Sezatoarea canadiana (190)
Raspunsuri - Pagina 6
columbiana spune:
Fetelor
uitasem ce zi e astazi!
Raluca, si eu sunt intre fericitii din generatia cu un an de faculta in plus; si ca sa-mi puna capac, din anul doi m-am transferat la FF de la zi si asa am facut sase ani in loc de cinci care erau in loc de patru ;(primisem de la stat o locuinta-o garsoniera amarita si daca continuam la zi o pierdeam, ca trebuia locuita, altfel ar fi ocupat-o altcineva)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
ankalaura spune:
ZAVALITA - gandeste-te cati vin de pe la Ecuator, si sunt still alive duna una-doua-sapte ierni. Apai noi suntem tabaciti fata de ei...
ISELIN - moama ce research ca lumea ai facut. Faine deci ambele nume, cu ambele semnificatii.
Multi ani sanatosi tuturor Anelor si Mariutelor, cu toate derivatele aferente, inclusiv masculine (avem ceva Mariani aiciÉ - asta se vroia SEMN DE INTREBARE!!!)
Ma scoate din sarite tastatura! Nu sunt fericita cu combinatia asta fr BARRE OBLIQUE engl, ca uite acum sunt pe FR, am accente dar nu gasesc pe A CU ACCENT GRAV, iar parantezele s-au modificat in nu stiu ce naiba incat nu mai pot face MOACA ZAMBAREATA!! si nu mai pot nici sa scriu BANG intre paranteze, fara sa mut tastatura pe engleza, si daca ma pun iar pe franceza, trebuie iar sa schimb pentru fiecare APOSTROF!!
BANG!!
maru spune:
La multi ani tuturor ce poparta numele de Ana (ori derivate)!
Sa fiti sanatoase, iubite, norocoase, banoase!
O carutza de flori pentru voi:
iselin spune:
DOLORESS, eu nu am vazut unde zice Zavalita de psihologie, dar sunt de acord cu tine, sa faca ce i-ar place si i s-ar potriivi, dar luand in considerare limitele pecuniare date de actuala societate si cererea pe piata fortei de munca.
Caci tu Anka, facand cultura de tomate, castraveti si fasole s-ar putea sa reusesti ceva, doar ca cere efort, dedicatie, timp, iar prioritatea ta acum este sa oferi ceva mai mult copiilor, sa gasesti un drum. Deci nu o faci acum, poate mai tarziu, in xz ani.
Si mie mi-ar fi placut sa fac psihologie/literatura/filozofie, dar mi-a zis tata ca o sa mor de foame pana cand gasesc un post de profesor la Liceul Militar...acela avea cele mai bune conditii oferite in orasul meu natal.
Si cum mama dorea medicina, eu, Gica contra, am facut economie.
E un alt drum, da, m-am descurcat bine datorita scolii, dar inca visez ca o sa ajung la o perioda dedicata numai pasiunilor mele: literatura, pictura, alt vis, si florile, vegetatia.
Doar ca boemul din mine se descurca f bine si in viata reala, sigur trebuie respectate aptitudinile fiecaruia, n-as fi putut niciodata munci intr-un spital...., cedam nervos sa lucrez cu copiii de la secundara zi de zi,etc, vedeti voi ce vreau sa zic. Dar in cifre, tabele, grafice, calcul de risc sunt ff bine.
mamaana spune:
multumesc mult de urari!! si de flori !!
le-am luat de la scoala vesele tare, dar pe mine m-a apucat o durere de cap cand am ajuns cu bine acasa, de a trebuit sa iau fasconal
si al mare cu liceul lui, aseara am priceput si eu cum e cu orele lor, cum el are un singur coleg din 'homeroom' cu care are acelasi orar
si-mi zicea cum face el french as a second language, dar pt el e a treia, nu a doua, ca ce trebuie sa numeasca asa cursul...
cge spune:
Fetele, multumesc ca mi-ati amintit de Sf. Ana de azi.
Ieri am ratat-o pe sora-mea Ana-Maria, daca o ratam si azi, era de rau.
Deci, ar trebui sa fie si ziua mandrutei noastre azi ?
Ei, noi o serbam peste o sapt.
Raluca, nici eu nu fac programare.
Informatica este f. utilizata aici, notiuni de care decat citeam in Ro, aici le folosesc.
Poate incerci si ceva profesii in domeniul informaticii.
Inscrie-te pe site-uri de joburi: jobboom, workopolis etc si vezi ce joburi si ce cerinte ti s-ar potrivi.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
nelia spune:
La multi ani Mariilor si Anelor!
Am vazut ca discutati despre psihologie, si mie mi-ar fi placut, dupa drept a fost a doua pasiune... apoi a devenit si va ramine prima. Asta daca scot dansul din cap de afis. Numai ca e greu sa ajungi psiholog practicant, e mult de invatat si trebuie timp. Asa ca, ar cam trebui sa o iei de foarte tinar. Pentru cineva care are studii in domeniu (colegiu, facultate) e mai usor de a continua aici, dar pentru cine nu are e mult si nu esti sigura ca ajungi. Ar trebui sa faci BAC de trei ani, apoi un doctorat luuung si apoi sa te inscrii in ordin, unde nu te primeste fara acest doctorat.
Eu mi-am luat ca optionale doua cursuri din BAC-ul de psihologie (sociala si introducere in cea a personalitatii) de la UQAM, si mi s-au parut pe cit de frumoase si interesante pe atit grele (foarte mult de citit, lectura care iti cerea clar sa ai deja o baza de cultura in domeniu, examene grele). Dar chiar si asa nu pot sa nu admit ca este atit de interesant sa afli despre tot ce tine de noi din acest punct de vedere, sa iei omul asta asa, la bani marunti sau mai bine spus sa-l ajuti pe el sa se ia ca sa afle cauza problemelor pe care le are in viata, sa intelegi cum se dezvolta psihicul uman si ce se poate face pentru a-l ajuta sa se dezvolte cit mai sanatos si normal cu putinta. Woau, asta as face daca ar fi sa fiu tinara si sa-mi aleg meseria!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
casandra spune:
Fetelor, vreau sa va intreb si eu ceva.
Mi-au venit rudele in vizita, dar stau foarte putin si as vrea in week-end-ul asta sa le duc o zi in Quebec si o zi in Ottawa.
Puteti sa ma sfatuiti unde sa parchez in Quebec, ca sa avem acces la centru si la fel, in Ottawa?
Eu am fost o singura data in Quebec, acum 6 ani si in Ottawa in centu cand am fost, nu am condus eu, asa ca sunt fara experienta, dar cu bunavointa :)
Doloress spune:
Nelia asa si eu, daca ar fi fost sa fiu tanara si nelinistita (adica 18 ani), psihologia as fi facut. Sau chiar sociologie, filosofie, ceva de genul asta. Insa ca si la Iselin ai mei ma amenintau ca o sa mor de foame cu meseriile astea.
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
columbiana spune:
Ei, imi amintesc si eu ce lupta am avut de dus cu mama, eu care ma visam arheolog sau muzeograf (de la profa de istorie din liceu mi se trage) si ea ma ameninta ca mor de foame pina cind m-a convins cu ASE-ul;
Casandra, eu nu stiu sa-ti spun exact stradutele, dar stiu ca de obicei urmam traseul spre Chateau Frontenac, si cind incepe sa coboare strada (ai in spate lasat cimpul lui Abrahams) intram in stinga pe stradutele laterale unde e parcare pentru 2 ore, dam o tura pe la Chateau, acolo la promenade si cind revenim mai punem fise pentru inca doua ore si vizitam restul; La Otawa tot asa, am trecut pe linga parlament si am intrat pe o straduta, era o biserica acolo cu 5$ parcare pe toata ziua;
mai, asa m-am saturat de mincatoriile astea de aici de la job; in sfirsit am o meserie care-mi place la nebunie, dar nu se poate lucra tihnit fara gaite si vipere fir-ar http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759