De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iully spune:

Buna.
Eu am nascut prin cezariana cand bebe avea 35 sapt.Anestezistul mi-a gresit anestezia si mi-a facut epidurala (pt care vorbisem in caz de nastere normala) in loc rahie.Am simtit cum m-au taiat,cum l-au scos si dupa n-am mai rezistat, mi-au facut un sedativ.Am nascut la 12 pm iar la 11 am eram langa Cristian,care era in incubator.
M-am refacut extrem de repede dar asta nu inseamna ca e la fel in toate cazurile de cezariana.
Astept vreo trei ani pana sa raman insarcinata iar si dupa vreau sa nasc natural daca e totul bine cu bebe.
Personal sunt pt nastere normala desi fetele care au nascut normal nici dupa trei zile nu puteau sta jos din cauza epiziotomiei.
Va sarut pe toate si va sfatuiesc sa hotarati in functie de situatie.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by iully

Buna.
Eu am nascut prin cezariana cand bebe avea 35 sapt.Anestezistul mi-a gresit anestezia si mi-a facut epidurala (pt care vorbisem in caz de nastere normala) in loc rahie.Am simtit cum m-au taiat,cum l-au scos si dupa n-am mai rezistat, mi-au facut un sedativ.Am nascut la 12 pm iar la 11 am eram langa Cristian,care era in incubator.
M-am refacut extrem de repede dar asta nu inseamna ca e la fel in toate cazurile de cezariana.
Astept vreo trei ani pana sa raman insarcinata iar si dupa vreau sa nasc natural daca e totul bine cu bebe.
Personal sunt pt nastere normala desi fetele care au nascut normal nici dupa trei zile nu puteau sta jos din cauza epiziotomiei.
Va sarut pe toate si va sfatuiesc sa hotarati in functie de situatie.
Pupici

Ai simtit tot????????????? Incredibil!

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Cesara, felicitari! SA-ti traisca baietelul. M-au apucat emotiile ca si eu tot pe lista de iulie sunt si n-avem inca nimic pregatit!

Bravo ca ai nascut natural. Ai avut macar epidurala?

, 35s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Cezara, multe, multe felicitari! Sa-ti traiasca puitul si sa fie sanatos!

Doamne ce emotii m-au apucat!

Andy si 32+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/andre_ea22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

La epidurala se amorteste senzitivitatea, miscarile raminind sub control. La rahi este tot amortit plus relaxare musculara in partea inferioara a corpului.

Nu-s anestezist, daca apare unul sa explice mai clar ca mine, e perfect!

Simina & Andrei (Deiutzu)

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cezara08 spune:

Buna fetelor,

Multumesc pt mesaje si urari

Da, intr-adevar eram pe lista de iulie pt ca in conformitate cu una dintre ecografii termenul maximal era 3 iulie. Conform calendarului ar fi trebuit sa nasc pe 28 iunie ... DAR am nascut pe 29 mai, la aproape 36 de saptamani implinite. (pe 28 mai sambata seara ma internam in municipal de urgenta pt ca mi se rupsesera membranele).

Bebe Nichita, desi micut (s-a nascut cu 2200 gr) este foarte sanatos si deja a inceput sa ia in greutate asa ca ne-au dat drumul acasa foarte repede.

Cat despre nastere, am nascut natural cu epidurala (facuta insa cred eu extrem de tarziu)dar am nascut foarte usor. Nu stiu daca asa trebuie sa fie sau eu am avut o bafta incredibila, tripla bafta as putea spune: eu m-am dilatat foarte repede, am avut un medic extraordinar - Dr. Badiu si o moasa extraordinara - Camelia nu mai stiu cum. Cert e ca nu ma pot gandi la nasterea asta decat ca la ceva foarte amuzant, cat despre dureri nici nu mi le mai amintesc.

Spun amuzant pt ca totul a fost pe dos. Cand m-a vazut medicul meu sambata seara cu membranele rupte, pt ca travaliul inca nu se declansase, a adoptat strategia sa nu facem nimic care sa declanseze nasterea si sa asteptam macar cateva zile sa mai creasca bebe. Asa ca toata noaptea de sambata spre duminica si duminica toata ziua m-au monitorizat pe aparate dar nu mi-a verificat nimeni dilatatia pt a nu declansa nasterea. N-a fost sa fie asa. Eu incepusem sa am dureri (am aflat ulterior ca ala era travaliul!)dar cum pe monitor nu apareau ca si contractii mi s-a spus ca nu sunt dureri de travaliu ci doar asa niste flecustete, cum am mai simitit in timpul sarcinii (dureri de spate in special). Nu tipam de jena de celelalte fete din salon care erau in travaliu "declarat". Muscam din perna dar nu tipam.

Undeva pe dupa amiaza la ora 4:30 am avut o contractie foarte puternica la care nu m-am mai putut abtine, am strigat si atunci mi-au verificat colul si .. surpriza... . dilatatie 5. Pana am parlamentat eu cu doctorul si cu anestezistul ce fel de anestezie sa facem si daca sa mai fac vreuna, si pana cand in sfarsit am ales eu epidurala, aveam deja dilatatie 7 spre 8. La 9 cm mi-au scos oricum din anestezic ca se incetinea povestea. Asa ca nu stiu daca ar fi fost mult mai rau fara. Psihic insa, anestezia m-a ajutat. Cert e ca la 7 fara 10 seara l-am nascut pe Nichita dupa mai putin de jumatate de ora perioada de expulzie.Tot ce tin minte este ca doctorul si cu nasa mea (care m-a tinut de cap in tot timpul asta si m-a incurajat) spuneau bancuri si purtau conversatii mondene la care mai participam si eu din cand in cand printre impingeri.

Cat despre partea de "croitorie" nici vorba de durere iar ce am simtit in zilele urmatoare a fost un mizilic. In seara in care am nascut si in zilele urmatoare mi-am alaptat copilul stand pe un scaun incomod din maternitate.

Cam asta a fost povestea nasterii noastre.

Va dorim si voua nasteri usoare si, mai ales, la termen, si bebei sanatosi si frumosi!

Andreea (Cezara08) si bebe Nichita (10 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Cezara felicitari pentru nasterea rapida si usoara si pentru bb! Nu-ti fa probleme ca e micut, nu e chiar foarte mic si va creste el mare! Important acum este sa-l alaptezi cat mai mult, asta il va intari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Cezara, felicitari pentru bb Nichita, sa fiti sanatosi si sa te refaci repede!! Noi te-am trecut cap de lista la noi , la mamici de iulie august, erai de fapt in cap de lista oricum, vad ca te-ai tinut de cuvant !!! Toate fetele te-au felicitat la noi pe topic, la mamici de iul-aug.
Noi te asteptam in continuare printre noi!!

Pupici multi,

Irina si bebe 31 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didutza spune:

Ciao fetelor !
Ma numesc Dida, sunt noua pe aici si as dori sa va povestesc si voua experientza nasterii celor doua minuni ale mele.
Am nascut gemenii Dennis si Daria inainte de termen la 36 de saptamani prin operatzie cezariana. Tot ce planuisem eu pt. nastere s-a dovedit a fi inutil deoarece mi s-au rupt membranele si am fost nevoita sa nasc mai repede cu o luna, oricum mai discutasem de mai multe ori cu doctorul meu si cezariana era prima pe lista optziunilor din punct de vedere al sigurantzei celor mici mai ales ca fetiza mea era in pozitzie oblica si cu piciorusele in jos. Totul s-a derulat cum nici nu visasem mai bine, nu am avut dureri, contractzii sau alte neplaceri inainte de nastere, operatzia a decurs super bine, nu am simtzit nimic desi nu am fost anesteziata general, doctorii glumeau, atmosfera era destinsa, si imi amintesc si acum primul scrancet al primului meu nascut Dennis si apoi tzipatul puternic al mogaldetzei mele Daria. Am avut un doctor minunat caruia o sa-i multzumesc toata viatza.
Cu toate astea m-am refacut foarte greu desi nu sunt o fire sensibila considerandu-ma mai degraba o fire puternica si luptatoare eu insumi fiind socata de reactzia mea de dupa cezariana.
Copilasii mi i-am vazut abia dupa doua zile pt. ca nu m-am putut da mai repede jos din pat din cauza perfuziilor si mai apoi din cauza durerilor care mie mi s-au parut insuportabile, nu ma asteptam sa fie chiar asa dupa o operatzie cezariana, credeam ca scapasem usor, dar m-am inselat.Au urmat apoi zile de tratament cu injectzii de eram toata intzepata si albastra ...
Salonul in care erau bebicii ( la prematuri in incubator )era la nici 30 de m de salonul meu, dar mie mi s-a parut ca am mers 10 km pana acolo. Va datzi seama ca nici nu i-am putut tzine in bratze mai mult de 20 secunde fiecare desi erau micutzei ( Dennis 2,800 kg si Daria 2,200 kg )si trecusera doua zile de la operatzie. Au existat in spital si mamici care au nascut tot cu cezariana si care s-au refacut mult mai repede ... eu insa mi-am revenit greu si unde mai pui ca am stat aproape o luna cu bebeii in maternitate ca Dariutza scazuse la 2,200 kg si nu mai lua in greutate ... oricum vreau sa va spun ca majoritatea mamicilor care au nascut natural cat am stat eu in spital aproape ca alergau la nici 24 de ore de la nastere iar eu si dupa o saptamana ba chiar doua ma miscam foarte greu ... asta e, daca as fi putut sa aleg sau sa hotarasc eu as fi ales nasterea naturala, dar daca nu s-a putut ...
si acum dupa sapte luni de la nastere inca ma mai deranjeaza operatzia mai ales cand se schimba vremea ( si acum se tot schimba ) sau cand sunt foarte obosita ... oricum bine ca suntem bine cu totzii si ne-am facut mari si nazdravani ... restul se uita si ramane doar fericirea si implinirea de a putea privi zambetele puitzilor si de a auzi ganguritul lor !

multzi pupici la toata lumnea !

Pusici de la gemeneii clujeni DENNIS si DARIA (12.11.2004)!

http://community.webshots.com/user/didutza1978

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Eu am avut o experienta mai putin placuta. Am hotarat sa nasc la o clinica particulara din Bucuresti cu singurul dr. disponibil acolo. Am vrut sa nasc acolo pentru ca nu vroiam sa mai dam bacsisuri ci preferam sa platim pretul cerut si sa fim tratati corect si cu profesionalism. Dar situatia nu a fost deloc cum planuisem. Mai intai am aflat ca dr. cu care urmeaza sa nasc trebuie sa plece in concediu exact cand faceam eu 40 saptamani, asa ca, n-am avut ce sa facem si m-am hotarat sa ma duca sa-mi provoace nasterea la 39 saptamani. M-am dus dimineata, mi-au bagat toate cele in vene si ne-am pus pe asteptat. Dupa vreo 5 ore au realizat ca desi pompasera in mine tot ce trebuia organismul meu nu raspundea, asa ca nem contractii. Atunci au marit concentratia de ce imi dadeau ele acolo si surpriza, au inceput contractiile. Eu nu le simteam pentru ca intre timp imi facuse-ra si epidurala. Dar cand m-au controlat nem dilatatie. Ne-am mai pus pe asteptat inca vreo cateva ore, timp in care aveam contractii ca pentru nastere, dar cand m-au controlat, tot nu ma dilatasem. Acum, cursul normal al evenimentelor era probabil sa ma trimita acasa si sa-mi spuna: Vino fato cand ti-o fi vremea. Dar vezi timpul e bani, asa ca au zis, hai sa-i rupem apa. Dupa ce au rupt si apa iar pune-te pe asteptat (se facuse de acum cam 10 seara)cand m-au pus din nou pe masa convinse ca m-am dilatat si eu macar putin, dar nimic. Asa ca avand apa rupta si nici semn ca m-as dilata s-a hotarat pe loc sa mi se faca cezariana, ca sa fie copilul bine. Am nascut la 10:20 prin cezariana, ultimul lucru pe care l-as fi ales, dar nu am prea avut de ales. Tot timpul cat am fost insarcinata mi-am dorit, si m-am pregatit sa nasc natural, mai ales pentru ca este singurul copil pe care il vom avea, si deci singura mea sansa sa experimentez nasterea naturala. De aceea, dupa ce am nascut am avut o cadere nervoasa, pentru ca m-am simtit pacalita. In inima mea am stiut ca bb nu era pregatit sa iasa si eu l-am fortat. Oricum stiu ca nu a fost vina mea, ci asa a fost sa fie, dar tot am un gust amar.
Am o fetita minunata care are aproape 6 luni.
Apropo, am un bonus de informatii la povestire. Desi dupa cum v-am spus am nascut la clinica particulara la care am dat cati bani ne-au cerut, am trait tot timpul cu impresia ca o parte din cei care au participat la ingrijirea mea si a copilului tot se mai asteptau sa dam bacsis. Mi-a creat un sentiment de scarba. Totusi nu contest profesionalismul tuturor.

Mergi la inceput