizezi prima si suma pe care o primesti la sfarsit va fi mai mare. Cel putin asa mi s-a explicat mie. Dar daca nu vrei actualizata suma, poti plati la fel, ei ar trebui sa te intrebe anual, inainte cam cu 2 luni sa faci plata daca actualizezi sau nu.
Si eu am o astfel de asigurare(eu am facut-o pe 15 ani) si mai am de platit 4 ani, asa ca merg mai departe sa vedem ce-o iesi la final. Am platit la inceput 5mil/an prima, iar acum tot actualizandu-se suma am ajuns sa platesc 1700 roni si sunt sigura ca va mai creste.

Mergi la inceput

Revin, acum am inteles (cam tarziu...) despre ce e vorba, am depus si eu cerere pentru retragere.
Polita cu asigurarea vietii si capitalizare are un specific: in primii trei ani se constituie fondul de despagubire in caz de deces prin accident. Asta pentru ca ei platesc asigurarea din prima zi a politei, pana in ultima, iar acest fond se constituie in primii 3 ani. Abea dupa aia se acumuleaza si incepi sa iei ceva...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Rufus tu de ce vrei sa reziliezi contractul, ce nemultumiri ai? Dupa cati ani reziliezi, pe cat ai contractul incheiat?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Christel

Rufus tu de ce vrei sa reziliezi contractul, ce nemultumiri ai? Dupa cati ani reziliezi, pe cat ai contractul incheiat?

Nu mai am bani de rate. Platesc bianual, in martie si septembrie, si pentru mine si pentru Tora.
Pur si simplu traversez o perioada grea.
Exista o solutie: din ce am acumulat, sa virez spre plata politei, cu diminuarea sumei acumulate, sperand ca la urmatoarea plata sa am bani.
Nu am venit in acest moment si nici nu stiu cum voi trai peste 6 luni. Asa ca-mi retrag fondul, imi vor prinde bine in iarna, nu ca ar fi mare lucru.
Politele le-am incheiat in 2006, in septembrie, contractul meu era pana in 2026, al Torei parca mai scurt un pic. La sfarsit luam suma depusa, indexata cu un coeficient firav, era un soi de economisire (pe care nu o faci de obicei...), plus asigurare de viata din accidente. Era binisor, dar...nu mai pot plati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Cititi si aici:
http://economie.hotnews.ro/stiri-investitii_personale-7798259-cum-folosesc-asigurarile-viata.htm
Am avut o asigurare de viata,chipurile pensie la aig,actuala alico.Dupa 7 ani si 100 de mil. acumulate,am recuperat doar 30%.Restul au reprezentat comisioanele.Din desfasuratoarele pe care le primeam anual,ne-am dat seama ca plateam suma garantata finala de vreo cateva ori...asa ca am renuntat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa5 spune:

Nu cred ca iti mai poti lua banii inapoi. Ca sa nu ii pierzi as zice sa stai cu ei pana la urmatoarea plata.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lorenza

Cititi si aici:
http://economie.hotnews.ro/stiri-investitii_personale-7798259-cum-folosesc-asigurarile-viata.htm
Am avut o asigurare de viata,chipurile pensie la aig,actuala alico.Dupa 7 ani si 100 de mil. acumulate,am recuperat doar 30%.Restul au reprezentat comisioanele.Din desfasuratoarele pe care le primeam anual,ne-am dat seama ca plateam suma garantata finala de vreo cateva ori...asa ca am renuntat.

Inteleg ca ai renuntat dupa 7 ani de plati? Pe ce durata era contractul? Asa mi s-a explicat si mie ca daca se renunta inainte se pierde o mare parte din bani.
Eu il am pe 15 ani si mai am de platit vreo 4, ca ultimul e gratissi eu sunt curioasa ce-o sa iau sa stiu daca se merita sau nu o astfel de asigurare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

sa stii ca va dura 60 zile sa-ti iei banii inapoi, ca sa stii ce te asteapta (in contul specificat de tine in cererea de rascumparare + extras de cont; poti face toate procedurile prin fax/e-mail, nu e nevoie sa te deplasezi la ei)

ti-au indexat cu inflatia primele (si sumele asigurate etc.), sau de ce platesti in plus?

din anul 3, polita are valoare de rascumparare, valoare care creste cu fiecare an; trebuie sa ai un tabel anexat unde sa fie trecute valorile de rascumparare (cam ca scadentarul la banca ), astfel ca teoretic poti vedea singura cat poti sa iei inapoi (+ eventual ce s-a adunat in contul special de investitii, dar la tine nu cred ca e nimic daca polita are 2 ani)

si eu mi-am rascumparat toate politele (2 de studii la Netherlanden si 2 de viata la AIG Allico, dintre care una avea 13 ani parca) si Netherlanden s-a comportat mult mai bine, cred ca am avut banii in cont in maxim 2 saptamini, fara discutii si fara interventiile pe care a trebit sa le fac la Allico

Mergi la inceput