de ce face febra?
Buna ziua, parinti!
Sunt tare confuza: ieri am fost cu picii la bunici, ne-am jucat in curte, am alergat, vremea era frumoasa, doar cu mici accente de vat din cand in cand... spre seara, baiatul face febra (38.4). Baiatul, are 7 ani. Ii dau frumusel nurofen, in bag in masina si venim acasa. Boleste tot drumul, ca si acasa. Dupa dusul de seara face un episod de frisoane, si din nou febra, insa nu mai mare ca prima. Ii dau paracetamol si ii fac un ceai (nu a mancat nimic de seara si nici nu am insistat). Peste noapte, cam la sase ore, cand se ducea probabil efectul antitermicului, din nou febra peste 38. Azi boleste, insa febra lui e cam de 37.5 - media. Mentionez ca nu il doare nimic, nu are nici macar rosu in gat (ma lasa sa il examinez), doar ganglionii usor inflamati - se simt la palpare mai proeminenti ca de obicei.
Am vorbit cu pediatra la telefon si mi-a zis sa continui cu antitermicele, si daca nu raspunde la ele sau apare ceva nou sa fug la cabinet.
Acum vin cu intrebarea la voi: vi s-a mai intamplat asta? care ar putea fi cauza? Imi e tare mila de el sa il vad ca nu se joaca si nu are chef de nimic.
Multumesc mult!
Raspunsuri
marius spune:
Sau o infectie pe undeva, desi pare un "virus prins in zbor" - draguta expresie.
Trece intr-o zi doua. Antitermice, ceai, mancare usoara si somn. Camera aerisita si cam atat.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
bebe_io spune:
Frisoanele nu apar la 38,4.
Mie-mi suna a mers la medic rapid.
Si nu numai la medicul de familie, ci si la ORL. Poti tu sa te uiti la el in urechi sa vezi daca are otita sau nu?
Eu zic ca nu trebuie ignorata nici aflarea cauzei febrei si nici febra propriu-zisa.
Sau poti sa astepti sa apara ceva nou...
miereamara spune:
Otita nu se vede asa cu ochiul liber, iti trebuie otoscop si un pic de experienta sa poti vedea timpanul pt ca de obicei copiii au canalele f inguste si urechea trebuie prinsa intr-un mod anume.
eu am cumparat un otoscop si asa pot vedea tot timpul ce se intampla cu urechile lui (acum ii controlez tuburile, pt ca a facut operatie)
Frisoanele probabil au aparut pt ca i-a scazut temperatura corpului brusc dupa dus, baietelul meu a facut convulsii febrile urate si cand i-am luat temperatura avea in jur de 39. surprinzator la 41 temperatura nu a facut convulsii desi am stat ca pe ghimpi.
Probabil e un virus sau vreo infectie la urechi, gat.
aici se recomanda sa se astepte trei zile, daca temperatura nu este f mare sau daca nu apar alte simptome ingrijoratoare.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
rrox3 spune:
Da, am experimentat asa ceva. Defapt fetele, nu eu.
Cea mica chiar de curand. A facut febra cam 2 zile (si nopti), chiar a fost nevoie sa intercalez si Panadol intre dozele de Nurofen, fiindca febra reaparea cam dupa 4 ore. Dupa 2 zile nu a mai facut febra si abia atunci s-a plans ca o "gadila" in gat, dar nu mult. Dupa 3 zile deja nu mai avea nimic.
Si nu e prima data cand reactioneaza asa. Probabil o viroza.
Urmareste-l atenta, vezi daca mai apare alt simptom.
Eu, in cazuri d-astea le dau si ceva de sustinere, gen Imunorezistan sau/si Oscillococcinum.
Multa sanatate!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Tisina spune:
Otita nu are, ca avem experienta asta si l-am pipait peste tot. In afara de cativa ganglioni inflamati (pe partea din fata a gatului) dar care nu il dor la palpare, nu are nimic clar. Nu il dor urechile indiferent cat l-as incerca (si stiu deja unde ar trebui sa doara otita).
Buna idee cu oscillo, fug la farmacie sa ii iau.
Si, da, frisoanele apar si la febra mai mica, am patit-o si eu pe pielea mea.
Inca mai face febra (ultima a fost de 38.2, tot cand venise timpul de antitermic) si e parca fara vlaga, dar nici nu a mancat mare lucru azi. De dimineata a mancat un sandvis iar pe la pranz doar o banana. Bea ceai mult si transpira la fel. Noaptea trecuta l-am schimbat de 4 ori. Ii intercalez si eu nurofenul cu panadol (la recomandarea pediatrei) dar pana acum nu a fost nevoie sa i le dau mai des de 6 ore (pediatra mi-a zis ca pot sa i le dau si la 4 ore daca nu ii scade febra).
Si eu ma gandesc ca o fi vreo viroza. Acum il aud ca tuseste (sunt si nitel paranoica, parca ma ingrijoreaza orice fas).
Sper sa nu se agraveze, mai ales ca acum vine seara, si stiti cum e seara, parca e mai rau.
rrox3 spune:
Daca tuseste probabil e putin iritat gatul.
E normal sa nu aiba pofta de mancare. Ai grija sa se hidrateze suficient.
Nu te ingrijora. O sa treaca.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Tisina spune:
Multumesc pentru incurajari. Sunt acum dupa o noapte aproape alba. L-am luat sa doarma cu mine sa il pot supraveghea mai usor (ca sa nu mai fac naveta intre camere). Azi-noapte se plangea ca il doareundeva sub scrot. Ma gandeam daca nu cumva o face vre-un oreion, ca are glandele salivare cam inflamate, insa spune ca nu il dor. Aveti idee asta cum se declanseaza? Adica cum incepe. Eu am cautat pe net, dar mi se par asa, doar generalitati.
In gat m-am uitat si de dimineata, si tot OK este (nici macar rosu), dar acum nu mai zice nimic de nici o durere, cica se simte mai bine, desi inca face febra (tot pana in 38.5).
Sa vedem azi ce o mai fi.