De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(4)
Raspunsuri - Pagina 3
emanouela spune:
bravo Anka, nu stiu daca cineva le putea zice mai bine....
e normal sa se puna accent pe tot ce tine de persoana ta cat si a bebelusului. daca nu pui tu accent atunci cine? ma repet, suntem in urma tare....si ca tehnologie si ca mentalitate.
nasterea e nastere, dureroasa sau mai putin....depinde de organism, de multe....nu e spa si nici sedinta de masaj. e cel mai frumos lucru de pe panant numai ca uite ca in Romania cadrele medicale, mame unele dintre ele...si tatzi....transforma acest miracol intr-o experienta traumatizanta....de ce????? doar tu nu faci nici un rau. ma mai repet o data....devii mama nu erou.....nu trebuie sa suferi....nici macar o ora....d-apai o zi care vad ca pt unele pers e floare la ureche.....
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca74 Eu sunt de parere ca este mai bine sa stii ce te asteapta decat sa ignori totul si sa speri ca va fi bine. Sunt pentru informatie. |
imi pare rau, dar nu pot fi de acord. ce a spus lorena (povestile de groaza) nu inseamna informare, nu inseamna ca peste tot va fi la fel si e un adevar universal valabil, ci ca asa s-a intamplat in cazul respectiv, posibil sa se mai intample si altora, nu spun nu, insa nu inseamna ca trebuie sa ne sperie chiar asa
ajungi sa nu-ti mai doresti copii. operatie nu e bine, sa nasti ca la "abator" iar nu e bine, atunci s-o lasam balta.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
emanouela spune:
Ramona, nimeni nu iti cere sa fii de acord.....aici se poarta un dialog, cu mai multe pareri, nu e monolog.....si ce sa spunem acum....de parca Lorena e singura care spune asa ceva....hai sa fim serioasa, citeste si tu despre unele nasteri din romania pe forum....si nimeni nu a aruncat cu pietre in fetela alea. iti spun eu ca stiind ce te asteapta si daca dai de un tratament uman te ridici psihic decat daca te astepti la miere si lapte si dai de macelari. orice poveste, orice informatie e utila si bineventa
anca74 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika imi pare rau, dar nu pot fi de acord. ce a spus lorena (povestile de groaza) nu inseamna informare, nu inseamna ca peste tot va fi la fel si e un adevar universal valabil, ci ca asa s-a intamplat in cazul respectiv, posibil sa se mai intample si altora, nu spun nu, insa nu inseamna ca trebuie sa ne sperie chiar asa ajungi sa nu-ti mai doresti copii. operatie nu e bine, sa nasti ca la "abator" iar nu e bine, atunci s-o lasam balta. |
Eu cred ca tu nu ai citit mai deloc povestile despre nastere de la subforumul "Nasterea unei stele".
Rasfoieste cateva si ai sa te convingi ca este "un adevar universal valabil" chestia asta cu nasterile "ca la abator" in tara.
Nu stiu daca esti mamica deja sau esti insarcinata, dar daca vei fi vreodata, vei vedea ca odata ajunsa cu bebe la purtator, ai sa fii super protectoare vis-à-vis de copilas, vei vrea ca totul sa fie ok cu nasterea, sa nu aveti probleme de niciun fel, etc. Este instinctul de mama care intra in actiune si te determina sa faci tot ce este posibil sa nu iei riscuri inutile pentru bebele din burtica.
Ai vazut vreodata cum isi fac pasarile cuibul inainte sa depuna ouale? Cu cata grija se ocupa sa fie totul ok, sa fie bine protejate de eventualii predatori, etc.?
Ei, asa si o mama insarcinata vrea sa obtina orice informatie posibila despre nastere ca sa fie cat mai bine pregatita pentru aceasta experienta extraordinara din viata unei femei: de la cum arata sala de nasteri pana la doza de epidurala pe care te milogesti sa o primesti cand urli de durere in timpul travaliului.
Nu e cazul sa banalizezi durerea si vulnerabilitatea unei mamici in acele momente... Sau mitocania si lipsa celei mai elementare forme de empatie a unor medici sau asistente medicale...
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
azzure_sun spune:
Buna fetelor. Sunt o viitoare mamica, insarcinata in 15 saptamani.
Si eu sunt pentru informatie. In sensul in care sa stii ce se intampla cu corpul tau in momentele nasterii - sa fii cat de cat pregatita. Ca doare, asta stiu de la mama, care zicea ca durerile de la nastere si cu alea de dinti sunt cele mai nasoale.
Am citit povestile unor fete si nu neg ca sunt infricosatoare.
Am citit despre maternitatile (din Bucuresti) si am vazut ca exista povesti "horror" pentru fiecare. Nici nu ma asteptam altfel.
Sunt ferm convinsa ca legea o va face banul si in cazul meu, ca in al tuturor.
Dar de aici pana la a trai cu frica de a naste mi se pare prea mult. Adica nu cred ca e sanatos pentru mine. Intr-un final nu sunt nici prima, nici ultima care va naste. Iar anesteziile s-au inventat in secolul XIX, deci pana atunci femeile nasteau natural.
Asa ca momentan incerc sa aflu mai multe cu ce va simti corpul meu cand voi naste... Iar dupa, sunt atatea de invatat...despre
YLARI spune:
Eu una, multumesc lui Dumnezeu ca exista cezariene. Am vrut cu incapatzanare sa nasc natural, dar nu am reusit, nu am putut. La 4.13 min intr-o zi de duminica mi s-au rupt apele, am ajuns la spital, unde mi s-a spus ca nu e adevarat, nu s-au rupt eu umplusem dormitorul, masina, adidasii, pantalonii, tot. Tot ce am putut sa obtin a fost o dilatare de 2 cm (!!!) si niste dureri ingrozitoare din cauza carora am crezut ca am sa mor, si credeti-ma fetelor, ca nu sunt vreo sclifosita, stiam ca am sa nasc, stiam ca nu-i lucru usor si ca o sa ma doara, am fost pregatita ptr asta, dar cand nu vezi niciun progres, e greu. Asa ca la consultul de la ora 22.00 cand mi s-a spus ca dilatarea e tot 2 - pe contractie, am inceput sa urlu de neputiinta, nu de durere. Am rugat doctora sa-mi faca ceva ca eu nu mai pot. Si mi-a facut cezariana, am vazut-o pe fata mea in cateva minute. Sincer tot imi doresc sa nasc si natural dar nu cred ca ma va incuraja in Romania vreun medic sa fac asta. Asa ca daca imi va mai da Dumnezeu vreun bebe, probabil tot prin ceza va fi...
Va pup pe toate!
Si indiferent cum ne nastem copii suntem toate mame.
YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
makydenis spune:
Si eu ii multumesc lui Dumnezeu ca exista cezariene. La prima nastere dupa un travalui inceput de 24 de ore, am ajuns la spital (pe la 18)cu dilatatie 2 cm, am ajuns foarte repede in faza de expulzie (23) doar ca bebe nu era bine angajat sau poate ca era mare: 4150gr, asa ca dr a decis cezariana si la 00.13 l-am vazut pe bebe. La bebe 2 era in pozitie oblica, asa ca tot cezariana a fost.
Cateodata devin nostalgica si parca mi-as dori sa fi nascut normal: dar de ce? cu pretul a ce? sanatatea mea si a copiilor mei, nu cred ca se merita. Mai bine cresc doi copii sanatosi nascuti cu cezariana decat as fi crescut 2 copii cu dizabilitati (ar fi avut toate sansele, credeti-ma) nascuti natural. Si ca sa nu mai vorbim de sanatatea mea: eu m-am gandit nu numai sa fac copii dar sa-i pot si creste: Doamne-ajuta!
makydenis spune:
A, si sa nu uitam ca rata mortalitatii la nastere al sec. 19 ara foarte mare atat in randul bebeilor cat si in randul mamelor. Eu nu-mi doresc sa fi trait atunci doar de dragul de a naste normal.
Si inca ceva: cezariana a fost inventata pt. a salva vieti
pt mamicile curajoase
makydenis spune:
La prima sarcina timp de 9 luni nici nu-mi imaginam sa nu nasc natural, asa ca , atunci cand dr. a dat verdictul de cezariana m-a luat o criza de frica si plans... Noroc de tati ca era si el acolo (l-am speriat putin si pe el) si a reusit sa ma linisteasca.