America (210)
Raspunsuri - Pagina 10
lai spune:
Mi-am adus aminte cu 'large pet'-ul - nasi'mea cand fu sa viziteze cu barba'su in urma unei oferte de job in New Jersey - nu mai stiu exact ce statut aveau, cred ca erau logoditi, cert e ca nu erau casatoriti, da' erau impreuna de aproape un deceniu oricum - aia ii scriau e-mailuri referindu-se la "your friend"
Iar io cand eram in grad school in California am prins la un moment dat un fellowship si-am vrut sa ma car dupa barbat care plecase la postdoc. El era boyfriend pe vremea aia, dar io le-am explicat adviserilor ca m-am logodit si musai sa merg dupa fiance e, s-a nimerit, ca fo doi ani mai tarziu chiar ne-am logodit. Da' e posibil sa fi fost mai mult in capu' meu conservatorismu' decat in al lor, ca m-am gandit io ca suna mai bine fiance
Lai
iulianm spune:
Pe de alta parte, in vreo 15 state (parca, plus Washington DC) functioneaza common law marriage, deci problem solved, fara "large pet' or 'friend'.
Noi doar discutam de mormoni, Panteruta vrea sa dezbata citeva din problemele majore de aici, amu' ia pina nu naste
Eu am ramas impresionata de citi mormoni sunt in Hawaii, au si universitate in Oahu (Brigham Young-HI), la care vin multi din restul insulelor. Accepta si non-mormoni, parca tuitionul e mai mare in cazul asta.
lai spune:
Iulia, da, nu'sh cum au ajuns acolo. Poate au avut misionarii lor un succes deosebit pe-acolo. Sau poate cand i-au ajuns non-mormonii din urma prin UT si ID, or fi fost unii care-or plecat si mai la vest.. Cand eram la mormoni aveam o cunostinta care tocmai terminase liceul si era foarte excited sa plece la BYU - Hawaii. Dupa cateva luni s-a intors, fusese prea mult pentru ea. Pan' la urma s-a dus la BYU-ul din Utah, acolo s-a simtit mai in elementul ei.
Lai
iulianm spune:
Misionarii au avut mare succes in multe din insulele Pacificului. Eu nu inteleg cum, insularii sunt asa de laid back si fara restrictii. Aproape de universitate au un templu mare, sunt activi in continuare. Si au creat the Polynesian Cultural Center, ca un muzeu pt insulele din Pacific, enorm, in aer liber [cam touristy though]. La Centrul asta lucreaza, majoritar, studentii de la BY-HI. Am fost si noi la un show, mama ce danseaza insularele astea!
De as gasi job, miine m-as sui in avion back to HI
sinzi_ana spune:
So....Koreea sigur nu-i de mine...barbati "nu's urati"...nici masaj sau semne pe sub masa nu primesti....mai bine p-aici...!!!
Pitu...ca mare discriminare!!!!!
blackpanterro spune:
Iulia, or fi ei putini in California dar au strans 40 de milioane de dolari pt campanie. Ai vazut reclamele platite de ei, au bagat hispanicii si negrii in sperieti cu ele, ca daca se accepta same sex marriage "the gay" se va raspandi peste tot.
Nu au fost ei singuri, au fost ajutati si de National Organization for Marriage, o organizatie crestina(nu liderul astora a fost cel care a fost in vacanta in Europa insotit de un tanar de pe rentboy.com? - nu mai retin dar ideea e ca astia cu religia lor nu stau deoparte si isi vad de viata ci se baga mereu in politica incercand sa schimbe drepturi si libertati)
Amenda aia a fost frectie la picior de lemn pt ei, $36k castiga de la un om odata, daca te gandesti ca Glenn Beck de ex doneaza 10% din venitul lui anual de cat? 35 milioane?
Nenea ala e Brad Pitt corean? :D nu comentez ca nu cunosc :)
Lai, io m-as duce in Japonia numai sa vad barbati purtand man bras! :)))
http://www.weirdasianews.com/2009/08/13/japanese-manbras-manboobs-required/
Adriana 41 weeks Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
iulianm spune:
Panteruta, once again, merci pt informatii Intotdeauna e interesanta parerea de pe partea cealalta de ocean.
40 milioane dolari pt un stat precum California nu reprezinta mult, sub $1.5 (un dolar jumate) per capita. Nu am vazut prea multe reclame, sustinatoare au ba, din simplul motiv ca prop8 campaign se desfasoara in California.
Legat de alegatorii Latino/Hispanic si African American, chiar presupunind ca ar fi fost speriati (ceea ce e absurd, avind in vedere ca orientarea gay nu se limiteaza doar la populatia alba, ca African Americans sunt in marea lor majoritate sustinatori ai partidului democrat, etc.), cifrele arata o importanta diminuata. Alegatorii Latino/Hispanic reprezinta 14% din populatia votanta, Afro Americans reprezinta 7%. E mult mai avantajos sa te focusezi pe speriatul votantilor albi si asiatici (68 si respectiv 7%). Grupa cea mai pro proposition8 este reprezentata de populatia alba, grupa de virsta peste 65 de ani, care merge regulat (saptaminal) la biserica (cu subgrupa avind vederi conservatoare si orientare republicana; virful il reprezinta populatia masculina a acestei grupe).
Proposition8 se voteaza de catre californieni. Tot ce poti face tu (sau eu) este sa donezi pt partea care ne reprezinta ideile. Si inca ceva, tu ai fost in California? Ai vizitat San Francisco? Eu gasesc ca vazind cum e la fata locului ajuta intelegerea situatiei. Batalia legata de prop8 nu e incheiata. It's an ongoing process.
Daca ti-am dat impresia ca sustin prop8, iti spun ca impresia este gresita. Nu o sustin, dar evit sa combat in mod violent ori agresiv.
Nu am nimic cu mormonii (ori altii ca ei), atit timp cit isi mentin conservatorismul in ograda proprie. De ies la drumul mare, exista pirghii legale care pot si si trebuie puse in miscare pt a combate orice fel de extremism.
Yeah, actorul respectiv a fost decretat "the most handsome" in South Korea. Ca tot se interesa lumea de coreeni handsome
Anyway...in caz ca-mi pica Internetul iar, iti urez nastere usoara miine! Tin pumnii!
blackpanterro spune:
LOL, parerea de peste ocean a unui American nu conteaza? numai pt ca e peste ocean? ptiu noroc ca "now the they have the internet on the computer"(Homer Simpson) si suntem si noi la curent cu ce se intampla :)))
Adriana 41 Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro LOL, parerea de peste ocean a unui American nu conteaza? numai pt ca e peste ocean? ptiu noroc ca "now the they have the internet on the computer"(Homer Simpson) si suntem si noi la curent cu ce se intampla :))) |
N-ai inteles, bineinteles ca conteaza. Dar este puternic influentata de mass media, adica ziarele, canalele tv la care are acces/abonament, si da, informatiile citite pe Internet. Get the idea? "citite".
blackpanterro spune:
"Nu am nimic cu mormonii (ori altii ca ei), atit timp cit isi mentin conservatorismul in ograda proprie."
Inca o data si gata, tot ce vreau eu sa spun e ca nu isi tin conservatorismul in ograda proprie ci incearca sa impuna altora stilul lor de viata, hence Prop 8.
La fel e cu toata hoarda de Tea-Baggers, incearca sa schimbe legile, vezi Arizona si incercarea de modificare a Amendamentului 14.
Multam de urari, o sa fie naspa ca e cezariana si numai ce aflai ca imi fac aia si clisma, poate ma scot cumva din beleaua asta :D
Adriana 41 Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani