Intrebare pt mamicile veterane...
Salutare tuturor!
Am si eu o mandrete de fetita de 16 luni si jumatate si de aproximativ 2 luni merge singura in picioare(fara ajutor). Problema mea este ca ingerasul meu calca cu piciorul stang in lateral(cam la 45 grade).Am fost la medic cu ea si a zis ca e mersul in formare si sa-i dau sa poarte papucii intorsi cateva luni ca o sa se corecteze. De multe ori m-am gandit ca am pus-o pre repede in rotobil(pe la 6 luni)si de asta calca stramb
Ati mai patit careva asa ceva? Sa o mai duc la alt medic?
Astept raspunsurile voastre
Multumesc
Raspunsuri
Luna1 spune:
Aici nu se diagnosticheaza platfus asa devreme. Te sfatuiesc sa o lasi desculta cat mai mult pe suprafete denivelate, iarba, nisip. Daca esti ingrijorata mergi sa o vada un ortoped.
Mik spune:
La virsta asta multe se corecteaza de la sine.
Te sfatuiesc sa o lasi desculta, sau numai in sosete prin casa. Si incaltari de buna calitate care tin glezna cind iese afara.
Arat-o regulat pediatrului si daca te sfatuieste du-o la ortoped.
Darria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adaya Sa o mai duc la alt medic? |
Da.
Se poate face gimnastica medicala si masaj. Mai bine lucrezi de acum decat sa astepti si sa speri ca se corecteaza singura. Nu sunt pro incaltaminte purtata pe dos.
editare: renumitul dr. Stefan Tiron recomanda in asemenea cazuri si control oftalmo si orl.
Adaya spune:
La oftalmologie am dus-o in Alba la seful sectiei de pediatrie si mi-a dat ok-ul, dar pt siguranta mea am adus-o si la Cluj la o prof. dr. specializata pe pediatrie(foarte renumita) si mi-a zis ca e totul in regula.
Am sa merg cu ea si la un consult de specialitate la ortopedie tot in Cluj-mi-a fost recomandata dr.Dana Vasilescu.
Va multumesc de raspunsuri.
ana l spune:
Ce-ai facut la oftalmologie?
copiii mei minunati, Edy (5 noiembrie 2003) si Daria (2 decembrie 2008)
hainute de vanzare
Adaya spune:
Pediatra m-a trimis la un consult oftalmologic cand avea fetita 1 an pt ca i se parea ca are strabism..dar la ambele consulturi mi s-a spus ca ochii sunt in regula sa stau linistita.
<object width="120" height="180"><param name="movie" value="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Alexandra&year=2009&month=4&day=26&babycount=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Alexandra&year=2009&month=4&day=26&babycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed></object>
Adaya spune:
scuze ana_l treaba cu oftalmologia era un raspuns pt Darria care mi-a sugerat sa duc fetita si la oftalmologie si la orl.