De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(4)
Raspunsuri - Pagina 10
blue_blue spune:
chiar ma intrebam cand va aparea primul cont de pe DC care ma va jigni sau ma va acuza ca "nu se poate, X e un om MARE si nu se poate sa fi facut el asa ceva". si ar fi frumos sa nu arunci cu noroi in cineva daca nu il cunosti si daca nu ai fost in acea situatie care l-a marcat.
nu crezi in cele 4 ore de expulzie...pai tu poti sa nu crezi dar atatea au fost! de ce ? exact din acele amanunte despre care zici tu ca nu "impun" cezariana:primipara,38 de ani,9 luni de sarcina petrecute doar in pat (din care 2 luni de zile 24/24 petrecute in pat, ca nu puteam nici sa-mi ridic capul de pe perna de durere,...iar urmatoarele 3 luni doar 23/24 am evoluat cica,...).si daca spun ca nu au facut NIMIC in tp nasterii e ptr ca am vorbit cu oameni de meserie MEDIC si care mi-au spus ce se putea face ca sa nu te lase "sa te chinui aiurea".Ca ac "medic" mi-a facut rau (din comoditate,lene,indiferenta ptr suferinta cuiva,ptr ca traim in romania si chiar daca muream eu sau copilul el tot era acoperit)pot sa demonstrez ORICAREI PERSOANE DE BUNA-CREDINTA luand fiecare chestie pe care mi-a zis-o mie sau sotului meu si ce impact a avut asupra mea si mai ales pot sa demonstrez ca ,cu bebe intrat in suferinta fetala,el nu imi facea cezariana ptr ca nu avea chef sa ii stric eu ziua si sa se oboseasca el ptr una nimerita din intamplare in ziua lui de garda.
Dar,cum am zis,nu ma mira ca a aparut cineva care sa ma jigneasca cu toate ca nu sunt decat un om care a suferit si mai are de suferit enorm de pe urma josniciei unui medic din ac tara.
p.s.daca ne-am afla intr-o tara civilizata,am avea la indemana caseta din sala de nasteri si mi-ai da dreptate in ceea ce spun...dar daca am fi intr-o tara civilizata noi doua nu am avea aceasta discutie...
Otiliav spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus Recunosc ca mi-a fost frica pentru mine si pt copil si de aceea am ales cezariana. devii ceea ce practici www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque. |
Ce spui tu Deus e gresit, daca iti era frica pentru tine alegeai sa nasti fara nicio anestezie, fara operatie si complicatii. Nasterea naturala 100% e cea cu cele mai mici riscuri.
blue_blue, pana una-alta, "nemernicul" care a zic ca poti naste natural a avut dreptate, ai reusit. Daca aveai probleme de sanatate inainte de nastere, atunci trebuia sa ai cu tine recomandatiile de cezariana, iar eu inteleg ca nu ai avut nimic la mana iar el nu a constatat nimic in nergeula dpdv obstetric.
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 18+
Deus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Otiliav
Ce spui tu Deus e gresit, daca iti era frica pentru tine alegeai sa nasti fara nicio anestezie, fara operatie si complicatii. Nasterea naturala 100% e cea cu cele mai mici riscuri. blue_blue, pana una-alta, "nemernicul" care a zic ca poti naste natural a avut dreptate, ai reusit. Daca aveai probleme de sanatate inainte de nastere, atunci trebuia sa ai cu tine recomandatiile de cezariana, iar eu inteleg ca nu ai avut nimic la mana iar el nu a constatat nimic in nergeula dpdv obstetric. Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 18+ |
mama a nascut 3 copii, la fiecare s-a chinuit mult si la fratele meu i-au explodat pe fata si pe piept sute de capilare de la efort...am intrebat-o ce sa aleg si ea mi-a spus sa aleg cezariana:-)
Mi-a fost frica sa ma trateze un medic/asistenta/moasa ca pe un animal, sa ma lase sa ma chinui, sa ma lase sa ma simt un gunoi!
Cand eram internata si mergeam la monitorizare in sala de langa sala de nasteri le vedeam cate 2 sau trei cum statea pe pat si se chinuiau...si usa larg deschisa cu vedere pe coridor unde se plimba paznicul sau alti oameni veniti in vizita...Degradant dupa parerea mea.
Si la cezariana, am ras, am povestit cu medicul, m-am dus vesela si m-am bucurat de fiecare clipa.
"Nasterea naturala 100% e cea cu cele mai mici riscuri" nu cred ca la vecina mea cu copilul handicapat din cauza ca au lasat copilul sa se sufoce pot sa-i spun asta.
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
claucia spune:
Pentru mama nu stiu care sunt urmarile nasterii vaginale, probabil pentru unele incontinenta urinara, rupturi sau taieturi cu cicatrizari aiurea, cicatrici meteo sensibile, sau pur si simplu nici o urmare.
Pentru copil, in sistemul de stat, in strainatate mai ales unde asiguratorul are putere mare, nici un medic nu-ti va spune sa alegi cezariana, insa in sistemul privat este o cu totul alta poveste. Nu stiu ce riscuri comporta pentru copil nasterile prin cezariana (nu prea multe de vreme ce FIV sau alte sarcini obtinute greu dpdv medical sunt mai toate terminate prin cezariana pentru siguranta copilului)insa cu siguranta necunoscutul unei nasteri vaginale - si stim cu totii ca se intampla o gramada in acele ore de necunoscut pentru ca fiecare nastere este diferita poate duce la urmari din cele mai diverse daca nu apare prompta solutia...salvatoare a cezarienei. Numai ca cezariana de urgenta este un pic diferita, si din punct de vedere estetic si din alte puncte de vedere.
Eu am doua cezariene, nu zic ca este modalitatea ideala de a naste, dar inafara de o mica dunguta in zona pubiana si nu pe burta, nu am nici un fel de neplacere pe nicaieri. Si nu o pot numi neplacere avand in vedere ca pot purta cei mai mici bikini si nu se vede nimic.
Iar amintiri am absolut extraordinare de la ambele nasteri, iar fetele mele sunt soarele, luna, cerul si pamantul si le iubesc cu tot aerul. Eu cred, ca fiecare experienta este extrem de subiectiva, eu am avut 2 experiete extraordinare prin cezariana dar nu pot sa neg ca alte persoane au avut de tras cu cezariana, precum si nu pot nega ca unii (de fapt unele :-) nasc f usor vaginal iar altele trag o viata si ele si copiii din pacate.
Va pupam
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009
Otiliav spune:
Deus, ce spui tu e legat de copil, nu ma refeream decat la riscurile pentru mama.
Eu am o cezariana de urgenta si n-am amintiri placute. Am avut o operatie lunga de 2,5 ore cu anestezie generala. Lunga ca nu reuseau sa coase uterul care se rupea si au asteptat sange cu Rh-pentru 2 transfuzii. Si m-am trezit cu o frumusete de tuse ca aveam gatul iritat de la sonda, pe langa toate cele de dupa cezariana. Asa cami-a fost teama sa aleg cezariana a doua oara.
Am avut un travaliu complet inainte cezarienei dar mi s-a parut floare la ureche pa langa ce am tras cu operatia.
A doua oara am beneficiat de epidurala la dilatatie 6 si din acel moment a fost totul frumos, o mica exceptie impinsul 40 de minute ca iar se blocase bb in bazin. Dar am riscat cu anestezia epidurala, prima data am zis ca-s viteaza si a fost mai greu travaliul.
Pentru mine intimitatea nu a fost un criteriu decisiv, nu la modul la care putea sa influenteze cum sa nasc. Oare chiar conteaza ca-s 2 perechi de ochi atintite, sau 4, tot multe sunt.
Claucia, avem fetele mici cu acelasi nume
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 18+
Deus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Otiliav Deus, ce spui tu e legat de copil, nu ma refeream decat la riscurile pentru mama. Eu am o cezariana de urgenta si n-am amintiri placute. Am avut o operatie lunga de 2,5 ore cu anestezie generala. Lunga ca nu reuseau sa coase uterul care se rupea si au asteptat sange cu Rh-pentru 2 transfuzii. Si m-am trezit cu o frumusete de tuse ca aveam gatul iritat de la sonda, pe langa toate cele de dupa cezariana. Asa cami-a fost teama sa aleg cezariana a doua oara. Am avut un travaliu complet inainte cezarienei dar mi s-a parut floare la ureche pa langa ce am tras cu operatia. A doua oara am beneficiat de epidurala la dilatatie 6 si din acel moment a fost totul frumos, o mica exceptie impinsul 40 de minute ca iar se blocase bb in bazin. Dar am riscat cu anestezia epidurala, prima data am zis ca-s viteaza si a fost mai greu travaliul. Pentru mine intimitatea nu a fost un criteriu decisiv, nu la modul la care putea sa influenteze cum sa nasc. Oare chiar conteaza ca-s 2 perechi de ochi atintite, sau 4, tot multe sunt. Claucia, avem fetele mici cu acelasi nume Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 18+ |
nu stiu cum este la cezariana de urgenta, probabil ca procedura este mai invaziva si mai dura, in cazul meu insa a fost usr si frumos fara sa am probleme de recuperare dupa.
Legat de intimitate, ma deranjeaza in Ro ca femeia la gyne nu este respectata...ce povesti am auzit in spital, ce exeperiente au trait unele doamne...si ce ma mira este faptul ca aceasi oameni lucreaza si la stat si la privat si se comporta diametral opus.
Oricum, eu le doresc la toate doamnele nasteri usoare, copilasi sanatosi, medici sufletisti si competenti si amintiri frumoase indiferent de forma de nastere aleasa
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
cucuveaua spune:
1.blue, nu cred ca te-am jignit, faptul ca sunt sigura ca exagerezi, nu e jignire
2.intr-o tara civilizata, ar exista paciente care nu ar contesta o decizie medicala pe forumuri, sub protectia anonimatului, mereu sustinand, ca nu merita sa faci reclamatie, ca....
3.daca erai asa sigura ca trebuia sa nasti prin cezariana, explica-ne si noua, cum a fost copilul tau la nastere, ce scor apgar a primit, ce probleme ulterioare a avvut, etc, sau daca a fost perfect sanatos, de ce nu te bucuri ca ai reusit sa nasti natural??
4. daca medicul s-a purtat urat cu tine, ti-a vorbit urat sau mai stiu eu ce, de ce nu ai apelat la altul?in garda sunt minim 3-4 medici....
5. expulzia incepe din momentul in care copilul este coborat pe planseul perineal, adica i se vede motul....asta nu cred ca a durat 4 ore...sigur intra in suferinta fetala...tie poate ti s-au parut 4 ore...sau au fost 4 ore din momentul in care nu ai mai suportat contractiile, chestie posibila de pe la 4-5 cm dilatatie
6. exista televiziuni avide de scandal, iar asta e exact ca stirile de acolo: nemernicul de dr, care a lipsit la cursul de dumnezeologie.....
claucia spune:
Mda, nici eu nu sunt pentru a comenta despre medici pe forum, mai ales ca noi ne dam cu parerea dintr-un mod total nepregatit dpdv medical. Cu siguranta exista o situatie medicala gestionata corect, unora li se pare mai suportabila situatia, altora mai putin. Nu vorbesc despre un caz specific aici, da sa dau un exemplu: de ex, eu m-am operat de amigdale la 26 ani. Sora mea e medic ORL si nu m-a operat ea, dar a asistat la operatie. In fine, operatia a decurs intr-un fel oarecare, insa am fost singurul pacient din spital din acea zi care a avut hemoragie la cateva ore dupa operatie si a fost nevoie de o alta operatie pentru a coase un vas de sange mare si nervos .
Parca si vad acum titlurile care ar fi putut sa fie de pe forumuri cu medici incompetenti, operatie nereusita, criminali, etc.
Adevarul este ca in cazul operatiei de amigdale, este foarte posibil sa faci hemoragie, si imediat si la cateva zile. Este un risc posibil. UN alt fapt, era ca eu fiind mare si cu multe amigdalite la activ, aveam vasele de sange f dilatate deja, un vas sangerase intraoperator si l-au rezolvat, altul ulterior. Nu era de anticipat iar interventia a fost minunata si prompta. Bine ca nu am inceput sa sangerez la cateva zile, sau deja sa fi fost plecata din spital. ORicum doua operatii cu 2 anestezii, chiar si la copii de 20 minute, nu s-au comparat cu cezarienele mele superbe. SIncer, mult mai mult am suferit la operatiile de amigdale decat la cele 2 nasteri f frumoase ale mele.
Otilia, sa iti traiasca puii si cei prezenti si viitori, ce frumos ca mai faci un bebe! Si Elisele Andreele sa ne traiasca!
Eu cred ca blue a avut o experienta foarte rea cu nasterea, cred insa ca este foarte subiectiv, si pentru ea si sensibilitatea ei era mult mai potrivita o cezariana (cea de urgenta e intr-adevar mult mai rea), insa mai cred ca alegerea modalitatii in care un medic isi desfasoara actul medical poate fi aleasa de catre pacient...la un spital privat, altfel e absolut alegerea lui si un medic va alege intotdeauna mult mai in cunostinta de cauza fata de un pacient...desi cu inclinatie sa nu supere asiguratorii in strainatate. La noi inca se poate sa alegi la mica intelegere, sa pacalesti casa de asigurari cu un motiv simplut si sa faci cezariana, dar in curand nu se va mai putea. Dar eu am nascut deja
Va pup mult mult
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009
paulush spune:
Adevarul e ca mai totdeauna la mijloc.
Claucia, ce spui tu aicea "Eu cred ca blue a avut o experienta foarte rea cu nasterea, cred insa ca este foarte subiectiv, si pentru ea si sensibilitatea ei era mult mai potrivita o cezariana (cea de urgenta e intr-adevar mult mai rea)" mi-a adus aminte de una din teoriile ginecologului meu, femeie la 37 de ani: nu toate femeile sunt apte pentru o nastere naturala.
Cucuveaua, credeam ca deformarea profesionala te face mai indulgent cu prezumtia ca "femeile stabile emotional si psihic de obiciei nu fac din tantar armasar", gravidele si lauzele nu prea suntem faimoase pentru stabilitatea emotionala.
Cunosc destule femei cu 1, 2 sau 3 cezariene care ar da orice sa poata naste, care au incercat cum s-au priceput sa nasca natural.
Acuma depinde si cum se priveste situatia: faza ca "te lasa sa te chinui" e cu doua taisuri (haha!), nasterea are un proces, cere un timp, poate daca femeia asta era intr-un fel insotita pe timpul travaliului nu se mai simtea ca ingropata de vie, care intre noi fie spus nu e cea mai buna definitie pentru un travaliu de nastere, mai ales la un topic despre epidemia de cezariana. E normal intr-un fel sa te "lase sa te chinui", nimeni nu poate naste in locul tau.
80% de nasteri prin cezariana e un procent de care mi-e rusine mie, ca romanca si ca femeie. E ingrozitor de trist. cata vreme o sa fie femei care vor zice ca au doar o taietura estetica, ce mult si tare au alergat ele din a doua zi, la 2 saptamani faceau abdominale etc, situatia o sa persiste.
Eu am gustat din amandoua painile, si, pentru cele care cititi aici crezand (fara s-o fi trait) ca cezariana e the best of, nu stiti ce e aia. E dureros.
Atat de dureros incat pot spune ca mi-a placut tare sa nasc natural. Fara anestezie, forceps, epiziotomie, litotomie, kristeller.
"Ajutoare" care contribuie la situatii ca cele traite de blue. Incearca sa-ti reorientezi furia, crede-ma ca o cezariana nu te facea fericita. Plange-te oficial de cum te-a reparat dupa nastere, dar nu te insela crezand ca cezariata ai fi fost mai fericita.
asa a fost
poze
mes p’tits riens
emanouela spune:
blue, fara suparare....motivele insirate de tine nu sunt plauzibile pt nastere prin ceza...iti place ideea de tara civilizata, afla ca acolo se naste si la 45 fara nici o problema si vb cucuvelei, nu e contestata decizia medicului doar pt ca ai pitici pe creier, nu vb de tine ci la general....si eu cu, cucuveaua am avut disc contradictorii. ai stat la pat pt o evolutie a sarcinii coresp nu pt ca nu esti apta de nastere natural. eu inteleg ca nu ti-a fost bine, ca nici mie nu mi-a fost, ca nu am fost la spa, asta nu se percepe de multe mame si vin dupa cu povesti de groaza de-ti vine sa nu mai faci copii, nastera nu e sedinta de masaj sau spa, doareee. si pe cuvant ca nu te cred ca ai avut expulzie de 4 ore.....4 ore ai inpins???????? te-ai scremut???? s-a chinuit sa scoat medicul copilul din tine??????