**Capsunele de mai-iunie2007(125)BUN VENIT, DARIO!
Raspunsuri - Pagina 16
madaiulia spune:
Felicitari An@! Sarcina usoara si bb sanatos la termen!
Astazi Andrei mi-a spus ca a plans la gradi dupa mine
. L-am lasat bine, dar ne certasem un pic dimineatas. Voia sa-si inchida singur geaca si nu reusea, asa ca dupa aproape 10 min de incercari l-am luat pe sus si geaca intr-o mana si l-am imbracat eu la iesirea din bloc. Apoi s-a suparat pe mine si a zis sa nu-l mai iau eu, sa vina ta-su dupa-amiaza. Si zicea ca si-a amintit de asta dupa ce am plecat si a plans ca voia sa-l iau eu si nu sotul, desi ii explicasem ca el sta pana tarziu la serviciu si nu poate sa ajunga. Sper sa nu inceapa iar perioada de plans dimineata.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
ckristina spune:
ce de mesaje..... si cate mamici......
alynta, felicitari; cand citesc posturile tale imi dau seama ca eu ma vait cam mult.
an@, felicitari
. sa ai sarcina usoara
si bianca e cu muci si tuse; acum o tin acasa(saptamana asta); mi aduc aminte si de inceputurile noastre in ale gradinitei.... grele momente, dar trec si vine si vremea cand iti spune copilul "vreau la gradi". la inceput eu am ales sa o duca sotul pt ca se despartea mai usor de el;de 3-4 luni vine soferul gradinitei si o ia si ne e mult mai usor asa; daca as duce o eu maine ar plange cu siguranta dar cand vede soferul la poarta pleaca fara probleme;
sambata trecuta am avut si noi botezul(inca n am pozele) iar noaptea trecuta a fost prima data cand a dormit 8 ore continuu
; se trezea la 3 ore sa manance
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
www.inimacopiilor.ro
lavini spune:
Salutare si de la noi!
Nu v-am uitat in toata perioada asta, v-am citit in fiecare zi, doar ca am luat o pauza de forum.Noi suntem bine acum, am avut diverse peripetii, dar totul e ok.Andrei e un nazdavan si jumatate, merge la gradi, participa la activitati cu mare drag si vorbeste continuu.Educatoarea le citeste o poveste, apoi ii roaga sa puna intrebari pe baza celor citite.Asa ca Andrei intreaba, si ceilalti copii raspund:) Din pacate de vreo 2 luni incoace face niste crize tare urate, cu urlete si tavaleli.Am incercat diverse abordari ale problemei, dar nu merge in nici un fel.I se pune pata de la te miri ce, si apoi sa te tii...Nu prea mai stiu ce sa fac, cred ca singura solutie e sa ma duc la psiholog :)
Teodora a crescut, e o domnisoara, ce-i drept la categoria 'musca', e si migniona, am inceput treptat sa ma obisnuiesc cu dimensiunile ei.E extrem de cocheta, toata ziulica se admira in oglinda, umbla cu multe bratari agatate pe mana(ale mele bratarile, ea nu are inca :)), imi ia gentile si se plimba prin casa...Ca si Andrei, sufera de logoree, are doar 1 an si 7 luni si vb f bine, face propozitii, pune intrebari, stie si cateva cantecele.Din 13 sept merge si ea la gradi cu Andrei, dar in grupe diferite.S-a adaptat extrem de usor, a plans mai mult in prima zi, apoi, doar dim 1-2 min, cand pleca ta-su.Azi am dus-o eu, am chemat educ sa o ia, a intins bratele si si-a vazut de ale ei.Recunosc ca mie mi-a fost mult mai greu decat ei, am stat ca pe ace saptamana trecuta.
Momentan sunt tot 'casnica', vreau sa vad cum trece Teodora peste debutul la gradi(ma refer aici la viroze, etc...) si apoi spre sf anului ma intorc la serviciu.
Ella, bine ai revenit, mi-a fost dor de tine!
Didi, te pup, cum e la noul job?Ce mai fac baietii?
alynta27 spune:
Multumesc de urari si vizionare a pozelor!
An@ felicitari! Ma bucur mult pentru voi, pentru ca stiu cat de frumos e sa ai macar doi copii! Ma vei intelege perfect cand va veni bb2 acasa!![]()
Ckristina felicitari pentru micul crestin! Si eu astept cu nerabdare evenimentl- la sf lui octombrie vrem! E mai greu acum ca-s bolnaviori, dar trecem si peste asta! Nu-s chiar atat de puternica.. Aseara m-a apucat bocetul!![]()
Alina-Mirela mami de
Maria(14.09.2010),
DAVID (27.06.2007)si
MATEI (15.05.2009)
POZE
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
chris27 spune:
Ana,felicitari!Cred ca sunteti in al noualea cer!
Va pup pe toate si incerc sa va scriu mai multe dupa-amiaya!
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
bettyR spune:
Lavini, si eu ma bucur ca ne-ai scris! Ce copii mari ai! Si Andreea a avut o perioada de crize cam ciudate in vara, dar a coincis cu renuntarea la pampers pentru kk, dupa ce s-a rezolvat problema a revenit la normal. Cine stie ce nu-i convine si lui.
Madaiulia, acelasi stil are si Andreea. Intelege el cum sta treaba, dar vrea sa planga vorba Andreei si atunci gaseste un motiv. Andreea incepe cand sa mergem afara ca vrea in rochita sau cu maneca scurta, si tot felul de faze imposibile. Cand se trezeste din somnul de amiaza mai trage un plans ca vezi doamne o enerveaza Alexandra si sa plece, dar eu cred ca din cauza gradinitei.
tamara, imi pare rau ca nu s-a adaptat baiatul la gradinita. Poate sa-l lasati doar la programul scurt, sau o pauza si incercat din nou, schimbat gradi, cred ca e tare greu sa iei o decizie.
Eu sunt bucuroasa ca Andreea s-a adaptat bine, ca a inceput sa manance cate ceva, dar iar o luam de la capat cu raceala. Are vocea schimbata, stranuta de-i zboara mucisorii, Alexandra iar nu a mancat azi, sper sa nu o tinem asa tot anul.
CarlaV spune:
An@, ma bucur ca v-a reusit proiectul din prima, asa cum v-ati dorit. Si ai zis bine, la cate fete au inceput sa scrie iar cand ai anuntat vestea, sa tot faci copii ![]()
.
An@ spune:
Lavini, cu crizele cred ca e ciclica treaba. Si Ana are perioade in care greu ma inteleg cu ea (nu vrea sa o imbrac, nu vrea sa o incalt, nu vrea sa mearga in picioare ci s-o car in brate. DOAR EU. Nu altcineva. Altfel se aseaza in genunchi pe trotuar si merge in genunchi
. Zilele trecute am dus-o dimineata la bunici in pijama ca nu a vrut sa o imbrac
). Alteori e cel mai minunat copil: intelegatoare, inteleapta, ma ajuta in orice,...ce mai, ti-e mai mare dragul). Uneori identific de unde vin crizele (daca noi suntem ocupati si stresati cu noul ap., obositi de la serv., ...si nu ii acordam TOATA atentia), alteori habar nu am de ce face crize.
Mai faceti inot voi?
Chris
. A venit toamna in gradina ta? Da, suntem in al 9lea cer (dar si putin socati
... ca a venit asa imediat).
Carla
. Sanatate fetelor, ca am citit ca sunt bolnavioare. Of, ce naiba de virus o fi asta cu febra asa mare si care scade greu, ca m-a terminat psihic experienta asta, mai ales ca febra asta asa mare apare numai noaptea, ca ziua era rezonabila.
Ana e bine acum, asteptam sa-si revina si cu mancarea, cand s-o dezintoxica de atatea medicamente, care cred ca-i dau o greataaa
...
6+ si mami de
Ana
lavini spune:
An@, nu mergem la inot in cadru organizat, merge la piscina cu ta-su, sta singurel cu aripioare ajutatoare.Ce m-a surprins a fost ca la mare anul asta nu 'i-a placut', adica s-a temut de apa, nu a vrut sa ii dam drumul cu aripioarele, doar tinut de noi, si oricum, a intrat f.f. putin in apa.Cred ca marea prea mare la speriat :), desi el e fan apa.
Imi pare rau ca ati bolit asa rau, stiu cum e, acum 6 sapt Teodora a avut infectie urinara, 8 zile a zacut cu febra 40, aproape zi si noapte, a fost un cosmar, am fost la un pas de internare.De fapt, cred ca de acolo i se trag crizele lui Andrei, l-am lasat sa doarma la gradi in perioada aia, fiindca io eram epuizata, el o calarea pe sor-sa toata ziua si ea numai chef de asta nu avea...in fine, i-am explicat cat am putut de bine situatia, dar probabil ca s-a simtit dat la o parte.Mai rau e ca a achizitionat si niste cuvintele urate, pe care le foloseste cu darnicie.Nu merge cu explicat ca nu-i frumos, ca bla-bla...cand il apuca, nu-l mai opreste nimic.Ne vorbeste urat si noua, si cmai nou si copiilor in parc.S-a mai confruntat cineva cu situatia asta pana acum?
Carla, cum mai sunt fetele, se simt mai bine?
Betty, Teodora seamana cu Andreea ta, dupa ce se scoala e morocanoasa de zici ca a batut-o cineva, si isi varsa nervii pe Andrei, plus smiorcaiala de rigoare.Fetele tale se trosnesc una pe alta?Ai mei au inceput sa o faca f des, Andrei o loveste, Teodora musca si ciupeste.Si se bat din te miri ce, de la o firimitura, la o jucarie sau la cine sa stea langa mine...Cum mediezi conflictele dintre ele?
Va pup, revin mai tarziu, ma duc sa-mi cumpar pantofi, sa ma destresez
bettyR spune:
lavini, pai de la dormitul si boala fetei i se trag crizele lui Andrei, daca puteti o vreme sa ii acordati mai multa atentie ii trec, partial, ca de tot nu cred ca exista, vorba Anei is ciclice. Daca gasesti o activitate ceva care sa o faceti numai voi doi, fara sora-sa, la noi merge si dusul si adusul de la gradi, is momentele noastre doar, sau merge la o praji cu taica-sau sau in oras numai ei doi, o car imi brate de imi sar ochii ca a zis ca pe Alexandra o duc in brate si nu o scap, cand i-am zis ca e grea. Incet, incet scap eu si de asta, dar o mai las ca vad ca s-a mai calmat.
Se trosnesc, sigur ca da, primele 2 saptamani de gradi au fost grele, dimineata plangea ca o duc, cand venea parca ca era turbata, o trosnea pe sora-sa nonstop, un ceas erau niste urlete infernale, nu manca mai nimic nici acasa, doar fugea asa de nebuna, cand se trezea din somnul de amiaza mai tragea un plans, seara inca unul ca vine dimineata ... dar acum e f bine, nici nu ma asteptam.
Exista minim pe zi o repriza de cearta, ca trag de o jucarie, Andreea tipa isteric, alexandra plange, andreea reuseste sa i-o smulga si fuge, asta mica se arunca pe jos si urla de se invineteste. De multe ori, raman interzisa si eu si ta-su ca nu stiu ce sa fac, ca si asta mica ii trebuie orice are andreea, dar si invers, de multe ori nu vad care a pus mana prima si stam si ne uitam si mai si radem ca prostii. Alteori le iau jucaria de tot, andreea rade si alexandra urla cat poate, si atunci nedreptatesc cate una, dar asta e viata. Uneori merge sa ii dau alexandrei ceva la schimb, o pun pe andreea sa ii dea si sa ii ceara frumos ce are in mana si asta mica ii da si ii spune si 'poftim', ideea e sa nu i-o smulga brusc, evident ca nu merge mereu.
Dar mai sunt si crize de ale andreei aiurea, ca nu vine ghemul dupa ea, sa nu se uite la ea si ii trage una, sa nu suga ... din astea, atunci e mai greu, daca o loveste o pun la pedeapsa, Andreea se sperie ori face circ cand aude de time-out si de obicei se calmeaza pentru 1 minut, ori face circ mai mare ca o pedepsesc.
Sau mai vine ta-su si le zice cate una mai serios, si se calmeaza amandoua, dar doar ce se intoarce cu spatele, nu apuca sa iasa din camera si scandalul e la loc.
Si eu trebuie sa-mi cumpar ceva pentru un botez, dar asa greu ma hotarasc, se vede ca am stat atata acasa.
Si cand face andreea crize de urla ca i s-a pus pata si nu merge cu nimic, o mai amenint cu politia, nu e bine, dar cum a mea e fricoasa functioneaza macar cateva minute sa se opreasca si apoi mai discutam, mai negociem ... asta o mai aplic pe strada, in parc, ca o apuca cate una de ma stie tot cartierul. Dar acum e mult mai bine, in sensul ca nu mai face crize asa aiurea.