America (210)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Sa inchei definitiv relatiile cu cineva. In sens brutal, vine de la dimensiunile gropii (8x6). Unii asociaza cu Las Vegas, unde (cica) conduci 86 miles in afara orasului ca sa te descotorosesti de individ.

Multi insa folosesc 86 cu sensul ca "gata, l-am taiat de pe lista mea".

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

Iulia, uite ce-am mai gasit despre 86 asta, in slangul barurilor:

http://en.wikipedia.org/wiki/Diner_slang
I know that American diners had a long list of number codes.
Eighty-six: "Do not sell to that customer" or "The kitchen is out of the item ordered". "To remove an item from an order or from the menu". Article 86 of the New York State Liquor Code defines the circumstances in which a bar patron should be refused alcohol or '86ed'...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Philipioara pe unde sunteti voi? Noi bisericim la greu, avem o biserica foarte draguta cu 30 de copii.. paradisul jocurilor acolo, plus o gradina de rai, swing, catei, vanticel, nici prea prea, nici foarte foarte, suntem happy cu ea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

suntem in ok, cea mai apropiata biserica e la 4 ore distanta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Andreea, nici eu nu bisericesc, dar in primul meu an de America am bisericit la greu, familia gazda era f bisericoasa si in plus nu prea era altceva de facut, toate activitatile sociale din zona erau in jurul bisericilor. Pentru mine era fascinant, ca pana atunci nu mai avusesem contact cu alte religii in afara de ortodoxa si catolica, asa ca mergeam pe peste tot cu familia gazda si colegele de scoala, la mormoni, la baptisti, la catolici, la adventisti de ziua a 7-a.. Mai tin minte si acum cantecele cu "My God is an awesome God" si "Families will be together forever" Aveau scoala de duminica co-ed pt. grupa mea de varsta, scoala de duminica pt. fete unde ne invatau cum sa ne pregatim pentru casatorie , potluck dinners, arts and crafts, iesiri la iarba verde, excursii de tot felul, am fost si intr-un road trip across the country, pana si discoteca aveau. Nu prea s-a prins nimik spiritual de mine, eu eram cu ochiul de antropolog

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu sincer nu stiu de unde i-a casunat asa cu biserica lui Philip, insa mi-ar parea rau sa-l dezamagesc. ma cam simt the ultimate sinner, nu ca n-as fi cert e ca sambata a inceput sa planga ca i-am promis ca-l duc la biserica si n-am facut-o. oops, mi-am zis, trebuie sa iau masuri. eu i-am tot povestit din biblie, i-am luat si citit toate cartile despre/din biblie de la biblioteca, ba in dallas, am inceput sa-i citesc si din biblie la hotel. azi-noapte m-am foit cu orele, tot incercand sa gasesc o solutie. AWANA asta e nedenominationala ('oi fi zis bine?), desi e gazduita de o biserica baptista, asa ca am zis ca sa incercam. e un fel de scouting religios, de parca nu-mi ajungea numai scoutingul normal :)
adriana, mai scoate mama tzatza din gura fetei si leapada-ne si noua ceva poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Vai fetelor ce m-am distrat la cuvintele voastre de la spelling.
Iulia, si totusi in ce context se foloseste "86" ...
I kicked his balls and I 86ed him off my list ? Hahahahah ...

P.S. Nici eu nu stiam cuvintele alea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

bey, dc asta mica aude (cind are chef) cind doarme pasitul nostru la orice ora ptr a o verifica (dc cum doarme spre exemplu), oare se pune? in afara de testul de hearing de dupa nastere nu i-am mai facut nicunul. miere sar'na de informatii, in afara de chestii cu label nu am facut nimic din ASL pina acum.
pe de alta parte dc nu l-as vedea pe Robert ca acumuleaza multa informatie (sa scrie, sa construiasca, sa match-uiasca) si ca-i place sa se joace cu copiii, m-as gindi ca cine stie ce boala are. bine uneori tot ma gindesc ca-i ceva in neregula ptr ca trebuie sa mentionez ca are aproape 4 ani. el nici pina acum nu pune prepozitii si conjuctii in propozitii.

Ramona, apropos de intorsul in europa. habar n-am cind si cum dar probabil ne vom intoarce. acum ne mai tin pe aici niste inertie, pretul caselor ca ne-a pus proasta inspiratie sa ne cumparam una inainte fix de tavalugul financiar. stateam si citeam deunazi discutiile voastre de coreeni, americani. etc. si ma gindeam la noi. in primul rind nu m-as duce sa traiesc printre ei nici batuta mar. mi se par asa de diferiti ca rasa fata de noi, si stiu ce vorbesc ptr ca cumva traiesc deja in asia aici in valea siliconului (indienii si chinezii sunt majoritari in zona). acum stiu ca voi cele de prin universitati puteti avea experiente diferite cu ei dar in general ei se poarta altfel (a se citi servili) cu sefii (dc le sunteti sefi) si apoi unde nu sunt majoritari sa impuna legea si stilul de viata e cu totul alta poveste. ma gindeam ca noi oamenii, unii dintre noi, tindem sa fim nostalgici dupa ceva ce-am lasat in urma. eu asa am fost dupa ce m-am mutat in Olanda (dupa 2 ani de Spania), apoi dupa NL, dupa ce m-am mutat in america. parerea mea este ca, ptr mine cel putin, nu s-a inventat locul ideal. incercind sa privesc situatia la rece imi dau seama si de minusurile europei. tinjesc un pic dupa spania, un pic mai mult dupa lucrurile mai bine aseazate in Olanda (desi atunci nu-mi dadeam seama), mai tinjesc dupa tinerete, dupa copilarie etc
ceea ce conteaza insa cel mai mult am deja. deci ptr moment nu stiu ce vom face si cind vom face.

Sinzi, moama ce copil multilateral dezvoltat ai! ma fac mica mica cind povestesti de el. bravo!! ai si lucrat cu el dar ai avut si material bun!
vindeti casa ? sau ce open house aveti?

Lia, cu profesoarele astea rele trebuie avut grija cred eu. dc un copil e mai nesimtitor asa, poate e un efect bun (eu chiar ma gindeam sa-mi dau primul mostenitor la o scoala mai dura anul asta (pre-k), pina la urma am lasat-o pe anul viitor ... de multe ori imi zic ca lui i-ar face bine o gradinita a armatei de fapt, sau mai bine zis o gradinita armata). dc insa copilul e mai sensibil sa nu-i faca mai rau aceasta atitudine. ajungi cu el unde nu ai vrut ... dar eu stiu ca tu deja stii si te-ai gindit la toate astea. oricum ramine de vazut ptr voi cum evolueaza. interesant insa ca in tara asta mai sunt astfel de profesoare. ma gindeam ca ele mai exista doar in persoanele invatatoarelor de 60 si ceva de ani din Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ia sa-i trimit eu un e-mail la teacher, sa ma lamuresc cum e cu spellingul.

Copiii astia vorbesc intre ei, de acolo vin intrebarile despre biserica. Aici toata suflarea este bisericoasa, asa ca inevitabil vine in discutie si la scoala.
Ai mei vor si ei la biserica, deocamdata cred ca acolo-i locul unde se vind mititei.
Lui Alex i-am zis ca-i liber sa mearga cind o fi mare, daca asta o fi his choice.
Eu am un fix cu bisericile cind calatoresc. Aici nu prea, desi la NY intram in diverse. In Europa intru in toate care-mi ies in cale, l-am terminat pe sot. Cum intram eu in cite o biserica, el era cu ochii dupa terase sa mai bea o bere. Ma ruga sa nu mai intru in atitea biserici, ca el nu mai poate sa faca fata la atita bere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Liris, stiu cum zici cu tinjitul asta. Printre asiatici ma simt si eu uneasy. Au aici niste scoli unde-i concurenta mare, dar sint 70% asiatici si cind ne-am uitat dupa casa am spus "pas" din cauza asta.
De trait o perioada eu as merge aproape oriunde, mai ales daca-i rost de facut bani. Chiar si de nu-i sa te imbogatesti din asta, mie-mi place sa bramburesc si este interesant sa vezi locuri, oameni si obiceiuri diferite. Daca e safe locul si ai acces la servicii medicale bune nu-i nici o problema.
Sorry ca sinteti stuck cu casa, dar poate intre timp prindeti radacini pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Ramona

Liris, mi-a placut f. mult cum ai scris. Eu mai tanjesc dupa Brazilia, sota-miu dupa California - are legatura in parte cu locurile in sine, dar, cum zici tu, poate si mai mult cu etapa din viata noastra cand am trait acolo, tineri, fericiti, fara griji, inconjurati de oameni misto. Insa stim si noi ca nici in locurile astea, si de fapt nicaieri, nu da totul cu plus. Si aici, vorba ta, avem ce-i mai important. Poate mai incercam totusi o Australie sau pe undeva pe coasta dalmata asa mai pe la pensie

Lai

Mergi la inceput