Cum sa fac sa dorm noaptea
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
tot eu...gluma-gluma, dar acu vorbim serios
narcisa, neaparat trebuie sa-ti schimbi organizarea activitatilor, pentru ca pana acum bb a cam stat unde l-ai pus, ce-o sa te faci cand o sa inceapa sa se rostogoleasca, sa se tarasca, sa mearga de-a busilea, apoi sa se ridice ? nu vei mai avea atunci timp nici sa mergi la toaleta, cand vei fi doar tu acasa cu bb...
de aceea insistam toate aici : o mai buna organizare a treburilor casei, implicarea sotului in cat mai multe dintre activitatile pe care le faci doar tu acum, angajarea unei bone/menajere sau o mana de ajutor de la o ruda...
copilasul creste, o sa inceapa sa exploreze totul prin casa, va trebui sa stai cu ochii pe el ca pe butelie, iar vremurile calcat/spalat/gatit vor deveni o amintire, vei face numai strictul necesar si poate nici acela uneori...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
felicic76 spune:
300: tare frate, asta cu facaletul, musai sa existe unul in casa pup Anduta frumoasa
si pe mamica ei
. Mah, tu ai avut noroc cu husbandul tau, dar gandeste-te la mine: 10 ani tinut "in si pe palme" si apoi "luat la palme" din cauza de pitic pe locul unul si el pe locul...trei
. Nu a fost frumos, ntz,ntz,....nu m-as mira sa intre si sa ma lapideze pe aici
narcisa: am fost norocoasa, fi-miu a dormit noaptea, si-a scos singur mesele de noapte, a dormit in patutul lui, dar.... pentru ca exista un dar in toate: a avut nopti in care s-a trezit, il luam in brate, descopeream cauza diconfortului, il alinam. Ce am observat: daca ma duceam la el vorbind, cu "ce-ai patit, mami? ce s-a intamplat , puiul mamei?", aprindeam lumina sa controlez pampers-ul, ma invarteam apoi de 30-40 min de joaca, cu ochii mari si gangurind tot, si mai adormeam amandoi cand se crapa de ziua Asa ca am devenit experta in: a-l lua din patut si mangaia pe spate, calmandu-l si linistindu-l, a mirosi funduletul intai si a nu aprinde lumina din prima, totul pe MUTESTE, fara sa scot o vorba, ma mirosea, stia ca sunt eu, rezolvam cauza (el era foarte previzibil) si in 10-15 minute eram inapoi in dormitorul meu. Masa de infasat era acoperita doar cu musama, am devenit experta in a schimba un scutec noaptea, pe intuneric, doar la lumina felinarelor de pe strada. Incearca si asta, ia-l, alina-l, dar nu-i vorbi, vocea mea actiona ca un energizant asupra lui, facea ochii mari si incepea sa rada instant, uitand de somn se de motivul deranjului.......... poate vorbesc prostii, la mine asa a functionat, fara sa-mi spuna cineva treaba asta, nu stiu daca este bine sau rau.
Calcat: de cand a inceput sa umble in patru labe, pana acum, cand are aproape doi, eu nu am mai reusit sa calc cu el treaz: trage de masa, de fire, de tot... si decat sa patesc vreo nenorocire, calc doar cand doarme...Asa ca lasa-te si sportul asta
300 spune:
felicia va pupam si noi. Eu am avut grija sa nu stiu niciodata prea multe, dar si norocul de un sot caruia ii place sa-si tina casa i ordine asa ca ne-am pasat resoponsabilitati destul de usor. Nu degeaba l-am cautat atat :))
Corina... si de unde stii ca n-are dom'le cont :))
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Burtocika/Burtocika.jpg)
Burtocika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui felicic76 Ce am observat: daca ma duceam la el vorbind, cu "ce-ai patit, mami? ce s-a intamplat , puiul mamei?", aprindeam lumina sa controlez pampers-ul, ma invarteam apoi de 30-40 min de joaca, cu ochii mari si gangurind tot, si mai adormeam amandoi cand se crapa de ziua ![]() |
Asta musai, si eu faceam la fel ! Cateodata fii-mea scancea sau chiar plangea in somn, era suficient sa ma duc, s-o tin putin in brate si s-o legan un pic, cadea ca o carpa pe mine, dormea tun ! Daca apuca insa sa se trezeasca, era mai nasol si mai indelungat procesul ...
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/narcisam102/narcisam102.jpg)
narcisam102 spune:
Uffff....s-a mai terminat o zi...bine mai am niste ciuperci pe foc dar scap eu de ele repede.
Poate la inceput vorbeam si eu cu el noaptea dar acum uneori adorm cu biberonul in mana...ce lumina aprinsa...il linistesc usor il i-au cu mine in pat si lapte de voie.
Acum am scos ceaiul. cineva de aici mi-a spus ca mai rau ii face foame. Incerc si asta. Am vrut sa-l pun la loc in patutul lui dar a inceput sa urle...asa ca l-am luat cu mine in pat.
Azi nu am mai spalat!! E sarbatoare! La multi ani pt Marii...
Dar am facut mancare, am spalat geamurile, gresia, faianta...am facut smotru ce mai.
Masina de vase si cea pt uscat...e o idee dar chiar nu am unde sa le mai pun. Baia e atat de mica, ca a trebuit sa scoatem cada si sa punem cabina de dus pt a intra masina de spalat...bineinteles ca nici unul din noi nu s-a gandit ca peste nici un an o sa avem un bebe
altfel nu am mai fi scos usile de la bucatatie, sufragerie...nu am mai fi spart pereti...:) asta e...ne acomodam din mers...
O bona sau altceva...sincer nici nu m-a dau bani afara din casa dar nici ideea ca o straina umbla prin dulapurile mele nu prea imi surade.
O sa ma descurc eu cumva...
Oricum e mai bine...cel putin nu mai am asteptari :) nu mai mai gandesc "poate in noaptea asta o sa doarma"...asta e...se trezeste si trebuie sa ma invat sa dorm in reprize.
Ma gandeam sa i-au mocheta si sa-l las pe jos...copilul simte nevoia sa se joace...noi acum avem doar parchet asa ca nu il lasam deloc pe jos...
300 spune:
si eu am parchet dar nu vad de ce asa nu-l lasi pe jos, mai ales acum, vara. Daca ti-e teama de lovituri, in metro se gaseseau niste placi de izopren care montate dau cam 2/2, uite aici. Se cheama saltea de fitness sau cam asa. Se mai gasesc niste modele cu litere in comert, dar atentie ca sunt patrate mult mai mici si literele se scot.
Ziceai ceva de premergator: nu e cine stie ce recomandat; eu am primit unul insa Anda nu prea a stat, abia dupa 9 luni a mers mai ok cu el si asa doar de cateva ori. In general nu mai este recomandat din cauza accidentelor si a presupusei intarzieri la mers. In plus, copiii cu displazie de sold nu au voi (sau poate provoaca asa ceva n cazuri exreme, nu mai stiu). Mai bne ia un jumper de agatat la tocul usii, e mult mai distractiv
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
monalac spune:
mama,cand va citesc sfaturile,ma apuca plansul......uscator de rufe?masina de spalat vase?bona?
dar daca nu ti le permiti?
Narcisa,eu sunt intr o situatie similara.noaptea ma trezesc de cel putin 4 ori,sa i dau celui mic lapte[are 2 ani si 4 luni],sa l pun pe cel mare]5 ani]sa faca pipi.asta se intampla de 2 ori pe noapte[cel mic bea 2 biberoane pe noapte,iar pe cel mare il pun de 2 ori pe noapte sa urineze,ca altfel face in pat].plus ca cel mic scapa suzeta si plange dupa ea si stau sa i o caut prin pat....plus ca ma trezesc noaptea sa merg la baie...plus ca cel mare se mai trezeste sa ceara apa.....si tot asa...
colac peste pupaza,am inceput si serviciul....si daca pana acum mai dormeam cu fii miu asta mic la pranz,acum nu voi mai putea....
si nici pe noi nu ne ajuta nimeni...va sta doar soacra mea cu copiii [desi n a stat deloc pana acum]cat voi fi la serviciu.iar asta e un stres in plus,pt ca eu nu s de acord cu multe lucruri pe care le face,dar n am de ales,pt ca n am alternativa....
asa ca,cu riscul de a te descuraja,inarmeaza te cu rabdare!si gandeste te ca se poate intotdeauna si mai rau...
ps-cearsaf schimbat la 2 saptamani??????
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/narcisam102/narcisam102.jpg)
narcisam102 spune:
Azi noapte iar nu a dormit. cred ca s-a trezit la fiecare ora.
Ma simt de parca m-a calcat trenul...ma duc sa vad daca pot sa motai si eu cu el un pic.
Multumesc pt toate mesajele voastre. Uneori e bine ca macar sti ca nu esti singura care trece prin asta.
chestia cu cearceaful la 2 sapt nu ar merge nici daca asi vrea...vine sotul meu il scoate de pe pat si pune altul. Ala care l-a pus aseara in masina abia cel calcasem...da bale ala mic...
bine ca macar a invatat sa il schimbe
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui narcisam102 Ala care l-a pus aseara in masina abia cel calcasem...da bale ala mic... bine ca macar a invatat sa il schimbe ![]() |
Eu una nu calc cearsafuri absolut niciodata... nu ii vad rostul. De ce sa muncesc atat? Pt ce? Ieri de ce ai spalat geamuri? Era neaparat nevoie? Nu iti mai intra lumina in casa? Ma intreb data toata ziua freci, gatesti, speli, calci .. cand mai ai timp sa te ocupi de copil? Nu mai intreb de tine cand ai timp, ca e clar ca nu ai. Parerea mea este ca ar trebui sa te relaxezi un pic cu mania de a fi totul perfect curat in casa. Ia-o mai usor, daca vrei sa ramai sanatoasa. Intreb si eu cum te-a mai intrebat cineva: daca erai 8-9 ore la servici ce faceai? Nu mai dormeai noaptea deloc, ca sa poti sa speli/calci/freci/gatesti? Incearca sa constientizezi ca nu esti robotel.
![](pupic.gif)
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Luna1 spune:
Eu calc strictul necesar. Adica camasi doar pt servici si scoala. Atat. Si alea ori in weekend ori cate una pe seara.
In rest nu ma plang, al meu sot face destule.
Monalac nu te supara pe mine, dar de ce ii mai dai lapte celui de 2 ani jumate noaptea? Si de doua ori. In primul rand ca nu e sanatos pentru el, pentru dentitie si pentru sistemul digestiv. Sincer, daca astepti sa si-l scoata singur s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta si sa se trezeasca si la 5 ani sa bea lapte.
A mea cea mica si-a scos masa de noapte de la 6 sapt. Adica maca la 12 si mai manca la 6 dimineata. Apoi la 3 luni si-a scos-o si pe cea de 12 noaptea. Manca la 10 si la 6. Putin cam devreme insa eu i-am ascultat dorintele. In plus la noi nu a existat ceai, lapte si atat. Pana la un an n-a mancat noaptea. La un an am scos suzeta si a apucat-o suptul la biberon toata noaptea. Da, toata noaptea. O luam cu noi in pat si era intr-o stare de semi-consitenta, sugea bibe non stop. Pana cand n-am mai putut, avea un an jumate. Si i-am dat apa cand s-a trezit. A plans 2 nopti si a treia nu s-a mai trezit. Apa nu era buna sa se trezeasca pt ea. A si apa i-o dadeam din cana. Asa ca de la 1 an jumate doarme toata noaptea. Se trezeste acum cateodata sa faca pipi la olita. Si atat.
Eu cred ca, cel putin dupa o anumita varsta, copilul trebuie sa stie ca noaptea e noapte. Nu mancam, nu ne perindam prin casa. Chiar daca asta inseamna sa ii luam cu noi in pat. Eu pe a mea o las sa vina la noi in pat. Vine, ne luam in brate si ne culcam la loc. Dar sa ma mai trezesc la 3 ani pentru lapte, sau mai stiu eu ce, n-as mai f in stare.