talonete pe comanda-unde?

talonete pe comanda-unde? | Autor: axxxa

Link direct la acest mesaj

Buna seara
Stiti cumva daca si unde pot face niste talonete pe comanda? Copilul are indicatie de la pediatru pt incaltaminte cu caramb si taloneta neaparat. N-am gasit asa ceva, pt ca la marimea lui, 27-28 nu se mai fac incaltari cu taloneta, aceasta se pune de obicei la cei mici. N-am gasit ce imi trebuia nici la Andy Shoes de la Obor. Alte sugestii?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns light spune:

Noi am facut talonete la comanda, ce-i drept cu multi ani in urma, la spitalul Budimex. Acum 5 ani, era o sectie a spitalului intr-o cladire undeva in spatele spitalului. Imi pare rau ca nu am detalii mai exacte, dar poate reusesti sa gasesti cladirea.

my deviantArt Gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu79 spune:

Noi am facut acum 2 ani la un atelier langa Gara Obor.Cum vii dinspre centru, inainte de gara, pe partea stanga , la parterul unui bloc era.Am fost acolo cu copilul si i-au facut pe masura dupa indicatiile retetei.
Eu am fost tare multumita de ce a iesit.Sper sa mai existe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasilv spune:

Buna,
Eu i-am facut si ghete si talonete la Ortopedica (http://www.ortopedica.ro/).Au fost facute super bine, nu am avut nici o problema cu ele. In schimb noi nu am putut folosi talonetele deoarece erau destul de inalte si daca le bagam in pantofi nu ii mai putea incalta (nu mai incapea si piciorul). Poate ar trebui sa te duci direct cu perechea de incaltaminte si sa iti spuna ce se poate face.
Succes!

anca, mami de Vladut... 06.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu mi-am facut la Ortoprofil, in Tg Mures, dar vad ca au puncte de lucru in aproape toata tara.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxxa spune:

Multumesc pt raspunsuri!
Noi nu avem reteta, ne-a zis doar sa cautam incaltari cu taloneta, caramb si talpa f flexibila, iar la marimea lui n-am gasit ceva care sa intruneasca toate conditiile. Asa ca m-am gandit ca taloneta se poate adauga. Am vazut ca cei de la Ortoprofil au aprentare plantara computerizata, ceea ce mi se pare f ok, nu ti le face dupa ochi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yuppy spune:

Noi am facut talonete cu amprentare digitala pe langa Spitalul Foisor, iar inainte ii faceam ghetute ortopedice si talonete la Budimex, in spate este centru de recuperare, si acolo se fac si ghetute, orteze, etc. Am avut reteta, si am platit decat o diferenta, restul a suportat casa de asigurari. Aveam si o lista cu mai multe centre...daca iti mai este de ajutor, o pot cauta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

Draga mea,
Pediatrul isi poate da cu parerea cu privire la necesitatea talonetelor... si atat. In mod normal, trebuie sa-ti dea o trimitere la un medic ortoped si doar acesta sa-ti recomande tipul de taloneta, de incaltaminte, etc. de care are nevoie copilul. Abia dupa aceea poti merge la o firma de profil, care construieste incaltaminte ortopedica dupa reteta ortopedului.

Eu am fost cu fi-mea la mai multe firme si am facut ghetute, cei de la Ortopedica (langa Foisor) si cei de la Biaggi (langa Gara de Est) mi s-au parut ok.

Talonetele sunt aplicate diferit pe talpa incaltamintei in functie de problema de mers. Unele sunt aplicate in "secul" piciorului, altele mai la varf, etc. in functie de modul in care trebuie corectat piciorul.

Deci, parerea mea este sa ceri de la pediatru o trimitere la un medic ortoped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxxa spune:

Da, am fost la ortoped, am scris din greseala pediatru, dar era medic ortoped, am fost pt ca calca pe latura interna a piciorului. Insa nu mi-a dat reteta, a zis ca nu e nevoie de ghetute din acelea speciale, pe comanda, ci sa-i iau din comert incaltaminte obisnuita, dar cu aceste caracteristici: caramb intarit, taloneta si talpa flexibila. Nu am gasit asa ceva, ci doar 2 conditii din 3.
Deci m-am gandit ca se poate aplica taloneta, dupa amprentarea digitala a piciorului si a mersului. O sa sun maine sa vad ce rezolv.
Multumesc inca o data.

Mergi la inceput