Fetele IB (2)
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
otilia.anya spune:
Buna dimineata,
Intru mai greu acum pe calculator pt ca e in "carantina".
I-am interzis Anyei accesul la el,deci prin urmare si noi ceilalti.
Devenea foarte violenta dupa ce se uita la desene (destul de cuminti ,zic eu),nu ne mai intelegeam de niciun fel.TV nu avem,asa ca acum ne ocupam unii de ceilalti mai mult.Chiar avem mai mult timp liber.Se joaca mai mult din propria initiativa ,are pofta de diverse activitati.Inainte nu vroia nimic sa faca,vroia nonstop desene.Nu-i ofeream mai mult de 1h juma,dar se pare ca devenea cu totul neintelegatoare.
Acum e mult mai bine.Nu zic ca nu am sa-i mai pun deloc desene,dar astept sa-i(ne) treaca perioda asta dificila prin care trecem.
Am fost si la psiholog cu ea.Devenise o intreaga nebunie relatia noastra.Mult stres,nervi,pedepse,istericale( de ambele parti).
La psiholog,din pacate nu s-au rezolvat multe.Stiam ca este o fire energica,ca are nevoie de activitati cat mai multe si variate,dar sunt si eu om,fac ce pot si cum pot.Nu pot fi non stop la dispozitia plictiselii si nervozitatii domnisoarei.
Asadar,revenind la psiholog,nu mi-a placut ca a vrut sa-i administrez calmante,fie ele si naturiste.Oare gresesc,trebuia sa ma conformez?In plus de asta,mi s-a parut ca ne-a dat si o lista lunguta.Pe langa viroza care o are acum(vesnica tuse) sa-i mai dau si nebuniile astea?Si anume :tonotil,omega 3,sedatif,tinctura tei argintiu,mentant,si inca unul nemtesc(dar nu stiu denumirea-asta nu e chiar naturist),toate astea timp de 3 luni cel putin.
Acum deocamdata ne e bine.M-am mai calmat si eu,am mai iesit in lume,am mai rupt rutina casei.Ne-am facut program zilnic scris(ca sa nu uit)de activitati cat mai variate si placute tuturor membrilor familiei si nu numai domnisoarei.Asta a fost si sugestia psihologului,lucrul pe care il stiam,dar IL UITASEM.
De sarcina nu m-am ocupat de loc,uneori chiar uit.Car diverse chestii grele,alerg prin oras dupa una alta,nu amnanc deloc sanatos.
Stiu ca nu e bine,dar nu stiu ce am...
Ecografie fac peste 2 sapt ,poate aflu atunci si sexul bb-ului.
Voi cum mai sunteti?
Diana,va doresc sa scapati de ghinioane si sa auzim numai de bine.Alex cum mai e,a reanceput gradinita?Dragul de el
Cu mii de scuze pt intarziere, ii doresc lui Mihnea LA MULTI ANI FERICITI!
Si Martei MULTI ANI TRAIASCA!
Va sarut cu drag
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
diplodocus spune:
OTI- hai, ca dupa ce adoarma Anya ( daca nu adormi si tu cu ea) poate mai reusesti sa dai o veste...
Si eu am observat ca desenele sunt ca un "drog" eu nu il las zilnic, dar el cere oricum
Psihologul ti-a dat tratament? Sau psihiatrul?
Poate te ajuta Ilena su sfaturi despre medicamente, cred ca ea se pricepe cel mai bine...
Noi suntem tot pe langa casa
Saptamana asta trebuie sa hotarasc daca fac sau nu un master ( in Dependenta si gestionarea Serviciilor Sociale) e cam scump dar...util...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
Oti,
Nu stiu ce sa zic de problemele voastre, sper sa fie mai bine acum dupa "taierea" desenelor. Va tin pumnii sa va intelegeti cat mai bine (nu spui nimic despre relatia ei cu tati, si cu el se comporta la fel, cu nervi si istericale?)
Eu n-am mai scris ca n-am ce sa scriu, n-am rezolvat nimic din ce am fi vrut, s-au intins si s-au taraganat toate, nu avem semnat nici macar contractul de credit pentru casa... Alex e tot la bunici (am convenit impreuna cu el ca il aducem direct la casa, nu mai vine la bloc), a terminat terapiile dar din ce am inteles la evaluarea de la IML (facuta pe finalul terapiilor) inca avea probleme la modul in care calca (nu pune bine calcaiul). Week-endul asta mergem la el, o sa studiez si eu problema si luam o decizie ce sa mai facem in continuare (alte terapii? de care? nu stiu ce l-ar mai ajuta in faza in care e)... ma aflu intr-un moment in care astept pur si simplu sa treaca zilele, nu mai am nici un target in nici un domeniu, nu mai vreau sa se intample nimic, nu ma astept la nimic - nici bun, nici rau... am si la serviciu o perioada care nu imi place, tot felul de prognoze si pronosticuri pentru anul viitor, multa lume stresata care ma agita si pe mine si eu ma straduiesc sa raman in calmul meu..., si mai scrieti si pe-aici din cand in cand, macar un "noi suntem bine"
Diana de
Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)
diplodocus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diana_jors![]() ![]() Diana ![]() ![]() Alerg 42 pentru o sansa "When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley) |
Noi suntem bine :)
A inceput toamna si aici, cu ploi...
Am inceput sa facem foc in semineu si e ... foarte placuta atmosfera in casa
Eu am facut ...racituri ( piftie) pentru prima data, si sunt multumita cum a iesit
![](icon_smile_big.gif)
Cu casa, si noi suntem blocati , cel putin pana in decembrie ( depindem de un act pe care nu il avem inca), asa ca , sunt putin cam demoralizata....cum zicea Diana, de taraganeaza foarte mult lucrurile...
![](pupic.gif)
ileana_a spune:
si noi suntem bine :)
Marta e fetita pe care am visat-o, cuminte si linistita (cel putin deocamdata) Ma ingrijoreaza putin faptul ca i-a aparut o pata rosie sub un ochi, mi s-a zis ca este hemangiom si ca s-ar retrage in timp, dar inca nu sunt sigura, mai intreb in stanga si-n dreapta.
Cosma s-a obisnuit la gradinita si il aud in fiecare zi prin casa cu jocuri/versuri noi, le prinde foarte repede. Nu am rezolvat nici acum pb cu toaleta, am ajuns la disperare. Ziua nu mai face pipi pe el, se duce la toaleta, dar numai dupa ce a dat drumul un pic pe chilotei. Iar caca face pe el!!!! refuza cu incapatanare sa stea pe toaleta/olita, imi spune drept in fata ca asa vrea el, sa faca in chilotei...l-am luat si cu frumosul, si cu cearta,l-am si ignorat, sunt in pana maxima de idei...momentan nu mai zic absolut nimic, ma duc si il spal si cu asta basta. Am incercat de cateva ori sa-l las sa sufere consecintele, adica sa stea murdar, dar e foarte descurcaret din fire, l-am gasit in baie spalandu-si singur chiloteii
Damian are alta invatatoare si e mai fericit, trage tare la inot ca de obicei, joaca sah online si mananca dulciuri toata ziua
Maria e Maria... O domnisoara frumoasa, dar din alta lume...
Ma gandesc des la Adita, am ajuns sa-i calc pe urme uneori Folosesc des slingul cand am treaba si Marta plange, mai pun un film/desene cand chiar trebuie sa fac mancare (si fac rar, in rest incropim...) si spal de 2 ori pe zi (as spala si de 3 ori, dar n-am unde sa intind rufele, suntem inghesuiti de nu se poate).
cam atat
bagoiu spune:
si noi suntem bine
eu fac un curs de manager de proiect, sa nu radeti, ne descurcam tare prost cu banii in ultimul timp si s-a gandit sotul sa ma trimita la specializare sa invat sa gestionez gospodaria Adevarul adevarat e ca prietena unei prietene e organizatoarea si s-a gandit ea, draguta, sa imi ofere si mie acest curs. Eu ce sa zic, asta imi mai lipsea, dar daca e de dar, am zis sa-l fac. Duminica am examen
Oti, nu esti singurul parinte care imi confirma faptul ca dupa televizor copilul intra in crizeinclusiv eu dau marturie.
Martina, cum mai sunteti? Am hranit si noi porumbeii intr-o zi si m-am gandit la voi.
Diana, sa-ti revii curand, noi nu te stim asa
Ioana, cata tihna! Te-ai inscris pana la urma?
Ileana, si eu am avut probleme cu Nicodim la capitolul pipi, insa. In somn facea mereu pe el, si acum (5 ani jumatate!) si la gradi facea in pat, am dus o husa protectoate pana la urma Am trecut si eu la fel ca tine prin toate acele stari, acum sunt total calma. N-am avut nicio solutie. O prietena i-a promis copilului ca il duce la gara sa vada trenurile daca face caca la oala. A facut si l-a dus.
Promite-i si tu ceva!
Unde joaca Damian sah? Ca si Gabriel vrea jocuri si macar sa-i dau ceva folositor. cat de cat...
ileana_a spune:
mda, si eu am dus husa protectoare la gradinita...dar daca il tine pana la 5 ani, e grav . I-am promis si eu dulciuri, si mereu imi spune ca "data viitoare" face la toaleta si primeste Barni, dar cabd vine momentul cu pricina, fuge intr-un colt si refuza total sa stea pe WC. Noroc ca face doar seara, cand e acasa, ca altfel le baga in boala pe ingrijitoare
Damian joaca online, dupa cum ti-am zis...deci pe net. Dar cum acasa n-are partener de joaca, l-am lasat. Oricum am obosit sa ma mai lupt cu calculatorul, am ajuns la concluzia ca mai bine il las (cu conditita sa faca lucruri mai cu cap, de pilda sa joace sah), pt ca n-am avut parte pana acum decat de certuri, crize, jucat pe ascuns, fugit la bunici ca sa se joace, etc. Horrible.
P.S. In seara asta am fost cu Maria si Damian la dentist. Maria si-a scos doi molari si m-a muscat un pic, pe urma s-a calmat. Damian si-a pus o plomba si a plans o jumatate de ora, a zis ca vrea sa moara, ca nu mai suporta viata asta, etc
bagoiu spune:
si Gabriel la fel face la dentist si, saracul, are multe carii...
te intrebam pe ce site joaca sah in acceasi idee, fiindca si la capitolul asta avem parte de aceleasi scenarii. In vacanta merge la bunici unde joaca cu un domn face to face.
celalalta problema sper sa nu va tina pana la 5 ani. La noi era vorba de pipi si nu cred ca era voluntara, adica facea in somn, nu simtea nici dupa ce se uda, putea sa doarma ud pana dimineata daca nu il vedeam eu. Ziua isi dadea drumul pe chilotei putin cate putin, uneori pana termina,cred ca de lene sa se duca la baie, dar mereu ma trezeam ca ii miroase pantalonii Acum cred ca stam binisor, mai avem accidente noaptea doar
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
Hello,
am revenit cu vesti bune de vreo 3 ore suntem proprietari de casa
de-acum, Doamne-ajuta, ca o sa plateasca la ea si Alex dupa ce termina facultatea
deci Ioana, nu te descuraja ca idee, mai dureaza o luna aia, inca o luna ai'lalta, inca 2 saptamani nu stiu ce, si cu o zi inainte constati ca tot n-ai ce trebuie
ieri am facut ping-pong in telefoane, ca mai trebuie aia, si aia, si aia nu e scanata bine, si la aia nu se vad 2 litere, si la cealalta lipseste jumatate de semnatura... si mai vrem certificatul X pe mail (asta a fost tare, le spun ca omul e cu certificatul in mana, pe un santier in satul X la cuca macaii si nu are cum sa il trimita scanat, si mi-a venit raspuns ca atunci sa il trimita pe fax
). Intr-un final ne-am strans azi cu catel, purcel, si cateva kg de copaci taiati (aka toate actele), si am rezolvat. Acum sa facem contracte de utilitati si sa ne mutam
Apoi va invit la un gratar (daca il aduceti de-acasa, ca nici de-ala n-avem
, noi va oferim spatiul
)
In rest, revenind la temele discutate - la problema cu toaleta n-am ce sa zic, am avut noroc... si la dentist inca n-am ajuns, au fost colegii lui de gradinita si mi-ar fi placut sa fie si Alex cu ei, ca e mai receptiv "in turma"... incercam dupa ce il aducem inapoi. Dar din aruncatura mea de ochi nu pare sa aiba probleme...
Irina, din acel curs eu te sfatuiesc sa retii si mai ales sa aplici partea de gestiunea timpului, si partea care te invata ca uneori e nevoie si sa spui "nu" . Bafta la examen!
Ah, am ales si urmatorul maraton, va fi la Limassol (Cipru), in februarie, si transformam evenimentul intr-o iesire de porumbei (acum sa gasim pe cineva sa stea cu Alex acasa o saptamana ). Si intre timp invat si sa inot (si chiar imi iese
), voi incerca vara viitoare si macar un triatlon.
Si cam atat .
Aveti grija de voi,
Diana de
Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)