In cerc vicios :( AJUTOR
Raspunsuri - Pagina 9
marius spune:
rrox3 - sunt de felul meu un om pragmatic. Pe scurt asa cum am precizat discut DOAR din punctul meu de vedere, doar experienta mea. Cat despre Politie si/sau armata asa cum ai sesizat este o realitate nu o fictiune si din nefericire necesara. Nu discutam aici de a fi sau nu politist pentru un copil DAR discutam de realitatea conform careia exista ca si exceptii totusi cazurile in care uncopil sau mai multi, un parinte sau mai multi au o viata care decurge lin de la sine fara impuneri si/sau restrictii. Nici macar aici nu putem generaliza diferenta este nu in inexistenta restrictiilor ci mai degraba in ce masura sunt autoasumate, autoasimilate. Clar exista exceptii dar social sau generic nu discutam stricto senso de exceptii ca si cum ar deveni regula oricat ne-am dori. Asa incat realitatea traita de mine, experienta pe care o am la cei 42 de ani in conditiile mentionate undeva mai sus ma determina sa raman la general nu la particular.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
rrox3 spune:
Marius sigur ca ne raportam pragmatic la prezent, dar e in puterea noastra sa progresam. Orice exceptie se poate generaliza, incet, incet, mai ales cand reprezinta o atitudine, un mod de a trai si de a-ti creste copiii. Si mai ales cand apar tot soiul de studii si cercetari care valideaza reala functionare a acestor exceptii - care sunt exceptii doar ca raspandire, nu si ca eficienta.
Multi ani inainte!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Denizel]Asa cum spuneam nu avem aceleasi referinte fata de proprii parinti. Tu consideri ca esti egala parintilor tai, eu nu consider ca as fi egal lor. Avem referinte diferite. Asta e. Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Marius, eu nu am reactionat la pozitia pe care ti-ai ales-o fata de parintii tai.
E dreptul tau sa te consideri cu o treapta (sau mai multe) mai jos fata de cine doresti.
In momentul in care impui cuiva pozitia ta pe o treapta mai sus, nu mai e vorba de tine, e vorba de cel/cei carora le-o impui.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
citat din mesajul lui Laura25 Daca eu intr-o criza de nervi ma urlu la copil, el de ce nu ar trebui sa aiba voie sa urle la mine, cand il enervez? De ce ar trebui sa fie total interzis sa ridice copilul tonul la parinte? Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
uf, de ce nu citesti ce se explica aicea? :))
Iti zise doar danimitzi: fiindca asa cum sotul e seful sotiei, parintele e seful copilului. Cine nu are butic, sa faca copil.
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui filofteia
Laura, nu era vorba de momentul in care tu urli si el urla ci de asta:
care nu este tot una! |
E simplu!
I-a spus asa lui mami, fiindca mami nu voia sa-l ierte si copilul era foarte afectat de asta.
denizel spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Eu vroiam sa spun ca la noi in familie eu nu am fost niciodata considerata egala parintilor, nuuu, nicidecum, eu eram cea mai importanta, mai presus de orice (deci si de ei), number one etc etc, ati prins ideea. Parintii mei de ex. nu se apucau sa manance un fruct pana nu-mi dadeau mie tot bolul sa mi le aleg pe cele mai frumoase, chiar toate, daca pe toate le vroiam; daca ziceam ca nu-mi place mancarea taica-meu sarea sa-mi faca cartofi pai, ca pe aia nu-i refuzam niciodata. Maica-mea ma cara in brate cand aveam 5-6-7 ani, pe motiv ca "am obosit". Deci rasfatz "peste limite". Nu m-au lovit absolut niciodata, nici macar asa...cu ziarul la fund (desi "moda" vremii era bataia cu furtunul de la masina de spalat; moda vremii era batutul copilului pe culoarul scolii, in fatza colegilor, "sa se rusineze", "sa stie de frica", "sa stie ce-i respectu' fatza de cei care l-au facut"). Am scris asta ca sa vedeti ca se poate, adica nu va scriu nici din pushcarie, nu sunt nici o nemernica egoista "fara limite", nu vin de la dezalcoolizare. Si eu, ca si anca_a, am avut zeci de ocazii de "a-mi face de cap", dar n-am facut-o din aceleasi motive enumerate de ea. Intentionez sa-i las fetei mele cel putin tot atatea amintiri frumoase cate mi-au oferit parintii mei mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 1 AN+4 luni Manole forever |
ce frumooooos!!!!!
denizel spune:
va multumesc pentru atentie . Am vorbit mult. Si singura :))).
Jasmin012 spune:
Nu
eu ma distrez, fiindca nu stiu cum reusesti sa surprinzi situatiile si nuantele exact cum sunt si sa-ti mai pastrezi si simtul umorului.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Marius, eu nu am reactionat la pozitia pe care ti-ai ales-o fata de parintii tai. E dreptul tau sa te consideri cu o treapta (sau mai multe) mai jos fata de cine doresti. In momentul in care impui cuiva pozitia ta pe o treapta mai sus, nu mai e vorba de tine, e vorba de cel/cei carora le-o impui. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
E dreptul fiecaruia sa faca cum considera.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa