Cum sa fac sa dorm noaptea
Raspunsuri - Pagina 2
narcisam102 spune:
:(
deci nu este nici un remediu miraculos....
nu are nimic la urechi, sau la burtica...am fost cu el si am facut deja analize si consultati.
Nu exista nimeni care sa ne ajute...parinti sotului meu sunt plecati din tara iar ai mei lucreaza si vin seara obositi. O bona nici nu se pune problema pt ca amandoi suntem bugetari.
Eu asi sta linistita cand el doarme dar problema este ca mai trebuie sa si sa spal, sa fac mancare, sa calc sa fac curat si tot ce mai trebuie.
Bineinteles ca nu il las sa planga. Imi iubesc copilul extrem de mult tocmai de aceea incerc sa vad daca gresesc pe undeva si unde anume e aceasta greseala.
Problema e ca si ziua e la fel de plangacios...daca te joci cu el e ok...daca nu e jale. Dar cine mai spala, face mancare si restul????!!
gavandor spune:
Draga Narcisa, dupa cum ti-au zis si celelalte mamici pana acum, fiecare copil este unic, asa ca experientele noastre iti pot fi mai mult sau mai putin utile iar solutii miraculoase nu exista. Daca esti sigura ca bebe este sanatos, asta insemnand ca ai fost cu el la pediatru si i-a facut un control amanuntit complet, poate ca pur si simplu vrea sa fie langa tine, simte nevoia mai mult ca alti copii de mami langa el si de atentie. Este la varsta la care a iesit in bebelushenia cea mai mica, incepe sa descopere lucruri si poate are ceva temeri, chiar daca e asa de micut. In plus, daca ar fi sa credem ce se spune, te simte si pe tine ca esti obosita si agitata si asta il agita si pe el. Sfatul meu este sa ai mare grija de tine. Incearca sa fii un pic egoista, trebuie sa fii in forma f. buna pentru a avea cat mai bine grija de el. Asta inseamna ca ai mai putea rezolva din treburile casnice si altfel decat singura si zilnic. Ma gandesc ca nu speli zilnic, nu? Mancare poti face azi ceva sa ai 2 zile, a doua zi stai cu puiutul sau dormi si tu un pic. In week-end ar putea trece mama ta sa te ajute cu calcatul si chiar cu gatitul iar sotul tau poate da si el cu aspiratorul, mopul etc. Deci iaca-ta deja mi se pare ca ai eliberat o gramada de timp. Invata sa lasi si pe altii sa faca ceva, sa nu mai faci tu totul, si astfel te vei putea odihni si tu ceva spre binele tau si al puiului tau. Hai sa ne povestesti noutati de bine!
adra_bell spune:
eu n-am intalnit copil mic care sa doarma o noapte legat, desi am auzit ca ar exista. Fii-mea s-a trezit noapte de noapte pana pe la 1.8 ani (au fost cateva exceptii de neluat in seama). Cele mai dese treziri au fost intre un an si un jumate, o medie de 5 pe noapte si era alaptata si numai eu o puteam linisti. Ba ca-s dintii, ba ca e mersul, ba ca e vorbitul, ba ca-i e foame.
Incearca sa dormi ziua langa copil, daca-ti surade ideea ia-l si noaptea cu tine-n pat, de lapte praf nu ma pronunt, sunt pe dinafara.
Succes, va creste si va veni si noaptea aia odihnitoare!
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
EllaX spune:
narcisam102, ceva-ceva tot vrea bebe al tau sa spuna, de se trezeste asa de des. De la dinti ar putea fi, dar e cam de mult... Cand nu era racita si nu-i ieseau nici dintii, Ana mea se trezea asa in doua situatii: cand ii era cald (asta era maaare problema, cel mai bine dormea si doarme la 18 grade... sau mai putin; ne-am prins greu) sau cand era prea obosita. Oricum, fata mea a dormit toata noaptea de la 4 la 5 luni, apoi absolut accidental, pana pe la 2 ani. Pana au iesit toti dintzucii, au fost foarte multe nopti asa cum le descrii tu. Si Ana dormea 15 - 30 min (mai degraba 15), de 3 ori pe zi, la 6 luni. Si nu statea singura deloc ziua. Si dupa ce adormea, nu puteam face mare lucru, ca se trezea - dushul era tabu, ala o trezea cel mai repede.
Ce am facut eu: am atipit de cate ori adormea ea (15 min, da' ce bine picau!). Am facut dush cu ea in baie - in balansoar, in scaunel de masa, mai tarziu - cu ea langa cada, uitandu-se cum ma clabucesc. Am facut mancare cu ea langa mine: in scaunel de masa/pe jos - ii dadeam sa miroasa condimente, ii dadeam sita pt paste, cate un mar, o portocala, o lingura, un castron. Se distra de numa'. Intindeam rufele cu ea langa mine sau printre picioarele mele - acum stie extraordinar de bine cum pun rufele pe uscator. Stateam la calculator cu ea; asta mi s-a parut greu. Datul cu aspiratorul i l-am reportat sotului. Vasele le spalam o seara eu, o seara sotul (ma apuca disperarea cand ajungeam la cele 7-8 biberoane!). M-am mirat si m-am bucurat cand am vazut ca fetei mele ii place mancarea facuta de vreo 2-3 zile, nu cea proaspata - si acum e la fel - si am facut si pt ea mancare mai rar. Pentru noi gateam o data pe saptamana, in rest improvizam/mancam ce apucam. Spre deosebire de tine, eu am ramas cu 20 din cele vreo 27 kg puse in sarcina, cu toate n-am avut niciun ajutor si, de multe ori, eram zile in sir eu cu fata si atat. Apropos, mi se pare muuult 35 kg in doua luni - nu cumva si-a bagat coada si o depresie postpartum? Ca ar fi pacat sa nu-ti dai seama la timp, tu suferi, copilul te simte si se agita, tu suferi si mai tare - si gata cercul vicios.
Ideea e sa supravietuiesti pana trece perioada asta. Sa stii ca mai dureaza (pana ies toti dintii), dar sigur-sigur trece. Si va incepe sa se tarasca prin casa, sa-ti povesteasca, sa cante, sa umble, sa danseze - o sa fie tare frumos! Acum ii e greu si lui bebe - care nus tie altceva decat sa te cheme, cand nu-i e bine si ar vrea sa-i fie - si tie. Oricum, intre scos copilul de doua ori pe zi din casa si scos copilu o data+dormit cu el, o data, eu as alege fara remuscari ultima varianta, pana te mai odihnesti.
Eu nu cred ca este mama care sa fi ramas calma si senina tot timpul, cand era nedormita. Toate am plans, toate am avut zile in care nu ne venea sa ne dam jos din pat, multe (eu - sigur da) s-au mai uitat stramb si la copil, cand nu vroia si nu vroia sa fie altfel decat bebelus plangacios, nesomnoros si disperat dupa mama. Toate am mai sarit peste cate un dush si peste cate un epilat. Nu-ti spun cum arata casa mea si in zilele astea!... Curat in baie este, vasele si hainele si asternuturile de pat sunt curate, restul... cand o creste copilu' si n-o mai vrea sa isi petreaca timp cu mine. Deocamdata, in seara asta a primit 20 povesti (scurte) si a fost extrem de multumita!... Evident, vasele nu le-am spalat, inca.
300 spune:
narcisa, in wrap, ombuhimo sau mei-tai, dar chiar si intr-un sling, copilul poate fi tinut pe spate sau intr-o parte spre spate. De cumparat, aceste accesorii nu sunt foarte ieftine, ajung lapeste 100 RON< dar un marsupiu de fira e mai scump, zic eu. Si bebe e fericit, tu esti mai libera.
sa stii ca nici eu nu am niciun ajutor de la rude sau parinti, care nu stau in acelasi oras. Ce fac eu: gatesc seara cand vne sotul si sta cu anda, in general o data la 3 zile. O parte destul de serioasa de curatenie ii revine sotului, nici sa vreau nu pot eu face tot. Apoi am fost la serviciu vara trecuta o luna si nu spun, m-am simtit ca in vacanata, deci faza cu vin de la serv sunt obosit nu tine, si oricum si el stie ca mi-e greu si ma ajuta de cate ori il rog si mai nou fara sa-i spun eu ceva.
Facturi si restul platesc si fac cand pot.
Nu imi fac niciodata planuri care sa implice activitati la anumite ore, ci mai degraba imi propun ca saptamana asta sa platesc curentul, etc. Si ce nu reusesc intr-o fac in ziua respectiva fac in alta daca mi se mai pare important. Pot spune cu mana pe inima ca de cand nu mai am asteptari de wonder womman din partea mea reusesc sa fac mai multe si mai bine si sunt si mai odihnita, desi tot uituca si cascata sunt per ansamblu si plina de lapsusuri :).
Nu-ti imagina ca nu ma ai doare spatele sau nu imi mai este somn, ba da, dar beau cafea, mai dau cu diclofenac si stiu ca spre 3-4 ani se mai normalizeaza lucrurile. De altfel si acum, la 1 an si 11 luni, pot sa ma laud ca am prins totusi in ultimele saptamani si 6 ore dormite legat. Pe la un an si putin am reusit sa dorm legat 4 ore in prim jumatate a noptii, daca se poate spune asa, ca fata mea se culca foarte tarziu :).
Incet-cet iti revii si, ce e mai important, deja pe 8-9 luni incepi tu sa te acomodezi cu somnul asta fragmentat si descoperi niste resurse de auto-odihnit de care habar n-aveai ca exista.
Hai, curaj, o imbratisare si mergi inainte. Momente proaste vor mai fi, dar mai si trec.
narcisam102 spune:
Probabil ca m-am ales si cu vreo depresie postnatala. Habar nu am. Dar am fost la doctor, mi-am facut toate analizele si sunt bine. Sincer m-am saturat si de doctori toti ma intreaba..."si nu este chiar nimeni care sa va ajute?!" ei bine NU. Nici sambata nici duminica nici cum.
Sotul meu ma ajuta si el saracul. cum vine de la munca se spala si trece la schimbul 2 -statul cu copilul. Da cu aspiratorul, spala baia. Dar de spalat si calcat...chiar am zilnic. Azi nu am avut pt ca duminica nu spal...in rest...zilnic. Mancare macar la 2 zile tot trb sa fac. chiar daca da el cu aspiratorul tot mai dau si eu dimineata o matura, cu mopul ufffff gresia, faianta si toate cele.
S-ar putea sa fie cam cald in dormitor sunt 26 de grade dar nu pot sa las geamul deschis la copil peste noapte dar lasam usa deschisa si un geam de la sufragerie.
Deci asta o sa fie viata mea de acum incolo???!!!
Asa o sa faca ani la rand??? Doamne si e asa un ingeras cand e linistit si cand doarme....
Burtocika spune:
Daca o apuci pe panta asta, raspunsul este DA, asa o sa fieviata ta zilnic de-acum incolo, pana face copilul 18 ani, si pe urma tot asa, pentru ca vei fi uitat sa traiesti !
Asta nu e viata !!!
Tu esti singura, fara ajutor (ma rog, sotul saracul face ce poate, dar tot raman destule) si speli si calci in fiecare zi ??? Nu te supara, dar de ce ??? Eu nu inteleg in ruptul capului de unde se strang atatea rufe ... Poate oi fi eu mai imputita Tu porti bluze / treninguri / pantaloni / pijamale / asternuturi / prosoape o singura zi, pe urma le dai la murdare ? Eu astea le schimb in general o data pe saptamana, asternuturile chiar la 2 saptamani ... Iar pe bebe nu-l schimb in haine noi in fiecare zi, pentru ca pur si simplu nu mi se pare ca se murdaresc, ei cand sunt mici nu transpira si nici nu dau cu mancare pe ei daca esti un pic atenta si le protejezi.
Sfatul meu este sa-ti reorganizezi viata si prioritatile, pentru ca altfel o sa innebunesti incercand sa fii femeia perfecta !!! Copiii se trezesc noaptea mult si bine, fii-mea si la 4 ani se trezeste in fiecare noapte, fara nici un motiv anume, pur si simplu se trezeste si vine la noi in pat. Si eu m-am chinuit 4 ani s-o lasa sa doarma singura - chinul a fost pentru noi, pt ca trebuia sa ne sculam din patul nostru de 2-3 ori pe noapte sa ne ducem la ea sa-i dam apa, lapte sau doar s-o linistim cand visa ceva urat. Pana la urma tot la noi in pat a ajuns, dar macar avem primele 4-5 ore de la inceputul somnului linistite ... Si eu adorm foarte greum, dupa ce ma trezesc ...
Referitor la motivul trezirilor, nu prea stiu ce sa-ti spun ... Poate fi si oboseala, incearca sa-l lasi si ziua sa doarma, fata mea dormea in 3 reprize la 6 luni peste zi, si mie mi se pare cam putin cat doarme ziua. Si ala este un timp pe care il poti folosi pentru tine ! Parerea mea este ca nu se satura seara, de-aia vrea lapte peste noapte; si intri intr-un cerc vicios, pt ca lui ii place mai mult laptele pe care stie ca-l primeste noaptea decat mancarea pe care o primeste ziua Mananca ziua sau e mai mofturos ? Fii-mea asa era, ar fi stat toata ziua nemancata, numai ca sa-si primeasca portia de lapte seara; si evident ca noapte se trezea si-si cerea lapticul.
Daca e mofturos si ca sa-i mai distragi atentia, am sa-ti dau un sfat pentru care probabil o sa-mi atrag dezaprobabrea altor mamici: incearca sa-l pacalesti cu reclame sau desene animate - vezi ca exista un post BEBE TV cu desene foarte simple, special pt bebelusi. Eu am fost in extaz cand l-am descoperit, m-am putut desprinde de langa bebe sa-mi mai fac din treburi, altfel era gramada dupa mine !!! I-l pui cand il vezi ca da semne de oboseala, are un efect "hipnotic" si il ajuta sa doarma ...
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
adra_bell spune:
Narcisa, curaj, si noi ne crestem singuri copilul, abia acum, cand se apropie de trei ani a stat pentru prima data fara noi, adica a iesit cate o ora cu bunicii la plimbare, timp de 3 seri la rand:)
Organizeaza-te, nu-mi dau seama cum de calci in fiecare zi, eu calc saptamanal si spal la 3 zile.
Ia-ti un sling cum ti-a zis Ramona, pui muzica, dai cu mopul si il tii pe bebe in sling.
Eu o luam pe fii-mea la bucatarie cand gateam, o puneam in scaunelul ei, ii puneam niste faina, ceva, pe masuta si mai vorbeam cu ea, ii mai cantam.
Va fi din ce in ce mai usor pe masura ce bebe creste, ai sa vezi.
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
emanouela spune:
narcisa timpul le rez pe toate....al meu asa a facut pana la 1 an ....am incercat si eu sa aplic acea metoda cu ceaiul....nu a mers asa ca am renuntat....da-i puiului lapte...al meu uneori se trezea si avea chef de joaca noaptea...nu e idee buna sa nu il lasi sa doarma ziua...nu il lasa sa doarma multe ore legate dar el la varsta lui trebuie sa doarma. eu nu il luam in pat cu mine decat spre dimineata, daca era cazul...lasa-l sa se si mai foiasca in patutul lui noaptea, daca nu plange, trebuie incet incet sa se obisnuiasca sa adoarma singurel dupa fiecare ciclu de somn...al meu pana la 11 luni jumatate se trezea la 5-6 DIMINEATA de parca avea job...in rest adormea in brate si il puneam in patut, daca se trezea cand il puneam in patut iar repetam operatiunea...am incercat sa nu ii cedez si acum ma bucur ca nu am facut asta....are 1 an si 2 sapt, doarme singur in camera lui, si avem si nopti cu cate 12 ore dormite cap coada....nu recomand luatul si obisnuitul in pat cu tine....dupa ft ft greu se desprinde...cunosc cazuri cu copii de scoala care nu vor sa doarma decat cu parintii in pat...crede-ma ca acele cupluri resimt asta, intervine lipsa de intimitate, de comunicare...pt ca nici in pat nu mai poti vb, ca sa nu mai zicem de sex cu sotul.... multa tarie si cafea si nervi de otel....si nu te distruge, ia si mananca si cand doarme el ziua, fura si tu somn
gavandor spune:
Dupa cum bine vezi, toata lumea e de parere ca organizarea trebuie "reorganizata" Nici eu nu inteleg ce speli si calci zilnic, dar cred ca tu trebuie sa intelegi un lucru: daca vei continua asa, vei cadea de epuizare, si la propriu, si la figurat, poti ajunge si la spital, Doamne fereste, si atunci cine o sa mai aiba grija de bebe???? Gatitul asta ia o gramada de timp, acum vara ar mai merge si salate, un sandwich, invata sa fii un pic "lenesa", si pentru tine, dar mai ales pt. bebe. Tu trebuie sa ai mereu gandul ca trebuie sa fii sanatoasa si in forma sa-l poti ingriji pe bebe, el este pe primul loc, pe urma orice altceva. Mai lasa calcaltul ala, ca nu o fi sfarsitul lumii daca dormiti pe cearceafuri necalcate, eu am fetita de 7 luni si putin si ea m-a ajutat sa descopar marea placere a dormitului pe cearceafuri necalcate, sa stii ca e chiar mai placut asa Si nu cumva speli de mina lucrurile lui bebe?